Vraag en antwoord overzicht �� Echtscheiding en kinderen.

Op deze subrubriek overzicht pagina staat een archief overzicht van alle vragen binnen deze subrubriek. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


14 jaar mag ik zelf kiezen naar welke ouder ik wel of niet ga?(2 )2016-10-05 20:59:00
Ik ben 14 jaar en wil niet meer naar mijn papa gaan. Mijn papa zegt dat het hem niet uitmaakt maar mijn mama wil dat ik gewoon blijf gaan ook al wil ik niet.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Kind van 12 wil bij vader wonen(0 )2016-01-04 12:32:00
Hallo heb 4 kinderen waarvan de jongste bij mij zou willen wonen heb net de papieren nog getekend ben al gescheiden hij wil weg daar hij moest tijd geleden brief opstellen voor de rechter wat nu? Hij kan niet opschieten met haar vriend die al na een maand al bij haar inwoonde
Lees hier de al gegeven antwoorden

kan een kind gedwongen worden na 7 jaar geen contact(0 )2014-02-04 15:03:00
ik ben mama van een zoon 13 jaar de vader is +- 7 jaar geleden gestopt met om zijn zoon te komen afhalen. volgens de uitspraak van de jeugdrechter moet hij de bijzondere kosten ook betalen inmiddels al opgelopen tot 3000 deze wil hij niet betalen. Ik ben al 3 keer naar het vredegerecht geweest vorig jaar de laatste keer in april, nu plots wil hij terug contact met zijn zoon. Deze wil namelijk niet meer gaan kan ik daar iets aan doen, kunnen ze mijn zoon dwingen om te gaan.
Lees hier de al gegeven antwoorden

verhuizen met kinderen naar de andere kant van nederland(4 )2011-01-16 23:03:00
geachte ,ik ben van om met mijn kinderen naar een andere plaats te verhuizen en wel 200 kilometer verder dan waar hun vader nu woont.....hij is het er niet mee eens ,mijn dochter van 13 wil wel graag mee en mijn zoon hangt er eigelijk een beetje tussen in. wie heeft een goed advies wat ik moet gaan doen?

en ik zit met het probleem dat mijn ex zijn vriendin alleen maar negativiteit naar mijn kinderen over brengt,ivm met het verhuizen naar het noorden toe..
heb zij het recht om dat te doen,mijn kinderen worden er erg verdrietig van zij denkt in haar straatje haar eige dochter is elders gaan wonen..wil ze mijn kids eb hebben hun dan recht op hun?

bedankt alvast zit er heel erg mee
Lees hier de al gegeven antwoorden

Rechten 13 jarige(1 )2011-01-16 10:01:00
Kan mijn dochter van 13 eisen dat ik geen informatie meer verstrek aan haar vader, over haar? Ik moet dit verstrekken van de rechtbank, al jaren tegen haar zin in.
mvg Esther
Lees hier de al gegeven antwoorden

school gaan(1 )2010-11-20 01:30:00
Is het mogelijk om mijn dochter naar twee scholen te laten gaan ze zit in het kleuterklasje
Lees hier de al gegeven antwoorden

rechten van mijn dochter van 14 jaar(2 )2010-06-06 18:53:00
Mijn dochter woont nu om en om bij mij en bij vader, met als hoofdverblijfplaats bij vader, nu wilt ze al 9 jaar volledig bij mij wonen, wat zijn haar eigen rechten?, ik heb alles al geprobeerd, Groetjes van een wanhopige moeder (ja, het komt zelden voor, maar ook andersom kan het zo gaan,ik weet dus ook als vrouw zijnde wat de meeste mannen moeten meemaken)
Lees hier de al gegeven antwoorden

rechten van een bijna -13 jarige met gescheiden ouders(1 )2010-04-20 22:01:00
Ik ben een tiener van 12 jaar (13 in juli 2010) en mijn ouders zijn al gescheiden sinds de tweede kleuterklas, bij geen van mijn ouders kan ik objectieve informatie winnen. IK zou graag info krijgen over wanneer ik zelf mag beslissen om niet langer naar mijn vader te gaan (mijn moeder heeft het hoederecht). Elke twee weken is een weekend een mentale marteling en mijn punten worden er niet beter op als ik naar mijn vader ga, dit is mijn laatste kans om meer informatie te krijgen voor ik een notaris of advocaat opzoek die mij alles kan uitleggen

Dank bij voorbaat een verschrikkelijk onzekere tiener
Lees hier de al gegeven antwoorden

Zoon woont bij vader dochter bij moeder.(2 )2010-01-30 14:18:00
Mijn zoon wesley 14jr,wil bij zijn vader wonen de verhouding met mijn ex loopt stroef komt nog eens bij dat hij mij en mijn ouders heeft belazert dus het vertrouwen is totaal weg.mijn vraag is dan ook als mijn zoon bij zijn vader wilt wonen (kan hem niet tegen houden doet wel moedersziel veel pijn maar je wilt het beste voor je kind)moet ik wat op papier zetten bijv,omgangsregeling,en dat het eerst een proefperiode gaat kan wel tegen vallen en dat hij altijd welkom is en dat ik op de hoogte wilt worden gehouden betreft;ziekte,therapie etc,of is het beter dat we rond de tafel gaan zitten waar ook de kinderen bij zijn en alles aanhoren en ook kunnen reageren.heb ook nog een dochter die vind het allemaal nog moeilijk, voor haar wil ik dat het niet te snel gaat en dat wesley af en toe wat langer blijft slapen dan kan amanda daar rustig aan wennen.
Lees hier de al gegeven antwoorden

ex verplicht informeren(2 )2010-01-06 10:16:00
Ben ik verplicht om mijn ex vrouw ervan op de hoogte te stellen wanneer ik een nieuwe relatie heb? We hebben 2 kinderen die bij haar wonen en die ik 1 x per 2 weken zie. Zij wil precies weten met wie de kinderen op die dag contact hebben en wat we precies gedaan hebben. Kan zij mij dit verplichten en hoe staat een rechter hier tegenover (want zij spant overal een rechtzaak voor aan).
Ik vind dat dat mijn prive leven is en zolang er voor de kinderen geen onduidelijke situatie is vind ik het niet nodig om haar te informeren
Lees hier de al gegeven antwoorden

Bij twaalf jaar zelf beslissen of ze nog naar hun vader willen?(2 )2009-06-17 02:18:00
Mijn kinderen hebben schoon genoeg van hun vader die net als in ons huwelijk zich nog steeds schuldig maakt aan geweld. Ze worden regelmatig geslagen en opgesloten. Het leed is inmiddels niet te overzien. Klopt het dat kinderen als ze twaalf jaar zijn zelf mogen weten of ze nog naar hun vader willen?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Woonsituatie kinderen veranderen(3 )2008-12-14 12:38:00
Mijn kinderen gaan om de 2 weken een weekend naar hun vader nu 4 jaar later wil hij dat de kinderen 1 week bij hem zijn en dan 1 week bij mij om en om. Heeft hij hier recht op?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Nachtkledij(2 )2008-10-09 09:04:00
Wie moet er ver nachtkledij zorgen bij bezoekrecht de vader of moet de moeder da meegeven?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Hoe kan ik uit een vechtscheiding komen?(2 )2008-04-25 12:11:00
geachte DAMES EN HEREN ik heb een ik lig al drie jaar in een vecht scheiding met mijn ex we zijn nog niet gescheiden maar wonen wel apart omdat hij een andere vrouw heeft hij ging dus vreemd en er is intussen ook al een kind bij van twee jaar maar het gaat om onze kinderen een meisje van zeventien en zoon van elf we hebben op papier een regeling week om week maar ik krijg nu al vier maanden de kinderen niet omdat mijn ex dat niet wil ik zal maar niet proberen om uit te leggen hoeveel verdriet dat geeft want dat is niet te beschrijven kunt u mij helpen s.v.p.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Wanneer mag een kind zelf weten waar hij/zij gaat wonen?(46 )2007-11-28 02:00:00
Is er een bepaalde leeftijdsgrens voor kinderen om zelf te bepalen bij welk van de ouders hij/zij wil wonen. En zou dat gewoon via een advocaat kunnen of moet dat via de raad van de kinderbescherming.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).