Vraag en antwoord overzicht �� Communicatie en taal algemeen.

Op deze subrubriek overzicht pagina staat een archief overzicht van alle vragen binnen deze subrubriek. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


Het zal Jantje de boer niet zijn(1 )2018-01-28 19:25:00
Wie weet wat dit spreekwoord betekend??Wij komen er niet uit.
Alvast bedankt:-)
"HET ZAL JANTJE DE BOER NIET ZIJN"
Lees hier de al gegeven antwoorden

vertaling latijn(1 )2017-09-17 15:27:00
wat betekent: Res Ipsa Loquitur
Lees hier de al gegeven antwoorden

Waarom leer ik niet van mijn fouten?(1 )2016-08-20 22:51:00
Ik heb mijn hele leven al vele nieuwe projecten willen starten en deze projecten moesten altijd perfect zijn. Na de zoveelste kick van een succesvol verlopen project, viel ik in een heel diep gat. Er was nooit voldoende waardering en ik kreeg te weinig complimenten. Ik wilde me bewijzen dus ik werd steeds meer een perfectionist. Zo ook in een relatie.
In een relatie kan ik erg ver gaan als ik de persoon in kwestie echt zie zitten. Tijdens een relatie ben ik strijdbaar en vol energie. Mannen die in de penarie zitten hebben daar een neus voor. Er kwam ooit een leuke, gezellige man aan mijn deur die ik al heel erg lang leuk vond en waar ik destijds verliefd op was en weer vrijgezel. Zijn vriendin had hem verlaten en hij zocht contact met mij. Wie trapt daar niet in als je smoorverliefd bent? Ik dus wel. Ik dacht dit wordt de kans van mijn leven. Na een aantal weken intimiteit wilde hij toch nog eens met zijn ex gaan praten en na een druk weekeind samen reden we na een popconcert langs de discotheek waar zijn ex- vriendin aan het uitgaan was.
Puntje bij paaltje heeft hij voor haar gekozen en het werd mij later door hem duidelijk gemaakt dat mijn relatie met hem versus de relatie met zijn ex niets te betekenen had. Ik was degene waarbij hij het laatst aanbelde met zijn sores en toevallig deed ik de deur voor hem open. Had ik dat niet gedaan dan was mijn leven daarna misschien anders gelopen. Nog steeds na zoveel jaren ben ik een strijdbare perfectionist. Maar door ziekte en zwakte heb ik een groot deel daarvan op moeten geven. Toch is elk nieuw project weer een uitdaging en trap ik in dezelfde val als 20 jaar geleden. Ik wil die waardering want daar groei ik van. In mijn relaties is het al niet veel anders gelopen in 20 jaar tijd. Ik val in dezelfde diepe kuilen alsof ik niets geleerd heb van mijn fouten. Wie kan hier iets meer over zeggen? Waarom heb ik nooit geleerd of willen leren van mijn fouten?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Hoe kan ik meer leren praten?(3 )2011-02-14 16:56:00
Hoe kan ik leren om meer te praten over alles en nog met me huidige vriedin ze zeg vaak tegen me wat ben je stil want ze heeft andere vriendjes gehad die veel praten ik ben het tegenovergstelde.
please help me!
vriende lijk groeten r
Lees hier de al gegeven antwoorden

hoe omgaan met een collega die negeert?(1 )2009-08-18 22:52:00
Opeens word je genegeerd, hoe kun je daar het beste mee omgaan, ook als de ander probeert andere mee te slepen en achter zich te krijgen
Lees hier de al gegeven antwoorden

een sigaar uit eigen doos krijgen(1 )2008-12-14 12:25:00
ik wil graag de betekenis weten van :een sigaar uit eigen doos krijgen.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Hoe communiceer je met iemand die altijd te moe is om te praten?(1 )2008-02-01 23:25:00
Sinds mijn vrouw weer werkt is ze elke avond moe en heeft geen behoefte meer om te praten. Het liefste lijkt ze even tv en moet ik mijn mond houden anders kan ze het niet volgen, om 10 uur gaat ze naar bed en ook dan mag ik niet even iets zeggen want ze wil slapen. Intiem zijn we dus ook nog amper. Ik wil niet eens over hele moeilijke dingen praten gewoon over de kinderen, wat we in het weekend gaan doen of wat en zij op het werk hebben meegemaakt. Maar zelfs over dingen als het huishouden hoe we dingen regelen e.d. praten we niet meer, mijn vrouw geeft opdrachten wat er nog moet gebeuren het liefste zeer kort en bondig en geen discussie a.u.b. Ik krijg het gevoel dat we compleet langs elkaar heen gaan leven en zie geen oplossing zolang zij altijd alles afkapt en te moe is. Minder werken wil ze ook niet en ik doe al heel veel in huis en ben zelfs een dag minder gaan werken om haar te ontlasten. Wat kan ik in vredesnaam doen om dit tij te keren want ik zie onze hele relatie naar de knoppen gaan.
Help A.D.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Jarig in het frans?(1 )2008-01-31 15:20:00
Hoe zeg je jarig in het frans?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).