Vraag en antwoord overzicht �� Liefde en therapie.

Op deze subrubriek overzicht pagina staat een archief overzicht van alle vragen binnen deze subrubriek. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


Geen uitweg meer zien qua gevoel(2 )2011-08-29 16:35:00
Momenteel denk ik er zwaar over om mijn relatie met m'n man af te sluiten. Ik ben door de verkrachtingen die hij me heeft aangedaan heel anders gaan denken over het huwelijk etc. Allerlei gedachten en gevoelens dwalen de hele dag (al 3 kwart jaar) door m'n lijf. Tuurlijk, iemand kan een fout maken en ook nog wel meer, maar toch niet ten koste van je partner waarvan je zegt te houden?? En zeker niet steeds weer diezelfde fout? Over andere zaken (bij anderen) was ik altijd heel stellig: als hij dit mij zou flikken dan was daar het gat van de deur. Zo ook vreemdgaan. Nu heb ik via internet iemand leren kennen die mij wl de moeite waard vind en ik heb de verleiding (bewust) niet weerstaan. Mijn man heeft me zoveel pijn gedaan dat ik het gerechtvaardigd vond om 'vreemd' te gaan. Dat is het natuurlijk niet. Ik zeg al die tijd (3 kwart jaar) tegen hem dat ik niet meer van hem houd, toch wil hij mij niet laten gaan op de n of andere manier. Doordat ik vreemd ging kwam ik erachter dat ik cht niet meer van hem houd. Het doet me namelijk niets (ik wist echt niet van mezelf dat ik zo harteloos richting iemand kon zijn en ben daar eigenlijk meer verdrietig over dan over het feit dat ik vreemdgegaan ben). Nu twijfel ik wat ik zal doen: aan m'n man vertellen dat ik ben vreemdgegaan (die vriend is wat dat betreft uit beeld), zodat hij mij uit kwaadheid laat gaan, of gewoon de gevoelens de kans geven dood te bloeien en tot het verstand (van beiden) door te laten dringen dat dit zo geen houdbare situatie is? Ik heb me al ingeschreven voor een woning, dus dat staat vast. Verder ben ik in enorme twijfel. Door hetgeen hij heeft gedaan wil ik nu scheiden, maar deze reden is niet iets wat je je kinderen verteld. Hij heeft ze al gezegd dat hij wel van mij houd en niet wil scheiden. Ja, lekker makkelijk is dat terwijl hij zelf degene is die het zover heeft gebracht! Life is unfair...
Ik hoop op reacties waar ik iets mee kan; constructieve reacties het liefst. C. te B.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Zwaar gevoel(1 )2008-11-15 16:11:00
Ik heb intussen 6 maanden met mijn vriend. Hij is 35, twee kinderen van 5 en 7 en ik ben 20. Nu is het zo dat ik sinds 3 weken een heel onheimelijk geval van binnen heb. Net alsof er een steen op mijn borst rust en ik de hele dag zenuwachtig ben.
Ik hou veel van mijn vriend maar ik zit op het moment zo met dat verwarrende gevoel dat ik niet goed weet wat ik er mee aanmoet.
Nu is het zo dat ik al heel snel (na 2 maanden al) bij hem ben gaan wonen, sinds 2 weken woon ik weer thuis, ik heb dus ongeveer 3-4 maanden bij hem gewoond.
Nu is dat zware gevoel al een stuk minder nu ik weer lekker bij mijn moeder woon. Maar toch voel ik de hele dag door nog een zwaar gevoel.
Ik ben bij de dokter geweest en die zegt dat ik er de komende weken achter moet komen of ik samen met hem een toekomst heb of niet, als het gevoel minder wordt terwijl we nog wel iets hebben dan kunnen we samen verder. Als over een tijd het klote gevoel niet weggaat, moet ik accepteren dat we waarschijnlijk geen toekomst hebben. Zo liet hij het overkomen..
Hebben jullie raad voor mij? Hoe kan ik zorgen dat ik van dat gevoel afkom en hoe lang zou dat ongeveer duren?
Ik hou echt heel veel van mijn vriend maar we hebben allebei ook heel veel meegemaakt en ik moet er niet aan denken om hem kwijt te raken, maar het gevoel dat ik nu heb wordt niet alleen door hem veroorzaakt maar ook door de ziekte van mijn moeder waardoor ze niet meer alles kan.
Hebben jullie aub raad/advies ofzo voor mij?

Lizzy
Lees hier de al gegeven antwoorden

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).