Vraag en antwoord overzicht �� Liefdesverdriet.

Op deze subrubriek overzicht pagina staat een archief overzicht van alle vragen binnen deze subrubriek. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


Mijn ex heeft het gedaan gemaakt,door overlijden van haar papa?(0 )2018-07-17 16:45:00
Geachte,
Mijn vraag is een beetje advies en of steun..

Ik ben op jullie site terechtgekomen omdat ik sinds 2 weken problemen heb met mijn vriendin,die nu helaas mijn ex is.. eerst en vooral wil zeggen dat ik en haar al een jaar een relatie hebben en dat ze 100 km weg van me woont bij haar mama die getrouwd is met een turk daar ... ik zie haar normaal om de 2 weken en nu in de vakantie heb ik haar 2 weken gezien...
Wat erg is is dat mijn ex haar papa kwijt is sinds vorig jaar oktober.. we hebben hem zien sterven en door hel gaan samen en dat heeft haar sinds de dood een slag geveven .. ze ging daarvoor dan bij de psycholoog .. nu zei zei overlaatst dat ze een raar gevoel zou krijgen omdat ze elke jaar naar haar papa zou gaan en nu ga dz nmr en dat isid waar ik leef ..
Ik denk dat ze nu depressief is daardoor en daardoor in de knoop zit ..
Bon dit is het verhaal van de laatste weken dat alles opeens anders was en mag ik erbij zetten dit meisje was zot van me ..
Dus ..
ik hou heel veel van haar alhoewel ik de afgelopen maand ofso echt nonchalant was en enkel gamede ze vond sommige zaken niet tof, toen ze 2 weken geleden naar hier kwam vond ze dat ik veranderd was en aan haar stem en blik zag ik dat er eigenlijk iets bij haar veranderd was die dag nog deed ik domme dingen zelfs zoals domme berichten sturen naar haar omdat ik gefrustreerd was maar die avond spraken we nog af en was heel goed gekomen alles leek opgelost..de volgende dag was ik een beetje depressief omdat ik erover nadacht hoe het komt dat ze zo deed ik was er eigenlijk zelf geschokeerd van en we spraken weer af .. en weer deed ik moeilijk en een beetje gefrustreed tegen haar .. die dag zei ze zet me af bij mijn oma ik kan het niet meer aan ik werd echt gek en na heel veel geween ging ik dan naar huis alleen wetende dat mijn 1 jaar relatie voorbij leek te zijn .. aldus dezfde avond zag ik haar effe om de hoek om te praten ze zei dat ze van me hield maar dat ze een gevoel heeft dat het niet meer gaat dan heb ik effe met haar gepraat .. ik somde alle dingen die ik deed die haar stoorde en ze zei ja das waar ik kon het zelf niet beter omschrijven dus zei ik haar dat ik eraan ging werken ze vroeg effe tijd .. de komende dagen werd ik echt gek en deed ik domme dingen zoals opeens voor haar bed staan,smeken voor haar huis om me terug te nemen ze zei ik mis je echt erg wss komt alles wel goed maar geef me effe tijd .. aldus van gek naar gekker ze heeft me dan een kans gegeven, onze relatie duurde dan nog ongeveer 1 week ik werkte hard aan mezelf en dat zag ze ik was volledig nieuw zalkt maar zo zegge alleen zag je wel aan mij dak pijn had vooral smorgens als ik haar kwam halen .. ze heeft het dan een week uitgemaakt en zei het ligt niet aan jou ik zie dat je je best doet en ik hou van je maar ik kan het niet ik ga met mijn psycholoog praten want ik lig zo diep in de knoop.. die dag had ze ook haar tante verloren.. en ze wist dat het ging gebeuren we waren haren de week ervoor nog gaan bezoeken... dus ze vroeg weer tijd en die gaf ik haar maar niet genoeg voor haar ik stond elke dag nog kort aan haar oma huis om te zien hoe het met haar gaat ..
Ze zag dat ik van haar hield en zei dat we niet uit elkaar waren maar een pauze hadden dat ik haar echt tijd moest geven, dus was het opeens weer aan.. voor een week ofso.. en dan is teruggekeert naar haar mama die woont 120 km hiervandaan .. ik werd echt gek dak haar nmr zag en stuurde haar te vaak enop belde haar teveel en weeral ze zei ik maak het uit maar nu via cam dus ..ze zei dat ze tijd nodig heeft en dat ze het uitmaakt omdat ze vind dat ze me teveel pijn doet ..
Nu laat ik haar en het lukt min of meer alleen had ik haar gisteren gebelt om te zien of alled goed ging we hadde 30 minuten gebelt en ze zei dat ze hoopte dat ik haar ging bellen want het was onze datum .. gesprek ging vlot ze zag dat ik haar nu wel tijd gaf en zei geef me nog tijd en mss komt later alles terug ..ze vroeg zelfs of mijn bed opgemaakt was dus je ziet wel dat ze van me houdt anders vraag je toch niet zon dingen...
Ik ben van plan haar nu 2 maand met rust te laten en als het school is haar verassen in pak met bloemen ..
Tegn dan is ze met mensen om aan het gaan en ik denk dat datze een goed idee zou zijn..

Dit is mijn verhaal ...
Bedankt om te lezen
Gianni,
Lees hier de al gegeven antwoorden

verdriet nog steeds(1 )2016-01-30 11:21:00
beste lezers van deze site.
graag wil ik mijn verhaal plaatsen , dat kost mijn zeker veel tranen. Ga zeker een aantal jaren (min) 4 ook toen heb ik div keren wat geschreven op deze site. Ik ben heel erg verliefd op een vrouw die mijn zoveel pijn gedaan heb" tot op heden nog zoveel vlinders in mijn buik" als ik deze vrouw nog steeds ziet , ben ook getrouwd geweest , met deze vrouw, er bleek niets aan de hand te zijn tussen ons , de liefde was echt voor haar en mijn de mooiste tijd.

Tot ik een keus moest maken wonen in Utrecht of toch na de vrouw gaan waar veel verbondenheid was , keus was makkelijk omdat mijn kinderen uit een eerder huwelijk ook vol lof waren , dus richting Almelo waar ze woonde ik durfde dat aan.

Wat ik al eerder melde was ook getrouwd met deze vrouw , toen ging het mis wist niet wat mijn boven de hoofd hing , en tja liefde overwin alles. Ten eerste wilde ze mijn kinderen niet meer alleen de eigen kinderen , toen begonnen de problemen zal niet alles vermelden.

Inmiddels waren de problemen zo extravert uiteindelijk twijfelde ik of ik nu zo moeilijk was had hulp gevraagd voor mijn zelf was op en helemaal stuk met gevolg een groot hart probleem kreeg. Via het ziekenhuis ben ik aan de praat geraakt wat er mis was met mijn zelf, kan u vertellen kon en mag niet meer na mijn woonadres ,sorry deed dat toch; mijn vrouw en toeverlaat de vrouw waar ik van houdt , eerst mijzelf weer op de been krijgen na de hart operatie die ik was ondergaan.

Sindsdien leefde ik in een hel ,na het opknappen thuis van mijn praten praten en praten met de vrouw waar ik nog heel veel van houd ,we zijn inmiddels gescheiden al enkele jaren , lieve mensen dat is gekomen door huiselijk geweld gebruikt jegens mijn , en bleek ook later ben geheel kapot gemaakt wat ik niet opmerkte ; uiteindelijk bleek de vrouw waar ik zielsveel van houdt en nog, al heel lang bps te hebben wat ik niet wist.

Mijn pijn en verdriet kan ik vergeten maar vergeven ?? en toch breekt ze mijn hart steeds weer, mijn liefde voor deze vrouw is nog heel groot wat moet er toch gebeuren aan mijn , hulp nee. Ben ik nu echt zo erg dat ik gewoon" niet ziet wat er gebeurt help mijn aub ben ten einde raad.

groetjes van mijn.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Reacties op de pagina: Liefdesverdriet(12 )2013-04-24 15:08:00
Hier kunt u reageren op het onderwerp van deze pagina!
Lees hier de al gegeven antwoorden

voor relatie vechten(1 )2012-05-07 09:39:00
hoe kan ik voor hem vechten als die zegt dat die niet meer van me houd maar er wel bereid voor zijn om onze relatie een kans te geven?
Lees hier de al gegeven antwoorden

komt het terug goed met mijn ex?(1 )2012-03-12 11:40:00
Mijn vriend heeft onze relatie na 2 jaar beindigd op 29/1. Volgens hem heeft hij me teleurgesteld en wist hij niet of hij nog van mij hield of eerder vriendschap voelt. Ik heb hem dan een maand gerust gelaten en dan hebben we telefonisch contact gehad. Sinds vorige week zoekt hij terug contact. Hij heeft Skype genstalleerd speciaal voor mij, om me te kunnen zien en met me te praten. Ik ben er bewust een week niet opgeweest (om zijn verlangen te verhogen) hij had elke dag gehoopt dat ik erop zou komen. Tijdens het eerste skype gesprek is het luchtig geweest, over koetjes en kalfjes en heb ik getoond dat ik positief ben en effectief aan mezelf werk (heb me ingeschreven voor een cursus enz). Het 2 en 3 gesprek ging al meer over ons. Hij mist me wel, wil wel nog eens iets met me gaan doen maar weet nog niet of hij een relatie wil. Anderzijds raakte hij wel s&xueel opgewonden door naar mij te kijken en maakte hij ook alludatie naar s&ks en fantasien. Hij zei dat ik en pracht van aan vrouw was. Ik heb hem gevraagd me geen valse hoop te geven of me te reduceren tot een s&xueel object, dat wil hij ook niet daarvoor heeft hij teveel respect voor mij. Hij vindt deze situatie ook raar en weet niet zo goed wat hij ermee aanmoet. Hij heeft me gezegd dat de deur openstaat, hoop doet leven, we zien wel wat er gebeurt. Volgende week hebben we een date en ik moet die ineen steken. Hij doet alles wat ik wil, zolang het mij gelukkig maakt. Maandag was het laatste contact en sindsdien hoor ik ook weer niets van hem. Ik vind het heel verwarrend en weet niet wat ik moet denken en of ik nog hoop mag hebben. Is er nog kans dat het terug goedkomt?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Negatieve gevoelens hebben(4 )2012-02-29 01:35:00
ik zit vol wraak, haat, boosheid, jaloezie en afgunst doordat ik zwaar gestresst ben
meest negatieve gevoelens die een mens kan hebben. Hoe raak je het kwijt en hoe moet je van jezelf gaan houden, terwijl ik in mijn leven dit gevoel nooit gekend heb (negatief zelfbeeld, lage eigenwaarde)
Lees hier de al gegeven antwoorden

verdriet om beslissing pubergedrag dochter(3 )2012-01-05 15:32:00
Mijn dochter heeft besloten, om, na een zeer ingrijpende psychische gebeurtenis, betreffende of ze wel of niet bij haar moeder kon komen in de vakantie, om, na 7 weken achter haar vodden aan te zitten om te leren voor school, na de school vakantie, om toch weer bij haar moeder te gaan wonen.
Ik ben er helemaal stuk van. Ik zou het liefste iemand willen hebben waar ik op uithuilen kan, want de stimulans om te gaan leren, was niet bedoeld om haar te laten vertrekken. Ik heb donkere gedachten daarna gekregen en vele zaken zijn zinloos. De wil om eigenlijk verder te leven heeft mij erg bezig gehouden. Ja, donkere gedachten. Ik kan het niet meer dragen het verdriet. Huilbuien wisselen elkaar af. Kan iemand mij helpen om dit gevoel weg te laten gaan? Is er iemand die met mij mijn verdriet kan verwerken?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Waarom voel ik me super verdrietig als de liefde niet wederzijds is?(4 )2011-09-29 09:48:00
De liefde is niet wederzijds, maar hij vind me wel heel leuk, en ik ga er kapot van, ik ben hopeloos verliefd op diegene, hij schenkt mij weinig aandacht terwijl ik stapel op hem ben, en de hoop dat hij op een dag wel serieus op me verliefd wordt maakt me gelukkig..en weer diep ongelukkig als die dag dus niet komt... maar het duurt vreselijk lang, ik kan bijna aan niks meer denken.. ik denk echt letterlijk dag en nacht aan hem..wat moet ik doen?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Wil hem niet terug maar waarom zo vreselijk veel pijn?(1 )2011-06-29 11:33:00
7 jaar geleden leerde ik een man kennen waar ik op slag verliefd op werd en andersom. Het was niet zomaar een liefde maar eentje die als bijzonder heftig, emotioneel en hartstochtelijk genoemd kan worden. Bij ons was het f de top van de berg f de diepte van het dal. Samenwonen ging niet omdat wij zo heftig op elkaar reageerden dat elk vonkje in een gigantisch brand ontaardde. Hij is iemand die erg jaloers en achterdochtig is, elk halfuur dat ik te laat uit mijn werk kwam had te maken met "vreemdgaan met een ander". Op een gegeven moment trok ik het niet meer en heb ik twee jaar geleden besloten om een punt achter te zetten, hij had het hier erg moeilijk mee en bestookte mij met sms'sjes, mijn vrienden uithoren, 's avonds op de parkeerplaats tegenover mijn woning mijn huis in de gaten te houden, enz. Ik zag hem nog wel in de bars waar ik met vriendinnen uitging en hij kon alleen zitten aan de bar en mij de hele avond in de gaten houden. Tot nu....hij heeft een vriendin en mijn wereld is onbegrijpelijk in elkaar gestort. Wat ik niet begrijp is dat hij blijft beweren tegenover mij en mijn vrienden dat ik de liefde van zijn leven was, ben en zal blijven en dat hij niet meer op een dergelijke manier van iemand zal kunnen houden maar hij heeft nu eenmaal een vrouw nodig die eigenlijk 24 uur per dag voor hem is (wat ik niet kan en ook niet wil). Vorige week had ik een gesprek met hem, mede naar aanleiding van informatie die ik over haar had (zij is hier illegaal en het gaat bij haar om materile belangen). Tijdens dat gesprek heeft hij mij notabene ten huwelijk gevraagd! Twee dagen geleden heb ik wederom een gesprek gehad waar zij bij was, hij gaf toe erg in de war te zijn met zijn gevoelens en dat hij nog steeds van mij houdt (daar zat zij met een uitgestreken gezicht...) maar dat hij kiest voor de zekerheid en de stabiliteit van deze relatie. En dus.....sinds twee dagen eet ik niet meer, slaap ik niet meer, huil ik de ogen uit mijn hoofd, kan niet functioneren op mijn werk, heb lichamelijk pijn en kan dit alles niet beredeneren. Want: als ik geen toekomst met hem zie, als ik twee jaar lang zonder hem heb kunnen leven, als ik nuchter genoeg ben om te beseffen dat er ooit wel iemand anders zou komen, als geen haar op mijn hoofd denkt om met hem te trouwen....waarom heb ik zo vreselijk veel pijn, waarom ben ik wanhopig, waarom is mijn gevoel zo sterk dat ik hem tijdens mijn slapeloze nachten zelfs kan ruiken, waarom zou ik ik weet niet wat geven om n kus van hem, waarom waarom?
Lees hier de al gegeven antwoorden

hoe kan ik een vriendin helpen met haar liefdesverdriet(2 )2011-06-27 10:25:00
Een goede vriendin van me heeft pas een relatie van 4 jaar achter de rug en heeft 2 jaar samengewoond. Van de ene op de andere dag maakt haar vriend het uit ze weet nu nog steeds niet de reden waarom het is afgelopen. Financieel is ze ook volledig kaal geplukt omdat haar toenmalige vriend niet wilde gaan werken. Ze woont nu terug bij haar ouders wat ook geen gemakkelijke situatie is omdat de band met haar ouders slecht is. Ze kan het thuis niet keren en loopt de muren op , ik ben bang dat ze in een depressie geraakt. Kan iemand mij tips geven over hoe ik haar kan helpen om haar terug op het juiste spoor te brengen
Lees hier de al gegeven antwoorden

brief schrijven(1 )2011-03-30 02:08:00
We zijn nog al heftig uit elkaar gegaan en ben mijn liefdes verdriet aan het verwerken nu wil ik haar een brief schrijven omdat ik denk dat het mij helpt bij het verwerken is dat verstandig?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Hoe lang duurt liefdesverdriet?(7 )2010-10-11 17:50:00
Hoe lang duurde het liefdesverdriet bij jou? En hoe wist je dat het over was?
Lees hier de al gegeven antwoorden

hoe mijn 20 jarige dochter steunen in haar liefdesverdriet(2 )2010-07-26 14:04:00
Mijn dochter haar vriend heeft de relatie van 2 jaar verbroken. Zij is er zo kapot van. Hoe kan ik haar helpen verder te gaan. Hoe kan ik haar steunen. Wat mag ik niet zeggen/juist wel zeggen?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Liefdesverdriet(1 )2009-10-05 13:53:00
Kan liefdesverdriet leiden tot TS poging ?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Ik heb het gevoel dat mijn vriend mij niet respecteerd(1 )2009-10-01 23:31:00
Hoi mensjes..

Ik ben een beetje overstuur dus misschien komt mijn vraag/verhaal een beetje warrig over. Ik heb nu een jaar een relatie en ben super verlief op mijn vriend. Alleen heb ik niet het gevoel dat hij mij respecteert. Ik merk namelijk zelden dat hij moeite voor mij wil doen en geef dit ook aan. Bijvoorbeeld dat hij mij niet wil ophalen als wij uitgaan. Alleen er verandert niks. Ook luistert hij als we lichamelijk intiem zijn niet altijd naar mij. Als ik aan geef iets niet te willen gaat hij toch door. Ondanks dit alles wil ik hem niet kwijt ik houd zo verschrikkelijk veel van hem en ik voel me veilig in zijn armen. Telkens hoop ik weer dat hij zal veranderen. Wat moet ik nou doen ik wil het niet uitmaken maar ik weet niet hoe ik over moet komen. Hoe ik hem duidelijk moet maken dat het niet goed gaat en dat hij mij kapot maakt. Elke keer als ik over onze problemen begin klapt hij dicht. heeft iemand misschien advies ?
Groetjes Radeloosje
Lees hier de al gegeven antwoorden

ik wil hem niet terug maar ben toch verdrietig over zijn nieuwe vriendin(4 )2009-06-12 15:15:00
Acht maanden geleden hebben mijn partner en ik gezamenlijk onze relatie beeindigd. We zijn wel goede vrienden gebleven en onze relatie is nu beter en leuker dan toen we nog een stel waren. Ik sta nog steeds 100% achter onze keuzen om de relatie te beeindigen en er is geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om weer samen met hem te willen zijn. Maar gisteren zag ik hem heftig flirten met een andere vrouw (een vage kennis van me), waarvan ik weet dat hij haar al een tijdje leuk vind. Zij is duidelijk ook in hem geinteresseerd en het lijkt er dus op dat zij binnen afzienbare tijd een stel zullen zijn.
En ineens ben ik helemaal in de war en superverdrietig. Ik gun hem zonder meer een partner die beter bij hem past dan ik dat deed (dat gun ik mezelf per slot van rekening ook), maar het voelt ineens of alle leuke dingen die we toch ook hebben meegemaakt zullen worden tenietgedaan door zijn nieuwe relatie. Alsof zijn tijd met mij zal worden 'opgeheven', alsof k teniet zal worden gedaan.
Ik heb geen moment gedachten of gevoelens in de trant van 'ik wil hem terug', ik denk en voel alleen maar dat het zo absoluut beter is tussen ons. Maar waarom ben ik dan toch zo verdrietig door deze nieuwe situatie (die per saldo precies is wat ik hoopte en verwachtte)? En wat kan ik er aan doen om mezelf weer beter te voelen? Tips, anyone?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Waarom voel ik veel verdriet en pijn doordat ik geen liefde meer voor hem voel?(3 )2009-03-19 15:14:00
Ik heb de relatie verbroken omdat ik geen liefde meer voor hem voel. Het doet me heel erg veel verdriet en pijn en moet er veel om huilen. Waarom voel ik zoveel verdriet, ik begrijp het niet. Ik hou niet meer van hem, voel geen liefde meer dus hoef ik toch niet verdrietig te zijn?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Waarom wil iemand de liefde verbreken?(1 )2008-04-29 18:58:00
kijk ik heb een lief en een vriendin wil het uit maken tussen mij en mijn lief en dat wil ik niet want ik krijg liefdesverdriet en ik weet niet hoe ik het niet kan latten uit maken? weet iemand mij te helpen
Lees hier de al gegeven antwoorden

Wat kan ik doen om liefdesverdriet kwijt te raken?(17 )2008-01-30 15:41:00
Mijn vriend heeft na 3 jaar ineens een ander en maakt het uit. Ik hield zielsveel van hem en wilde met hem een toekomst opbouwen. Nu ben ik een een gat gevallen en al maanden voel ik me zo verdrietig en heb ik nergens zin meer in. Ik ga niet meer uit om hem niet tegen te komen, ik sluit me op in mijn kamer en lees veel om mijn gedachten maar van hem af te leiden. Maar 's nachts doet het soms i.d.d. lichamelijk pijn en ik heb het gevoel dat dit verdriet nooit meer overgaat. Mijn vriendinnen proberen van alles om me op te monteren maar ik heb nergens zin in. Ik ben bang dat zij straks er ook een keer genoeg van hebben en dat ik helemaal alleen kom te staan. Wat kan ik hier in vredesnaam aan doen, ook op deze pagina vond ik het antwoord niet.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).