Vraag en antwoord overzicht �� Jaloezie in de liefde.

Op deze subrubriek overzicht pagina staat een archief overzicht van alle vragen binnen deze subrubriek. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


Altijd verliefd op oudere mannen(0 )2016-10-29 21:11:00
Ik weet niet wat het is maar ik ben sinds mijn jeugd al verliefd op oudere mannen. De leraar, de naaste collega, de man van...... Daarnaast heb ik gevoelens genoeg kunnen opbrengen voor mannen van mijn eigen leeftijd, inmiddels ben ik 47. Ik ben ook al jaren lang samen met een man van mijn eigen leeftijd. Toch kan ik ondanks mijn relatie nog steeds verliefd worden op een oudere (andere) man. Omdat mijn ouders al zijn gescheiden sinds mijn vierde verjaardag, hoor ik vaak dat ik vaderliefde mis. Ik weet het niet. Mijn vader leeft niet meer.
Ik denk zelf niet dat het de enige reden is. Ergens komt de omgang/liefde van sommige oudere mannen me heel vertrouwd voor. Ik voel me veilig, hoef niets, moet niets.
Wie heeft een zelfde gevoel of ervaring en kunnen wij elkaar verder helpen?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Ben ik nu jaloers op mijn stiefdochter van 6, of is het omgekeerd?(2 )2015-12-28 00:57:00
Sinds een half jaar ben ik samen met mijn nieuwe vriend. Alles loopt supergoed en we zouden graag gaan samenwonen en zelfs een huwelijk staat binnen een paar maanden op het programma. Hij heeft 3 kinderen, 2 jongens en een meisje van 6. Met de jongens totaal geen probleem, zij eisen af en toe ook aandacht op, maar vind ik geen probleem. Het meisje is wat anders. Telkens ik en mijn vriend mekaar eens vastpakken, komt zij ertussen en pakt onze benen vast. Als we dit negeren gaat ze wel weer weg. Nu waren we onlangs naar een pretpark en daar heb ik wel problemen mee gehad. Telkens wij hand in hand lopen, of mekaar eens vastpakken, komt zij ertussen met de flauwste verhaaltjes en excuses om de aandacht van haar vader toch maar op te eisen (ze heeft het koud en moet opgepakt worden, of ze komt gewoon tussen ons lopen en neemt zijn hand van me over, vraagt om in attracties te gaan met hare papa, die daar dan ook steevast aan toegeeft). Ik voel me op zo'n momenten uitgesloten, aan de kant geschoven tov zijn dochter. Hoe moet ik hiermee omgaan?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Reacties op de pagina: Jaloezie in de liefde(5 )2015-05-20 22:26:00
Hier kunt u reageren op het onderwerp: Jaloezie in de liefde. Alle vragen en reacties worden gecontroleerd voor ze geplaatst worden. Wanneer een vraag of reactie kwetsend, beledigend, neerbuigend, provocerend of grof taalgebruik bevat, zal deze niet geplaatst worden. Ook is het gebruik van websites adressen, email adressen en huisadressen alleen in overleg met de beheerder toegestaan om uzelf en de lezer te beschermen.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Jaloerse naasten?(2 )2013-04-24 15:00:00
Hallo.

Ik ben ene vrouw van 43 jaar en al hl mijn leven heb ik het gevoel dat mijn moeder en broer afgunstig op me zijn. Als kind was mijn broer "onze Piet" bij mijn ouders, en alles werd met hem besproken....waar te gaan op vakantie...welke auto te kopen enz... Ik moest altijd mijn mond houden en asl mijn broer me kon verraden o.i.d. dan kreeg ik slaag. Ik mocht niet leren van mijn ouders en ik was te dom en te lelijk..en dat is me met de paplepel ingegoten. NU na al die tijd, ben ik er al bijna 10 jaar achter, dat ze gewoon ordinair jaloers waren op mij!!
Ik heb vreselijk geleden onder angsten en een grote minderwaardigheidscomplex.
Maar nu pas besef ik me de " grote ontrafeling van al die tijd!!" Toen ik mijn rijbewijs haalde op mijn 32e, werd mijn broer belachelijk boos..samen met mijn ouders.. En toen ik een eigen zaak begon als alleenstaande moeder...konden beiden dat moeilijk hebben, en kwamen (omdat dat zo hoort) pas na een maand even kijken. Ik woon in dezelfde woonplaats als mijn broer met gezin, maar mijn moeder is hier 1x langs geweest in 2 jaar. Ik verlang soms zo naar een liefdevolle familie, vooral als het ff niet goed gaat,,,,maar ben er na al die jaren aan gewend.
Misschien heeft het er ook mee te maken dat ik niet bepaald lelijk ben..en best zelfverzekerd overkom.
Maar het ergste vind ik, dat ik soms hetgevoel heb dat mijn oudste dochter ook jaloers is op me... Ik heb haar bijna verloren aan een hartafwijking als baby en zij is toen geopereerd. Tot ze puber was, he ik alles eraan gedaan om het haar naar de zin te maken. Ging mee naar de manege, had een eigen pony, ik organiseerde zomerfeesten in onze tuin...deed alles voor haar, totdat ze in de pubertijd kwam..
Ze wilde geen jongens hebben bij ons thuis...omdat die over mij zouden praten..
En toen ze ouder werd en vriendjes over de vloer kreeg, zei ze dat ik weg moest, anders zouden ze mij leuk gaan vinden. Ik heb erg veel moeilijkheden met haar ondervonden en op haar 17e verliet ze ons huis, omdat ze geen regels wild evolgen. Ze sliep bij allerlei vrienden en was aan de drugs...en ze nam 3 maanden geen contact met ons op... Toen ze 14 was, raakte ik zwanger van onze 2e dochter en dat wilde ze absoluut niet. Omwille van de rust, was ik toendertijd blij dat ze weg ging..hoe erg ik het ook vond en vindt, mijn jongste en ik gingen er ook aan onderdoor en mijn ex man deed er nooit iets aan...had ik geen steun aan...
Nu ze wat ouder is...(23) merk ik vaak dat ze jaloers is..terwijl ik altijd zeg dat ze mooi is,,en veel kan. Maar als ik iets zeg wat haar niet bevalt, dan ben ik een stom wijf enz Ze komt alleen langs of neemt contact op als ze iest nodig is en geeft helemaal nix om haar jongtse zusje, die erg lief is....
Ik heb daar zoveel verdriet van....wat kan ik hier toch aan doen? Een verdrietige moeder.
Lees hier de al gegeven antwoorden

hulp bij mijn exstreme jaloerzie(1 )2012-08-11 21:19:00
Goede Middag, Ik ben een vrouw van 48 en heb al sinds ik 20 jaar gelleden gescheiden ben last van hele ergere jaloerzie.Ben er voor bij verschillende hulpinstaties geweest,en zij gooien het op een verlantingsangst.Maar dat zou best eens kunnen.Ik wil gewoon hulp en weten ermee om tegaan.Ook voor mijn partner.Ik ben niet zo dat ik hem exstreem controleer,maar hou hem wel in de gaten als ik andere vrouwen zie.Ik weet ik ben heel oplettend,maar zodra ik een vrouw zie die in mijn catogorie vrouwen staat ( denkbeeld) dan slaat mijn hart op hol en vole ik een exstreeme angst.En dan zeg ik tegen me partner ik zag wel dat je keek? en ik geloof niet dat als hij zegt ik kijk nooit en zegt geloof me.Ik vertrouw hem daarin niet.Ik hoop dat U mij op weg kan helpen..ik ben het behoorlijk zat. groetjes Maaike
Lees hier de al gegeven antwoorden

jaloers op ex van vriend(2 )2012-07-22 22:58:00
hi, ik ben 2 jaar lang gelukkig met mijn nieuwe vriend. hij steunde mij door dik en dun toen ik in mijn vorige relatie te maken kreeg met huiselijk geweld en hielp mij om er vanaf te komen. soms heeft hij het over een ex van hem met wie hij omging maar niet verliefd op was andersom wel. ik ben erg jaloers geworden nadat hij vertelde dat hij ooit met haar naar een hotelletje ging hij plande van zo'n tijd tot zo'n tijd om met haar door te brengen. mijn vriend zegt vaak dat hij nog nooit zo'n iemand als ik meegemaakt heb. we zijn echt smoorverliefd op mekaar. bij mij is het probleem dat hij het naar zijn zin had met haar terwijl niet verliefd was. ken je nagaan dat het lang lang geleden is. voordat wij wat kregen. hij zegt dat ik niet jaloers hoefde te zijn wat geeest was is geweest. terwijl ik denk van nou was ik maar in de plaats van haar, ik wil degene zijn met wie hij het meeste naar zijn zin heeft. wat moet ik nou doen om er niet op jaloers te worden als hij wat vertelt over 1 van zijn exen?????
Lees hier de al gegeven antwoorden

Onzekere partner(1 )2012-06-14 10:08:00
Goeienavond allemaal,

Ik zit al een tijdje met heel wat twijvels over mijn partner.
We hebben al een relatie van 2 jaar.maar het gedrag van hem begint nu wel wat overdreven te worden.het zit zo dat Zodra Ik ergens heen ga,hem op de hoogte mot stellen.en wel heel onschuldige dingen als Naar de winkel gaan of boodschappen Mot doen.de plaats Waar Ik ga is Dan ook gewenst.laatst heb Ik het bewust niet gedaan omdat Ik het niet altijd nodig vindt.dat is mij niet in dank afgenomen en kreeg verwijten dat ik als vrouw geen principe hebt.in mijn hart weet Ik dat hij het goed fout heeft.maar wil het wel proberen the begrijpen.hoe Mot Ik omgaan met zulke overdreven jaloezie gedragingen?
Lees hier de al gegeven antwoorden

ex vriendin wil hem niet loslaten(3 )2012-05-22 22:47:00
Ik heb een heel raar probleem vind ik zelf. Tenminste, nooit zoiets meegemaakt. Een aantal weken geleden heb ik een relatie gekregen met een (gescheiden) man. Dat leek heel leuk tot een paar dagen geleden. Hij had hiervoor een relatie met zijn secretaresse. Die ziet hij nu nog elke dag op het werk. Ze hadden 2 maanden geleden samen besloten een eind aan te maken aan de relatie en daarna heeft hij dus mij ontmoet. Nu blijkt dat deze secretaresse jaloers is en hem niet los kan laten. Ze belt hem vaak op in het weekend en 's avonds laat. Ook als hij bij mij is. En de afgelopen dagen was hij voor mij plotseling onbereikbaar. Nu blijkt ze zo op hem te hebben ingepraat, dat hij in verwarring is over wat hij wil. In principe wil(de?) hij mij, maar nu weet hij het niet meer.
Hij moet natuurlijk kiezen, maar zelfs als hij voor mij zou kiezen dan nog lijkt het probleem niet opgelost. Ze werken fulltime intensief samen en hij heeft haar destijds beloofd niet om deze reden te ontslaan. Wat doe ik???
Lees hier de al gegeven antwoorden

Jaloezie en rekening houden met elkaar.(2 )2012-02-01 16:29:00
Ik heb een vraag die me al lang bezig houd: Ik heb vroeger een vriendin gehad, die graag topless lag en naar de sauna ging en toen ze op dag ook besloot om model te worden en daarbij ook in lingerie, topless en soms (bedekt) naakt poseerde, had ik daar wel moeite mee. Toen ik aan haar vroeg: Je mag het van mij, maar als ik het daar nou heel moeilijk mee heb of krijg zou je het dan voor mij over hebben om er mee te stoppen?, gaf ze aan het anders toch te blijven doen, omdat ze dit graag deed. Dit heeft me altijd dwars gezeten, mijn vraag is dan houd ze wel genoeg van me als ze zoiets niet voor me over heeft om er mee te stoppen als ik het er echt heel moeilijk mee heb? Mijn huidige vriendin is ook best vrij en gaat ook naar de sauna en heeft ook wel eens geposeerd, maar ik weet bij haar dat als ik het ergens heel moeilijk mee zou hebben, dat ze rekening met mij zou houden en dat geeft me een veilig gevoel waardoor ik ook meer goed vind. Mijn vraag is: houden ze wel genoeg van je als ze zoiets niet voor hun partner over hebben om er mee te stoppen als ze het er echt heel moeilijk mee hebben of is het voor hun zo normaal dat ze vinden dat het toch moet kunnen? En is het dan vreemd dat ik er op zich wel tegen kan, maar als ze dan zouden zeggen ik doe het anders toch wel dat ik er dan grote moeite mee heb?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Jaloezie ? wat te doen(3 )2012-01-18 11:13:00
Hallo mensen ik ben een man mijn naam doet er niet toe en mijn leeftijd ook niet aangezien meer mensen dit lezen en enige vorm van herkenning door derden niet nodig is.
Ten eerste is jaloezie een verschrikkelijke emotie/gevoel wat iemand innerlijk kapot kan maken en ik kan het weten.
Ik ga hier verder ook niet op in maar geloof me als ik zeg dat ik hier genoeg ervaring mee heb en heb ondervonden.
Laat ik beginnen om te zeggen dat ik niet jaloers ben aangelegd maar dat je jaloers wordt gemaakt dat is de realiteit althans in mijn geval.
Het beste wat je kan doen is meteen de relatie te doen stoppen mocht er iets gebeuren waardoor je jaloezie wordt opgewekt voordat je helemaal wordt meegezogen in ellende en verdriet,want dat staat er te gebeuren.
Ik weet dat dit verschrikkelijk moeilijk kan zijn en bij mij heb ik het ook veel te ver laten komen maar laat dat niet bij jou gebeuren.
Elke keer klap op klap te moeten verwerken omdat er weer iets gebeurde wat in mijn ogen een teken van verraad was is een bijna onmogelijke opgave dit vreet energie en slapeloze nachten zijn het gevolg dan heb ik het nog niet eens over de stress,onmacht en woede die hiermee gepaard gaat.
Mensen jaloezie maakt je kapot zowel geestelijk als lichamelijk.
Als anderen op een bepaalde manier met je omgaan zodat je wel jaloers wordt dan houden deze mensen niet van jou maar alleen van zichzelf want echte liefde is in mijn ogen zorgen voor en denken aan.
Iemand die dat niet doet die zorgt niet voor jou die denkt niet aan jou die is alleen maar met zichzelf bezig.
Dit verander je niet hoe graag je dat ook zou willen.
Bescherm jezelf hoe moeilijk dit ook zal zijn want vergeet niet elke negatieve emotie vervaagt met de tijd ook al lijkt er geen einde aan te komen.
Het helpt ook niet om meteen met een ander het bed te delen of anderzijds dit zal je op een gegeven moment gaan opbreken en dan kom je van een koude kermis thuis.
Er bestaat geen vervanging voor het geleden verlies waar jij mee moet omgaan.
Mijn persoonlijke ervaring heeft me geleerd door die pijn en verdriet heen te worstelen en schreeuw maar huil maar voel je maar klote en verloren,diegene die jou dit heeft aangedaan zal er zelf nog meer last van hebben op den duur ook al lijkt dat in het begin niet zo.
De mensen die jou dit verdriet aandoen zijn jou niet waard daar ben je te goed voor laat je niet misbruiken voor een liefde die alleen in jouw hoofd bestaat.
Daarmee bedoel ik dat je de neiging hebt om iets te vergeven omdat je een bepaald beeld in je hoofd hebt van en over je relatie maar dat zal alleen maar een kans zijn voor die ander om weer in de fout te gaan en dat zal ook zeker weer gaan gebeuren en uiteindelijk ga jij er zelf aan onder door.
Stop een relatie die gebaseerd is op leugens en ontrouw dat is geen liefde dat is geen toewijding.
Bah als ik er zo over schrijf en mijn ervaringen weer voel dan kan ik alleen maar beroerd worden zo walg ik van mensen die nergens rekening mee houden geen rekening houden met mensen waarvan ze zeggen dat ze zoveel van je houden en je ondertussen elke keer maar weer een emotionele steek in je rug geven.
Geen rekenig houden met je gevoelens en constant en alleen maar aan zichzelf denken want dat doen ze.
Toewijding,respect,liefde en waarheid/eerlijkheid dat zijn de dingen die je in een relatie moet voelen niet iemand die met je gevoelens speelt als een jojo dat is geen relatie dat is een levende hel dan kom je in een wereld van achterdocht,jaloezie en onmacht.
Vraag je voor jezelf eens af is dit wat je wil? wil je een levende hel voor jezelf creren want meer is het niet,die korte momenten waarin jij denkt dat het weer goed zit in je relatie zullen te kort zijn en nietszeggend,trust me.
Het is het allemaal niet waard om je zo volledig te geven voor iemand die diezelfde toewijding niet heeft en ook nooit zal krijgen want dat is de keiharde realiteit.
Je bent alleen nodig wanneer diegene het nodig vindt en je nodig heeft dat is geen liefde dat is egoisme.
Zulk soort mensen verander je niet het enigste wat verandert is jezelf en dat zal alleen maar negatief zijn,voor jezelf negatief zijn.
Laat je niet misleiden door mooie praatjes laat je niet misleiden door tranen want dat is niet echt als alles echt zou zijn dan waren die mooie praatjes niet nodig dan waren er geen tranen nodig.
Stop ermee jezelf dit verdriet en ergernis aan te doen ook al denk je dat je kapot gaat aan verdriet.
Dit verdriet zal stoppen op den duur maar het verdriet wat je zal hebben als je in een dergelijke relatie blijft hangen niet.
Ik hoop dat de meesten hier wat mee kunnen ikzelf ben meerdere malen kapot geweest en rivieren van tranen gehuild dat mogen jullie wel weten maar ik ben er nog steeds,ik ben goed van hart,iemand die dat wil ondermijnen door mij het gevoel te geven dat ik niks waard ben en met mijn gevoelens gaat spelen dat is niets waard en daarom mij niet waard.
Pak jezelf op laat een ander je niet kapotmaken om of door het begrip liefde want als iemand zo ver met je kan gaan dat je er zelf aan onder door gaat dan is dat geen liefde.
Voor iedereen werkt het anders dat begrijp ik wel maar ik hoop dat je een weg zal vinden in die wereld van pijn,verdriet en onmacht ik kan je wel vertellen dat je er stukken beter uit komt dan te blijven hangen in een opgegeven relatie want nogmaals iemand verander je niet dus aan jou de keuze.
Creer je eigen hel niet door jezelf iets aan te praten door iets te zien wat er niet is en nooit zal zijn.
Luister naar je gevoel en laat je niet leiden door iets wat er nooit zal zijn geloof me tijd heelt alle wonden hoeveel tijd dit zal zijn is voor iedereen verschillend maar uiteindelijk zul je vrij zijn,vrij van al die negativiteit die een ander je toebedeeld.
Nogmaals liefde is zorgen voor en denken aan is dat niet wederzijds denk dan aan jezelf en stop een relatie waarin jij de enigste bent die dat wel doet.
Lees hier de al gegeven antwoorden

ik ben zo wanhopig jaloers(5 )2012-01-11 20:19:00
ik ben een meisje van 22 ik heb bijna 3 jaar een relatie met mijn vriend en we wonen bijna 2jaar samen.. ik hou ontzettend veel van mijn vriend maar ik ben ontzettend jaloers! als we ergens naartoe gaan begin ik me al van te voren zorgen te maken.. ik krijg allerlei rare gedachten in mijn hoofd mijn maag begint pijn te doen en dan eindigt het uiteindelijk met tranen!! mijn vriend heeft nog nooit iets misdaan en is denk ik over alles eerlijk maar toch kan ik er niet mee omgaan als hij nog maar een blik gooit naar een ander meisje!! onlangs op een feestje kwam er iemand binnen die hij kende van vroeger! hij zij enkel goededag tegen haar en toch was ik enorm boos ik besef dat hij niks verkeerd deed maar het is sterker dan mezelf! ik denk nu al dagen dat hij smst of afspreekt met dit meisje terwijl dit echt een zotte gedachte is want hij zou zoiets nooit doen maar hoe meer ik me tegen deze gevoelens probeer te verzetten hoe erger het word!! tis voor mijn vriend wss verschrikkelijk om met zo iemand te moeten leven maar het is ook echt verschrikkelijk om je zo te voelen!! Ik wou dak er iets kon aandoen, ik probeer er wel over te praten maar mijn vriend begrijpt het niet .. ik ga hier gewoon kapot van!
Lees hier de al gegeven antwoorden

oplossing gevraagd aub, ben wanhopig(3 )2011-12-26 15:47:00
Mijn vriend chat met me via de pc maar heeft er geen flauw idee van dat ik het ben. Nu heeft hij gevoelens voor die nep mij gekregen en heel behoorlijke. Hij heeft het zwaar te pakken. Reden omdat we via de pc zo goed kunnen praten. Terwijl ik eigenlijk voor 99 % me daar hetzelfde gedraag als ik in het echt tegenover hem doe. Nu wil ik natuurlijk mijn dubbel zo snel mogelijk laten verdwijnen maar wel zonder dat mijn vriend nog gevoelens voor die nep persoon blijft hebben. Anders is onze echt relatie ook niks meer waard. Moet er nog bij zeggen dat hij normaal nooit op msn en zo zit. Dus heb zelf een schuldgevoel want als ik niet met hem was beginnen praten was dit nooit gebeurd. Hij geeft ook aan dat hij tot hier toe perfect gelukkig was. Het was nooit de bedoeling, wou even praten en dan zeggen dat ik het ben maar had heel snel door dat dat fout zo aflopen. Op het moment is het zo dat hij mij, de echte dan, direct in de steek wil laten voor de nep. En dat kan ik hem niet aandoen. Het is tenslotte mijn schuld. Het enige wat ik niet leuk vind is dat hij blijkbaar toch vatbaar is voor msn geflirt en wel heel snel alles wat wij samen hebben aan de kant schuift.
Lees hier de al gegeven antwoorden

jaloers verdrietig enz.(1 )2011-11-25 18:35:00
hoi ik heb al bijna een jaar een relatie, in het begin waren we leuk onschuldig en heel verliefd.. tot er op een moment hij contact had met 1 van mijn beste vriendinnen en hij dacht dat hij later met haar zou trouwen en in principe soort van vreemd ging.. ik heb het hem vergeven en tijdje wel wat afstand genomen. daarna weer veel met elkaar omgegaan. het ging heel goed totdat ik dacht dat hij over dingen loog.. praate er met hem over praatte er niet over dan ging ht goed tussen ons en dan weer minder. poosje terug heb ik de boel laten klappen en is het evnen uitgeweest, maar nu hebben we weer wat. ik had me voorgenomen me er niet meer door laten leiden en dat ging heel goed. totdat hij veel begon om te gaan met iemand die ik niet vertrouw.. en ik 2 condooms mis en niet weet of dat ze wel in het pakje zaten of niet.ben ik nu een beetje hysterisch..? hat is irritant om zoveel angst en jaloezie en verdenkingen te hebben en ondertussen zoveel van die persoon te houden! i just hope he is always telling me the truth.
Lees hier de al gegeven antwoorden

wat is redelijk om te vragen(3 )2011-11-21 17:11:00
Wel ik ben getrouwd en mijn vrouw en ik hebben duidelijke afspraken gemaakt omtrent uitgaan en vrienden. Mijn vrouw is een uitgaans type en gaat niet overdreven uit maar toch ik heb daar moeite mee. Nu is er een jongen die mijn vrouw een keer achter op de fiets naar huis heeft gebracht en terwijl we besproken hebben dat ze dan eerder met een taxi naar huis zou gaan.Dat was goed de eerste keer heeft ze dat verzwegen niks gezegd ben daar zelf achter gekomen en ben blijven vragen de hele dag heeft ze niks gezegd en uiteindelijk aan het eind van de dag kreeg ik antwoord. Ik zeg we hadden duidelijke regels opgesteld samen en nu dit. Nu gaat het even niet hebben we ruzie gehad en vervolgens ben ik heel erg jaloers en is dat mijn probleem en nu beslist zij dat ze door hem naar huis mag worden gebracht en ze mag hem zoenen op de wang aan het eind van de rit. Deze jongen heeft een kennis gemaakt weet wel wie hij is maar nooit gesproken wel mijn vraag in hoeverre moet ik dit toelaten ze heeft geld voor een taxi bij zich en ik heb liever dat ze daar gebruik van maak.
Maar zei vind dat het een gewone situatie is en dat het ook moet kunnen ook mannelijke vrienden let wel mijn vrouw is bi. Wat kan ik het beste doen we zijn nu opnieuw aan het opbouwen van de relatie ik moet binnen een half jaar veranderen doe ik dat niet stopt onze relatie.
Lees hier de al gegeven antwoorden

meer aandacht(2 )2011-11-21 15:55:00
onze relatie is nogal ingewikkeld. Wij zijn bijna 12,5 jaar getrouwd en we doen ruim 8 jaar aan partnerruil. Natuurlijk alles in overleg. Nu hebben we voor het eerst een hele goede klik met een stel en we gaan hier ook vriendschappelijk mee om. Nu spreken we vaak af om te daten met zn vieren. Ik heb begin ging dat erg leuk, maar naarmate we afspreken hebben die ander man en ik weinig s&x en mijn en zij altijd. Ook de manier waarop hij s&x heeft met haar lijkt anders. Het lijkt erop dat zij meer aandacht krijgt? Als ik met hem daarover praat ziet hij dat niet zo en komen we niet verder.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Controleren van mijn partner(1 )2011-11-13 16:28:00
Sinds kort heb ik een relatie met een hele lieve jongen. Hij is heel liefdevol en is erg lief voor mij en doet er alles aan om mij een goed gevoel te geven. In het verleden heb ik vaak meegemaakt dat partners mij verlieten voor iemand anders. Daardoor ben ik erg wantrouwig geworden en durf eigenlijk niet zo goed deze liefde te accepteren. Nu heb ik laatst zijn mobiel gecheckt en hij was vergeten zijn emailaccount af te sluiten, waardoor ik zijn mail heb gecheckt. Daardoor weet ik nu wat meer over zijn vorige relatie en ook dat hij nog contact met haar heeft (waar hij heel eerlijk over is geweest). Ik schaam me dat ik hem gecontroleerd heb, vooral omdat hij er alles aan doet om me goed te laten voelen en ik durf het niet te vertellen tegen hem. Hoe kan ik hier het beste mee omgaan, zonder het aan hem te hoeven vertellen?
Lees hier de al gegeven antwoorden

wat is er met mijn ''vriendin''?(2 )2011-10-27 23:14:00
jaren geleden ontmoette ik een meid die zich vriendin ging noemen.. Ik was altijd ''haar vriendinnetje''. We hadden zoveel lol.. Net na ik haar leerde kennen , ontmoette ik mijn vriend. Na een intense periode, hebben we pieken en dalen gekend en nu na ongeveer tien jaar staat onze relatie als een paal..
Mijn ''vriendinnetje'' vond me lief en bood me aan om tegen me aan te gaan liggen ? ze vond dat ik verwaarloosd was en dat er te hard met me is omgegaan vroeger. vervolgens dat een zus van haar vriendin lesbisch is en dat haar vriendinnetje wel lesbischen herkent aan hun uiterlijk. Ik legde haar uit dat ik weleens gevoelens had voor een man die getrouwd was en hier niets mee heb gedaan..( als hint dat ik op mannen val..) Vervolgens zei ze dat ze weleens eens gestoord iemand zou kunnen zijn en dat ik daar misschien na jaren achter zou komen ? ook dat ze iemand had ''geslagen met een bijl''? Haar zoontje met ''stoornissen'' ( adhd , odd ? ) begrijpt ze niet en hij zegt me weleens ;; jij bent anders he en knuffelt me plat. Ook noemde hij me vaak mama. Nadat ze hem heeft geslagen en veel te veel uitscheld ben ik boos geworden. Niet in haar gezicht ; wel inwendig. Ze noemt haar kind gek en gestoord. Ik weet niet zo goed wat ik moet, ik heb de vriendschap heel ''bot'' laten stoppen. Omdat ik het bijna eng begon te vinden. Wat kan dit zijn ??
Lees hier de al gegeven antwoorden

goeie vriend(1 )2011-10-14 09:43:00
Ik heb een goeie vriend van mij die ik al me hele leven ken waar ik nu steeds meer mee om ga, nu is het zo dat zijn beste vriend ook een hele goeie vriend van mij die ik al me hele leven ken en ook veel mee om ga verandert is in de vriendschap.Nu sinds een half jaar voel ik me steeds minder op mn gemak bij hem omdat hij me moeilijk aan kan kijken, dit merk ik dat als we praten de gesprekken veel meer kortaf zijn en hij me anders aankijkt dan je van een vriend zou verwachten. Ik heb het gevoel alsof dit komt doordat ik steeds meer met die beste vriend om ga. Toen ik het hem er naar vroeg zij die dat er niks was en nog steeds goed met mij kan omgaan, maar dit voelt nog steeds niet goed. hoe kan ik hier het best mee omgaan en handelen om dit weer in de normale situatie te krijgen?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Mijn vriendje en zijn bestevriendin/ ex lief(1 )2011-09-12 14:18:00
ik ben al bijna 1 jaar samen me en kei lieve jonge , wij hebben nog nooit ruzie gehad of nix , maar waar ik mij aan irriteer is zijn beste vriendin/ex-liefje , me wie hij 2 jaar samen was , Oze fb en Skype vaak, ze praten regelmatig me elkaar en zij noemt hem nog schat en liefje en ze praten soms ook over hoe hun relatie was van vroeger dit en dat . En ik kom daar altijd achter als zijn Fb is openstaat op mijn pc of zo , en ik maak mij daar altijd druk over , en hij zegt da da nix betekent . Maar natuurlijk weet ik niet wat er alml gebeurt als ze skype me mekaar . Moet ik me zorgen maken, overdrijf ik?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Jaloers op jongere medewerkster(3 )2011-08-12 00:03:00
Hallo ik ben een vrouw van 60 met een bedrijfje, samen met man en enkele medewerksters. van 30.
Nu gedraagt 1 medewerkster zich erg flirterig naar mijn man toe. Bloesje beetje ( te ver ) open, lachen om alles , altijd aanraken, of bijna met knie tegen hem aan, als ik er niet ben, altijd Bijna boven op zn lip zitten en indringende gesprekken houden, enz. enz. Mijn man merkt er zogenaamd niets van en/of kan het niet geloven. Ik ben achterdochtig want een tijd geleden is hij ook eens vreemdgegaan.Hebben we veel en lang over gepraat en hij wil me echt niet kwijt en zal het Nooit meer doen!!! MAAR ik ben 1 en AL ACHTERDOCHT dus! Soms , reageer ik een beetje boos op haar en dat snapte zij dan niet en toen heeft mn man uitgelegd dat dat kwam omdat hij eens vreemdgegaan was, dat ik daarom nu achterdochtig reageer op haar. Maar het lijkt erop zoiets van: ik stond erbij en ik keek ernaar"!
Zij heeft een vriend en wil graag trouwen en kindjes enz. Ik denk; het maakt niet uit met wie, desnoods met mijn man!! Ze zegt dat ze met niemand zo goed kan praten als met mijn man , ze bespreken ook wel "intieme" dingen ( als ik er niet bij ben ! en hij wil als sport gaan "zwemmen " toen opperde zij dat ze met hem mee wil!! Beter van niet heeft mn man toen gezegd.
Moet ik hier iets achter zoeken of maak ik me voor niets zorgen en jaloers?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Een ziekelijke jaloerse vriend(2 )2011-08-10 15:53:00
Mijn vriend is zo jaloers dat het ernstige vormen aan neemt.Zo maakt hij ruzie met al mijn vriendinnen en als ik dan een keer bij ze op visite ga krijg ik het ene nare berichtje naar het andere.Zijn humeur slaat om in woede en zegt dat de relatie over is.Het is in een jr tyd misschien al 5o keer over geweest.Hij controleert mijn berichtjes en zegt dat ik naar alle mannen kijk.tijdens zijn woede buien valt hij mijn vriendinnen lastig door ze te bellen en uit te schelden.Ook stelt hij dan iedereen op de hoogte dat het over is en praat slecht over me.hij heeft ooit wel eens een voetspoor op een handdoek op de foto genomen en me ervan beschuldigt dat ik een man in huis heb gehad terwijl het een schoenafdruk van mijn dochter was.Hij laat de foto aan iedereen zien.Zolang ik alles met hem doe is hij de liefste man die ik me maar kan wensen.hij geeft toe dat hij jaloers is en dat het niet aan mij ligt.Ik heb totaal geen behoefte aan aandacht van ander mannen,wil mijn eigen man terug maar ik heb geen leven meer zo!Hij is door verlies van zijn baan zo geworden. Hij heeft totaal geen eigenwaarde meer.In het begin gaf ik er niet aan toe maar om ruzie,s en ellende te voorkomen probeer ik alles te ontwijken om hem niet jaloers te maken.Durf bekende mannen niet meer te groeten,durf niet in een ander auto te kijken,doe weinig tot niks met mijn vriendinnen etc etc.. hij heeft hulp gezocht en heeft emdr gedaan.Even is het goed gegaan maar nu is het weer mis.Zodra hij geen controle over me heeft is het mis.Zelfs al als ik op mijn werk ben.Alles en iedereen is een bedreiging.Zelfs zo erg dat hij dacht dat ik verlieft was op mijn vriendin.Ik was zo gelukkig met hem.Het eerste jaar was super maar het tweede jaar...Het voelt alsof ik van de hemel in de hel terecht gekomen ben. Maar ik kan hem niet loslaten,Hoe komt dit toch??? Dat zegt toch ook iets over mij?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Jaloezie niet altijd bewijs van liefde.(1 )2011-07-20 14:36:00
Mijn vriend ging o.a. vreemd omdat ie meende zeker te weten dat ik vreemd ging. Hij werd hierdoor regelmatig 's nachts wakker. Op mijn vraag wat de boventoon vierde, de liefde voor mij of zijn jaloezie, antwoordde hij jaloezie. Voor iemand die in zijn jeugd (9 jaar was ie na het overlijden van zijn vader besloten heeft nooit te hechten geen onlogisch antwoord.

Maar in hoeverre klopt dit?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Vriend die close is met ex-crushes(1 )2011-07-09 14:24:00
Ik vroeg me af of iemand tips heeft voor mij.. Mijn gedachtegang te veranderen.. veel weet ik al maar ik vind het moeilijk het toe te passen..
Ik heb nou al weer eventjes met mijn vriend en we hebben een goede relatie waarin we veel met elkaar praten en goed naar elkaar kunnen luisteren.
Nou leer ik steeds meer vriendinnen van hem kennen die hij allemaal een jaar terug of meer jaren terug leuk vond en zij hem ook. Toen heeft hij er niets aan gedaan maar hij is er nog steeds close vrienden mee en knuffelt ze ook vaak. Soms betrap ik mezelf er dan ook op dat ik expres ga letten op de manier waarop hij naar ze kijkt, en ik let er al helemaal op of zij mooier is dan mij, of wat er minder mooi is aan haar om mezelf gerust te stellen. Waarschijnlijk hou ik mezelf daar juist mee voor de gek want misschien is er wel niks!
Mijn jaloersheid is ook weer niet zo dat ik alles van hem ga checken, ik vertrouw hem er wel op dat hij niet vreemdgaat. Het is meer dat ik niet begrijp.. hoe je goed bevriend kan blijven met iemand die je ooit zo leuk vond en andersom? Gaat dat gevoel ooit wel weg? De enige die ik ooit leuk vond waren mijn exen, nou daar praat ik niet vaak meer mee en spreek ik al helemaal niet mee af. En verder word ik nooit verliefd op vrienden, of worden mijn crushes vrienden. Kan iemand mij uitleggen hoe dat werkt hoe dat voelt? Een eigen ervaring? Ik ben gewoon bang dat er nog wat gevoelens zitten en als ik dit zo schrijf en lees gaat dit eigenlijk echt nergens over. Toch blijft dat gevoel zo knagen! Ik heb er al over gepraat maar hij kan het zelf niet zo goed uit leggen in dit geval.
Lees hier de al gegeven antwoorden

jaloezie neemt alleen maar toe(4 )2011-05-29 22:01:00
Hallo,

ik heb een vraag over mijn jaloerse partner. In het begin van onze relatie werd mijn vriend af en toe jaloers. Na 3 jaar is hij continu jaloers. Hij controleert alles, ondervraagt mij continu en checkt mijn telefoon op alle smsjes, gesprekken etc. Onder het mom van: ik wil alles van je weten, niemand mag jou iets aandoen, bij mij mag je ook alles bekijken.

Waar ik vroeger ontspannen was en nooit nadacht over dingen zoals even een krabbel sturen op hyves is nu een uitdaging. Ik moet hem alles vertellen, als ik iets vergeet is het hek van de dam. Zelfs douchen is een probleem want dan kan ik mijn telefoon natuurlijk niet opnemen! Boze smsjes volgen en hij neemt dan niet meer op als ik terugbel. Ook begint hij te bepalen wie goede vrienden voor mij zijn, wie niet kunnen, etc etc. Wanneer ik een weltrusten sms stuur belt hij standaard om te controleren of ik wel in bed lig!

Meerdere malen heb ik mijn grenzen aangegeven, dit werkt voor een paar weken en dan is het als vanouds. Hij geeft toe jaloers te zijn en mij daar mee te kwetsen. Maar; dat is door zijn liefde. Deze manier van liefhebben verstikt mij. Ik word panisch, nerveus en al het spontane in onze relatie ebt weg. Ondanks dit alles houden wij veel van elkaar en delen wij veel geluk.

Hoe kunnen wij onze relatie redden?! Alles wat ik probeer werkt niet. Het wordt alleen maar erger...
Lees hier de al gegeven antwoorden

Overdrijf ik?(3 )2011-05-03 20:21:00
ik ga mijn verhaal probeer kort te houden.

5 jaar geleden op een trouwfeest heeft mijn man een hele avond staan aandringen bij 1 van mijn beste vriendinnen. Hij was toen redelijk dronken en zegt dat ik er niks achter moet zoeken. Ik heb er toen nooit een probleem van gemaakt, ik vertrouwde mijn man en wist diep in mijn binnenste dat hij me nooit zou bedriegen.

3 jaar geleden is mijn ma ziek geworden, ondertussen overleden.
Hierdoor is mijn angst om iemand dierbaar te verliezen enorm gegroeid.
Resultaat: ik ben heel jaloers geworden tegenover mijn man, overbezorgd voor man (fiets veel) en kinderen.

Nu heeft mijn man 3 vrouwelijke collega's waar hij heel nauw mee moet samen werken. Vrouw A is iemand die mooi is en dat weet en graag in de belangstelling staat. Vrouw B is een heel knap iemand, een heel tof iemand, is steeds zichzelf. Vrouw C is de minst knappe.

Mijn man gaat altijd naar vrouw A, belt tijdens de werkuren altijd naar haar, ontvangt smskes van haar (ook als we op vakantie zijn). Onlangs heb ik gemerkt dat hij oproepen naar haar verwijderd uit zijn gsm. Toen ik erachter vroeg verzon hij een smoes. Achteraf heeft hij alles toegegeven.

Mijn man is in mijn ogen echt een vrouwenzot, geeft al wat mooi is graag aandacht. Zal met Nieuwjaar al zijn vrouwelijke collega's 3 kussen geven.
Ik heb het daar moeilijk mee en hij snapt dat niet. Anderzijds als ik eens aandacht krijg van een man dan wordt hij groen van jaloezie. Als ik met Nieuwjaar mijn rondgang zou doen zou hij daar zeker niet mee gediend zijn.

Hoe hij is is hij natuurlijk altijd al geweest en dat heeft me nooit gestoord, tot die tegenslagen. Ik twijfel enorm aan mezelf ... overdrijf ik? Ik zou graag eens mijn hele verhaal doen aan zijn moeder maar dat heeft hij liever niet. Voor mij zijn dat allemaal dingen die in mijn hoofd blijven hangen en die toch wel een beetje boven mijn geluk hangen.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Jaloers op iedereen(1 )2011-05-03 20:05:00
Overal op Internet lees ik over jaloezie in relaties en dat het komt door onzekerheid. Ik heb al 8 jaar een relatie en ben niet "ongezond" jaloers. Ik ben ook niet onzeker en eigenlijk best tevreden met mijzelf. Toch ben ik vaak jaloers op mensen die belangrijker gevonden worden dan ik. Ik voel me dan afgewezen en daar wordt ik heel verdrietig van. Ik sluit mensen buiten om maar niet gekwetst te worden. Ik haat die gewoonte en al helemaal hoe ik er mee omga... waar komt dit vandaan? Ik ben nooit echt afgewezen of in de steek gelaten.
Lees hier de al gegeven antwoorden

jaloers op men vriendje(1 )2011-04-13 14:29:00
hey ik ben dus sanne en ik had 2 jaar een relatie met een lieve jongen. Ik heb het toen uitgemaakt om dat ik jaloers was als hij met iemand praatte. Nu heb ik terug een relatie met die jongen, maar ik ben nog steeds jaloers en zou er graag van af willen kan iemand me helpen aub

alvast bedankt groetjes sanne.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Ziekelijk jaloers op een meisje waar hij 4 jaar geleden verliefd op was.(2 )2010-11-19 18:03:00
Ik kreeg zes jaar geleden een vriendje. na twee maanden maakte hij dit uit en dat hakte er heel erg in. ik was namelijk heel erg verliefd op hem. Bij alle jongens die ik de vijf jaar daarna heb gehad ben ik vreemdgegaan, met deze jongen. Ik verkoos hem eigenlijk boven alle anderen. Toen ik op een gegeven moment in de klas kwam bij een meisje waar hij heel erg verliefd op was geweest begon ik haar te bestuderen. ik vroeg me af wat hij in haar zag. De manier hoe ze zich bewoog, hoe ze zich kleedde, hoe ze reageerde, hoe ze liep, ze praatte, etc .

toen kwam hij ook bij ons in de klas en hij keek erg veel naar haar. dit deed heel erg veel pijn en ik raakte compleet geobsedeerd door haar. ik controleerde zijn telefoon op smsjes van haar en bekeek meerdere malen per dag haar hyves om te kijken of ze contact hadden of niet en ook om haar foto's te bekijken. Dit laatste was altijd heel pijnlijk omdat ik het gevoel had dat ze veel mooier en beter was dan ik, en daar confronteerde ik mezelf constant mee. Als ik ze dan eens betrapte op contact ( al hield het inhoudelijk niet veel in ) begon ik heel erg te huilen. ik droomde bijna elke nacht over haar.

nu is het zo dat ik al een jaar niet meer bij haar op school zit of gezien heb, en die jongen is nu
mijn vaste vriend. En het gevoel is even weggeweest maar toen ik laatst weer een foto van haar zag kwam al het gevoel weer meteen terug. dit heb ik ook als ik haar naam hoor. ik ben heel erg bang voor haar , en eigenlijk puur omdat ik denk dat mijn vriendje maar genoegen met mij neemt, maar eigenlijk haar ziet als zijn droomvrouw. hij heeft haar ook al heel lang niet gezien en heeft het nooit over haar , maar ik ben toch bang dat hij bij een blik hij elk moment weer verliefd op haar kan worden en mij niet goed genoeg meer vind. Al lijkt hij al een vrij lange tijd erg gek op me te zijn, ik geloof gewoon niet dat hij me boven haar zou verkiezen. zolang zij rondloopt op deze aarde heb ik niet het gevoel waardig genoeg te zijn voor een jongen , vooral voor mijn vriend niet.
Hij heeft geen idee dat ik daar al jaren mee zit.
Het is een vreselijk gevoel en ik wil er heel graag wat aan doen maar ik durf er niet met hem over te praten. ik ben bang dat als ik het aankaart hij misschien daadwerkelijk weer verliefd op haar word...
Lees hier de al gegeven antwoorden

Onzeker / Jaloers over zijn exen(2 )2010-11-08 21:34:00
Sinds een tijdje heb ik een hele lieve vriend. Na verschillende vervelende ervaringen met exen, kwam ik nu dan eindelijk een leuke man tegen die mij precies geeft wat ik nodig heb. Er is alleen een groot probleem: ik ben heel, heel erg onzeker over zijn vroegere exen. Het zijn allemaal hetzelfde type meisje (klein en blond) en ik ben precies het tegenovergestelde (brunette en redelijk lang). Hij zegt zelf niet op een type meisje te vallen, maar helaas wijst de praktijk anders uit. Ook in openbare gelegenheden (zoals de kroeg, etc.) kijkt hij altijd naar meisjes die klein zijn en blond, lang haar hebben. Hoewel ik het heel erg kinderachtig van mezelf vind, blijft dit maar knagen en blijf ik er maar over huilen. Ik vind mezelf zeker niet onaantrekkelijk, maar bij hem vaak wel om deze reden. En als ik iets belanrgijk vindt in een relatie is het dat ik weet dat degene met wie ik ben mij echt aantrekkelijk en mooi vindt. Heeft iemand tips hiervoor of misschien een verklaring waardoor het zou kunnen komen en hoe ik het kan verhelpen?
Lees hier de al gegeven antwoorden

help! ik ben jaloers(2 )2010-09-01 08:55:00
ik heb al bijna 3 jaar een relatie met mijn vriend. Ik ben 21 en hij is bijna 26.
nog nooit heeft hij mij een reden gegeven om jaloers te zijn. Hij heeft een klasgenoot met wie hij veel samen doet. Hij heeft mij al zo vaak duidelijk moeten maken dat er niets tussen hen is en zij is zelfs lesbisch. Maar lesbisch of niet, ik heb gewoon een laag zelfbeeld van mezelf. Ik kan niet geloven dat ik leuker kan zijn dan iemand anders. Doordat ik daar zo meer zit, ben ik de laatste tijd ook niet echt de vrolijkste. Dan komt weer dat hij met haar meer lol heeft dan met mij. En dan gaat het vervolgens nog slechter. Binnenkort ga ik op een assertiviteitstraining, maar heeft iemand nog meer ideetjes wat ik zelf kan doen? misschien iets om voor mezelf op te schrijven en vervolgens aan te werken of iets? Ik wil er zo graag wat aan doen voor het te laat is, want ik wil hem niet kwijt raken.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Hallo, de laatste weken negeert mijn vriendin me meer en meer..ook als we uitgaan(1 )2010-03-04 10:55:00
Na een moeilijke scheiding van mijn ex liep ik zowat 8 maanden op de dool toen ik een vroegere vriendin toevallig terug tegenkwam. We waren op slag verliefd, de passie laaide hoog op. Zij komt ook uit een scheiding, heeft twee kinderen en heeft al tientallen relaties achter de rug die steeds weer stuk lopen. Vanuit die context is ze een vrije vrouw, ik kom eigenlijk nog maar pas uit een 'warm nest', alhoewel ik ook wel altijd een bepaalde vrijheid wou hebben. Steeds weer zei ze dat ze genoeg gehad heeft van knipperlichtrelaties en dat ze met mij een hechte relatie wil. We zijn nu net iets meer dan een jaar samen en ondanks kleine discussies geraakten we er altijd uit. We matchen ongelooflijk goed, doen veel dingen samen. We hebben een apart huis zodat we elkaar wat rust gunnen. t is wel zo da' een viertal dagen bij haar slaap en we dan ook intiem zijn. We zijn op reis geweest en t was fantastisch..maar nu de laatste weken loopt het fout. Ze vindt da'k haar verstik, te dicht bij haar staat en dat ze niet weet wat ze wil. Als we uitgaan kan ze niet verdragen da'k wanneer ze een gesprek heet met andere mannen efkes bij haar kom staan...ze noemt me een plakbeest. Ik zie daar niks verkeerd in maar zij vindt dit 'lastig'. Tijdens de karnavalvakantie escaleerde het conflict en nu wil ze een week time-out. Ik stuur haar soms een berichtje of e-mail maar ze heeft daar maar een paar keer op geantwoord en nu negeert ze me compleet. Mijn vertrouwen krijgt daardoor een deuk maar wil vechten voor die relatie. Hoe moet ik daar nu mee omgaan...ik voel me rot en denk alle dagen aan haar...
Lees hier de al gegeven antwoorden

Vriendje jaloers op ex-vriend.(2 )2010-03-01 11:20:00
Ik heb sinds 5 maanden een relatie met een lieve jongen. We komen echt super overeen enkel over een ding raken we het niet eens. Ik heb een ex-vriend die nog steeds achter me aan loopt, ookal is het al meer dan 2 jaar gedaan tussen hem en mij. Voordat ik en mn huidige vriend een koppel werden, praatte ik veel met hem over mn ex. Hij weet dat mn ex de liefde van mn leven was, maar ook dat ik nooit meer iets met hem zou willen beginnen door al de problemen die we toen kenden. Ik geef ook nog steeds wel om mn ex, maar we praten amper nog en spreken heel erg zelden eens af om wat te drinken en bij te praten. (nog maar 2 keer ofzo dit jaar) Maar telkens als mn vriend nu mn ex ziet of het komt ter sprake, begint hij over hem te klagen en triest te doen en dan verlangt hij van mij dat ik hem troost. Ik begrijp dat hij mn ex niet kan uitstaan, maar ik vind het erg belastend dat hij er telkens bij mij over komt klagen en triest doen. In het begin probeerde ik er nog begrip voor op te brengen en praatte ik erover met hem, maar hij blijft het maar doen en mijn begrip raakt wat op. Er is gewoon geen aanleiding voor hem om zo te doen over mn ex. Ik vraag hem om erover te praten met zn vrienden maar hij praat er liever met mij over en hij vindt dat vanzelfsprekend dat je zoiets altijd met je partner bespreekt. Met mijn andere ex (waar ik trouwens veel meer mee omga) heeft hij geen enkel probleem. Ik begin het steeds belastender te vinden voor onze relatie om hem te troosten aangezien er niet eens een aanleiding is voor hem om zo te doen. Ik kan me toch moeilijk excuseren omdat ik voordat ik hem kende ook een leuke relatie heb gehad. Is het unfair van mij om te vragen dat hij niet constant moet triest doen over mn ex en erover klagen? Of moet ik hem iedere keer opvangen als hij er weer over begint?
Lees hier de al gegeven antwoorden

help jaloerse vriendin(2 )2010-02-13 14:21:00
ik heb nu bijna 2 maanden met mijn vriendin. Maar hebben onderhand al paar keer ruzie gehad. Voordat het officil mijn vriendin werd zat ik met haar en een ander meisje in de flow. Heb uiteindlijk voor haar gekozen, maar het andere meisje kende ik al voor haar en is een hele goede vriendin van mij. ik bespreek bijna alles met haar dus we sms ook veel. we hadden ook vaak dirty talk zeg maar met elkaar..zo hebben wij altijd al tegen elkaar gepraat en er zitten geen bedoelingen achter. dus bleef ik dat in het begin een beetje doen. Ik heb nooit wat met haar gedaan, en ik ben ook helemaal niet van plan wat te gaan doen met haar of welk ander meisje dan ook. Maar mijn vriendin kan haar dus niet uitstaan en haat haar heel erg, en ze kent haar niet eens. Alleen vanwege het feit dat ik zo heb gedaan. mijn vriendin kan het al niet hebben als ik haar thuis breng van een feestje. of als ik met haar ga chillen. In de ogen van mijn vriendin ben ik fout geweest, maar ik heb nooit wat uitgespookt dus ze is gewoon hartstikke jaloers. ik heb het haar duidelijk gemaakt en wilde praten, maar dat is er niet meer van gekomen. maar ik ben bang dat we binnenkort weer ruzie om zo iets onzinnigs hebben. Het liefste wil mijn vriendin dat ik niet meer met haar omga, maar dat zal nooit gebeuren. maar als ik met haar afspreek, wil ik dat gewoon normaal kunnen vertellen en wil het niet stiekem gaan doen. want als ik dat wel ga doen, vind ik dat ik fout bezig ben want dan verzwijg ik dingen. en het is ook alleen met haar, elk ander meisje zou ze geen/ minder moeite mee hebben. Dus wat moet ik doen, want zo kan de relatie niet verder vind ik.
Lees hier de al gegeven antwoorden

wat is normaal?(1 )2009-12-20 19:21:00
Ik heb een relatie gehad met een man die 2 kinderen heeft. Kon goed met zijn kinderen overweg en hun met mij. Helaas kon ik niet goed met zijn ex overweg. Sorry, mag van hem geen ex zeggen, maar moet haar bij haar naam noemen. Wat ik hier niet zal doen. Maar ex is toch gewoon een Nederlands woord? Daar kan ik dan nog wel mee leven, maar niet met het vele contact wat ze hebben. Ze belde 3 tot 4x per week en daarnaast mailde ze ook nog eens. Ze belde bijna altijd als hij op zijn werk was. Als ze belde en ik was er, dan liep hij naar zolder zodat ik het toch zeker niet kon horen, want dat wilde zij niet. Ik had voorgesteld om een lijst te maken wanneer hij zijn kinderen zou zien, elke woensdag en om het weekend. Helaas, dat had ze door en zei tegen hem: "dat is zeker om minder contact te hebben". Hij zei nee, ik snap nog niet waarom, want dat was wel de reden. Ook durfde hij nooit nee te zeggen als ze belde, hij heeft 17 jaar naar haar pijpen gedanst (in mijn ogen dan) en doet dat nu nog. In het begin dacht ik, dat gaat wel over maar is niet zo, want ze speelt alles via de kinderen. Dat is een sterke troef die ze in handen heeft en waar ik niet tegen op kon. Is het normaal dat zijn ex 3 tot 4x per week telefonisch contact met hem opneemt en dan ook nog eens na 2 jaar naar boven gaat om mij te vermijden? Is het normaal dat hij eigenlijk altijd maar ja en amen tegen haar zegt? Wat is normaal? Hoe had ik hier mee om moeten gaan? Want hierdoor hebben we flinke ruzies gehad, die helemaal uit de hand zijn gelopen en dat had natuurlijk nooit mogen gebeuren. Daardoor ben ik te ver gegaan... Maar helaas, is verleden tijd. Ik ben er dood- en doodziek van. Wist niet dat dat zo heftig zou kunnen zijn! Ben erg benieuwd naar een antwoord, om in het vervolg misschien anders te handelen... Alvast dank!
Lees hier de al gegeven antwoorden

relatie over en toch jaloers(1 )2009-11-26 12:25:00
mijn man(bijna 21j samen) heeft iemand anders ,zegt al van iets voor januari dat hij een woonst voor hem aan't zoeken is en dat het over is tussen ons en toch merk ik aan vele zaken dat hij nog steeds jaloers kan zijn,is dat normaal of heeft hij toch nog gevoelens voor mij,nogthans is hij niet echt jaloers aangelegd
Lees hier de al gegeven antwoorden

Vrouw wandelt met andere man. Jaloers.(2 )2009-10-27 22:29:00
Mijn vrouw gaat steeds meer wandelen en heeft nu een man, vrijgezel/weduwnaar, ontmoet met wie zij steeds vaker weg gaat. Ik respecteer volledig dat zij graag wil wandelen, ben zelf niet zo'n wandelaar, maar heb hier toch moeite mee, omdat zij zijn dan soms een hele dag weg zijn. Speelt mee dat zijn overleden vrouw dezelfde naam heeft als mijn vrouw; ons huwelijk wat is ingedommeld en zoekende zijn hoe nu verder. Ik heb gezegd dat ik moeite met de situatie heb en gevraagd of er 'meer' speelde. Hierop is ontkennend geantwoord. Ben wel jaloers omdat zij nu leuke dingen doet met een ander en wijzelf daar niet aan toekomen.
Hoe moet ik hiermee omgaan?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Ze maakt het me ook niet makkelijk(1 )2009-09-15 13:29:00
Ik ben 22 en de (ziekelijk)jaloerze vriend van een mooie meid van 18..
We zijn nu meer als 3jaar samen.
me vertrouwen heeft ze geschaad met een vakantie en fotos van andere jongens op haar mobile ook heb haar wel eens betrapt op xtc in haar tasje.
ze gaat veel stappen met haar vriendinnen drinkt dan (met mate, denk ik) en komt erg laat thuis..
Het gaat vaak goed en ik kan haar soms los laten.
Ik maak me wel altijd zorge. Er zijn afgelope paar jaar ook verschilende dinge gebeurt, Soms dat ze teveel dronk soms dat ze ruzie maakte met andere mensen en soms dat ze danste met andere jongens die later op haar hyves reageerde hoe leuk ze het hadden met haar..
Soms worden de zorge die ik op zoeen avond maak te erg, en het word meer jaloezie, woeden en wantrouwe.
Zelfs angst dat ze de meest gekke dinge doet zoals drugs vreemdgaan of erger. (ik kan dit soms relativeren en begrijpen dat het zo erg niet is).
Toch blijven mij gevoelens komen en heb ze niet onder controle.
Ze begrijpt mij kant van het verhaal totaal niet en vind dat het aan mij licht.
Knallende ruzies komen hierdoor vaak voor.
Ik ben bang haar kwijt teraken, en dat wil ik niet want ik houd heel veel van haar.
Wie heeft hier gelijk, wat moet ik doen? wat zou zij kunnen doen?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Een echte vent?(1 )2009-09-08 14:56:00
Na op het terras gezetten te hebben met vrienden die de boel opnaaide over vrouwen en de woorden je bent toch een vent, heeft mijn vriend mij die avond een tik in mijn gezicht gegeven en ook gezegd dat ik me maar niet te veel van mezelf voor moet stellen. Een week daar na begon hij te vertellen dat er niks zo lekker was als een ander. Als ik heb vroeg waarom hij eigenlijk bij mij wilde blijven was zijn reactie ach een man kan niet zonder een vrouw, moet je eens kijken wat ik de hele dag tegen kom dan is het fijn dat je het thuis kwijt kan. Ik moest maar eens goed rond kijken wat er nog meer rond liep. complimenten die ik kreeg werden afgedaan met ach daar moet je je niks van aantrekken dat kan tegen iedereen gezegd worden. Als ik iets leuks of uitdagend probeerde te doen om toch de passie terug te krijgen lachte hij me uit met de woorden ach probeer je het nu zo. Ik dacht dat ik gek werd ondertussen. Dit gebeurde allemaal ineens na 10 jaar relatie. Toen ik heb later met zijn kruis tegen een meisje aan zag staan duwen ging ik pas echt van hem walgen. Mijn relatie is over ik was ongelukkig. Ik was van te voren niet onzeker en veel was mogelijk, Maar ik ben wel beschadigd hierdoor.
Lees hier de al gegeven antwoorden

beste vriedin maakt me jaloers(1 )2009-08-04 10:22:00
Vroeger konden we elkaar niet missen we waren echt beste vrienden, maar meer en meer begon ze van me te profiteren. Ze wou dat ik alles kocht voor haar, al haar kleren, eten, snoep,... Ik heb haar een tijdje ontweken. Na een week zag ik ze terug ze gaat nu veel om met een andere jongen. Vandaag bekeek ze me bijna niet en probeerde ze me jaloers te maken me die andere jongen toen ik bij haar in de buurt kwam. Ze knuffelde hem en zei tegen hem dat ze goede vrienden waren en ze deed het zo opvallend mogelijk.

Ik ben echt ten einde raad kan iemand me helpen??
Snel antwoord graag! bedankt!
Lees hier de al gegeven antwoorden

jaloers op mooie vrouwen(6 )2009-07-29 09:44:00
ik ben jaloers als mijn vriend naar mooie of naakte vrouwen kijkt dan krijg ik het gevoel dat ik niet meer mee tel dat ik niet mooi genoeg ben. Heb een zeer laag zelfbeeld ik heb het moeilijk om dat te overwinnen. Hoe moet ik dat oplossen om er geen angstgevoelens boosheid bij te voelen.
groetjes lieve
Lees hier de al gegeven antwoorden

Jaloezie die misschien een vriendschap zal kosten..(3 )2009-07-23 17:30:00
Al 13 jaar lang heb ik een beste vriendin. Wij zijn onlangs een 2 jaar samen geweest. Dolverliefd en onafscheidelijk. Plotsklaps was het gedaan, op een dag kreeg ik te horen dat ze op iemand uit een ander land verlieft is. Ze koos voor hem. Met veel vechten en doen met mijn eigen emoties is het me toch gelukt om beste vrienden te blijven. Toch kan ik het niet helpen... elke keer dat ze over hem praat word ik ontzetten boos.. jaloers dus eigenlijk.
Dat is niet wat ik wil, want ik wil dat wij beste vrienden kunnen blijven en ze niets voor mij hoeft af te schermen. Binnenkort komt deze jongen naar Belgi en ik weet geen blijf met mijn jaloezie. Heeft iemand misschien wat raad zodat ik onze vriendschap als dan nog kan redden?
Lees hier de al gegeven antwoorden

HELP! Jaloers in mijn relatie.(3 )2009-07-23 17:27:00
Ik weet echt niet hoe ik hier mee om moet gaan...
Mijn vriend en ik zijn nu een aantal maanden bij elkaar en zijn sinds kort ook (vrij snel, maar wel met zekerheid) gaan samenwonen.

Ik weet wel dat mij vriend echt gek op me is...dat wordt ook heel erg bevestigd door zijn omgeving en door hem zelf. Ik heb zelf een probleem..ik ben gruwelijk jaloers op alles en iedereen. Vrouwelijk vriendinnen, collega's, exen...

In mijn vorige relatie is mij toenmalige vriend verliefd geworden op zijn beste vriend (na een maand op vakantie samen, die voor mijn tijd geboekt was) Misschien komt mijn jaloezie daar vandaan. Ik word er chagerijnig van en reageer dat op mijn vriend af. Ik weet dat ik er iets aan moet doen, op deze manier keer ik me van hem af...maar ik weet niet hoe! Help!
Lees hier de al gegeven antwoorden

Zij wel ik niet(1 )2009-04-04 15:23:00
Ik wil heel graag een 2e kindje maar mijn partner niet. Er zijn vriendinnen van mij zwanger van de 2e en dat vind ik echt geweldig voor hun. Gun het ze echt, ondanks de confrontatie met mezelf als het verteld wordt. Nu is er iemand in mijn omgeveing zwanger van de 2e die ik het niet gun. En door dit bericht heb ik het jaloerse gevoel, mijn maag draait om. En heb het idee dat ik met mijn acceptatie weer bij 0 sta.
Ik kan het niet uitstaan dat zij wel een 2e krijgt. ik heb nog nooit iemand iets niet gegund, of jaloers geweest op iets. Maar nu kan ik er ( nog) niet mee omgaan, heel slecht, maar wel waar.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Jaloers in de ergste vorm die ik ooit gehad heb.(2 )2009-03-20 16:02:00
Ik ben 16 jaar samen geweest waarvan 3,5 jaar getrouwd. Mijn ex-vrouw is mij 2 keer ontrouw geweest, eerst in 1992 en daarna in 2003 nog een keer. Ik heb toen besloten om de relatie te beindigen en heb een scheiding aangevraagd. Na ongeveer 6 maanden kreeg ik een nieuwe relatie die bijna 2 jaar stand heeft gehouden, omdat zij niet met mijn kinderen om kon gaan heb ik de relatie verbroken en ging ik alleen verder (liever gelukkig in je eentje dan ongelukkig met z'n tween). Na 8 maanden leerde ik mijn huidige vriendin kennen via internet, wij zijn a.s juni 3 jaar bij elkaar en het gaat geweldig....ik ben nog nooit zo gelukkig geweest in een relatie, en nu komt het. Eerst heb je verliefdheid, en dat was ik dan ook in alle hevigheid maar ik durfde niet toe te geven aan mijn gevoel. Het duurde een paar weken voor ik mij volledig in een nieuwe relatie durfde te storten en toe kon ik toegeven aan mijn gevoelens, ik vind haar zo lief, geweldig en nog eens erg mooi ook, zowel innerlijk als uiterlijk.
Helaas zit er tussen ons een afstand van 70 km, zij woont in Zuid-Holland en ik in (provincie) Utrecht.
Wij zien elkaar altijd op woensdag en in de weekenden, de ene week met alle kinderen (4) en de andere week lekker samen.
Wanneer wij afscheid nemen dan krijg ik iedere keer een jaloers gevoel, zelfs als zij naar haar werk gaat kan dat een gevoel van onmacht met zich meebrengen. Ik word zelfs gek als ze op Hyves zit, ik kan dan zien dat ze online is geweest en ben dan in staat om alle contacten af te gaan of ze er een bericht heeft achtergelaten, ik bekijk alleen de mannelijke contacten...het zijn voornamelijk oud collega's en klasgenoten. Elke avond bellen wij met elkaar en dan gaat het de ene keer over de kinderen en de andere keer over het komende weekend, en tijdens de gesprekken zeggen wij wel 5 keer dat wij van elkaar houden, en daar ben ik ook van overtuigd maar ik ben zo ontzettend bang om haar te verliezen dat het een obsessie is geworden om gek van te worden. We hebben allebei een tatoeage laten zetten als teken van liefde en ze wilt er nog 1 bij laten zetten wat betrekking heeft op mij, dus ik hoef eigenlijk niet bang te zijn...zou je denken. Een half jaar geleden ging ze met haar vriendin naar de disco en dat was op vrijdagavond ons vrije weekend ik heb die avond alleen maar zitten ijsberen en heb zelfs overgegeven omdat ze niet reageerde op mijn sms....het zweet brak mij uit en kon het niet meer aan. Ik heb toen een kalmeringsmiddel genomen om tot rust te komen en dat heeft deels geholpen maar slapen deed ik niet. Om 2 uur ging de telefoon...ze was thuis en eindelijk kon ik slapen.
Telkens als ik maar niet in haar buurt ben voel ik mij machteloos, ik neem vaak vrije dagen op om maar even bij haar te zijn, ik wil ook zoveel mogelijk voor uit plannen om te weten dat wij dan samenzijn. Vorige week werd er bij haar vloerbedekking gelegd op de trap, om maar te zorgen dat er geen knappe stoffeerder komt heb ik gezegd at ik wel een vrije dag opneem zodat zij haar dagen kan opsparen voor als we eens ergens heen willenik word gek van mezelf.
Alle complimenten ten spijt, ik ben gewoon ontzettend jaloers en het lijkt wel of het steeds erger wordt. Er zijn zoveel zaken die mij gerust moeten stellen, wij liggen samen op 1 lijn wat interesses betreft. We houden allebei van zoveel zaken waar wij beiden veel plezier aan beleven, heerlijk weekendjes weg, vakantie vieren, de ene keer in het voorseizoen samen en met de zomervakantie met de kinderen.
Al haar vorige relaties duurden niet langer dan max. 4 a 5 maanden, en wij zijn nu al bijna 3 jaar bij elkaar dus waar maak ik mij dan druk over.
Hoever kan dit gaan, want ik trek het niet mocht zij nog een keertje willen stappen met een vriendin en ik wil haar niet het gevoel geven om te claimenen eigenlijk ben ik daar al mee bezig.

Ik ben bang om weer bedrogen te worden, maar ik weet dat zij dat niet zou doenZE HOUDT VAN ME, maar hoe kan ik mijn jaloezie overwinnen.zo kan ik niet verder want het vreet teveel energie.

Rob.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Is deze jaloezie niet erg gegrond?(3 )2009-03-12 23:42:00
Mijn vriend en ik zijn stapel op elkaar, al vier jaar lang. Toch is hij een keer met een vrouw voor de bijl gegaan; hij zei dat ze op hun werk signalen had afgegeven en gevraagd had of hij dat weekend bij haar zou willen blijven. Ik huilde toen hij me telefonisch vroeg wat ik daarvan zou vinden. Ik zou het vreselijk vinden, zei ik, en het zou afgelopen zijn tussen ons. Nee, hij zag nu ook wel in, dat hij dat niet kon doen. Hij zou haar die avond nog (het was al laat) meteen bellen en voor zijn eigen veiligheid zou hij van uit zijn werk die vrijdag rechtstreeks naar mij rijden, zodat hij niet aan haar verleidingen bloot kon staan
De volgend ochtend belde hij me om te vertellen dat het al gebeurd was; die nacht was hij welbewust honderd kilometer naar haar huis gereden en daar waren ze met elkaar naar bed gegaan. "Het is zuiver er@tiek", voegde hij er aan toe, "het heeft niets met de liefde tussen jou en mij te maken".
Ik zakte door de grond van angst en verdriet. En sterker: hij vertelde dat hij er nog het hele weekend zou blijven plus nog drie dagen. Daarna zou zij naar het buitenland vertrekken en was het afgelopen tussen hen. Een zuiver technische zaak, waar hij zich echter niet aan kon onttrekken. Ik hield het tot maandagmorgen vol, toen sms'te ik dat ik het uitmaakte. Prompt belde hij en zei dat hij bij haar weg zou gaan, al heeft hij er nog n nachtje bij bedongen die ik, stapelgek, nog toegestaan heb ook. Het is weer goed gekomen, maar heeft toch wel sporen achtergelaten in mijn kijken naar andere contacten die hij heeft, en mijn volledige vertrouwen die ik in hem had, heeft toch schade opgelopen. Ik had altijd gedacht dat hij zo trouw was als wat (hij moet veel met vrouwen samenwerken, elke maand met anderen) en was nooit wantrouwig.
Nu moet hij twee dagen zijn in de stad waar ze woont en ja hoor, hij heeft contact opgenomen of hij daar kan overnachten. Ze heeft intussen een vriend, "dus er kan nietes gebeuren", zegt hij. Ik moet wel wat meer zelfvertrouwen hebben, zegt hij, en hem niet zo op de nek zitten.

Is dat in dit geval nu zo erg? Ik vind dat hij zijn credits voorlopig wel verspeeld heeft. Dit akkefietje was anderhalf jaar geleden en ik kan er nog steeds niet goed mee omgaan. Hij weet ook dat dit h et ergste is geweest dat mij ooit is overkomen. Zelfs meer dan toen bleek dat hij getrouwd was. Hij is nu aan het scheiden. Vindt u dat wij maar moeten stoppen met onze relatie, wanneer hij meer aan kan dan ik? Want hij is gewoon soepeler dan ik hierin. Hij vindt een eventuele intimiteit met een ander niet zo erg als ik en zou mij dat ook best gunnen. We zijn allebei rond de 60-65 jaar, dus beslist niet piep. Hebben een zeer goed intiem leven (het best, zegt hij zelf). We gaan bijna samenwonen en zelfs trouwen. Weet u wat ik moet doen? Mijn bloeddruk loopt steeds hoger op, ik wil hier niet ongezond van worden.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Jaloerse stiefmoeder??(4 )2009-03-12 23:32:00
Sinds kort heb ik weer contact met mijn vader na hem 23 jaar niet gezien of gesproken te hebben. Ik ben nu 31. Om een heel lang verhaal kort te maken, mijn stiefmoeder zegt de meest vreselijke dingen tegen me, zo zegt ze me dat mijn vader altijd voor haar zal kiezen en niet voor mij en dat ik niet moet denken dat ik nu alleen contact met mijn vader zal hebben maar dat ik haar erbij krijg.
Ik snap echt niet waar dit vandaan komt, dit is mijn bedoeling ook niet geweest maar het is toch niet gek dat ik nu eindelijk een beetje een band met mijn vader wil opbouwen?
Mijn vader laat het zich allemaal gebeuren..ik ben teleurgesteld, verdrietig en boos..wat moet ik nu? Wat moet ik met mijn gevoel?
Voor mijn verstand weet ik het wel maar oooo het maakt me zo verdrietig dat het zo moet, ik voel me als een stuk vuil dat weer aan de weg wordt gezet.
Ik denk dat ze jaloers is mar ik begrijp het niet..ik betrek haar hier ook in maar jee zeg!!
Ze wil ook dat ik haar bel enzo en ze wil leuke dingen doen..dit zegt ze in n zin met de woorden dat mijn vader wel voor haar kiest. Ik heb natuurlijk geen zin om met zo`n mens de stad in te gaan maar blijf aardig en lief in zo`n gesprek, zo bang mijn vader weer te verliezen, ik vrees echter dat dit toch wel weer gaat gebeuren. Wat moet ik nu?
Tanja
Lees hier de al gegeven antwoorden

Ik ben jaloers op mijn vriendinnen(2 )2009-02-16 12:12:00
Al jaren ben ik bevriend met amra, we zijn altijd hecht geweest. Totdat er een nieuwe vriendin bij is gekomen, Sanae is lief en aardig maar heeft mijn plek ingenomen. Hierdoor ontloop ik Amra en ben continu bezig met die twee 'zijn ze samen', vind ze haar leuker' etc. Ik word er helemaal gek van, er gaat geen minuut voorbij dat ik er niet aan denk. Ben bang Amra te verliezen!
Lees hier de al gegeven antwoorden

Man jaloers op ``vrouwending``(1 )2008-12-23 02:37:00
Hallo,
Als man van 24 heb ik het volgende probleem. Een goede vriendin van mij is in verwachting en verwacht dus, samen met haar vriend, haar eerste kindje. Het is sinds lange tijd dat ik dit weer van kortbij meemaak. Vreemd voor een man misschien, maar babys zijn gewoon echt mijn ding, misschien wel m`n alles. Ik gun het hun echt meer dan van harte, dat kleine wondertje dat komen gaat. Maar diep van binnen vreet het me op, waarom zij wel, en ik niet. Ik voel me zo klote, maar nog meer een enorm grote egostische klootzak! Ik schaam me er heel erg voor, maar soms is dat gevoel zelfs zo erg, dat ik kotsend boven de plee hang en `s nachts geen oog dicht doe. Ik wil er voor ze zijn, het zijn tenslotte vrienden, maar iedere keer als ik er dan te fel aan denk, stort ik gewoon als een kaartenhuis in elkaar, geestelijk gezien. Wat moet ik hier mee aanvangen??
Lees hier de al gegeven antwoorden

Niet jaloers(1 )2008-12-14 13:22:00
Mijn vriendin is totaal niet jaloers, en vind het ook leuk om met andere mannen contact te hebben. Toch zegt ze dat ik me hier niet druk over hoef te maken. Heeft ze nu gewoon gelijk. Of moet ik me zorgen maken over haar geflirt met andere mannen??
Lees hier de al gegeven antwoorden

Ik mag mijn kinderen niet meer zien van vriendin(2 )2008-12-14 12:49:00
hoi ik heb een nieuwe vriendin leren kennen zij is 23 ik al 35.
ik heb drie kinderen uit vorige relatie, in het begin leek ze mij kids te accepteren maar dat is nu anders. Zij is zwanger van mij geweest, zij heeft een abortus laten doen omdat het beter leek gezien haar toekomst en cariere.
Zij kan er niet meer tegen als ik de kinderen bel of als de kinderen op weekend bezoek moet komen. Ik hou van haar maar de eisen die stelt wordt mij teveel, ze vind dat ik de kinderen niet meer moet zien, of heel weinig een keer per jaar.
ik denk dat ze ziekelijk jaloers is geworden en weet niet wat ik hiermee aan moet....

Wie help mij met goede advies
Lees hier de al gegeven antwoorden

Jaloerse schoonzus(20 )2008-11-24 18:12:00
Ik heb al 2 jaar een relatie. Deze jongen ken ik al een aantal jaar. Zijn zus ook. Sinds een paar maanden wonen we samen. Het is begonnen op t moment dat wij vertelden dat we wilden gaan samenwonen.. Volgens zijn zus wilde ik mijn vriend bij haar en dr moeder weghouden en mocht hy van my zn tel niet opnemen als zij belde. Ondertussen doet ze er voor mijn gevoel alles aan om ons uit elkaar te spelen. Mijn vriend ziet dit niet in en we hebben daarom ook regelmatig discussies. Ik heb en krijg het gevoel dat zij zelf zijn vriendinnetje wil spelen. Verschillende mensen hebben wel eens gezegd dat ze vinden dat ze doet alsof ze zijn vriendin is, echt ziekelijk! Laatst kwam myn puberende broertje met de opmerking of myn vriend 2 vriendinnen had.dus ik vroeg hoezo, toen zei die, heb je gezien hoe zyn zus doet, als jy zo zou doen zou ik gek van je worden!

Ik kan hier niet goed meer mee omgaan.
Lees hier de al gegeven antwoorden

ex_geliefden,maar ook soulmates(1 )2008-10-16 19:23:00
Ik heb een intieme relatie gehad met mijn beste vriendin. we vallen eigenlijk allebei op mannen, dus we zijn uit elkaar. nu is zij aan het daten en ik voel me lelijk en ben ervan bang dat ik nooit iemand zal krijgen. heb voor haar ook nog nooit een relatie gehad ook al ben ik al 27. ik wil met haar bevriend blijven, want ze beteken tsuperveel voor mij. MAAR IK WORD GEK VAN JALOEZIE! ik weet dat het probleem bij mij ligt en mijn zelfvertrouwen. maar HOE...
Lees hier de al gegeven antwoorden

wat is de reden?(2 )2008-09-02 14:59:00
Ik heb een vraag waar ik zelf dus niet uitkom. Een man wijst me af omdat hij al 3 jaar een vriendin heeft. Hij heeft ook gezegd dat ik niets voor hem beteken. Maar als ik aandacht krijg van andere mannen wordt hij strontjaloers en maakt hij constant kutopmerkingen en gaat hij me erover uithoren. Het houdt hem zo enorm bezig. Hij heeft zelfs een aantal dagen elke keer 4 uur in de trein gezeten om naar mij toe te komen gelijk nadat ik hem verteld had dat ik iemand anders leuk vond, met altijd een of ander lomp excuus (ik ben er namelijk later achter gekomen dat hij het gewoon verzonnen had). Is dit een teken van verliefdheid die hij gewoon niet kan toegeven omdat hij een relatie heeft? of bestaan er op deze aardkloot gewoon serieus van die ziekelijk dominante mannen die de macht over je willen hebben om zichzelf beter te voelen? Dat hij dus helemaal geen zak om mij geeft? Wel raar toch? hij maakt het niet uit met zn vriendin maar ik mag geen kant op van hem. Aan de ene kant kan ik gewoon echt niet geloven dat je zoveel moeite doet voor me als ik helemaal niks voor hem beteken. of is dit naief?

ps ik wil er echt geen info over omdat ik dan een relatie kan gaan verpesten, maar ik ben er alleen erg verward over en wil het gewoon afsluiten.

xxx
Lees hier de al gegeven antwoorden

Ziekelijk jaloers in een relatie(9 )2008-04-04 23:27:00
hallo, ik ben een meisje van 18 jaar.. ik heb al een tijde een relatie. Alleen het probleem is dat ik erg onzeker ben omdat me vriend met veel meisjes omgaat.. hij begrijpt totaal niet dat ik jaloers ben.. hij verteld me ook niet veel als hij bijvoorbeeld iets gaat doen met een vriendin verteld hij dit nooit.. daardoor controleer ik alles, zijn smsjes, emails, zijn hyves.. ik weet echt niet meer wat ik moet.. hij rkijgt vaak berichtjes op zijn profiel van andere meisjes en dan heb ik het gevoel dat ie hun leuker vind.. ik weet echt niet wat ik moet, ik denk dat ik hem op deze manier juist kwijtraakt. wat kan ik hieraan doen :( ??
alvast bedankt.
xx
Lees hier de al gegeven antwoorden

Is het zo vreemd dat ik jaloers ben?(1 )2008-04-04 23:17:00
Mijn man ging in de eerst 2 maanden al vreemd van onze relatie en hij had er spijt van. Het duurde nog geen maand en hij zat te tongen met zijn ex vriendin.
Wij zijn inmiddels getrouwd 5 jaar.
Maar nu liegt hij me steeds voor met van alles .
Hij zeg dan dat hij iets niet heeft gedaan waar ik later achter kom dat hij het wel gedaan heeft wat kan ik hier aan doen zodat hij mij niet meer voorliegt.
Nu vindt hij het gek dat ik jaloers ben.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Jaloezie ex vriendinnen(2 )2008-01-10 12:11:00
Mijn vriend heeft wel 4 ex vriendinnen die hij spreekt of gebeld word ik wil niet dat zij door mijn relatie heen lopen het is een nieuw begin en zij hebben hun leven en wij de onze.
Lees hier de al gegeven antwoorden

jaloers op schoonzus(1 )2007-11-30 18:22:00
hoi, ik ben een meisje dat al 3 jaar samen is met haar vriend, ik kan heel goed opschieten met zijn mama. sinds anderhalf jaar heeft zijn broer ook een vriendin, maar met dit meisje kon ik voor dat zijn broer er een relatie mee begon al niet goed vinden. Nu komt ze dus ook bij het huis van mijn vriend en het eerste jaar konden zijn ouders haar niet echt goed hebben omdat ze nooit iets zei en heel afstandelijk was door drugsgebruik, maar dat weten mijn vriend zijn ouders namelijk niet; nu sinds kort is ze heel open en sociaal en nu heb ik jaloerse gevoelens, ik kan er niet goed tegen dat mijn vriend zijn mama ook zo tegen haar doet als tegen mij, dit is wel begrijpelijk, maar hoe moet ik hier mee omgaan, ik heb het liefst van al dat mijn vriend zen broer het uitmaakt met haar, maar dat zal niet vlug gebeuren.. ik voel me hier altijd slecht door als zij daar is en met mijn vriend zijn mama praat, wat moet ik doen??
Lees hier de al gegeven antwoorden

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).