Vraag en antwoord overzicht �� Alles over liefde.

Op deze subrubriek overzicht pagina staat een archief overzicht van alle vragen binnen deze subrubriek. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


ingewikkeld relatie met me ex vriendin en wij hebben een zoontje die net geboren is.(0 )2016-04-15 11:29:00
Mijn vraag is; ik ben geestelijk,lichaamlijk onderdoor.mijn ex vriendin probeert mij steeds elke keer saboteren,manipuleren,ect de omgang met mijn zoontje.
14 maart dit jaar was ik jarig geweest met mijn verjaardag was ik bij me ex en onze kind me verjaardag vieren.Ging allemaal goed die dag ook omgaan met me zoontje altijd liefde en warmte dat mis ik altijd als ik terug moet naar Rotterdam.De afstand waar hun verblijf is heel erg ver Tussen Rotterdam en Roden maar ik doe wel me best en moeite om alles met voor me zoontje en ook klaar staan voor moeder van me kind ook al zit ik met de financiele erg krap.een week na me verjaardag krijg me zoontje koorts van 39.3 en zij heeft de dokter niet gebeld toen ik dat vroeg aan haar,2 later is de koorts omhoog gegaan naar 40,zij belt mij overstuur naar mij of ik kan komen,tuurlijk zei ik dat ben ik ook voor.met weinig geld heb ik de trein gepakt van Rotterdam naar Groningen en tussen tijd ben ik ook gaan app met haar.ik was bij zwolle inmiddels ze app me terug dat iemand of zusje ga komen door een gebrek van slaap ruimte moest ik terug naar Rotterdam weer met me zenuwen en gedachten dat me zoontje in ziekenhuis ligt dat is Rotstreek en onmenselijk.Ik ben heel erg boos op haar dat ze me zo behandeld als een straathond terwijl me zoontje ziek daar ligt,ik weet niet meer hoe ik nu met me gevoel moet omgaan tot heden slaap ik onrust en druk maken over me zoontje wat zn moeder allemaal doet daar.meschien of hoop ik dat U mij daar antwoord kan geven,Gr Anton
Lees hier de al gegeven antwoorden

Liefde en vriendschap.(2 )2014-08-01 00:43:00
Ik heb al jarenlang een relatie waarin ik mij erg gelukkig voel. Toch ben ik ruim twee jaar geleden erg verliefd geworden op een andere vrouw, verliefd misschien op een vreemde manier, wat mij betreft is deze liefde puur platonisch en heb ik alleen sterk de behoefte om haar af en toe te zien en samen leuke dingen te doen. Het is inmiddels duidelijk dat zij mij ook erg graag mag en af en toe doen we leuke dingen ook met mijn vriendin erbij, dat maakt mij niets uit, als ik haar maar kan zien af en toe. Het probleem is dat mijn behoefte om haar te zien duidelijk veel groter is dan bij haar, ik kan me daar erg ongelukkig onder voelen en heb er veel verdriet van. Ik stel helemaal geen eisen aan haar want dat zou alleen maar afstand scheppen en natuurlijk wil ik ook dat zij het leuk vind. Wat ik mij misschien afvraag is, is het mogelijk vrienden te zijn wanneer het gevoel tot elkaar zo verschillend is? Is mijn platonische liefde te sterk om gewoon vrienden te kunnen zijn? Hou ik mezelf voor de gek.....?
Lees hier de al gegeven antwoorden

moet ik echt loslaten?(2 )2012-03-15 13:52:00
ik heb anderhalf jaar een relatie gehad na mijn scheiding met een man waarvan ik dacht dat we oud zouden worden. Voor hem ben ik gescheiden en ben vollop erin gegaan. Nu 5 weken geleden heeft hij het uit gemaakt omdat hij wat voelt voor een ander. Ik kan hem niet loslaten en hij laat mij ook niet los, krijg steeds berichtjes van hem dat hij twijfelt of hij de juiste beslissing heeft genomen maar toch voor die andere vrouw gaat.

Wat is uw advies? loslaten of er voor gaan?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Ik zoek de vertaling van angst en overwinnen en liefde(1 )2012-03-12 11:43:00
goedendag ik ben opzoek naar de juiste vertaling van angst en liefde en overwinnen(niet overwint) ivm met een tatoeage. ik wil zeker weten dat ik de juiste vertaling heb zodat ik straks niet met een verkeerd woord op mijn lichaam loop.

vriendelijke groet.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Ik zoek een platonische relatie(9 )2012-01-29 13:31:00
Ik zoek een platonische relatie, niet zo eenvoudig in deze overs&kste wereld. Zijn er nog mensen naar op zoek? Hoe kom je met deze mensen in contact?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Pas met 38 jaar voor het eerst verliefd gevoeld...(1 )2012-01-20 14:57:00
Na 4 verschillende relaties, waarvan n 12 jaar getrouwd, heb ik nu een man ontmoet, waar ik pas echt verliefd op ben. Komt dat vaker voor?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Lastige situatie(1 )2011-07-15 15:38:00
Ik had 2 jaar verkering met een hele lieve mooie meid.
We hadden echt wat, echt. Dat merkte ik aan haar en mezelf.
Beide zijn we gelovig, en we wilde de liefde bedrijven bewaren voor bij het huwlijk. Nooit problemen mee gehad, en nog steeds niet.
Haar ouders zijn voor ons beide heel belangrijk, dat ik die nu niet meer spreek doet me ook veel pijn.

Ze kwam in de problemen met haar eigen persoonlijkheid.
Ze zat al een paar maanden niet lekker in haar vel, en wist niet wat ze moest gaan studeren(na een hbo gestopt te zijn). ze werd volwassen, 19,5jaar was ze inmiddels.
Ze moest zelfstandig worden, even alles zelf op de rit krijgen.

We laste een pauze in, in onze relatie. na bijna 2jaar.
Toen heeft ze gekust met een jongen van haar werk, die ze al een tijdje intressant vond. Ze had me dat verteld, dat ze rood werd en zenuwachtig als ze praatte met hem.
Maar het kon nooit wat worden met hem, dat wilde ze ook niet. Ze wilt met mij verder. Ze was niet verliefd op hem.
De verkering ging weer aan, naa 2/3 weken.
Op het werk/klas etc had ze nooit verteld dat het weer aan was.
Ze ging 2 maanden later vreemd met diezelfde jongen, tijdens uitgaan ze had heeeeeeel veel spijt. Ze ging haarzelf opsluiten, afstand nemen van mij, omdat ze me niet pijn wilde doen. Op een dag, 2maanden nadat ze vreemd was gegaan durfde ze het toch te vertellen. Ik ontplofte, maar zag haar verdriet en spijt en tranen. Ze zat nog steeds in de knoop met haarzelf. Sinds dien is het uit, we zijn nog wel samen op vakantie geweest naar spanje met onze vrienden groep van 15 personen. Het ging heel goed, en echt heb gemerkt dat ze nog steeds van me houdt.

Inmiddels is ze een studie begonnen en zit ze sinds 2 weken op kamers, een hele verandering. Dat zegt ze zelf ook. Ik heb der al een maandje niet gezien, maar we blijven elkaar aanspreken op msn etc. 1x per week. Mob is er geen contact.
Ze mist me zegt ze. Ze zal me niet vergeten.

Haar begeleidster van haar vorige opleiding, en haar ouders en ik zeggen dat ze zich moet ontwikkelen, zelfstandig worden etc. Stevig in d'r schoenen komen te staan.

Vandaag is ze jarig, 20. Ze heeft me niet uitgenodigd. Ik stuur haar ook geen kaart/berichtje/krabbel.

We moeten elkaar loslaten, en zelf hoop ik dat het wel weer goed komt, zij wilt dat ook. Maar op dit moment weet ze het allemaal niet.
Ze wilt, dat ze jankend op de stoep komt te staan bij mijn ouders huis.
Dat gevoel wilt ze.

Ik probeer afstand te nemen, en andere dingen te ondernemen. Ik merk wel aan der dat ze snel jaloers is, aangezien ze dingen vraagt of ik al een ander op het oog heb etc.. Ik heb alleen iets meer contact met een vriendin van me, waar ik ook wat gezellige dingen mee doe etc. Voor de afleiding.

Pak ik het zo goed aan? Als ik aan vroeg of ze nog van me houdt toen het uit was zei ze altijd ja. Ik vroeg aan haar waarom ze dan niet bij me wilde zijn? Ze zei dan dat ze het niet wist, en gewoon nog zoveel wilde mee maken en doen.
(soort studente leventje lijden?)
Ik zelf ben 23, werk al een aantal jaar, bbl opleidingen.

Iemand nog tips of ideen?

Een jongen, met een gevoelig hart. (aldus mijn schoonmoeder).
Lees hier de al gegeven antwoorden

liefde of ziekte.(1 )2010-09-26 21:29:00
Bij een eerste ontmoeting glimlachte zij en we hebben tien minuten gepraat in een winkeltje en we gaven ons tel nummers. na twee dagen sms te ik haar en de dag erna nodigde ik haar uit om een date ergens in een mooie omgeving. Toen ze aankwam was ze opeens minder genteresseerd zn stem aan de tel al klonk al hard . Bij aankomst was ik gemotiveerd en vriendelijk Maar ze wilde niet mee wandelen en opeens begon ze te roken en had een vieze mond geur daarbij.

na een half uur durend gesprek aan de tafel op de terrasje langs de kust waar ik mn best deed om haar te winnen en goed gekleed en verzorgd was vroeg ik haar om een mooi vriendschap. Ze zei ik kan niet beslissen kon ik dat maar ik zei dat ik mn uiterste best ging doen. daarna gingen we de bus in maar tijdens de rit zweeg ze en heelde tijd keek ze sip voor zich. Daarna stapte ik uit en zei nog tot ziens. Ik dacht dat ze door het raam naar mij ging kijken of wuiven maar ze keek voor zich en de bus vertrok. ik was gebroken . ik heb haar daarna niet gebeld of een sms gestuurd ik kon dat niet meer. Zij stuurde ook niks of belde niet. Na een... tijd heb ik een mooi berichtje gestuurd maar ze zei ik hebt allang uit gedaan. Na een tijdje weer sms gestuurd maar te vergeefs. ik kan haar NIET vergeten.

Zou die vrouw iets voor mij gevoeld hebben? Kan hein me raad geven aub?
Lees hier de al gegeven antwoorden

onzichtbare liefde(1 )2009-07-12 08:16:00
Is het gezond of zelfs mogelijk dat je al 2 jaar verliefd kunt zijn op iemand die je pas 1 keer in je leven hebt gezien?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Meisje dat ik wil is ouder dan ik(2 )2009-01-13 10:44:00
Een meisje die ik ken is ouder dan mij heeft een rijbewijs en werkt goed zei is 18 en wordt bijna 19 ik ben 17 wordt bij 18 nu zal je denken dat is geen probleem maar zij heeft alleen jongens gehad die ouder dan haar waren 20 jarige en ouder...ik sms lang met haar ze smst wel gewoon terug maar ik ben bang om een stap te zetten, hoe kan ik erachter komen of ze wel een keer wat met me wilt doen?
Lees hier de al gegeven antwoorden

is de jongen die ik leuk vind, homo?(1 )2008-08-24 19:52:00
goedenmiddag,

ik heb een vraag, ik heb laatst een jongen ontmoet en het klikt goed, en we voelen elkaar goed aan, maar ik heb twijfels bij hem, hij heeft een beetje mannelijke trekjes, dus ik ben dan ook bang dat hij homo is. hij zei me laatst dat hij niet echt een mannelijke man is, maar dat hij geen bi ofzo was, ben er verder niet op ingegaan. maar wil graag weten of ik gelijk heb of niet, maar hoe kom ik daar achter?? kunnen jullie mij misschien helpen?

groetjes nicole
Lees hier de al gegeven antwoorden

Broer en zus kussen?(3 )2007-12-11 23:00:00
Onlangs was ik gaan babysitten bij 3 kinderen van onze familie. 12 jaar oudste zus, 9 jaar broer, en 6 jaar jongste zus. De 2 jongsten gaan steeds samen in bad, en spelen graag samen. Maar toen is het spelen uit de hand gelopen. Broer en zus speelden koppeltje, en gingen trouwen, met bijbehorende kussen, de hele avond hebben ze elkaar zitte kussen gewoon mond op mond, maar toch vond ik dit te ver gaan. Is dit te ver gegaan of niet?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).