Vraag en antwoord overzicht �� Partnerkeuze.

Op deze subrubriek overzicht pagina staat een archief overzicht van alle vragen binnen deze subrubriek. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


Ik begrijp deze vrouwen niet(5 )2018-11-04 12:31:00
Ik ben een man van net over de veertig en ik heb mijn hele leven al meer vriendinnen dan vrienden. Ik ben ook altijd een vriend en bijna nooit een minnaar want als het op een luisterend en begripvol oor aankomt ben ik altijd te vinden, maar wanneer het op een minnaar aankomt gaan ze altijd weer naar de klootzakken die ze misbruiken, mishandelen en besodemieteren en dan komen ze bij mij weer uithuilen. Telkens waarschuw ik ze dat ze de verkeerde mannen uitzoeken, maar ze trekken telkens weer naar deze mannen toe. En ik ben dan een lieve, begripvolle man die al jarenlang geen liefdespartner meer kan vinden. Soms heb ik mijn buik er een beetje vol van en denk ik dat ik ook maar een beetje meer de egostische klootzak moet uithangen om aan een vrouw te komen, maar dit idee staat me heel erg tegen. Waarom vallen veel vrouwen toch op die klootzakken terwijl er best veel leuke lieve mannen rondlopen. Ik vraag het wel eens en ik krijg er geen goed antwoord op. Wie weet kan hier iemand mij dit uitleggen.
Groet, H.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Reacties op de pagina: Partnerkeuze(0 )2013-09-06 16:31:00
Hier kunt u reageren op het onderwerp van deze pagina!
Lees hier de al gegeven antwoorden

Blijven uiteindelijk niet alleen de slechtste partners over?(1 )2013-06-19 13:09:00
Ik heb een theorie en die wil ik hier wel eens toetsen. Voor een goede relatie heb je twee mensen nodig die beschikken over goede relationele eigenschappen. De mensen die beiden over deze goede eigenschappen beschikken hebben een lang en gelukkige relatie of huwelijk. Ongeveer een derde van de relaties gaan uit elkaar en dan is er dus minimaal n van deze ex partners (soms zelfs twee) die niet over goede eigenschappen voor een fijne relatie beschikt. Deze twee ex partners gaan weer relaties aan met nieuwe (vaak ook andere ex) partners en dan begint het gewoon opnieuw, de helft lukt wel en de andere helft zit opgescheept met de persoon die geen goede relationele eigenschappen heeft. Wat er na een aantal van deze relaties nog op de vrije relatie markt is zal voor het overgrote gedeelte dus bestaan uit mensen die geen relatie goed kunnen houden omdat ze gewoonweg daar niet toe in staat zijn. Wanneer ik dit dan projecteer op de huidige relatie markt van een veertig plussen dan is de kans op een lange liefdevolle relatie toch bijna nihil? Bijna alleen de mensen die niet in staat zijn om een langdurige relatie op te bouwen zijn nog wanhopig op zoek naar elkaar. Wie kan hier iets zinnigs over zeggen?
Lees hier de al gegeven antwoorden

leeftijdsverschil(3 )2012-02-10 17:56:00
Dag Hein, Ik ben verliefd op een jongen van 18 jaar en ik ben zelf 28. Wij kunnen goed over de toekomst praten en delen veel dingen met elkaar. De liefde is wederzijds respectvol en accepteren veel van elkaar. De jongen op wie ik verliefd ben, gedraagt zich ook ouder en gaat altijd al om met oudere mensen. Toch denk ik soms, waar begin ik aan, heeft deze relatie wel kans van slagen? Wij 2 hebben er in ieder geval alle vertrouwen in. Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld bij iemand als bij deze jongen en ik heb best veel levenservaring.
Graag jouw kijk en ervaring?
groet, Lisa
Lees hier de al gegeven antwoorden

Moet ik terug gaan naar mijn ex?(1 )2011-11-01 19:57:00
Vier maanden geleden ben ik na lang twijfelen weggegaan bij mijn ex. Hij is erg rommelig en erg gierig en daar irriteerde ik me erg aan. Binnen die vier maanden heb ik een relatie gekregen met een gewone vriend, maar dat liep weer stuk. Ook mijn ex is nu opnieuw verliefd geworden. Laatst dachten wij dat we elkaar wel weer konden ontmoeten, we hadden nog steeds contact, belden elkaar als eerste wanneer ons iets dwars zat. We dachten dat we er beide overheen waren. Maar nu voelden we beide weer heel veel liefde voor elkaar, beiden moesten we erg huilen en nu zijn we erg in de war. Onze relatie zat echt goed, alleen we waren te onvolwassen en misschien te veeleisend aan elkaar. Ik twijfel of het goed is om weer terug te gaan. Ik geloof dat de liefde het belangrijkst is. Onze relatie hiervoor duurde vier jaar, er waren wel irritaties, maar dat kwam vooral omdat we elkaar onderdrukten. Nu heb ik geleerd om meer tijd voor mezelf te nemen, daar wordt je beide gelukkiger van. We passen echt heel goed bij elkaar, qua hoe we s&x en relaties zien. het enige is: die twee irritatie puntjes die ik noemde. wat nu?
Lees hier de al gegeven antwoorden

moe van het leven(4 )2011-06-04 23:38:00
Hoe moet ik de rest van mijn leven doorbrengen met een man die niet kan zien dat:ik mijn eigen centjes verdien,ik er goed uitzie,ik mag geen contact met mijn ouders ik mag niet uit huis. Ik stress me dood heb geen eigen huis anders was ik allang weg;praten helpt ook niet; zelfmoord kan ook niet meer ik heb een dochter van 3 jaar ik ben27jaar kan met niemand erover praten!
Lees hier de al gegeven antwoorden

Ik kan niet kiezen.(1 )2010-12-30 20:18:00
Hallo,

Ik heb een relatie gehad en dat ging op een vervelende manier uit. Ik mis hem nog altijd maar heb ook een andere man leren kennen waar ik de laatste maanden een heel leuke tijd mee heb gehad. Mijn ex en ik hebben nu weer contact en dat voelt superfijn. Ik zit echter met de handen in mijn haar, want ik kan echt niet kiezen. Ik voel nog zo veel voor mijn ex,maar ik kan ook niet tegen het idee om de nieuwe man te laten gaan. Ik wil ze eigenlijk allebei houden, maar dat kan niet en dat wil ik ook eigenlijk helemaal niet. Dit is niks voor mij, heb dit nog nooit meegemaakt, en weet echt niet wat ik moet doen. Ik wil een keuze maken, maar heb geen idee hoe ik dat moet aanpakken! Het lukt gewoon niet.

groetjes
Lees hier de al gegeven antwoorden

De juiste partner(2 )2009-03-12 23:58:00
Hallo, ik ben 40 jaar, 2 kinderen, gescheiden en heb sinds 3 jaar een relatie met een tien jaar oudere man. Ik ben niet verliefd op hem. Sinds enkele maanden krijg ik het steeds benauwder. Mijn vriend wil mij ruimte geven, maar laat aan de andere kant merken dat hij met mij samen wil gaan wonen en misschien wil gaan trouwen. Hij doet alles voor mij, wij kunnen heel goed met elkaar praten, is erg lief voor mijn kinderen, etc. Alleen mis ik dat bepaalde verliefde gevoel. Ik ga op dit moment vanuit mijn hoofd redeneren: hij is toch lief...vind ik weer zo een lieve partner, etc...Mijn hart zegt: ik hou niet van hem. Maar eis ik niet teveel en leg ik de lat misschien niet te hoog....?
Ik wordt er knettergek van en het vraagt een hoop energie, dit gepieker.
Wat is de juiste beslissing?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Snelheid van het beslissen van een vrouw(2 )2008-12-14 13:01:00
Ik heb gehoord dat een vrouw in nog geen seconde van een moment kan beslissen of hij/zij de ware is om:

- Het bed mee te delen,
- Trouwen?
- Relatie mee aan te gaan?
- Vader te worden

Is dit waar? wat is de theorie hierover? is het broodje aap?
graag hierover iets meer informatie

Groetjes Richard
Lees hier de al gegeven antwoorden

Leeftijds verschil(1 )2008-03-26 14:55:00
Ik vrouw 62 jaar heb een jongeman leren kennen hij is 33 jaar.
Voor mijn gevoel zo een lieverd ,hij komt volgende week kennis maken.
Normaal zou ik nooit op een zo jongenman ingaan, maar hij heeft een enorme aantrekkingkracht op mij. Lijkt wel of ik verliefd aant worden ben. Heb hem leren kennen via een chatbox, hij valt op oudere dames.
Ik voel me niet oud en ben levenslustig, zie er ook goed uit en lijk 10 jaar jonger.
We zitten nachten lang te chatten en spreken elkaar ook, we hebben dezelfde intresse. Hij komt op me over als 10 jaar ouder.
Hij schaamd zich ervoor dat hij op mij valt, en zegt; voor jou is het makkelijker, mensen zullen zeggen ze heeft groot gelijk beter een jonge vent dan en ouwe kar. Ik wil geen ouwe kar moet er niet aan denken , ik heb een huwelijk van 28 jaar achter me met een man die nergens geen zin meer in had. Ik wil nog leven en genieten van wat het leven me hoop ik nog minstends 30 jaar te bieden heeft.
Ik zou wel is willen weten wat daar op tegen is??
a.u.b. reageer hier is op en laat me weten wat u ervan vindt.

Ans
Lees hier de al gegeven antwoorden

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).