Vraag en antwoord overzicht �� Verliefdheid.

Op deze subrubriek overzicht pagina staat een archief overzicht van alle vragen binnen deze subrubriek. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


Een blauwtje lopen bij een weduwnaar(7 )2016-05-21 16:56:00
Ik ben verliefd geworden op een man die recent zijn vrouw heeft verloren aan leukemie. Tijdens haar ziekte heb ik enkele weken geholpen in de huishouding en daarbij heb ik ook haar man een aantal keer ontmoet. Ik was meteen helemaal weg van hem, waarschijnlijk zag ik toen wat ik miste in mijn eigen relatie. Uit respect voor zijn zieke vrouw heb ik mijn gevoelens voor hem opzij gezet. Tijdens haar laatste ziekenhuisopname heb ik steeds contact gehouden en mijn medeleven betuigd. Een relatie met deze man kwam toen niet eens in mij op. Echter overleed zijn vrouw aan de ziekte. Ik bleef me verbonden voelen met hem en kort daarna gingen mijn gevoelens voor hem weer met me op de loop. Op een gegeven moment ben ik op een avond ff langsgegaan bij hem omdat ik uit zijn berichtjes opmaakte dat hij zich alleen voelde. We hebben die avond heel veel gesproken over zijn vrouw, kinderen en de rouwverwerking. Toen het gesprek op mijn eigen eenzaamheid kwam, duurde het niet lang voordat we elkaar heftig vastpakten en kusten. Hij betaste me en stelde voor naar bed te gaan. Daar heb ik zelf een stokje voor gestoken omdat ik wist dat hij daar misschien spijt van zou krijgen, wat hij meteen beaamde. Hij had al een tijd geen sx gehad dus het was voor mijn gevoel ook niet zo'n vreemde reactie. Daarna hebben we gewoon nog wat gebabbeld en ben ik naar huis gegaan. Ondertussen heb ik de hele nacht liggen woelen en mijn emoties en gevoelens van verliefdheid werden steeds heftiger. Ik moest hem de volgende dag spreken......Na hem gebeld te hebben (hij was bij zijn jongste zoon), liet hij weten dat de verliefdheid niet wederzijds was en dat hij niets voor me voelde.
Hij heeft tijd nodig voor het rouwproces en vond onze reactie op elkaar de voorgaande avond een beetje ongepast. Hoe kan ik deze man zijn hart ooit nog veroveren? Ik heb nu afstand gedaan omdat ik respect heb voor hem en zijn overleden vrouw. Kunnen zijn gevoelens voor mij ook nog opbloeien? Of heb ik echt een blauwtje gelopen?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Mijn obsesieve liefde voor de weduwnaar, ik ben hem voorgoed kwijt.(2 )2016-05-16 09:03:00
Dit verhaal, deze vraag lijkt op de voorgaande, een blauwtje lopen bij een weduwnaar.
Het was een obsessie. Eerst het overlijden van zijn vrouw, toen mijn drang om hem te steunen in zijn verdriet.
Kort daarop een heftige vrijpartij die niet eindigde in bed omdat ik dat tegenhield. (stel dat hij spijt krijgt?)
De volgende dag wilde ik hem weer zien maar kon hem niet bereiken. Gelukkig later op de dag telefonisch bij zijn zoon. Toen had ik al inbreuk gemaakt op zijn privacy.
De volgende dag maakte ik hier mijn excuses voor en melde hij mij meteen dat hij alleen een vriendschap wilde en niet meer dan dat.
Ik dacht terug aan de voorgaande avond en had spijt dat ik niet op zijn verzoek was ingegaan om met hem het bed te delen. Ik besloot nog meer steun te bieden maar uiteindelijk is het een verlies geworden. Hij maakte me langzaam duidelijk dat hij aan zijn rouwproces moest werken. Ik begreep de passie van de vorige avond dan ook helemaal niet van hem, alleen dat hij al bijna een jaar geen sx had gehad. Na weer een poging ondernomen te hebben, heeft hij me gevraagd te stoppen met contact zoeken. Ik ben er kapot van. Waarom heb ik hem niet met rust gelaten en had ik dan mijn kansen bij hem vergroot?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Jongens probleem(1 )2015-05-26 20:17:00
Ik ben verliefd op een jongen maar die jongen heeft al met iemand anders en ik durf het niet aan hem te vragen. En daarbij komt dat iemand anders mij heeft gevraagd en ik me daar echt super rot over voel. Ik weet echt zeker dat ik op die jongen verliefd ben als ik zijn naam hoor komen er vlinders en die prachtige stem. Hij is zo lief als hij maar alleen is met die vrienden van hem erbij is hij stom. Ik ben een meisje van elf hij zat laatst naast me met muziek en raakte me aan op het voetbalveld ,maar die eerste was omdat het moest van de juf en die tweede was omdat hij flauw wou doen.

Wat moet ik nou doen?
Lees hier de al gegeven antwoorden

verliefd op een meisje dat een lief heeft(1 )2012-04-23 11:47:00
hallo, ik heb deze zomer een meisje leren kennen. maar ze heeft al 3 jaar een vriend. we kwamen eerst heel goed overeen. maar als we dan terug thuis waren begon ik haar te missen en werd ik steeds meer verliefd. ik wist niet wat ik moest doen maar ik werd steeds meer verliefd op haar. ik zocht het goede moment om het haar te vertellen, maar ineens zei ze dat ze naar peru ging gaan in april met haar vriend. ik wist niet meer wat ik kon doen. maar ik heb het haar dan uiteindelijk toch nog verteld en ze zei dan da ze ook gevoelens had voor mij maar dat het zo moeilijk was. ondertussen is ze al terug uit peru. wat moet ik doen? contact terug meer opnemen of proberen haar te vergeten?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Reacties op de pagina: Verliefdheid(11 )2012-04-22 19:39:00
Hier kunt u reageren op het onderwerp van deze pagina!
Lees hier de al gegeven antwoorden

Wordt de kans op verliefd worden na je 50e kleiner?(5 )2012-04-10 17:08:00
Beste mensen, ik ben een vrouw van 54. Ben 2x langdurig getrouwd geweest en heb een latrelatie achter de rug. Ik zie er nog goed uit, ben intelligent en zelfstandig, maar ik vind het alleen zijn niet makkelijk. Er zijn zeker mannen die genteresseerd zijn in mij. Het probleem is als ik zo'n man ontmoet, ik hem vaak heel aardig vind, maar het verliefde gevoel (dat ik natuurlijk wel ken) komt maar niet. Nu vraag ik mij af of de kans dat je verliefd wordt afneemt naarmate je leeftijd toeneemt. Is dat zo en zo ja hoe komt dat dan? Heeft het te maken met de overgang? Of het te maken met mijn angst om een nieuwe verbinding aan te gaan. Ben ik te kritisch?
Groet van een single vrouw
Lees hier de al gegeven antwoorden

Verliefd op een meisje van de vakantie(1 )2012-03-20 17:53:00
Afgelopen oktober ben ik op vakantie geweest naar Amerika met een singlereis. Na de vakantie heb ik contact gehouden met een deel van de groep. Ook met een vrouw waar ik na de vakantie verliefd op geworden ben. Ik heb haar een paar weken opgebeld en gevraagd om iets te eten of te drinken. Dat vond ze prima en afgelopen vrijdag was het zover, maar een week eerder kreeg ik de vraag van een andere vrouw van de groep met de vraag of ze ook mocht aanschuiven, want ze wilde ook even bijpraten met haar. Ik stemde toe, want de vrouw waar ik verliefd op ben heeft weinig tijd en ik wilde geen onenigheid in de groep. Ik kon haar daardoor niet duidelijk maken dat ik verliefd op haar ben. Wat moet ik doen: opnieuw een afspraakje met haar maken of is ze niet verliefd op mij? Want het was ook haar idee om die andere vrouw te laten aanschijven.
Lees hier de al gegeven antwoorden

verliefdheid gaat te snel over(2 )2012-03-16 15:18:00
Iets waar ik eigenlijk al 25 jaar mee zit. Ik kan best verliefd worden op een vrouw maar het is eigenlijk bij altijd al zo geweest dat al voor het echt iets werd de verliefdheid over ging. Zodoende heb eigenlijk nooit een fatsoenlijke relatie gehad. Ik heb mezelf altijd beloofd nooit tegen mijn eigen gevoel in te leven maar vind het toch echt jammer dat ik hierdoor nooit een fatsoenlijke relatie op heb kunnen bouwen. Pas nog iemand ontmoet, een geweldig leuke vrouw, ik kan er uren mee praten, we delen erg veel interesses. Ik was al snel verliefd maar zo gouw ik het gezegd had voelde ik een soort verantwoordelijkheid over het gezegde of iets. Midden in de nacht werd ik wakker en voelde de verliefdheid wel ebben. Was er bijna ziek van. Wel contact gehouden en ook eerlijk geweest en daarna komt er wel wat terug maar niet meer de echte verliefdheid, jammer, jammer, jammer. Ik weet dat het normaal is dat verliefdheid verdwijnt maar je zou eerst toch de kans moeten hebben om een relatie op te bouwen.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Krijg er geen hoogte van.(1 )2012-03-01 13:38:00
Ben alleenstaande vrouw,die al vier jaar hopeloos verliefd is. Helaas op een getrouwde man,die maar iedere zegt geen verwachtingen te mogen hebben,maar mij wel ergens in de paar wkn opzoekt. We hebben zo'n aantrekkingskracht dat we niet van elkaar af kunnen blijven. Er is ondertussen meer gebeurd dan alleen zoenen. Hij is nog nooit bij mij thuis geweest en ik kan niet zeggen dat het alleen de s&x is.Twee mnd terug ben ik boos geworden, heb ik gezegd of ik een hoertje voor hem ben. Want ondanks dat ik weet, geen verwachtingen, heb je toch vaak hoop. Omdat dit al 4jaar duurt en hij aangeeft zijn eigen als een puber te voelen, dus ook een soort verliefdheid. Ik heb ook het idee dat hij dit niet als vreemdgaan ziet, want hij zegt als ik thuis niets vertel, dan lieg ik ook niet. Hoe kan iemand zolang achter je aan lopen en zo steeds reageren, zou die nou nooit met zijn eigen in de knoei liggen? en een gevoel hebben?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Een groot hart... Wat nu(1 )2012-02-03 15:48:00
Ik heb een probleem! Ik heb gewoon een te groot hart, ik kan op 10 jongens tegelijkertijd verliefd zijn! Het is vaak oom op de verkeerde momenten! Dan zit je net in de fase met jou "bijna" vriendje dat het wat serieuzer wordt en dan spreek ik of zie ik weer een ex en dan ben ik gelijk weer in de wolken ...... Wat kan ik hieraan doen? En waarvoor moet ik dan kiezen .....
Lees hier de al gegeven antwoorden

mij vrouw terugwinnen uit een verliefdheid naar een ander(4 )2012-01-18 10:29:00
Na 16 jaar huwelijk is mijn vrouw nu verliefd op een collega op haar werk. Mijn wereld stortte in. Ja ook maakte fouten in de relatie (gaf haar bij tijden te weinig aandacht). Zij werd verliefd voor de aandacht denk ik. Ze is eerlijk geweest tegen me en heeft het verteld. We willen proberen voor het huwelijk te vechten, maar er zijn veel twijfels van haar kant, begrijp ik, maar ze wil niet in relatie therapie of er veel over praten. Ik geeft haar mijn vertrouwen en werk sterk aan e relatie. Hoe kan ik er zeker van zijn dat we een tweede kans hebben en eigenlijk leren uit deze verschrikkelijke ervaring (heb nog steeds het gevoel dat ze verliefd is) gezien de andere partij niet op geeft. Bovendien zijn er twee kinderen bij ons in het spel. Ze moet toch nadenken, hoop ik...
Is er een manier om ze terug te winnen, graag raad...
een lieve man en papa
Lees hier de al gegeven antwoorden

Verliefd zijn op 2 mannen(1 )2011-12-26 15:58:00
Ik ben verliefd op een dame, waarvan ik voel, zie aan haar houding, gedrag en wat ze schrijft ook verliefd op mij is. Als ik het aan haar vraag, durft ze hier geen antwoord op te geven. Kun je dezelfde verliefdheidsgevoelens voor 2 mensen hebben?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Hoe te vragen / vertellen?(1 )2011-12-14 12:43:00
Ik ben nu een paar weken verliefd op een jongen die ik ook een paar keer heb gesproken. Ik zie kom hem nu nog steeds tegen, maar altijd als er iemand bij is. Eerst was mijn probleem alleen hoe ik hem moest vertellen dat ik verliefd op hem ben, maar nu denk ik dat hij een vriendin heeft. Ik heb namelijk op internet een foto van hem met een meisje gezien. Toch twijfel ik, want ik had het idee dat hij mij ook leuk vond en ik heb hem nooit iets over een vriendin horen zeggen. Misschien naef, maar zou het familie kunnen zijn? Hoe moet ik hier achter komen als ik hem nooit alleen spreek en dan, hoe moet ik hem vertellen dat ik verliefd op hem ben? Ik zou kunnen smsen / msnen / mailen / bellen, maar dat durf ik zowieso niet zolang ik niet weet of hij een vriendin heeft.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Verliefd op collega(3 )2011-11-13 16:37:00
Ik ben 25 hij 46..... Ik ben vrijgezel, en hij is getrouwd en heeft 3 kids. We werken een aantal jaren samen, maar sinds een paar maanden is er iets veranderd. Het contact werd iets lichamelijker, net even aanraken, een hand op mijn schouder leggen, of me af en toe even tegen zich aan drukken. Het oogcontact werd meer intens, duurde langer. En alles wat hij zegt, lijkt ineens gezegd te worden om een reactie bij me uit te lokken. Noem het flirten.
Vorige maand hadden we een borrel van de zaak...erg gezellig, maar iedereen was ook erg beschonken. Hij heeft me de hele avond opgezocht, en we hebben gezellig gebabbeld. In dat gesprek kwam naar voren dat hij nooit bij zijn vrouw zou weg gaan, maar toch gevoelens kon hebben voor een andere vrouw, en dat had ik in hem los gemaakt. Bij het naar huis gaan kuste hij me op mijn mond, waardoor ik zo geschrokken ben, dat ik even helemaal uit mijn huisje ben. Op de werkvloer is er niets te merken, al heeft hij wel nog laten weten dat het zijn fout was, en dat het niet meer zou gebeuren, echter in zijn flirterige gedrag is niets veranderd, en hij zoekt me nog meer op dan voorheen. Bedankt getrouwde man...dat je mijn hoofd op hol brengt zonder dat ik er iets mee kan, en bedankt IK dat ik me hierin heb laten meeslepen. Nu is mijn vraag, wat wil deze man van mij, en wat moet ik hiermee..... Ik ben er niet op uit een gezin kapot te maken of er berhaupt iets mee te doen, maar hoe word ik mijn gevoelens weer de baas
Lees hier de al gegeven antwoorden

Verliefd op een oudere man en weet niet of het wederzijds is ...(1 )2011-11-07 14:33:00
Ik ben een meisje van eind de twintig en ben zwaar verliefd aan het worden op de pianist van ons koor (hij is eind de veertig) ... Obstakel nummer 1 : ik ben verloofd, hoewel de relatie op dit moment even op "pauze" is gezet wegens te veel chaos in mijn hoofd. De laatste paar maanden is het gevoel voor de pianist sterk gegroeid. We hebben samen al enkele concerten en opera's gedaan. Soms nodigt hij mij uit en soms nodig ik hem uit. Na de repetitie gaan we sowieso allebei steeds iets drinken met de andere koorleden. Rond een uur of half 1, wanneer iedereen naar huis is, gaan we heel vaak met ons tweetjes nog iets drinken of komt hij nog even wat drinken bij mijn thuis. Meestal is het dan 3u - half 4 's nachts voordat we afscheid nemen. Het blijft echter steeds platonisch. Een gemeenschappelijke vriendin liet een dikke maand geleden een ballonnetje op bij hem ... We gingen toen samen naar een concert en ze had hem via mail gestuurd dat hetgeen je zoekt soms onder jouw neus zit. Ik had het gevoel dat hij daarna wat afstand nam. Nu ja, toen we deze week samen naar de opera gingen, vertelde ik hem dat mijn verloving op "pauze" was gezet ... Toeval wil dat er naar mijn oordeel op de daaropvolgende repetitie meer "toenadering" was? We hadden weer terug meer contact op de repetitie (oogcontact, lachen naar elkaar, ...). Nadat iedereen na de achteraf - drink naar huis was, is hij nog iets bij mij komen drinken. We zaten samen in de zetel en er was nu zelfs af en toe een aanraking. Maar niets wereldschokkends.

Tips, inzichten, gelijkaardige verhalen, ... Alles is welkom ... Ik weet even helemaal niet meer wat te doen met deze situatie.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Van verliefd naar hele goede vriendin(3 )2011-11-07 14:02:00
Ik ben heel benieuwd hoe jullie hier tegen aan kijken. Ik heb iemand ontmoet via internet en een super eerste date gehad, waarbij we beiden aangaven een klik gevoeld te hebben. De 2e date wilde hij nog hebben voordat hij 3 weken naar het buitenland ging want anders duurde het zo lang voordat hij me zou zien. Dag 1 dat hij in het buitenland zat, had ik gelijk een email in mijn box zitten. Na 3 weken mailen en sms had ik spontaan besloten hem op te halen van Schiphol en heb alleen een ritje te geven naar huis zodat hij niet moeilijk hoefde te doen met treinen. Er stond echter nog een familielid van hem op Schiphol die hij niet verwacht had. Hij is eerst met mij naar huis gegaan en daarna doorgereden met de ander. We hebben daarna nog 2 hele leuke dates gehad waarbij hij telkens liet blijken mij leuk te vinden. Hij is me zelfs gelijk thuis komen verwelkomen toen ik terug kwam van vakantie....ik had niets gevraagd, maar hij had spontaan vrij genomen hiervoor. Na nog een super date, kreeg ik vervolgens te horen dat hij twijfelde en uiteindelijk kreeg ik te horen dat hij me als een hele goede vriendin zag en me ook zo in zijn leven wilde hebben en niet als zijn vriendin....De laatst keer overdonderde hij me door me passioneel te zoenen....is hij verliefd geweest, durfde hij niet...hij zegt dat hij er alles aan geprobeerd heeft om ons een kans te geven....ik ben het niet met hem eens na 6 dates en 5 weken van buiteland ertussen......Hoe kijken jullie hier tegenaan?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Help ik ben verliefd zij ook denk ik maar weet het niet zeker en durf het niet te vragen(2 )2011-09-26 11:48:00
Ik heb haar wel vaker gezien zei is de vriendin van een kennis die ook aardig goed ken ben met ze in contact gekomen weer na jaren en nu heb ik gemerkt dat ik haar wel heel erg leuk vindt en graag bij haar wil zijn zei heeft heel veel problemen in haar relatie met diegene en heeft het liefst dat zei vertrekt maar laat dat liever van haar afhangen maar sinds 2 weken hebben we elke dag contact 's morgens op de com dan gaat ze werken en dan vraagt ze meestal of ik nog kom en dat doe ik dan ook en 's avonds ook weer op de com vorige week zelfs tot laat in de nacht maar ik durf het haar echt niet te vragen ben bang dat ze geen vriendschap meer wil maar als haar vriendin erbij zit stuurt ze normale dingen over het hoe wat van die dag of komt niet online maar als ze weg is zitten we uren te praten over van alles de kids en prive en haar situatie nu heb ik haar een paar keer dingen gegeven om dr te helpen en dan zegt ze moet je niet doen daar wordt ik verlegen van ik kan er eigenlijk niet echt een peil op trekken maar ik weet van mezelf dat ik echt verliefd op haar ben ze stuurt ook veel hartjes en kusjes op de com en zegt ook je moet niks naar me mail sturen want dat leest zei wat wil dat zeggen dat ze mij ook leuk vindt ik ben echt heel onzeker hiermee.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Bloeit hier iets?(1 )2011-09-20 13:50:00
Het begon als een 0ne night stand.. Hierna heb ik hem maanden niet gezien en ineens was hij er weer. Nu zie ik hem elke week. Wat voor de saks begon weet ik nu niet zeker meer. We hebben een hechte band opgebouwd en vertellen elkaar heel veel! Hij kijkt me regelmatig aan lacht erg veel maar ontwijkt opmerkingen zoals: mI$$chien is er toch meer! We willen beiden geen relatie maar ik vraag me af of hij meer v00r me iS gaan voelen!?
Lees hier de al gegeven antwoorden

verliefd op de juf van mijn kind en ben ook nog een vrouw(8 )2011-09-18 17:17:00
Ik ben een vrouw en heb samen met mijn man 2 kinderen. In het begin vond ik de juf van mijn kind helemaal niet aardig zo erg dat ze me zelfs irriteerde en ik was niet de enige, veel ouders vinden haar niet leuk, afstandelijk en moeilijk te peilen. Maar ik heb haar het afgelopen jaar beter leren kennen. En op een dag zo maar ineens was ik hevig verliefd op haar geworden. Als vrouw zijnde ben ik vaker verliefd op een vrouw geweest. Ik val op een mens en niet op een geslacht. We kunnen goed met elkaar opschieten en mijn kind is helemaal weg van haar. Buiten de schooltijden om hebben we soms ook wel contact. Zij heeft ook een relatie met een man en is gelukkig. Ik hou van mijn man en kinderen, maar ik kan haar niet uit mijn hoofd krijgen. Het gekke is dat het wel wederzijds lijkt te zijn. Ze houdt me altijd in de gaten en probeert constant oogcontact te maken. Ze lacht altijd lief naar me. Ook is ze erg genteresseerd in mijn priv leven. Ze heeft gezegd dat ze mijn kind en mij heel lief vindt en geloof me, dat is niks voor haar om te zeggen. Ze was een keer bij ons op bezoek en ik nam haar gezicht in mijn handen en gaf haar een kusje op haar wang. Ze was verlegen en aan het blozen, dat was erg schattig. Het is niet zo dat ik verlang naar een relatie met haar en mijn relatie wil verbreken om haar. Er is iets tussen ons een klik, ik voel me goed en veilig bij haar. Het is niet eens iets lichamelijks het zit dieper. Wel zou ik haar heel graag op haar mooie lieve mond willen kussen. Help wat is dit?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Vrouwelijke Collega(7 )2011-09-15 14:24:00
ik word er niet goed van!!! Heb sinds 5 jaar een nieuwe collega op het werk en hebben we de eerste drie jaren een goede werkrelatie. Het klikte goed in alle werkgerelateerde zaken en heb ik haar verwend met pluimpjes, kleine attenties e.d. Ik ben een man, gehuwd en ben 51 jaar. Mijn collega is 41 en is vrijgezel. Ruim twee jaar geleden heb ik haar eens uit eten gevraagd of een gezellig dagje uit om te winkelen. Als een donderslag bij een heldere hemel werd ik ter verantwoording geroepen bij mijn baas. Zij heeft namelijk geklaagd dat ze er niet van gediend is en alles te veel op haar ziet afkomen. U kunt begrijpen dat ik volledig teleurgesteld in haar ben geworden. Ik ben er vanuit gegaan dat we dit als volwassenen onderling hadden kunnen oplossen middels een gesprek. Enige maanden geleden had ik dit haar weer gevraagd, maar was het voor haar afgedaan. Ik loop nog steeds met een onbehaagelijk gevoel en zijn nu uitsluitend zakelijk bezig. We vermijden elkaar dus, maar ik vind haar als collega wel gewoon leuk en weet niet of het nu nog wederzijds is. Kortom: ik weet er niet mee om te gaan..wie herkent dit?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Zegt tegen zijn zus dat hij verliefd is op mij(1 )2011-09-06 14:25:00
De beste vriend van mijn man heeft tegen zijn zus (zij is weer mijn vriendin) gezegd dat hij al een paar jaar verliefd is op mij. Ik denk dat hij wel de waarheid heeft gesproken, want ik denk dit zelf ook. Hij heeft het niet zelf tegen mij gezegd.
Ik ben niet verliefd op hem, ben getrouwd en heb 3 kinderen. Die vriend is zelf ook getrouwd en heeft ook kinderen. Wat denken jullie?
Zou hij dus ECHT verliefd zijn op mij, of zou ik het mis hebben en was het een grapje? Maar waarom zegt hij zoiets?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Verliefd op een vriendin(1 )2011-09-06 14:22:00
Ondanks het feit dat ik niet ongelukkig getrouwd ben, ben ik al langere tijd enorm verliefd op een hele goede vriendin. Zij heeft ook een relatie met een man. We hebben het wel besproken, onze gevoelens zijn wederzijds, maar we doen er niks mee. Ik had gehoopt dat het met de tijd over zou gaan of minder zou worden, maar helaas. Het is een lastige kwestie die soms haast obsessief wordt. Ze is voortdurend in mijn gedachten aanwezig en alleen als we bij elkaar zijn voel ik een bepaalde rust in me. Los van de vertrouwde intimiteit die er is, is er ook een enorme lichamelijke aantrekkingskracht. Zijn er meer mensen met deze ervaring? En hoe gaan die er mee om?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Man maakt eerst avances en dan niks(3 )2011-07-09 14:51:00
Een man die ik sinds kort ken, kijkt wel eens en raakt me dan even kort aan.
nu hebben nadat we uit eten zijn geweest, gekust en beetje geknuffeld meer niet. Tijdens het etentje praatte hij veel over al zijn exen die hij had gehad (was irritant vond ik maar goed. geen idee waarom hij dat deed). Krijg geen hoogte wat hij wil, we hebben geen nieuwe afspraak concreet gepland, hij heeft niet letterlijk gezegd dat hij me leuk vind, en tijdens het kussen heeft hij geen 1 keer iets over me lichaam/uiterlijk gezegd. Krijg er geen hoogte van. Iemand?
Jolanda
Lees hier de al gegeven antwoorden

Een man is verliefd op mij maar ik niet op hem(2 )2011-06-26 01:33:00
Alles wijst er gewoon op dat een goede vriend verliefd op mij is. Ook al is het er nooit te sprake van gekomen en heeft hij het niet gezegd. Alle signalen etc wijzen er gewoon op. Ook hoort hij mij uit over mijn vriendje. Ik denk dat hij het ook nooit zo tegen mij zal zeggen dat hij verliefd op mij is omdat ik een vriendje heb en dat hij toch weet dat het niks tussen ons wordt. Maar toch vind ik het erg vervelend als ik bij hem ben dat ik al dat spanning van hem zo voel. En dat hij steeds al die signalen af geeft. Wat moet ik doen? Wil gewoon lol met hem hebben zonder dat hij zo nerveus doet of graag afspreekt omdat hij meer voelt. Hoe kan ik ervoor zorgen dat hij gewoon mij als gewoon een goede vriendin ziet.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Als de dood voor exen(1 )2011-06-22 14:50:00
Hallo iedereen, ik zit in een crisis. Ik wil gelijk ook vertellen dat ik een borderline persoonlijk stoornis heb en dat dit misschien van invloed is op mijn crisis. Ik ken sinds 2 jaar een man die van mij houd en een relatie met me wil. ik durfde niet de afgelopen 2 jaar maar ik ben overstag aan het gaan sinds een maand. Ik voel steeds meer voor hem. Ik ben niet verliefd of ja soms een beetje maar een dieper gevoel voel ik wel. Hij was eerder gisteren jarig en hij nodigde twee van zijn exen uit. Ik ben als de dood voor exen, en ja hoor een was bloedmooi. Ik verloor contact met mijn eigen ik, het leek alsof ik in 1000 stukjes viel. Ik heb die avond mezelf in gehouden maar toen we alleen waren escaleerde het. We kregen een ruzie gesprek waarin ik vroeg op wie hij het heftigst verliefd was. Hij bleek op een ander meisje smoorverliefd te zijn geweest. Op mij in mildere vorm, niet zo heftig. Dit is mijn crisis, ik kan niet tegen zijn exen op en maak niet voldoende bij hem los. Ik voel me een minder exemplaar vrouw dan die ene op wie hij smoor verliefd was. Ik heb vreselijke pijn, een pijn die niet in de realiteit hoort maar o wat is het afschuwelijk. Ik heb het uitgemaakt. Ik ben 40 jaar en mijn langste relatie is tot nu toe 5 maanden en het gaat altijd hierdoor uit. Ik durf niet.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Is hij het wel?(1 )2011-06-19 16:44:00
Hallo,

10 maanden geleden ben ik een jongen tegen gekomen waar ik wat mee heb gekregen. Opeens heeft hij me toen zo hard laten vallen. In mijn liefdesverdriet periode heb ik een vriend gekregen waar ik alles mee heb besproken en ik merk dat ik verliefd werd op die jongen en hij op mij. Nu hebben we wat alleen slaat bij mij steeds meer de twijfel toe of hij het wel echt is. Ik ben namelijk heel snel verliefd en steeds als ik mijn ex tegenkom slaat mijn hart nog over. Ik heb me er wel overheen gezet en bij neergelegt dat het over is maar ik weet niet of ik mezelf nu in de maling hou of dat ik echt van mijn nieuwe vriend hou. Hoe kan ik dat te weten komen?

Groetjes,
Eva
Lees hier de al gegeven antwoorden

Een tweede kans(1 )2011-06-09 18:47:00
Ik ben al een jaar verliefd op een jongen die eerst in mijn klas zat. Ik weet zeker dat hij ook verliefd op mij was(/is). Ik zie nu alles heel negatief in omdat ik in een depressie terecht ben gekomen. Heb me daardoor enorm afgesloten en heb het idee dat hij me nu niet leuk meer vind. Misschien verbeeld ik het me maar ik zit dus totaal niet lekker in mn vel en misschien straal ik dat uit waardoor er een afstand komt. Mijn vraag is eigenlijk: heb ik het nu verpest en bestaat er zoiets als een '2e kans'?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Verliefd op een gebonden iemand en een relatie hebben(1 )2011-05-25 09:16:00
Ik ben een vrouw van 28 jaar en al ongeveer een half jaar ben ik verliefd op mijn getrouwde, veel oudere ex-collega. Mijn relatie loopt niet lekker en ik twijfel heel erg aan mijn gevoel voor mijn vriend. Ik voel me gewoon niet meer aangetrokken tot hem en hebben we geen goede gesprekken. Met mijn vriend woon ik nu 3 jaar samen. Wil ik wel met hem trouwen?Wil ik wel een gezin met hem?
Als je gelukkig bent met je vriend, moet je hier toch volmondig JA op kunnen zeggen?
Ik denk dat dit ook de reden is ,dat de die verliefdheid op die collega de ruimte heeft gekregen.. Het voelt heerlijk en afschuwelijk tegelijk!

Het was voor mij geen liefde op het eerste gezicht. We hebben ruim 5 jaar samengewerkt en tot voor kort heb ik nooit op een dergelijke manier naar hem gekeken en met veel plezier en hecht met hem samengewerkt. Het bedrijf waar wij werkten, bestaat helaas niet meer en daarom moet ik ook op zoek naar ander werk.
Misschien maar beter ook. Wellicht ook een oorzaak van mijn twijfel en verwarring.
Het laatste jaar groeide we echter meer naar elkaar toe,hadden goede gesprekken en hij had veel interesse in mij en er ontstond er zelfs een soort van vriendschapsband. En van mijn kant zelfs kriebels! Hij laat merken mij leuk te vinden door met mij te flirten, berichtjes te sturen en te proberen mij aan te halen.
Hij heeft echter wel duidelijk laten weten dat het tussen ons nooit wat zal worden, hij erg gelukkig getrouwd is,niet verliefd op mij is maar wel een diepe genegenheid voor mij voelt en graag een vriendschap met mij wil onderhouden. We hebben nu regelmatig contact via mail, telefoon en we drinken soms een kop koffie samen.
Ik merk dat ik door mijn verliefdheid op hem, toch moeite begin te krijgen met deze vriendschap. Hij is gelukkig met zijn vrouw en gezin, en laat dit ook blijken.
Het doet me zon pijn! Ik voel me een beetje dood van binnen Ik weet ook heus wel dat je van een getrouwd iemand niets moet verwachten. Mijn intentie is ook niet om een huwelijk kapot te maken. Maar mij mijn gevoel kan ik gewoon niet sturen!
En dat, terwijl ik tot voor kort, onze vriendschap zo waardevol vond en het me blij maakte.

Ik wil zo graag gelukkig worden in de liefde, maar momenteel weet ik het gewoon niet meer Misschien geeft die collega me wel, wat ik zo mis in een relatie!
Het lijkt net of ik verscheurd word, ik ken mezelf niet meer terug!
Wat nu?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Zou deze man verliefd kunnen zijn?(2 )2011-05-19 16:40:00
Laatst viel het me ineens op, als donderslag bij heldere hemel.
Op mijn werk is er een leuke aantrekkelijke mannelijke collega, die altijd grapjes maakt en een beetje de gangmaker is naar mijn idee. Ik moet daar altijd erg om lachen en soms zijn zijn grapjes ook plagerig (naar mij maar heb daar nooit wat achter gezocht). Nu blijft deze collega wel vaker "hangen" op het werk (hij werkt overdag, ik 's nachts), er zijn dan gewoon collega's bij die ook nog "hangen". Nooit wat achter gezocht. Tot een tijdje geleden.
Betreffende collega was blijven hangen 's avonds en ging naar huis, zou de volgende ochtend weer vroeg beginnen. Toen al kreeg ik het idee dat hij meer naar me keek. Maakte met andere collega's grapjes, het viel me op dat hij dan gelijk daarna naar me keek (alsof hij wilde weten wat mijn reactie was). Hield de blik ook even vast. De volgende ochtend stond hij als eerste collega op de stoep, was nagenoeg een half uur te vroeg. Hij zag er vermoeid uit en zei tegen mij dat hij die avond nog wat leuks had ondernomen en pas laat in de nacht was gaan slapen. Maar dat hij zich vanochtend nog wel even had gedouched en zei daarop quasi nonchalant van dat hij pas later had hoeven te beginnen... Echt twee uur verschil gewoon. Nu had deze collega die dag een hele lange dienst, maar tot mijn verbazing was hij toen mijn dienst 's avonds begon er nog.
Toen viel het me ineens op: als hij mij wat vertelde keek hij naar beneden, echter bij grapjes of als ik wat zeg wordt ik aangekeken (mn als hij denkt dat ik het niet zie). Ook merkte ik dat hij (steeds) naar mij keek, mn als ik met iemand anders aan het praten was. Voelde hoe zijn ogen mijn lichaam afgingen. Later stond hij dicht in mijn buurt, ging met zijn stoel naar voren en raakte "per ongeluk"mijn been aan. Ik weet niet wat ik hiervan denken moet, temeer daar ik bang ben dat ik mijzelf dingen in het hoofd haal die er niet zijn. Zou deze man verliefd kunnen zijn?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Ik ben als vrouw nooit verliefd geweest op een vrouw, nu opeens wel. Verwarrend, wat doen?(3 )2011-04-19 23:57:00
Ik ben nooit verliefd geweest op een vrouw. Nu opeens wel. Dit verwart me enorm. Wat moet ik doen?
Lees hier de al gegeven antwoorden

kan liefde groeien(2 )2011-02-15 19:48:00
Hoi

Ik heb een aantal weken geleden een man leren kennen en ik ben stapel op hem.
in een zeer korte tijd is er een ongelofelijke vertrouwensband ontstaan.
nu heeft die man aangegeven niet te weten wat hij voelt of hij verliefd is of niet hij zei zelfs dat hij het heel jammer vind dat hij misschien niet verliefd is hoe kun je het jammer vinden als je niet verliefd bent??
Lees hier de al gegeven antwoorden

Verliefd op mijn vriend!(2 )2011-02-14 20:01:00
Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen en 5 kleinkinderen. Nu ben ik er al jaren geleden al achter gekomen dat ik verliefd ben op mijn beste vriend waar ik ook veel activiteiten mee onderneem. Het meest bizarre is dat ik een getrouwde man ben die dus al jaren verliefd is op zijn vriend! Mijn vriend heeft ong.een half jaar geleden te kennen gegeven dat hij stopt met de (vriendschappelijke)relatie omdat dit hem een onprettig gevoel geeft. Ik denk zelf dat hij vind dat hij het niet kan maken een relatie met me,als getrouwde man,te hebben en dat dit hem dan een onprettige gevoel geeft.
Voor alle duidelijkheid,mijn vriend is niet getrouwd en heeft geen relatie.
IK zit een beetje op een dood spoor nu want ik weet niet hoe ik hier op termijn mee moet omgaan. Wie heeft er een goed advies voor me?

Peter.
Lees hier de al gegeven antwoorden

is dit nu echt mogelijk(1 )2011-01-20 23:56:00
Ik ben nu 47 jaar toen ik een meisje van 12 kwam er bij ons thuis een nieuw man in haar leven hij was jonger dan haar. Hij was heel snel bij haar ingetrokken ik kwam naast later achter aan gezien ik veel bij oma was. Omdat niet echt moeder heb ik was ongelukje van haar, maar naar een paar dagen begonnen hij vaker en vaker mijn met mijn huiswerk te helpen en voel allebij bij steeds vaker harder onze harten kloppen als naast elkaar zetten en vooral als we per ongeluk elkaar aan raakte .
de spanningen namen tussen hem en me moeder meer en meer toe .
Dat zelf op een dag toen we beiden allebei alleen waren en onze verlangen niet meer konden beheren. Daarna is hij weg gegaan uit huis naar flinke ruzie met me moeder en ik heb nooit meer gezien en andere relatie gehad. En kon nooit echt vergeten ondanks de ander die er in mijn leven zijn geweest dus nu weer alleen was en diep in mezelf geken had wist dat niet meer aan een man moet gaan beginen dat zou niet eerlijk zijn. Maar ik kon niet laten dus heb via google zijn naam in getypt en ja ik vond hem hij had een account op facebook en op een of andere manier zag aan zijn foto dat hij ook alleen was dus heb ik hem gemailt en we zij nu op msn samen en echt we hbben beiden de zelfde fouten gemaakt en nooit heeft hij mijn kunnen vergeten en heeft zich alleen gevlucht. En nu is alleen nog via msn maar het is net of de tijd stil heeft gestaan of ik weer 12 jaar ben hij 25. Is dit nu echt mogelijk kan dit door verliefd heid veroorzaakt worden?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Toch verliefd maar is tegen over gesteld van mij ben 53 zij 35 alle twee gehuwd(2 )2010-12-22 21:31:00
Hallo hoe weet ik of zij het zelfde voelt voor mij. als ik haar nog maar zie of hoor zitten er hele grote vlinders in mijn buik. Zie ik meer in haar dan een goede vriendin maar dan ook wel een heel goede vriendin.ik heb het gevoel dat het voor de rest van mijn leven zo is.al heb ik soms de neiging haar aan te raken.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Obsessief verliefd, ik ben radeloos(1 )2010-12-14 23:01:00
Hoi! Allereerst wil ik u zeggen dat ik met veel ontroering uw artikelen betreffende verliefdheid, liefdesverdriet, opnieuw beginnen heb gelezen. Ik kon me er erg mee identificeren dat ik er zelfs emotioneel van werd.

Dit heeft te maken met het feit dat ik zelf obsessief verliefd ben..
Ik hoop dat dit u allemaal genoeg interesseert dat u dit ook daadwerkelijk leest, want ik zie u als een van de weinigen die weet waarover hij praat.

Ik heb hem 2.5 jaar geleden ontmoet op een festival en sindsdien ben ik hopeloos verliefd. het eerste jaar ervan heb ik hem afgezien vd ontmoeting niet gezien. Vanaf de ontmoeting ben ik al bezig geweest met proberen over deze jongen heen te komen. het feit dat ik hem een jaar niet zag, heeft het eigenlijk veel heviger gemaakt. We hebben een jaar na de ontmoeting kort iets gehad, en erna nog 4 maanden, dat vorige week uitging aangezien hij me niet kon vertrouwen. Dit is half terecht (ik ben close geweest met jongens, zonder dat hem te vertellen. dat was ik omdat ik minder bang wilde zijn voor wanneer mijn geliefde in zou zien dat ik niet goed genoeg voor hem was en me zou dumpen: ze waren een soort buffer), alleen ben ik nooit tot flirten of vreemdgaan gekomen.

Het feit dat ik trouw was en ernstig verliefd heeft hij nooit geloofd. en nu is het uit. Ik weet niet wat ik moet doen omdat ik geobsedeerd ben met de kans dat ik hem ooit nog terug zou kunnen krijgen. Mijn hoofd laat het verdriet kosten wat het kost weinig toe, omdat ik zoveel hoop vestig op die ene kans. Ik ben vanaf het punt dat ik hem voor het eerst zag zo onder de indruk geweest dat ik sinds die tijd dag in dag uit bezig ben geweest met hem en over hem heenkomen. nu is het moment er en het lijkt alsof ik te verliefd ben. ik leef toe naar het moment dat ik hem weer ga zien.
Achja, genoeg verhaal, hoe verhelp ik deze hopeloze toestand??
Lees hier de al gegeven antwoorden

Vaak verliefd maar diegene nooit op mij wordt onzeker(1 )2010-12-14 15:31:00
ik ben heel vaak verliefd op een jongen maar ze vinden mij nooit leuk, nu ben ik heel onzekker mijn vriendinnen hebben heel vaak vriendjes enz en dan schaam ik me dood dat ik nooit een vriendje heb en als ik dat uit probeer te leggen snappen ze me niet wat moet ik nou doen zou ik ooit een vriend krijgen?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Verliefd.. Help me!(1 )2010-11-17 13:49:00
Hallo mensen..

Ik zit ook met een probleempje..Ik ben namelijk verliefd op een.... busschauffeur!
Het is denk ik een een jongeman tussen de 20/25 jaar.. Zelf ben ik 20 jaar..
Ik zie hem al bijna een jaar werken bij de RET..

Ik neem elke dag bij een (op een plaats waar alle bussen vertrekken en pauzeren)de bus naar huis.. En soms zie ik hem 1 keer per week, toevallig ook in de bus zittten.. Ik sta meestal bij een bushalte waar er nog 1 bushalte voor staat, daar komt hij dan meestal met de bus wachten op passagiers, en dan sta ik precies tegenover hem, en als hij mij ziet, en ik hem dan hebben we soms wel 5/6 seconden oogcontact.. En dit blijft maar zo doorgaan.. Jammer genoeg rijd hij BIJNA nooit in de bus die ik altijd neem! Ik weet niet wat ik moet doen! Ik weet niet eens precis wat zijn afkomst is, het lijkt op een afghaan maar ook weer op een turk.. Help me!!!!
Lees hier de al gegeven antwoorden

bepaalde spanning...(1 )2010-11-09 15:36:00
Hoi, ik vind een goede kennis van mij al een tijdje erg leuk. Ik weet alleen niet wat hij van mij vindt en ik durf het ook niet te vragen. Als we uit zijn en hij gedronken heeft, dan wil die met me gaan enzo. Ik heb dat een paar keer afgewezen (ik wil dat leuke contact wat we nu hebben niet kapotmaken, voor iets wat niet zeker is...) maar hij probeert het elke keer weer. En zegt dan dat hij me erg leuk vindt en wanneer we gaan bellen enz. Als er geen drank in het spel is, hangt er altijd een bepaalde spanning en is hij zenuwachtig en verlegen. Dan kunnen we gezellig praten en is hij genteresseerd. Voelt hij echt wat voor mij of is het gewoon de alcohol?
Lees hier de al gegeven antwoorden

verliefd op een ander terwijl ik getrouwd ben met een ander(2 )2010-10-28 11:58:00
Ik zit best wel in een lastige situatie. Ik ben inmiddels 7 jaar getrouwd. Maar ben niet verliefd op mijn man, ik hou wel van hem, maar niet op een romantische manier. Mijn man heeft ook ADD waardoor hij vaak (woede)buien heeft en me weinig aandacht geeft.

Nu doen wij wekelijks een bepaalde sport, die ik ontzettend leuk vind en waar ik echt niet mee kan stoppen. Ik heb nl. een aantal jaren in een rolstoel gezeten en nu ben ik zo blij dat ik weer van alles kan.

Het probleem is dat ik ontzettend verliefd ben op degene die ons les geeft en hij lijkt niet mijn gevoelens te beantwoorden, maar ik zie hem wel elke week. Tijdens de les is het altijd wel erg gezellig en grapjes maken met elkaar en dan voel ik me helemaal geweldig.
Ik heb me de afgelopen jaren nu niet altijd zo happy gevoeld en hij geeft me zo'n goed gevoel. Eigenlijk ben ik verslaafd aan dit gevoel en aan hem.

Alleen als ik weer thuis ben, voel ik me zo rot. En ik leef elke week weer naar de dag toe dat ik hem weer zie.

Ik denk dat hij wel doorheeft dat ik verliefd op hem ben. Maar ik denk niet dat het wederzijds is. Hij is ook nog eens 7 jaar jonger als ik en hij weet dat ik getrouwd ben en mijn man is er ook altijd bij als ik hem zie, vanwege de sport die we daar doen(ik zeg even niet om welke sport het gaat, want als iemand die mij kent of de persoon die ik leuk vind dit leest, weten ze gelijk wie ik ben)

Ook durf ik het niet tegen hem te zeggen, want ik denk dat het de gezellige sfeer die we elke week hebben zal bederven of dat wellicht de sport die ik zo graag beoefen zal stoppen hierdoor. Maar ik ben zelf wel iemand die hier niet eeuwig mee zal kunnen rondlopen. Ik ben iemand die moet zeggen wat ik p mijn hart heb, anders wordt ik gek.
Mijn man weet het trouwens wel. In het begin vond hij het zelfs nog grappig, nu niet meer, maar hij vind het ook niet zo'n probleem om met deze sport door te blijven gaan.

Is er een oplossing voor deze situatie zodat ik door kan blijven gaan met deze sport en op een goede manier met deze situatie om kan gaan. En ik vraag me af, zal ik het hem vertellen, hoewel er eigenlijk nooit een moment is dat ik even alleen met hem ben, dat maakt het al weer lastig.
Wie herkend iemnad deze situatie en wellicht heeft er iemand wat advies

Groetjes Verliefd meisje
Lees hier de al gegeven antwoorden

Onzeker over zijn exen(1 )2010-09-13 00:08:00
Sinds een tijdje heb ik een hele lieve vriend. Na verschillende vervelende ervaringen met exen, kwam ik nu dan eindelijk een leuke man tegen die mij precies geeft wat ik nodig heb. Er is alleen een groot probleem: ik ben heel, heel erg onzeker over zijn vroegere exen. Het zijn allemaal hetzelfde type meisje (klein en blond) en ik ben precies het tegenovergestelde (brunette en redelijk lang). Hij zegt zelf niet op een type meisje te vallen, maar helaas wijst de praktijk anders uit. Ook in openbare gelegenheden (zoals de kroeg, etc.) kijkt hij altijd naar meisjes die klein zijn en blond, lang haar hebben. Hoewel ik het heel erg kinderachtig van mezelf vindt, blijft dit maar knagen en blijf ik er maar over huilen. Ik vind mezelf zeker niet onaantrekkelijk, maar bij hem vaak wel om deze reden. En als ik iets belanrgijk vindt in een relatie is het dat ik weet dat degene met wie ik ben mij echt aantrekkelijk en mooi vindt. Heeft iemand tips hiervoor of misschien een verklaring waardoor het zou kunnen komen en hoe ik het kan verhelpen?
Lees hier de al gegeven antwoorden

verliefd op mijn buurman(1 )2010-09-05 18:43:00
We hebben elkaar leren kennen in een andere dimensie. Het voelde zo juist aan dat we al direct die andere wilden lossen. Jij haar en ik hem.

Meer dan een maand later nu, ik wil je zo graag terugzien. Klaar voor een goede relatie. Al het oude is los. De toekomst beloofd veel warmte en liefde.
Doch, mijn bezinning lijkt strop te zitten. Het lijkt wel of ik alles gedroomd heb, toch weet ik dat dit niet zo is. Geduld is een te hoge vereiste op dit moment. Het zijn de gaten in mijn geheugen die me doen twijfelen: wat zijn onze gemaakte afspraken? Hoe weet ik dat jij me wilt? Lieve Martin, laat me weten hoe en wanneer ... en of ik het goed heb. Ik word zo stilaan gek van verlangen.

Lieve heer Pragt, laat dit berichtje verschijnen op uw site. Het zal 2 harten die voorbestemd zijn sneller verder helpen.
Lees hier de al gegeven antwoorden

voelt hij ook wat voor mij?(2 )2010-08-29 12:36:00
2 maand geleden leerde ik een leuke jongen kennen, en werd ik verliefd, ik had hem al eens gezien, maar hij wekte mijn interesse toen niet echt. Op een dag sprak hij me aan en ik voelde wel 'n klik... hij wou mijn naam toen weten en wanneer we elkaar gingen terug zien. Sindsdien hebben we al regelmatig gechat en elkaar ook al paar keer ontmoet, alleen telkens in het kader van z'n werk. Maar hij zoekt telkens oogcontact met me, blijft soms lang me recht in de ogen staren, als we praten kijkt hij me steeds recht in de ogen, geeft complimentjes, raakt me aan, vraagt persoonlijke dingen, als hij merkt dat ik stiller ben wil hij ook meteen weten of er wat scheelt,... ondanks dat hij aan het werk is, maakt hij wel uitgebreid tijd voor mij.

Mn vrienden denken dat hij ook wel interesse heeft, maar ik ben daar niet zo zeker van... misschien doet hij dit wel bij iedereen? Ik word er van tijd echt gek van.

Laatst gaf ik hem mijn telefoonnummer op een grappige manier... en hij heeft een smsje gestuurd...

Bestaat er een kans dat er ook 'n wederzijds gevoel is? Of hoop ik gewoon op iets wat er nooit zal zijn?
Lees hier de al gegeven antwoorden

persoon waar je op verliefd was terug opzoeken als je nu in relatie zit?(2 )2010-08-22 14:42:00
Ik ben 3j geleden verliefd geweest. Ik zie die persoon niet meer maar denk er nog heel vaak aan en denk eraan om terug contact op te nemen. ik heb toen nooit durven zeggen dat ik verliefd was en ik denk ook niet dat het wederzijds was (twijfelgeval). probleem is dat ik nu wel al 2j een goede relatie heb en dat het heel goed gaat, maar toch verlang ik nog steeds naar die ene verliefdheid.
Contact opnemen of niet ?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Verliefd op een jongere vrouw(1 )2010-08-19 00:10:00
Ik ken haar al anderhalf jaar, maar sinds vier weken, heeft bij mij de verliefdheid toegeslagen. Zij is 28, ik 46. Jaren jaar geleden ben ik op vakantie buitenspel gezet, die ging er toen met mijn vriend vandoor. Emotioneel heeft dit zoveel gedaan, dat ik mezelf nooit meer verliefd liet worden. Maar nu is het anders, de verliefdheid heeft het toch gewonnen van het verstand. Ik kan het niet meer tegenhouden, van buiten ben ik rustig maar van binnen is het een kolkende massa van gedachtes. Slapen doe ik haast niet meer, eten idem dito. Als ik in haar nabijheid bent ben ik weer de rust zelve. Verliefd? Ja dus. We hebben een goede vriendschap en die wil ik, als ik afgewezen word, toch instandhouden. Hoe ga ik dit oplossen? Wachten is pijnlijk, afgewezen ook, net als een vriendschap verliezen. Wat kan ik doen??
Lees hier de al gegeven antwoorden

verliefd op mij of niet?(2 )2010-06-17 17:11:00
Hoi. Ik ben al een paar maanden verliefd op mijn allerbeste vriend.
We zijn gewoon hele goeie vrienden. Alleen, ik ben stiekem verliefd op hem.
Hij weet dat natuurlijk niet. Alleen staart hij soms naar mij, en ontwijkt mijn blik als ik naar hem kijk. Als ik met hem praat kijkt hij meestal recht in mijn ogen.
Maar soms lijkt het wel alsof hij bijna niet in mijn ogen durft te kijken.
Soms lijkt het wel alsof ik voel wat hij voelt. Dan voel ik bijvoorbeeld dat hij zenuwachtig is, Maar miss is dat ook wel mijn eigen gevoel. haha, Maar weet iemand een antwoord op mijn vraag? ; Zou de verliefdheid wederzijds zijn?
Nou ja, ik hoor het wel!
Liefs, Bianca.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Al 1 jaar lang liefdesverdriet..HELP?(1 )2010-06-17 17:09:00
Vorig jaar heb ik een hele lieve jongen leren kennen. We hebben een paar keer afgesproken en we zijn ook lichamelijk intiem geweest. Ik was helemaal weg van mij en hij vond mij erg leuk. Alleen hield hij zijn gevoelens tegen, omdat we 12 jaar van leeftijd verschillen..Ik ben 17 en hij is de oudste. We wisten allebei niet wat we met de situatie aan moesten omdat ik nog 'zo jong' ben. Als ik 24 was en er nog zo'n verschil in zou zitten zou het natuurlijk een ander verhaal zijn. Hij heeft op een gegeven moment toch gezegd dat we ermee moesten stoppen. Nu, een jaar lang verder, heb ik ondertussen wel een relatie gehad maar dat heb ik uitgemaakt omdat ik steeds aan hem moest denken, ik wist dat ik meer van hem hield dan toen der tijd mijn vriend en dat klopte niet. Maar goed, ik ben er dus nog steeds niet overheen. Ben verliefd op een andere jongen die een vriendin heeft..maar heb nog steeds verdriet om hem. Hij heeft wel gezegd dat als ik 20/22 ben, dat hij dan wel een relatie zou willen.. Wat moet ik doen??
Lees hier de al gegeven antwoorden

verboden liefde en lust, het eeuwige dilemma(30 )2010-06-15 00:10:00
Wat doe je als verliefdheid je overvalt... je niet verwacht dat hij verliefd op je wordt, je inziet dat hij het eerst zelf niet beseft heeft en dit gevoel ondertussen onbewust maar heel hevig ook groeit in jou? Tot het moment dat je je zalige geluk wel kan uitschreeuwen maar net op tijd en heel plots droogjes beseft wat er aan de hand is.
Hevig verliefd op een fijne, innerlijk zalig mooie en intelligente man, een collega, maar... tja, een gelukkig getrouwde man. Het is leuk samenwerken met hem, je voelt hem zo goed aan, hij heeft alleen oog voor jou, je kan je geluk niet op, je straalt optimisme en energie uit, je zit overvol van verboden gevoelens die je ook bij hem discreet merkt, maar die je niet mag beantwoorden? Je gaat weg van een fijne samenwerking naar vriendschap naar vertrouwen en aandacht, en dan die lust... Wat moet ik hier in godsnaam mee? Ellendig opgefokt als een slinger van neerslachtig tot intens blij gevoel, van pijnlijk realistisch tot ingebeelde volle overgave aan mijn diepste oerverlangens en weer terug heb ik me al gevoeld, deze laatste MAANDEN, ik krijg'm niet uit m'n hoofd. Ik, ik wil je zo graag. ... ???
Lees hier de al gegeven antwoorden

Verliefd. Hij ook?(3 )2010-02-26 00:52:00
Ik werk bij een supermarkt als vakkenvuller. Al een paar maanden vind ik een collega erg leuk. Ik kijk wanneer hij moet werken en als hij moet werken wil ik er goed uitzien. Hij kijkt best vaak naar mij, maar misschien doet hij dit ook wel bij andere meisjes. Als ik bij hem in de buurt ben op het werk, word ik erg verlegen. En gezien hij ook niet iemand is om de gesprekken te openen gebeurt er niets. Telkens ben ik bang wanneer ik een gesprek ga openen dat het verkeerd overkomt. Wanneer ik naar hem kijk en hij keek toevallig ook, kijk ik gelijk weer weg. Erg vervelend.. Hoe weet ik of hij mij ook leuk vind en wat moet ik doen?
Lees hier de al gegeven antwoorden

wordt je gehoor beter als je verliefd bent?(1 )2010-02-14 23:36:00
Voor een verslag op school wordt mij de stelling voorgezet of je van verliefdheid een beter gehoor gaat krijgen. Ik ben benieuwd of iemand mij dit kan vertellen.
Lees hier de al gegeven antwoorden

kans van slagen van een nieuwe (2e) relatie(2 )2010-01-13 10:11:00
Zijn er personen die ervaring hebben (als "achterblijver" of als "uitvoerder")met het starten van een nieuwe relatie die gebaseerd is/begonnen is met vreemdgaan binnen het huwelijk. Zijn dit soort relaties gedoemd te mislukken,en binnen welke termijn is dit gebeurd, of hebben ze kans van slagen ??
Dit soort nieuwe relaties zijn tenslotte toch gebaseerd op list en bedrog van minimaal 1 van de 2 partijen en vormt dit een goede basis.??
Lees hier de al gegeven antwoorden

Verliefd op een vrouw, de ware is echter hetero(1 )2009-11-29 02:44:00
Beste heer Pragt,

Het leven heeft al veel gebracht. Zoveel dat ik naast het intens kunnen voelen van vreugde, warmte en compassie ik voortaan de pijnlijke ervaringen zelfs kan zien al bijzonder.

Nu ik zo in het leven sta, kom daarin gelijken tegen. En daartussen zit er n die ook nog eens voelt als de ware voor mij. Ik ben openlijk lesbisch en zij is hetero. In de korte tijd dat ik ze ken, bevestigt ze het beeld van de ware zijn voor mij keer op keer. Er is een enorme wederzijdse klik, maar ik weet niet tot welke hoogte.

Het enige dat ik kan doen is mijn gevoel uitspreken en checken of het ondanks dat ik weet dat ze hetro is, mijn intensheid van gevoel wederzijds is. Als blijkt dat het niet wederzijds is, weet ik dat afstand moet gaan nemen om deze verliefdheid over te laten gaan. Maar het voelt als een zwaar offer want daarmee geef ik ook een mooi mens in mijn leven op.

Momenteel kan ik deze misschien pijnlijk ervaring die er komen gaat, nog niet voelen als bijzonder. Ik weet even niet hoe ik daar moet komen. Graag advies daarvoor als zal blijken dat het niet wederzijds op die manier is.

Mijn gemeende dank.
Lisette
Lees hier de al gegeven antwoorden

Verliefd op een tv personage, hoe kom ik eraf(2 )2009-10-17 11:59:00
Hoi allemaal, ik zit best met een lastig probleem hier. Ik heb altyd mensen horen praten over hoe zei een tv karakter of cerlebertie leuk vonden, ik geloofde er zelf nooit een woord van en ik hadbgeen idee hoe je in hemels naam nou een tv karakter leuk kan vinden. Ik volg nu al een half jaar een serie, supernatural, en ik zat zondag te kijken en plotseling, helemaal uit het niet kreeg ik een soort gevoel voor Dean winchester (jensen ackles), 1 van de 2 hoofdrolspelers. Ik kan de afgelopen dagen aan niets anders denken, en ik kijk heel graag naar die serie en ik wil hem ook heel graag. Lijven kijken. Iemand iets te zeggen enige tips / ervaringen enz?
Hartlijke bedankt, 15 jarige
Lees hier de al gegeven antwoorden

verliefd op mijn baas(4 )2009-10-16 13:50:00
Ik zit momenteel in een scheidingsprocedure. En ben er tot mijn schrik achter gekomen dat ik verliefd ben op mijn baas. Moet ik het hem vertellen?
Lees hier de al gegeven antwoorden

ik ben verliefd geworden op een Israelier(1 )2009-10-13 20:25:00
In mei met vakantie geweest in Israel. Tijdens een klein uitstapje ben ik een man tegengekomen. Omdat de reis een druk programma had wilde ik wel een keer andere mensen ontmoeten. Eenmaal weer in Nederland heeft de man in kwestie regelmatig telefonisch contact met mij opgenomen. Hij is nog getrouwd en heeft kinderen maar het huwelijk is al 12 jaar niet goed meer. Hij is ook moslim en is 11 jaar jonger dan ik. Hij heeft voor mij gekozen. In juni ben ik teruggegaan om te kijken of dat ik hem nog steeds interessant vond en ja hoor heeel verliefd geworden, allebei. Hij heeft vanaf het begin in mijn ogen gekeken en is zooo verliefd en ik ook. Helaas krijg ik negatieve reacties uit mijn omgeving. Het zou toch niets worden, misschien dat ik wel verkocht zou worden voor 4 kamelen of opgesloten, te bizar voor woorden. Ik ben geen 20 meer maar 50 jaar. Het is nog steeds leuk, hij belt nog steeds en ik vind het heel leuk. Voor hem is het moeilijk hier te kunnen komen. Maar de verliefdheid blijft. Normaal gesproken als ik iemand zou ontmoeten en als ik hem voor de tweede keer zie, dan is het snel over. Waarom nu niet......
Lees hier de al gegeven antwoorden

Geloof verschillen(2 )2009-10-09 00:49:00
Iemand is verliefd op een ander, maar ze verschillen van geloof, maar dat kan een groot probleem veroorzaken, wat moet je dan doen??
Lees hier de al gegeven antwoorden

therapeute ontkent verliefdheid(1 )2009-09-29 19:57:00
een therapeute van wie ik bijna zeker weet dat ze verliefd is op mij heb ik met een omweg gevraagd wat ze van mij vind en ze zei dat ik gezellig en aardig was en meer niet. Alleen ik geloof haar niet, omdat ze een vriend heeft en haar baan op het spel zou zetten als ze eerlijk tegen mij is. Alle kenmerken van verliefdheid zie ik in haar gedrag terug als ik haar zie. Moet ik het nog een keer vragen??
Lees hier de al gegeven antwoorden

moet verliefdheid er in het begin al zijn of kan het groeien?(2 )2009-09-24 18:57:00
hoi allemaal,

Ik wil jullie graag iets voorleggen;
ik ben 27 en heb twee serieuse relaties van twee jaar gehad waarbij ik echt verliefd was! de eerste keer breken heeft me sterker gemaakt maar het duurde lang voordat ik weer tot mezelf kwam. De laatste breuk heeft echt dingen in mij vernielt en kan ze nog steeds niet goed terug vinden. dit is nu anderhalf jaar geleden. Ik was heel erg verliefd op mijn ex weet dat ik nooit meer zo'n diep gevoel bij iemand kan hebben. ik kreeg altijd kriebels in mijn buik als ik hem zag..zelfs toen het uit was. helaas had hij een ander en zij verwachten hun eerste kind. Ben nu dus al een tijd alleen en heb geen behoefte gehad aan een man en kon het nog lang niet aan. Nu wordt de behoefte steeds groter en heb een goede vriend waar ik mij heel erg vertrouwd bij voel en hij heeft een prima leven met een goede baan, lieve familie en huis en auto. mijn verstand zegt me dat dit een goede man voor me zou zijn. hij geeft kleine signalen af dat hij me leuk vind..maar ik voel me nog niet verliefd..

Laat ik het zo zeggen; als hij bij mij thuis is voor een bakkie praten we, maar ik heb (nog) niet de behoefte om hem te zoenen ofzo.. (geen lichamelijk intieme gevoelens) Zou verliefdheid langzaam kunnen groeien ? of denken jullie dat dit er gelijk al moet zijn? (misschien omdat ik eerder zo gekwetst ben heb ik een muur om mij heen..)

benieuwd naar jullie ervaringen
Lees hier de al gegeven antwoorden

Ik heb een relatie met een een man die een vriendin heeft....hoe vergeet ik hem....(3 )2009-09-15 15:58:00
ik heb nou bijna 3 maanden een relatie met een leuke jongen die een vriendin heeft....deze jongen heeft me vaanaf het begin gewaarschuwd dat ie me hart zou breken als we wat zoudem beginnen of beter gezegd zouden flikflooien....hij had gelijk achteraf.....ik ben verliefd op hem geworden en wil hem t liefst voor mezelf...klinkt misschien vervelend maar zijn vriendin heeft wel wat door de laatste tijd en houdt hem denk ik ok wel sterk in de gaten....ze hebben regelmatig ruzie nu....ik heb spijt dat ik hier ooit aan ben begonnen..maar ik moet eerlijk toegeven dat ik intens geniet met hem wanneer hij hier is...maar het moment dat hij weggaat knapt er iets in mij....ik wil hem voor mezelf maar ik ga hier geen moite vor doen..dus heb ik besloten om hem te vergeten...alleen weet ik niet hoe en kom ik hem elke dag weer tegen omdat hij hier in de buurt woont...ik hoop dat iemand tips heeft voor mij......alvast bedankt..
Lees hier de al gegeven antwoorden

Ik ben verliefd, zij ook?(4 )2009-09-13 11:47:00
Hey, ik zit in een soort van dilema. Ik ben verliefd op een meisje, maar ik hoop dat het ook wederzijds is. Nu bijvoorbeeld, lig ik in bed slapeloos omdat ik alleen nog maar aan haar kan denken. Ik ken haar al 6 jaar, 3 jaar geleden kreeg ik gevoelens voor haar. Maar in deze 3 jaar heeft ze al 2 vriendjes gehad (wat nu weer over is, sneu voor haar; goed voor mij). Zij weet dat ik haar leuk vindt, want dat heb ik eens een keer aan haar vriendin verteld. Maar hoe weet ik of zij mij ook leuk vindt? Hoe zou ik dat moeten vragen? Of hoe kan ik het herkennen dat ik haar leuk vindt? Lang oogcontact? Dichtbij je staan? Bij voorbaat dank voor enige reactie :D

Ps: ik ben nu 17 ter extra informatie.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Voelt hij iets voor me?(3 )2009-08-22 12:15:00
Ik heb hier al eerder de vraag gesteld of mijn hulpverlener meer voor me voelde dan ik zelf in de gaten had. Steeds meer en meer kreeg ik het vermoeden dat hij toch meer wilde. Ook mijn vriendinnen wie ik wel is over dit gebeuren vertelde ,zeiden hij wil iets met je. Dichtbij me komen zitten,aanraken,prive vragen. Bij een volgend gesprek heb ik hem gezegd dat ik open sta voor een nieuwe relatie. Hij fluisterde toen,als ik iets met je wil beginnen moet je naar een andere hulverlener, ik mag je niet meer behandelen. Toen heb ik hem op de man af gevraagd wat hij nu precies van me wil met al die vragen zoals over prive openstaan voor een ander,een nieuwe hulpverlener. Hij ging er niet op in en ik heb maar even zo gelaten. Bij een volgend geprek heb ik hem dat weer gevraagd,nu zei hij,ik wil niks met je. Is hij misschien bang dat ik nu te dichtbij kom? Of ben ik een beetje voor de gek gehouden?
Weet het ff niet meer. Ben nu wel opzoek naar een andere hulpverlener,bij deze is toch een stuk vertrouwen weg.
Lees hier de al gegeven antwoorden

internet liefde(1 )2009-08-03 14:54:00
een paar maanden geleden leerde ik een jongen kennen via school. op het eerste gezicht vond ik hem niks aan en was ik ook niet geintereseerd. hij deed gewoon aardig en sociaal tegen me en dat vond ik aantrekkelijk, dus zocht ik nader contact. per toeval kreeg ik hem op msn en sindsdien praten we vrij vaak en zijn we elkaar ook beter gaan leren kennen. maar nu heb ik hem al tijden niet in het echt gezien... toch vraag ik me af of ik verliefd ben... kan dat uberhaupt als je iemand aleen via je computer kent? en ik zou hem heel graag weer eens in het echt willen spreken, maar hoe moet ik dat aan pakken, ik weet niet of ik daar het lef voor heb...
Lees hier de al gegeven antwoorden

Voelt hij iets voor me?(1 )2009-07-29 09:46:00
Ik ben een weduwe van 50 jaar,en ik loop door omstandigheden bij een hulpverlener.
Begin van dit jaar vroeg hij me niet als hulpverlener maar prive of ik openstond voor een ander. Ik ben hier niet op ingegaan omdat ik dacht dat hij getrouwd was.
Kort daarna stond ik een keer met ontbloot bovenlijf bij hem voor onderzoek en raakte hij heel subtiel even mijn blote schouder aan. In de daaropvolgende gesprekken vroeg hij wel is terloops naar mijn hobby's en dat soort dingen. Ongeveer 1 maand geleden stelde hij weer prive de vraag of ik openstond voor een ander,daarbij ging hij met zijn lijf over zijn bureau heenhangen. Het leek alsof hij dicht bij me wilde zijn. Weer ben ik er niet op ingegaan,ervan uitgaande dat hij getrouwd was. Hij was hevig teleurgesteld en zelfs een beetje boos. Nu heb ik via via vernomen dat hij al ruim 1 jaar gescheiden is. Kan het zijn dat hij meer voor me voelt dan dat ik in de gaten had?
Lees hier de al gegeven antwoorden

verliefd op buitelandse kotgenoot(1 )2009-06-09 18:56:00
Gedurende een viertal maanden woon ik samen met een paar mensen van Canada. Twee weken geleden kuste ik met n van de vrienden mijn kotgenoot. Deze vriend vertelde mij echter dat mijn kotgenoot iets voor mij voelde en hem (de vriend) verteld had dat hij niet wou dat zijn vriend zo met mij omging. Diezelfde avond heb ik mijn kotgenoot gevraagd of hij iets voor mij voelde. Het enige antwoord dat ik kreeg was 'je bent mijn kotgenote en mijn vriendin.' Ik sprak toen opnieuw met zijn vriend en hij zei dat mijn kotgenoot verward was want niet wist dat zijn vriend mij iets gezegd had en dat mijn kotgenoot opnieuw met mij wou spreken. Helaas kreeg ik net hetzelfde antwoord. De dag erna (in meer nuchtere toestanden) heb ik hem dan nog eens gevraagd of hij iets voor mij voelde, toen zei hij mij 'om eerlijk te zijn, niet op die manier.'
Ik weet dat de situatie nu moeilijk is: we zijn kotgenoten; en ook naar de toekomst lijkt het zeer moeilijk: ik keer volgend jaar terug naar Nederland en hij blijft in Canada wonen.
Sinds de eerste dag dat ik hem zag voelde ik al iets voor hem maar ik had mijn gevoelens onder controle. Hij is zo een persoon waarvan je denkt 'ik kan niet tippen aan hem, hij zou nooit iets voelen voor iemand als mij.' Nu ik echter te weten ben gekomen dat hij misschien wel iets kan voelen voor mij, weet ik geen raad meer.
Ik zie hem elke dag en kan hem dus niet vermijden en ik wil hem ook niet vermijden. Ik zou echt alles doen om deze relatie een kans te geven (zelfs naar Canada verhuizen).
Het valt mij echt moeilijk om nog gelukkig rond te lopen want ik word radeloos. Ik wil hem nooit meer verliezen en ik wil dat hij mij een reden geeft om te verhuizen maar dat doet hij niet.
Of zou hij toch niets voor mij voelen, zoals hij beweert? Ik ben radeloos...
Lees hier de al gegeven antwoorden

Ontoereikbare liefde?(1 )2009-06-03 11:16:00
Hallo,
Ik zit met een probleem waar ik maar niet uigeraak. Ik heb een lange relatie gehad van anderhalf jaar met een vrouw maar sinds augustus is dit gedaan. (zij heeft het gedaan gemaakt) Nu heb ik nieuwe mensen leren kennen en heb ik ondertussen al 2 relaties gehad maar nooit voelde ik me volledig zeker van de relatie dus beindigde ik ze. Ik ben ook al een lange tijd verliefd op iemand die ik heb leren kennen in het uitgaansleven. We zijn beste vrienden geworden, maar ik merk bij mezelf op dat ik stiekem meer en meer verliefd word. Ik weet dat ze geen relaties wil want ze wijst alle mannen af en laat ze daarna vallen. De reden waarom ze iedereen afwijst en ze laat vallen als ze weet dat ze verliefd zijn op haar blijft mij onbekend. Ik veronderstel dat ze niet voor de vrouwen is aangezien ze een jaar terug nog met een mannelijke kennis van mij is samengeweest. Ik besef dat ik de reden wel misschien zou te weten komen als ik zeg wat ik voel voor haar maar dan ben ik haar hoogstwaarschijnlijk kwijt zoals al die andere mannen. Wat moet ik doen? Herkent er iemand deze situatie? Wat heb/zou je doen in mijn geval?
Lees hier de al gegeven antwoorden

ben ik verliefd en is dit wederzijds???(2 )2009-05-12 18:39:00
Onlangs heb ik iemand leren kennen, hij wist dat ik een vriend heb en kinderen toch heb ik zijn nr gekregen. ik mocht alijd bellen. we hebben al een paar keer afgesproken (met doedkeuring van mijn vriend het was toch alleen vriendschappelijk) maar nu begin ik ,denk ik, gevoelens te krijgen. weet niet wat te doen. maar vraag mij toch af of dit bij hem ook is. hij is geinteresseerd in wat ik zoal doe, maakt grapjes, lacht zo lief, staat direct voor mij klaar. maar wil dit zeggen dat hij ook gevoelens heeft voor mij? moet ik hem vertellen van mijn gevoelens? hoe moet het met mijn vriend (relatie is niet meer wat het moet zijn)?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Verliefd zijn(2 )2009-04-29 22:55:00
Wat als je verliefd ben op een andere man dan je man en steeds naar die persoon verlangt en weet dat het wederzijds is en je jouw man niet meer kan verdragen in je buurt?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Wat moet ik doen met een verliefde vrouw(2 )2009-04-04 09:35:00
Ik heb nu ongeveer al 2 maanden kennis met een leuke vrouw.ik heb ze nu al 2 keer ontmoet we mailen elke dag en regelmatig telefoneren.ik zie deze vrouw graag maar ben nog aan,t aftasten wie ze is waardoor ik nog niet volledig mijn liefde kan geven. ben al een paar keer tot hele mooie lichamlelijke er@tische aanrakingen gekomen met haar en nu is ze knalverliefd op mij. ik ben hooggevoelig waardoor ik ook op afstand alles voel van haar met gevolg dat mijn hart de hele dag bonst van verliefdheid terwijl ikzelf niet verliefd ben maar ik gewoon de overdracht can haar verliefdheid voel op mij. wat moet ik doen om bij mijn eigen gevoelens te blijven en niet de gevoelens van mijn vriendin over te nemen
Lees hier de al gegeven antwoorden

man love man wederzijds??(3 )2009-03-25 00:31:00
ik ben een man en ben al 3 jaar verliefd op mijn collega man nu zie ik hem niet meer maar ik heb nog steeds gevoelens , terwijl ik al gestopt ben met hem te zien na het 1/2 jaar... hij weet dat ik van hem hou maar hij houdt niet van mij ... wat ik ook doe ik kan hem niet vergeten..
Lees hier de al gegeven antwoorden

De klik en de onwetendheid(2 )2009-02-19 21:39:00
Een tijdje geleden was ik op weekend met een vriendin aan de zee. We stonden te wachten op de tram en toen was er ht oogcontact met hem. Ik leek wel door de bliksem getroffen. Ik moet toegeven dat ik me nog nooit eerder zo aangetrokken voelde tot iemand. Hij stapte op dezelfde tram als ons, maar moest een aantal haltes vroeger afstappen. Nog nooit eerder heb ik zo'n 'klik' gevoeld met iemand en ik vervloek mezelf waarom ik niet op hem afgestapt ben. Want ondanks het feit dat het al een aantal weken geleden is, denk ik nog elke dag aan hem. Het is een hels gevoel, wetend dat ik hem waarschijnlijk nooit meer zal terugzien. Moet ik me hier gewoon bij neerleggen? Want er is geen enkel aanknopingspunt dat me naar hem kan leiden... Of heeft 'het lot' (als dat al bestaat) andere plannen...
Lees hier de al gegeven antwoorden

Verliefdheid: kan dat groeien?(5 )2009-02-19 21:25:00
Ook ik zit met een probleem wat betreft de liefde. Sinds een paar maanden ben ik lichamelijk intiem met een man die ik in eerste instantie niet eens zo leuk vond. Maar hij vond mij heel erg leuk en lief en schattig en ik ben toch een aantal dates met hem begonnen. Deze waren erg leuk, alleen voelde ik mij wat onzeker, omdat de complimentjes ontbraken en de aandacht eigenlijk steeds minder werd. Laatst hebben we hierover gepraat en toen kwam er uit dat hij mij erg leuk vond, iedere dag aan me dacht, maar nog niet echt verliefd was. Hij wilde het echter wel proberen. Toen kwam ook naar boven dat iedere keer als hij met een vrouw begon te daten, kapte hij het al snel af als het te serieus werd. Maar met mij wilde hij dus wel de kans wagen zei die. Ik, ondertussen al flink verliefd, nam het hem kwalijk dat hij dacht dat 'de klik' er misschien nog wel kwam en er dus nog niet was bij hem. Nu luidt mijn vraag: kan de verliefdheid nog groeien of komen bij deze man in kwestie? Hij weet het zelf namelijk niet en ik heb geen zin om me in een avontuur te werpen, waarin ik waarschijnlijk gekwetst word, omdat de gevoelens uiteindelijk toch niet wederzijds blijken te zijn. Ik hoop op een antwoord van jullie!
Lees hier de al gegeven antwoorden

mijn liefde(1 )2009-02-19 11:37:00
hallo,
Ik heb een relatie van ongeveer 6 maanden. Ik ken mijn vriend al meer daan een anderhalf jaar. Hij heeft een jaar lang achter me aan gezeten omdat ie zo verliefd op me was. Ik had hem wel eens een kans gegeven maar zag het toen niet meer zitten maar ik bleef gewoon met hem praten omdat ik een goed gevoel bij hem had en ik voel me op me gemak bij hem.
De eerste paar maanden van onze relatie hadden we veel plezier. En we hebben samen toekomstplannen en nog steeds. Alleeen zegt hij tegen me dat ie nog van me houd, maar zijn gevoel is weg mieschien komt het omdat het nu niet goed gaat
met hem hij probeert veel moeite te doen om iets voor zich zelf te beginnen maar het wil maar niet lukken. daardoor twijfelt hij aan onze relatie samen. dat we niet samen kunnen trouwen maar hij wil nog niet de keuze maken omdat ie bang is dat hij de verkeerde keuze zal maken. Ik ben nu helemaal tot me oren verliefd op hem en ik hou heel van hem en wil hem graag als mijn echtgenoot alleen weet ik niet of het nog goed zal komen? moet ik hem gwoon laten gaan of goed met hem gaan praten
ik heb graag advies nodig
dankjewel
Lees hier de al gegeven antwoorden

liefde en onzekerheid(2 )2009-02-19 11:30:00
Ik heb nu 5 maanden verkering met een jongen uit Utrecht. Zelf woon ik in Sneek.
Tot nu toe gaat het erg goed tussen ons maar ik ben af en toe wat onzeker. Mijn vriend is vrij direct en maakt wel vaak grapjes die ik dus niet serieus op moet vatten,soms reageer ik met een grapje terug maar soms word ik er ook onzeker van. Afgelopen weekend was ik weer bij hem. Hij had een heel lief Valententijnscadeau gekocht voor me met een hele lieve tekst. Maar ook dit weekend maakte hij weer een aantal grapjes en het ging voor mij iets te lang door. Dat heb ik ook tegen hem gezegd. Maar op een gegeven moment kwamen we erop dat ik niet zo onzeker moet zijn. En toen zei hij dat om eerlijk te zijn ik ook niet 100% ben wat hij zoekt. Hij zei daarna dat je ook niemand kan vinden die 100% perfect voor je is. Daar werd ik dus wat onzeker van.
Maar toen ik het daar met hem over had zei hij dat ie verliefd op me is en dat ie van me houdt en dat er heus niet zo gauw iets zou gebeuren waardoor het uit gaat. Maar wie kan mij tips geven dat ik wat minder onzeker ben? Ik heb het idee dat ik het mezelf vaak (niet alleen met hem) onnodig moeilijk maak.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Verliefd op oudere mannen, kan dat(3 )2009-02-07 23:15:00
Op een of andere manier krijg ik altijd gevoelens bij mannen die meestal 8 jaar ouder zijn (ik 18), Hoe kan dat? en is dat erg?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Verliefd op mijn leraar(71 )2009-02-02 20:30:00
Sinds een paar maanden heb ik het gevoel dat ik verliefd ben op mijn leraar. Het begon op een soort kerstviering. Ik speelde toen op de piano (heb geen les gehad) en moest als eerst spelen, ik was zo zenuwachtig dat het in het begin helemaal mis ging..toen gingen we wat eten en alle docenten zo van goed gespeeld en wat zie je er leuk uit en dus ook die leraar waar ik op ben. toen had ik gezegd dat het eigenlijk niet goed was en toen zei hij iets heel aardigs (iets van ..Ja maar je speelde gewoon door en het koor maakte ook behoorlijk wat fouten)en sindsdien ben ik hem heel anders gaan zien..sinds een paar dagen weet ik hoe oud hij is (ik en andere mensen schatten hem +/- 34). Hij is nu 25 en ik ben 13...ik weet echt niet wat ik moet doen, want mijn ouders verschillen elkaar ook 11 jaar en nu voel ik me nog verliefder (het gevoel meer kans te hebben) en ik durf het mijn vriendinnen niet te zeggen.....Wat moet ik doen?
Lees hier de al gegeven antwoorden

verliefd of aantrekkingskracht(1 )2008-11-23 18:32:00
hallo
loop al een tijdje bij een therapeut en vind haar leuk weet niet of ik verliefd ben of dat er iets is wat mij aantrekt in haar, zij zegt tegen mij dat ze mij leuk vind en mooie ogen heb en verlegen van mij word als ik haar aan kijk.
en dat voelt goed ben ik nu verliefd of is het om dat zij zo tegen mij praat?

groetjes caroline
Lees hier de al gegeven antwoorden

Hij zegt ik weet niet wat ik voor je voel(5 )2008-11-19 10:58:00
hoi allemaal ik heb een beste vriend waar ik uiteindelijk gevoelens voor heb gekregen ,we zijn vaak samen en sms en bellen vaak omdat hij niet vaak thuis is vanwegen zijn baan ,hij heeft 2 kinderen maar is niet getrouwd geweest ,hij weet dat ik gevoelens heb voor hem en als ik vraag wat hij voor mij voeld zegt hij 5 dingen eerst ik heb meer broer en zus gevoelens voor je ,dan ik ben bang om je pijn te doen ik ben er nooit voor je ,dan die gevoelens zijn er niet voor je maar zegt wel erbij als je ooit een andere man tegen komt dan zal het me ontzettend pijn doen ,soms zijn de gevoelens er wel en soms niet we zijn allebij in de 30 wat moet ik nou
ik wet wel dat hij bang is omdat zijn ex hem belazerd heeft maar moet hij daarvoor zijn toekomst opgeven of ???
wat voelt hij nu help ik denk dat er gevoelens zijn we knuffelen vaak en zijn ook naar bed geweest met mekaar dat gebeurd toch niet zo maar ??????
Lees hier de al gegeven antwoorden

Onmogelijke liefde(4 )2008-11-15 20:52:00
Sinds anderhalf jaar ben ik verliefd op een veel jongere man, hij is 20 ik 35 getrouwd en heb een kind. Ik heb het hem verteld ook dat ik nooit bij mijn man weg zou gaan zijn andwoord was dat hij mijn liefde niet kan beantwoorden...(kan hij niet of wil hij niet) toch blijf ik spanning voelen tussen ons... wat moet ik hier nu mee? krijg hem niet uit mijn hoofd. Ik zie hem weekelijks als vriend!
Lees hier de al gegeven antwoorden

Relatie maar wat moet ik nu doen?(1 )2008-10-25 21:46:00
Ik heb sinds 2,5 jaar een relatie en woon sinds 8 maanden samen. Nu lijkt het of we alleen nog maar botsen. Hij doet niets in het huishouden, eigenlijk is het zo dat als hij thuis komt gaat eten en computeren. Als zijn ouders komen dan veranderd zijn karakter. We doen haast geen leuke dingen meer samen. Nu ben ik bang dat ik de gevoelens voor hem kwijt ben. Of lijkt dat maar zo? Ik weet niet meerwat ik denken moet. De ene kant van mij zegt ga toch bij hem weg, maar de andere kant zegt geef hem nog een kans. Maar heb hem inmiddels ook al 6 kansen gegeven om zich wat te veranderen. Nu moet ik ook veranderen dat is logisch maar hij moet het ook. Ik sta op het punt om het uit te maken en hij begint iedere keer te huilen, het lijkt wel of ik dan een zwak voor hem heb en dan toch weer toe geef en dat we het nog proberen. Wat is nou verstandig???

Een hopeloos/piekerende Chantal
Lees hier de al gegeven antwoorden

Al 4 jaar hopeloos verliefd(3 )2008-08-07 00:35:00
Ik had al jaren een slecht huwelijk en voelde me alleen nog maar een dood vogeltje zonder enig gevoel en zelfrespect. Toen kijk hij me aan. De bliksem sloeg in zoals deze nog nooit is ingeslagen. Ik weet niet wat er gebeurde, ik stond aan de grond genageld en ik voelde de deksel opengaan van de diepe put waar ik mijn gevoel al die tijd had weggestopt. Er kwam zoveel energie vrij en ik had het gevoel dat ik weer leefde en weer lief kon hebben. Ik voelde me heel erg schuldig over dit gevoel omdat ik getrouwd ben en ik probeerde dit gevoel weg te stoppen maar dit gevoel liet zich niet wegstoppen zo heftig was het. Later gebeurde weer precies hetzelfde als hij me aankeek. Sindsdien ben ik niet meer dezelfde ik wil bij hem zijn, ik mis hem ieder moment van de dag. Hij weet niet dat ik zo ontzettend gek op hem ben en hij is getrouwd. Ik kan hier dus helemaal niets mee maar het gevoel wordt ook absoluut niet minder zelfs niet na 4 jaar. Ik ga er helemaal kapot aan. Ik zie hem trouwens regelmatig maar ik heb hem nooit verteld dat ik gek op hem ben omdat hij getrouwd is. Ik ben zelf nog wel getrouwd en overweeg om te scheiden maar wat doe ik mijn kinderen dan aan? HELLLLEPPPP
Lees hier de al gegeven antwoorden

Hoe weet ik wat hij voelt(5 )2008-07-21 21:23:00
Ik heb omgang met een leuke man en we hebben ook maar daarna duurt het lang om weer een afspraakje met hem te krijgen.
Hij vind me heel leuk maar wil me niet te vaak zien en hij zegt ook dat hij vrienden is geworden met een vrouw, maar daar voelt hij niets voor, of probeert hij me jaloers te maken?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Kun je een man verliefd maken?(5 )2008-05-06 15:06:00
Ik heb wat met een jongen en heb het gevoel dat hij verliefd op me aan worden is .....kan je zelf wat doen om iemand verliefd te maken?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Hoe weet ik nou of die verliefd op mij is?(2 )2008-05-04 14:38:00
Ik ben verliefd op iemand ,,,en ik denk dat hij ook gevoelens voor me heeft...er is veel passie tussen ons.....maar af en toe neem die afstand van mij en laat die niks van zich horen....hoe weet ik nou of die verliefd op mij is?
Lees hier de al gegeven antwoorden

ik ben niet verliefd maar toch een relatie(123 )2008-04-25 10:48:00
Ik heb ruim een jaar een relatie, woon samen en denk zelfs aan kinderen. Mijn probleem is alleen dat ik niet verliefd ben en ook nooit verliefd ben geweest op mijn partner. Dit probleem blijft door mijn hoofd spoken,zo erg dat ik er niet van kan slapen en ik er dagelijks mee bezig ben. Mijn partner weet dat de gevoelens voor hem ontbreken maar hij vind dat ik zelf een beslissing moet nemen. Ik vraag me dan toch af waarom ik deze relatie ben begonnen en waarom ik het tot zo ver heb laten komen. Ik denk er nu over om de relatie te verbreken omdat ik er zo ongelukkig van wordt. Maar tegelijkertijd twijfel ik omdat ik bang ben dat ik een verkeerde keuze maak. En daarbij komt dat ik 33 ben. Als ik het nu uit maak, kom ik misschien pas veel te laat iemand tegen waar ik wel verliefd op ben. Wie zegt dat ik daar ook een fijne relatie mee op kan bouwen en wanneer komt die baby dan?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Verliefdheid op oudere leeftijd(8 )2008-04-22 08:54:00
Kun je verliefd raken op een veel jongere persoon in de leeftijd van je eigen kinderen (rond de 25 jaar)
Lees hier de al gegeven antwoorden

Is het liefde of is het gewoon aantrekkingskracht?(6 )2008-04-06 16:25:00
Hallo, ik ben 35 jaar en een vrouw. Op mijn werk is er een chef en die is 26 jaar oud en ik heb zo het gevoel dat hij iets voor mij voelt... Maar zijn vriendin is in verwachting en hij noemt me steeds bij m'n koosnaampje en ik krijg altijd voorrang tegenover de andere collega's. Maar hij is zo jong en ik ben al getrouwd, ik voel niks voor hem, want het is mijn type niet. Hoe kan ik te weten komen of dat hij echt achter me zit?
Anne-Marie.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Kan verliefdheid zomaar weg zijn(3 )2008-01-28 17:59:00
Mijn relatie is net verbroken. Maar we waren voordat het uit ging allebei verliefd op elkaar en het geluk kon niet op. Alles verliep meer dan prima.
Uiteraard hebben we het ook over samenwonen gehad en dat deden we samen naar alle tevredenheid, totdat ze op een nacht aangaf dat ze het toch nog een beetje te vroeg vond. We hadden toen 4 maanden een relatie.
En ik was het wel met haar eens,want op zich was het gewoon nog te vroeg.
maar vanaf dat moment werden we intiem ook minder actief (waarschijnlijk een teken aan de wand) En toen ik voor 14 dagen weg moest voor m'n werk voelde voor mij alles nog geweldig aan. maar na een week weg te zijn geweest gaf zij aan dat ze het niet meer wist qua gevoelens. Maar dat ze wou wachten tot ik weer thuis zou komen om te kijken of de goeie gevoelens nog aanwezig waren. Toen ik thuis kwam voelde het voor mij nog steeds goed ,alleen voor haar niet meer. Ze voelt nog wel meer voor mij dan een gewone vriend maar niet meer dan dat. En vervolgens heeft ze het ui gemaakt,ze kan me niet vertellen waarom haar gevoel zomaar weg is, en ik snap er ook helemaal niks van,Heb het niet zien aankomen en met mij niemand niet. Maar ga nu kapot aan de onzekerheid of het ooit nog goed komt. Ik kan er niet bij de je verliefdheid ineens weg is. Kunt u mij hierin helpen.

groet Anne
Lees hier de al gegeven antwoorden

Dom of gewoon?(6 )2008-01-28 17:53:00
Hoi, Al mijn vriendinnen hebben al een vriendje gehad, maar ik nog niet, ik ben 11 jaar
Ik wwil een vriendje als ik hem echt leuk vind, maar ik ben bang dat ik te kiesskeurig ben help my pleas......

XXXX Lisa
Lees hier de al gegeven antwoorden

Gewoon iets vragen over verliefdheid(2 )2008-01-15 20:57:00
Hallo ik ben verliefd maar ik weet niet wat ik moet doen nu mijn helpen met dat omdat ik weet echy niet wat ik moet aan doen maar ik hou echy heel van die jongen en die jongen vind mijn ook heel leuk ik hem ook maar ik weet niet wat ik moet doen _xxx_ groetjes van millie
(K) (L)
Lees hier de al gegeven antwoorden

Kan je liefdesverdriet hebben zonder dat je ooit een relatie hebt gehad met die persoon(6 )2008-01-06 16:28:00
7 maand geleden heb ik twee nachten achtereen intens gekust met een jongen, een gezamelijke vriend die ik toen nog niet zo goed kende. We hebben enkel gekust , meer niet. Ik heb wel al vaker eens wat gedaan met jongens, slecht voor 1 keer, maar deze keer voelde het anders aan. Ik zag en zie hem nog steed heel vaak, omdat we naar hetzelfde cafe gaan, en hij een goede vriend is van mijn vrienden. Mijn verliefdheid is echter nooit over gegaan en ik heb mij vaak enorm slecht gevoel hierover. Echt heel vaak zitten huilen, wanneer ik hem zag dansen ofzo met een ander meisje. Ik heb hem echter nooit verteld over deze gevoelens, dat durf ik niet. Nu vrijt hij met een ander meisje, nog maar pas, maar ik vind dit wel redelijk erg. Wat ook eigenaardig is, is dat als ik bij hem ben, ik niet zo heel verliefd ben, maar als ik terug denk aan die twee dagen dat ik met hem heb zitten kussen, voel ik mij weer heel verliefd. wat kan ik doen dat dit zou overgaan ?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Kan verliefdheid ook binnen een half jaar al ophouden?(2 )2007-11-09 00:09:00
Ik heb nu een half jaar verkering en in het begin vlogen de vonker er van af. We vreeen heel vaak en waren zoveel mogelijk bij elkaar als we maar konden. Nu merk ik dat mijn vriend steeds vaker alleen met zijn vrienden uit wil gaan. Ook doen we niet meer zoveel samen hoewel hij aangeeft dat hij nog wel veel van me houd. Maar ik merk er steeds minder van. Hij wil me absoluut niet kwijt zegt hij maar wel zijn eigen leven een beetje houden. Dat doet me vak verdriet. Zou het zo zijn dat bij hem de verliefdheid al weg is en dat hij me gewoon voor zijn eigen plezier an het lijntje houd?
Ik weet het soms niet meer, weet u wat ik het beste kan doen?
gr. Ilse
Lees hier de al gegeven antwoorden

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).