Vraag en antwoord overzicht �� Alleen zijn, alleen voelen.

Op deze subrubriek overzicht pagina staat een archief overzicht van alle vragen binnen deze subrubriek. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


Stigma op alleen zijn en je alleen voelen.(0 )2021-06-29 16:10:00
Ik wil hier een probleem bespreekbaar maken dat m.i. wat gebagatelliseerd wordt en dat is het vervelende gevoel van alleen zijn en je soms echt eenzaam voelen. De norm lijkt een beetje dat je een happy single moet zijn die van het alleenstaande leven geniet. Wanneer je wel eens klaagt dat je het alleen zijn niet echt leuk vind dan moet je anders leren denken. Anders gezegd, je bent een beetje een aansteller, andere mensen kunnen ook alleen en gelukkig zijn. Waarom moet je nou perse een liefdespartner vinden, zie de positieve kant er van in. Maar ondanks dat je leuke bezigheden hebt, vrienden hebt, lig je soms s nachts wel alleen in bed wanneer je jezelf eens kloten voelt zonder iemand die je even kunt vasthouden, knuffelen en iemand die zegt dat het allemaal weer goed komt.

Na lange tijd mis je de lichamelijke intimiteit, ja je kunt jezelf bevredigen maar dat haalt het niet bij vrijen men een liefdespartner. En ja, je kunt alleen naar een restaurant, naar de sauna en op vakantie, maar dan zit je eenzaam aan een single tafeltje tegen jezelf te praten, terwijl aan de andere tafels stelletjes een leuk gesprek met elkaar hebben. Het alleen zijn en alleen voelen is aan alle kanten te compenseren, praten kun je ook met vrienden, vrijen kun je ook met een vriend / vriendin met voordelen, maar dat is mijns inziens alleen maar de pijn maskeren. Er lijkt een soort van taboe te liggen op bekennen dat je het alleen in je eentje niet altijd leuk vind en vooral het goede advies van mensen die wel een leuke relatie hebben komt dan niet leuk over. Vaak is de ondertoon van het goede advies dat je er anders tegenaan moet kijken of dat je zelf actiever moet zijn.

De wens naar een liefdespartner lijkt een beetje raar te zijn in deze wereld waarin iedereen zichzelf maar gelukkig moet maken. Door nadruk te leggen op de maakbaarheid van geluk, zeg je de ander eigenlijk als je niet gelukkig bent is het je eigen schuld. Ik merk dat mensen er soms moeilijk open over durven praten om niet weggezet te worden als losers en aanstellers. Als alleen zijn zo ideaal was zouden er niet zoveel dating apps en dating sites zijn. Mensen hebben behoefte aan aandacht, knuffels, vertroeteling, waardering en intimiteit die een liefdesrelatie met zich meebrengt. Waarom doen we dan net alsof de happy single de norm is en wanneer je niet happy bent dan is het je eigen schuld of ben je een beetje vreemd. Ik wil hier graag een open podium bieden waar mensen (ook anoniem dus veilig) hun menig en ervaringen kunnen delen over dit toch blijkbaar gevoelige onderwerp. Vriendelijke groet, Hein Pragt.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).