Vraag en antwoord overzicht �� Dating fraude en oplichting.

Op deze subrubriek overzicht pagina staat een archief overzicht van alle vragen binnen deze subrubriek. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


Vragen en antwoorden, tips en informatie m.b.t. dating fraude en oplichting.(4 )2021-06-06 13:59:00
Er vinden momenteel diverse soorten dating fraude en oplichting plaats, ik heb het hier niet over bekende datingsites die door middel van ingehuurde studenten als nep contacten u proberen over te halen een betaald abonnement te nemen, maar serieuze fraude en oplichting, Dit gebeurd meestal vanuit het buitenland en vaak zit de fraude zeer geraffineerd in elkaar. Wanneer u bijvoorbeeld Tinder in wereldwijd mode zet of gebruik maakt van internationale datingsites dan loopt u de kans dat u benaderd gaat worden door een leuke vrouw uit het buitenland. Dit zijn vaak Aziatische landen zoals China, Taiwan, Korea en de Filipijnen maar ook Afrikaanse landen zoals Nigeria staan bekend als dating fraude landen. Eerst probeer men u zo snel mogelijk over te krijgen op whatsapp of skype waar meestal een nep account heeft en de fraude of oplichting buiten de datingsite omgaat. Eerst bouwt men wat vertrouwen op, probeert men de man te verleiden, vaak ook met zielige verhalen om op het gemoed te werken. Vaak probeert men iets oudere mannen te vinden die al wat langer alleen zijn (in de hoop dat deze wat meer geld hebben) en veel mannen die al langere tijd alleen zijn trappen er met open ogen in. Daarna begint het geld aftroggelen, eerste vaak kleine bedragen voor het internet wat duur is en bijna op is, waarna de man maar al te graag wil betalen om het contact niet kwijt te raken. De betalingen gaan vaak via cash services zoals Western Union of WorldRemmit zodat de ontvanger niet traceerbaar is en het geld nooit teruggekregen kan worden. Heel vaak maken ze ook gebruik van valse IDs die ze ook laten zien als bewijs dat ze echt zijn wie ze zijn en die ze gebruiken om het geld ook echt op te nemen. Let op, in deze landen is het krijgen van een levensecht ID, Paspoort en visum heel gemakkelijk en bijna een industrie geworden. Dan word er ineens iemand ziek of willen ze naar Nederland komen omdat ze zo graag bij u willen zijn en langzaam maakt men meer en meer geld over. Natuurlijk komt er niemand aan op Schiphol of is men ineens geblokkeerd op Whatsapp. Er zijn in bepaalde landen gehele families die van deze fraude en oplichting leven en ik weet uit eigen ervaring dat het vaak zeer geraffineerd in elkaar zit. Op dit deel van de vraag en antwoord sectie mag u WEL data delen van buitenlandse fraudeurs, niet als openlijke schandpaal maar om anderen te waarschuwen. Ook mag u hier ervaringen delen om anderen te waarschuwen.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).