Vraag en antwoord overzicht �� Kippen houden.

Op deze subrubriek overzicht pagina staat een archief overzicht van alle vragen binnen deze subrubriek. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


veren eten(0 )2018-06-12 15:52:00
Wij hebben sinds een week of zes 4 krielkippen, wayendotjes, en is het normaal dat ze kleine veertjes opeten? Of kan dit geen kwaad? Grotere veren daar rennen ze wel achteraan maar worden niet naar binnen gewerkt.
groetjes, sonja
Lees hier de al gegeven antwoorden

Kippen wil niet meer in nachthok(1 )2016-12-17 18:16:00
Ik heb vorige week het kippenhok verplaatst, maar nu gaan mijn 2 kippen niet meer naar binnen, zelfs niet om voer te halen. Gaan 's nachts gezellig op regenton zitten en lopen 's morgens weer vrolijk in tuin. Heb ze paar keer in hok gezet 's nachts maar reageren gestrest als ik ze terug wil zetten.
Lees hier de al gegeven antwoorden

mijn kippie begint te kraaien als een haan wat te doen(1 )2016-05-14 13:13:00
hallo mr Hein Pragt mijn kippie begint sinds er een andere is overleden te kraaien als een haan( ik heb dr nu nog twee) vooral vroeg in de ochtend en daar zit ik niet op te wachten mijn buren ook niet ik heb gelezen dat 24 uur onder een doos het probleem op lost. kan dit ?? ik hoop van u te horen . mvgr kees capri
Lees hier de al gegeven antwoorden

bloed bij aarsopening kippen(2 )2016-01-06 11:55:00
Ik heb 3 kippen, 1 witte en 2 bruine. De witte is de baas en pikt de andere 2 bij de aarsopening tot bloedens toe. De 2 bruine beginnen nu ook elkaar te pikken, wat kan ik hier tegen doen?
wvanmiddelkoop@hotmail.com
W.van Middelkoop
Vriezenveen
Lees hier de al gegeven antwoorden

brahma kippen(0 )2015-11-11 10:54:00
Ik zoek een brahma haan groot hoender voor mijn hennen!
danieldewispelaere@outlook.com
Lees hier de al gegeven antwoorden

krielkippen eieren(1 )2015-03-19 23:06:00
Ik heb nu bijna een week 2 krieltjes die in mijn ommuurde tuin rondscharrelen.
En een nachthok met stro. Ik vond een eitje ergens in de tuin. Verder niks meer. het eitje lag achter een grote bloempot, waar ze, voordat ik een nachthok had, de nacht doorbrachten. Hoe vaak produceren ze een ei? Kun je dat stimuleren? Leuke aanwinst in mijn tuintje!

Hub Koene
Lees hier de al gegeven antwoorden

Buiten leggen(0 )2015-02-27 15:52:00
Mijn kippen leggen buiten ipv leg hok, wat kan ik hier aan doen?
Lees hier de al gegeven antwoorden

pluimenverlies(1 )2014-05-25 21:38:00
ik woon in Tenerife spanje , en heb 35 kippen voor de eieren
de helft van mijn kippen loopt halfkaal en verliezen al weken aan een stuk pluimen .
ze krijgen veel mais , maar ook iedere dag fruit , zoals papaya,tomaten en elke dag een banaan voor elk.......zou ik misschien beter stoppen met di bananen ?
ik heb iedere dag gemiddeld 12 eieren van die 35 kippen , dat lijkt me ook erg weinig .
ze hebben geen luizen en lopen veel buiten
kan er iemand raad geven ?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Kip zit hele dag in legnest en komt er niet af.(2 )2014-04-11 17:02:00
Ik heb een krielkip die de hele dag in het legnest blijft zitten, soms op de eieren van een andere kip. Ze legt zelf geen eieren meer en is ook wel een beetje mager aan het worden. Als ik haar weer in het hok zet zit ze luid te mopperen en gaat ze bijna onmiddellijk weer naar het legnest. Dit gaat nu al een paar weken zo, wat is er met haar aan de hand en wat kan ik hier aan doen?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Reacties op de pagina: Kippen houden.(21 )2014-01-10 21:34:00
Hier kunt u reageren op het onderwerp: Kippen houden.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Hoe lang kan je eieren bewaren.(4 )2014-01-10 21:30:00
Mijn kippen leggen om de dag een ei en ik bewaar ze in een schaal in de koelkast. Nu merk ik dat ik vaak eieren van bovenaf erbij leg en ook weer van boven afhaal. Soms weet ik niet zo goed hoe oud een ei is en ik vraag me dan ook af hoe lang je eieren kunt bewaren, er staat geen datum op zoals in de winkel :-)
Lees hier de al gegeven antwoorden

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).