Vraag en antwoord overzicht �� ADHD of ADD en relaties.

Op deze subrubriek overzicht pagina staat een archief overzicht van alle vragen binnen deze subrubriek. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


Twijfels over relatie met ADHDer, doorgaan of kiezen voor mezelf?(1 )2015-03-24 10:06:00
Sinds een jaar of tien heb ik een relatie met iemand, waarbij een paar jaar geleden de diagnose ADHD gesteld is. Sindsdien lijkt het voor mij wel of het negatieve gedrag alleen maar toeneemt, ondanks de medicatie die er voorgeschreven is.
De artikelen die ik hier lees herken ik wel, een partner die egostisch is, vreemdgaat( p&rno op internet, datingsites, chatten met andere vrouwen, impulsieve uitgaven ( we hebben continu strijd over uitgaven). Ik vraag me af, zijn er mensen die een relatie hebben met iemand die ADHD heeft die wel werkt? Ik krijg vooral het gevoel dat ik een slaaf ben in deze relatie en zelf helemaal niet meer leef. Ik hou heel veel van mijn partner, wil dolgraag de persoon terug waar ik in het begin een super fijne relatie mee had, maar mijn energie is op. Ik heb het gevoel dat ik alleen maar geleefd wordt ipv zelf te leven. Wie herkent dit, hoe doorbreek je het patroon, is dit te veranderen?
Lees hier de al gegeven antwoorden

ADD en samengesteld gezin(2 )2013-11-02 20:47:00
Een aantal jaar geleden kreeg ik een relatie met een ADDer. Hij had kinderen en ik samen hebben we ook nog 2 kinderen. Het is een schat van een man die alles voor iemand doet. Hij stond mij en mijn kinderen bij toen mijn ex moeilijk begon te doen en de kinderen niet meer wilde zien. Natuurlijk waren er wel eens wat dingen, zoals in elk gezin en zeker als twee gezinnen samen vloeien en zijn kinderen maar zo nu en dan hier zijn. Zijn zoon is ook een ADDer en mijn partner werd altijd als schuldige aangewezen voor deze handicap door zijn ex. Bij voortrekkerij kon ik mijn kinderen gelukkig uitleggen wat de grondslag was, alhoewel het wel wrijving gaf.
Helaas is alles verandert nadat mijn man kanker kreeg luttele dagen na de geboorte van onze jongste. Praten erover deed en doet hij niet. Voor mij is en was het raden wat het met hem deed. Ik heb hem verzorgd terwijl er 8 kinderen in huis waren die ook verzorgd, getroost en gesteund moesten worden. Alles met alle liefde gedaan.
Alleen helaas een jaar nadien raakte ik in de put. Omdat hij zelfstandige is, hebben we financieel ook nogal klappen gehad.
Dit af te handelen en recht te trekken. Mijn man dacht dat ik het overspannen zijn gebruikte om een ruzie 'te winnen'. Om het hele plaatje nog mooier te maken hebben zijn zus en ex zich met ons bemoeid. Mijn man kwam toen met allerlei opmerkingen dat onze relatie niet meer goed was.
Daarnaast negeert hij mijn dochter al 1 1/2 jaar, omdat ze in de lach schoot toen hij kwaad werd. Mede houd hij haar verantwoordelijk voor een aantal dingen die zijn dochter heeft gedaan.
Bespreekbaar maken is niet mogelijk. Altijd draait het uit op ruzie, bovendien is hij een kampioen in iemand de grond in te boren op 1 woord.
Hij verwacht alle steun als hij in het buitenland zit, zeker als hij ziek word of er even doorheen zit.
Ik heb er redelijk mee om kunnen gaan, omdat veel dingen te herleiden zijn. Wel begrip, geen excuus. Zo ook recent dat hij niet in ging op mijn zeggen dat ik ziek was, longontsteking. Dat ik hem steunde toen hem hetzelfde overkwam en ik hem naar huis haalde, is gewoon.
Wijs ik hem erop dat het fijn is als hij mij op afstand ook steunt, word hij kwaad en gooit het erop dat hij hard werkt, geld binnen haalt en geen tijd heeft voor zoiets. Jij wel, je zit alleen maar met je tel in je handen.
Een duidelijke impasse waar ik niet uit kom. We houden veel van elkaar en ik kan begrijpen dat de ADD veel voorbrengt, maar ik pik niet alles.
Op brieven, die altijd een paar veren in zijn kont geduwd worden, maar waarin ook de vraag waarom gesteld word, komt nooit reactie.
We zijn al bij een psycholoog geweest, maar daar wenst hij niet mee te delen dat hij ADD heeft. Het ligt namelijk aan mij, ik vind iedereen belangrijk, behalve hem.
Help!!!
Lees hier de al gegeven antwoorden

Reactie op de pagina: ADHD of ADD en relaties(86 )2013-08-29 19:55:00
Reactie op het onderwerp: ADHD of ADD en relaties. Alle vragen en reacties worden gecontroleerd voor ze geplaatst worden. Wanneer een vraag of reactie kwetsend, beledigend, neerbuigend, provocerend of grof taalgebruik bevat, zal deze niet geplaatst worden. Ook is het gebruik van websites adressen, email adressen en huisadressen alleen in overleg met de beheerder toegestaan om uzelf en de lezer te beschermen.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).