Vraag en antwoord overzicht �� Borderline en relaties.

Op deze subrubriek overzicht pagina staat een archief overzicht van alle vragen binnen deze subrubriek. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


Ziet men herkenning?(0 )2018-08-30 07:42:00
Mijn vriend is al zijn hele leven chronisch depressief. Sinds 2 jaar zit hij in een diep dal en wordt behandeld bij dagbehandeling. Hier denken ze wellicht aan borderline. Mijn vriend heeft geen vrienden, en heeft nu een leuk meisje leren kennen waar hij intensief contact mee heeft terwijl hij daar normaal geen puf voor had. Dit contact is erg belangrijk voor hem en hij geeft aan hier erg behoefte te hebben. Zo erg, dat dit contact belangrijker is dan zijn relatie met mij. Herkennen mensen dit?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Reactie op de pagina: Borderline en relaties(50 )2018-07-10 13:51:00
Binnen deze vraag/antwoord rubriek kunt u alleen vragen stellen en reageren op het onderwerp borderline en relaties en is bedoeld voor menden die zelf BPS hebben en partners van mensen de BPS hebben en die hier op een positieve wijze over willen praten met elkaar. Voor andere borderline gerelateerde onderwerpen zijn er ook andere rubrieken binnen dit forum. Extreem negatieve of beledigende reacties zullen niet geplaatst worden, aangezien deze vraag en antwoord rubriek vrij gevoelig kan liggen ben ik extra oplettend, deze rubriek moet een positieve bijdrage leveren aan het onderwerp borderline en relaties en is niet bedoeld om gal de spuwen over mensen met BPS maar is bedoeld om een constructieve bijdrage te leveren en kennis en ervaring te delen.

Vriendelijke groet, Hein Pragt
Lees hier de al gegeven antwoorden

Waarom is er niets om Borderliners samen te brengen? (Dating ofzo)(4 )2018-03-04 00:04:00
Ik heb Borderline, PTSS en chronisch depressief. Ik ben een behoorlijk lange tijd alleen.(ruim 4,5jaar)
Natuurlijk begrijp ik inmiddels heus wel dat mensen die dit niet hebben, liever niet met een Borderliner zouden willen daten. Dus ging ik snuffelen op Google of er ook ergens een app of pagina is voor mensen met Borderline die ook graag willen daten en niet alleen door het leven willen gaan. Maar alles wat men tegenkomt zijn enkel waarschuwingen van mensen die het niet hebben, om juist niets met Borderliners te beginnen. Alsof de Borderliner erom gevraagd heeft om in zon hel op aarde te moeten leven door toedoen van anderen die dit veroorzaakt hebben. Laat zon gezond persoon eens een dagje in de schoenen staan van de Borderliner, kijken hoelang die persoon het vol zal houden. Het stigma op Borderliners blijft bestaan, en er is niets te vinden voor Borderliners om ook een lieve partner te kunnen ontmoeten. Inmiddels leef ik dan dus ook extreem gesoleerd thuis en wordt ik met de dag banger en banger om mensen toe te laten. Uiteraard heb ik in de afgelopen (bijna) 20jr de nodige therapien gevolgd en blijf ik braaf naar de psychologe gaan plus de medicatie erbij. Waarom is er niets voor ons??? Waarom zijn wij niet goed genoeg??? Ik kan eigenlijk nog eindeloos door blijven typen, maar ik denk dat mijn punt wel duidelijk is.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Moeder van een dochter met Borderline(2 )2017-12-06 14:21:00
Al jaren leven we in een spiraal. Dochter wil geen enkele hulp. Is niks mis met haar ligt altijd aan die ander. Sinds een tijdje geen contact meer met haar, ze verpest al jaren elke verjaardag oud en nieuw examenfeestje etc etc, Om onszelf mijn man en andere dochter te beschermen hebben we afstand genomen. Ze is volwassen maar het kan en mag niet zo zijn dat je kind voortdurend op je hart trapt. Is vreselijk moeilijk maar het is niet anders.

Herkenbaar...
Lees hier de al gegeven antwoorden

Kan een relatie terug komen met een bordeliner(5 )2017-09-27 20:58:00
Hoi. Mijn relatie is helaas abrupt ten.einde gekomen en als wijs erna uit dat zij een vorm van bordeliner heeft 7 punten terecht. Ze zal dit niet toegeven maar ik kan haar niet laten gaan nu ik dit weet . Maak me zorgen om haar . Ze is dus inprenciepe al weer met een ander begonnen maar dit is geen liefde dit is de pijn weg neu... . Ze heeft zoveel meegemaakt een echt zware rugzak. Voor mij is het wachten waard maar iedereen zegt dat ik aan mezelf moet denken Ok is mischien ook zo maar ik hou zo veel van haar. De vraag is dus nu je weet wel. Ze heeft heel haar verleden vernamen en weet een nieuwe circkel aan het maken waar ik het einde bijwijze al weet. Heeft iemand raad.???
Lees hier de al gegeven antwoorden

Ik verpest al mijn relaties door Borderline(5 )2017-07-13 14:26:00
Ik realiseer me dat deze site vooral bedoeld is voor mensen die proberen om te gaan met iemand met een persoonlijkheidsstoornis zoals borderline of narcistisch gedrag.
Desalniettemin wil ik (een man van 39 met Borderline) je een specifieke vraag stellen.
Ik weet eigenlijk al mijn hele leven dat er iets mis is met mij. Ik heb in totaal drie relaties gehad, respectievelijk 4 jaar, 12 jaar en 8 jaar. Door mijn stoornis heb ik alle relaties weten te verknallen, maar dit is wel het laatste wat ik wil.
Mijn laatste relatie is enkele maanden geleden beeindigd omdat ik te veel afhankelijk was van haar en in alle eerlijkheid, zo ging het ook met mijn eerdere relaties.
Als je bij me bent doe ik alles voor je en ben ik een van de meest zorgzaamste mannen die je zult tegenkomen, maar ga je een keer de stad in met vriendinnen oid, breekt de pleuris uit.
Ik vertrouw je dan niet, wil constant contact, wil weten wat je doet en probeer er op allerlei manieren achter te komen wat je aan het doen bent. Soms volg ik je, soms bel ik anderen om te horen of zij weten wat je doet, maar als ik er niet achter kom wat je doet of waar je bent word ik agressief en wil ik je vooral veel pijn doen. Mijn wraakgevoelens zijn op dat moment bizar groot en ik weet ze niet te onderdrukken.
Je zult me zien als klootzak en je afvragen, waarom doe je zoiets, maar ik HAAT mezelf dat ik dit doe en wil er vanaf.
Ik heb circa een jaar geleden te horen gekregen dat ik borderline heb, heb een vermogen uitgegeven aan therapeuten, heb gesproken met verschillene psychiaters, psychotherapeuten, heb relatietherapie geprobeerd en ben zelfs opgenomen in een kliniek op een gesloten afdeling.
Z.g.a. alle kenmerken van borderline weet ik te omzeilen mbv een workaround of ander middel mij is geleerd, maar de woedeuitbarsting als mijn vriendin niets van zich laat horen als ze uitgaat weet ik niet te voorkomen.
WAT KAN IK HIERAAN DOEN?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Vriendin met borderline, 2 kinderen samen(3 )2017-04-22 00:34:00
Hallo, mijn vriendin heeft borderline en het kost me steeds meer moeite om daar mee om te gaan.
Zij heeft al hulp gezocht maar ik zou graag willen weten of er ook meetings zijn of iets dergelijks voor partners waarvan hun vriend of vriendin borderline heeft. Ik wil het proberen te begrijpen en besef dat ik daarvior ook zelf om hulp wil vragen. Weet iemand wat ik kan doen?

Groeten Rob
Lees hier de al gegeven antwoorden

Wat gaat er om in deze borderliner?(97 )2016-10-14 18:15:00
Nog nooit in aanraking gekomen met een borderliner. Inmiddels een paar maanden een relatie met haar. Het begin was geweldig, maar nu reageert ze ineens met afstand nemen. Ze zegt dat ik er op kan vertrouwen dat het goed zit, maar inmiddels duurt het al twee weken en ja,.. Ik word hier wel onzeker van. Wat gebeurt er precies met haar.. We hebben 1 keer nu een woordenwisseling gehad en meteen begon het afstand nemen. Hoe kan ik hier het beste mee omgaan?
Lees hier de al gegeven antwoorden

borderline en relatieverslaving(1 )2016-09-27 13:12:00
zijn er hier ook mensen waar borderline is vastgesteld en een relatieverslaving hebben? bij mij is dat nml wel het geval ik ben nu 55 jaar en sinds feb van dit jaar in therapie diagnose borderline/ ptss /en nu het besef dat ik ook een relatie verslaafde ben ...met alle gevolgen vandien terug kijkend op m,n leven.
en hoe nu verder totaal geen idee ....het komt zo op me af het doordringende besef dat ik borderliner ben en altijd ben geweest en daar door een relatie verslaving en ptss complex heb. ik zit nu sinds 5 weken in de pretreatment therapie voor 8 weken en ga dan de dgt therapie in voor een jaar . een borderliner maakt het niet alleen een ander moeilijk maar ook zich zelf wat ik nu eigenlijk besef is op het moment moeilijk onder woorden tebrengen het is net een emotieonele tsunami zo kan ik het op een goeie manier omschrijven
met mijn vraag wil ik met andere mensen in kontakt komen om over onze ervaringen tepraten.
syl
Lees hier de al gegeven antwoorden

Relatie van 2 borderliners ... Ervaringen?..(10 )2016-09-25 16:03:00
En borderliner die het al wist ging een relatie aan met een man die het nog niet vanzichzelf wist. Intense start, geweldige tijd. Zij vertelde dat ze het had en de ander merkte nog weinig van haar problemen. Af en toe vergeetachtig, soms wat angststoornissen en waanideen, maar allemaal eerst nog gericht op anderen, werk of zichzelf en niet heel erg storend of lastig.
Hierbij was luisteren en coaching/advies mogelijk. Dus dat voelde eigenlijk ook goed om iemand te helpen. Toen zag ze dingen achter een onschuldig bedoeld grapje, zag ze een boodschap in een T-shirt met afbeelding dat ik droeg en toen ik haar een keer belde om even te checken of ze een misschien iets te hard door mij aangezette lach over een bepaald onderwerp, door haar misschien verkeerd werd genterpreteerd en je daarmee dus probeerde om juist rekening met haar gevoel te tonen, werd dit telefoontje juist weer verkeerd door haar opgevat. Ik ging me dus al in bochten wringen om me aan te passen.
Daarop nam ze afstand al snel tijdens de opbouw van onze band. Mijns inziens kwam dat te vroeg, waardoor ik extreem onzeker werd over haar liefde voor mij en bevestiging ging zoeken. Hoe meer ik daarvoor mijn best deed ( eerst nog prettig, later dwingend, nog later kwetsend) des te verder raakte ik haar kwijt.
Zelf kan ik het nog wel goed analyseren en ben ik er nu dus achter dat ik ook een echte borderliner ben,..Alleen zien mijn eigenaardigheden er wel anders uit dan die van haar. Ik ga nu aan mezelf werken. Want ik wil nooit meer de liefde van mijn leven verliezen.

Is er iemand die een soortgelijke ervaring heeft?

En kan dit misschien juist op termijn ook heel goed werken 2 borderliners? Je zou zeggen dat je elkaar dan beter moet kunnen begrijpen, maar zonder bewust zijn staan we nu op het punt zij door al het kwetsen heeft aangegeven niet meer te willen en ik nu in mijn emotie helemaal verloren ben. Zij is van het type aantrekken en dan als er iets gebeurt weer afstoten. Ik ben van het type verschrikkelijke verlatingsangst.
Ik kan haar alleen nog maar bereiken via brieven en ik heb de indruk dat ze die bewust niet openmaakt, omdat ze misschien juist weer uit balans raakt door wat ik er in zou kunnen schrijven. Zij legt veel van de schuld bij mij, omdat ik haar de ruimte niet zou geven en haar heb gekwetst. Ik onderken echt wel dat ik redelijk extreem reageerde toen ik voelde dat ik haar aam het kwijtraken was, maar zie ook in dat zij door de afstand te nemen in een opbouwfase en haar achter alles iets zien of zoeken de eerste afstand ook gecreerd heeft, waardoor we nu ver van elkaar verwijderd zijn.

Eerst maar eens aan mezelf werken. Maar ik blijf hopen.
Wat zou het mooi zijn als we dit samen kunnen overwinnen en we hiermee misschien wel de ideale combinatie voor elkaar kunnen worden, of is het juist een utopie om te denken dat als we samen volledig bewust zijn van elkaars valkuilen dat we die informatie dan niet gebruiken om in stress-situaties elkaar extra te krenken.
Lees hier de al gegeven antwoorden

herkent iemand zijn eigen borderline (trekken)?(5 )2016-09-15 11:42:00
Mijn (ex) partner ontkent absoluut dag ze bordeline*trekken) heeft.
Wel volgt ze tgerapie en heeft ook een intensief therapie verleden achter de rug.
* na 4 jaar haf ze aan niet meer op haar tenen te kunnen lopen.
* automutilatie verleden tot voor kort vr onze relatie
* vaak geld uitgeven zonder de gevolgen te overzien.
* om de 3 maanden de relatie beeindigen.
* voortdurend schulden creren.
* bijna nooit aan afspraken houden.
* liegen om confrontaties uit de weg te gaan.
* ze wil alles voor mij doen..cijfert zichzelf weg
* vaak depressief en lusteloos.
* veel naar haar hand willen zetten.
* conflicten worden in frequentie hoger en harder.
* vaak inhoudsloze woorden/beloftes.
* mij overladen met cadeautjes en weinig waarde hechten aan die ze van mij krijgt.

* Het ene moment ben ik lles en dan helemaal niks.
* schichtig en niemand vertrouwen.
Lees hier de al gegeven antwoorden

verdergaan met een partner die borderline heeft...(5 )2015-07-17 08:43:00
Hallo,
Ik leef sinds een maand ondergedoken bij vrienden met mijn 2 kinderen na een aanval van huiselijk geweld. In eerste instantie dacht ik, nu is het gedaan, ik kap ermee, ik vraag de echtscheiding. Hij heeft toen zelf de stap gezet naar een psycholoog en psychiater. Ik ben beginnen lezen en ik denk dat hij borderline heeft met narcistische inslag. Ik weet dat dit moeilijk is om mee om te gaan in een relatie en zeker met kinderen. Maar als je man kanker heeft laat je hem toch ook niet in de steek?
Ik zit momenteel nog teveel in de crisis situatie en wil geen beslissing nemen over de toekomst, maar wat is het beste: na een half jaar teruggaan wetende dat het nooit helemaal goed zal lopen of ervoor weglopen en scheiden?
Graag advies

Marine
Lees hier de al gegeven antwoorden

Hoe krijg ik mijn partner naar een arts(2 )2015-05-26 23:26:00
Mijn partner maakt ruzie om nix dreigt weg te gaan of ik moet weg gaan ben een naar mens en andere verwijten een uur later weer poes lief heerlijke sx maar de andere dag weer boos agressief en kwaad schelden doet geen pijn zeggen mensen nou dat doet het zeker wel en ook het kleineren en schelden op mij en onze pubers volgens mij alle symptomen na borderline zwart wit veel drinken en helemaal uit zijn dak gaan me weg sturen maar roepen dat ik hem verlaat ....Hoe krijg ik hem zo ver om hulp te zoeken we hebben een nieuwe huisarts waar ik nog geen contact mee heb gehad ....Wie heeft er tips en raad ik wil vechten voor onze relatie want als hij geen dip heeft is hij zo ontzettend leuk en aardig en lief......tot dat de bom weer barst ik uren loop te zoeken naar hem en me zorgen maak als hij de autosleutels op zak heeft ......Hij is trouwens 48 jr. Ik ben zijn 2e partner we hebben 3 kinderen 1 uit zijn relatie 2 uit die van mij die bij ons wonen ik ben 46jr. Britney
Lees hier de al gegeven antwoorden

Ik denk dat myn partner borderline heeft(2 )2015-02-24 00:04:00
Hey iedereen, ik denk dat myn partner borderline heeft. We zijn nu bijna 3 jaar samen. De eerste maanden was er niets aan te merken. Maar toen we voor het eerst samen op vakantie gingen werd hij snel boos om niets eigenlijk. Toen heefr hij me vertelt dat hij manisch depressief is, dat zou bij hem zijn vastgestelt toen hij kind was. Ik denk dat hij zelf niet wil aanvaarden dat er iets is, hij wil ook geen hulp zoeken of pillen nemen ofzo. Nu een lange tijd later word het alleen maar erger, en ook moeilijker voor mij. Zijn humeur kan zonder reden plots extreem omslaan, boos worden om niets, kwetsende dingen zeggen waarvan hij achteraf dan spijt heeft. Zo is het momenteel bijnq dagelijks.. Ik probeer er gewoon mee te leven en er niets van te zeggen maar het is echt zwaar.. Ik weet dat hij van me houd en ik blijf me vasthouden aan de goede momente en hoop dat het gaat beteren. Ik blijf ook bij hem daar twijfel ik absoluut niet aan. Ik wou gewoon even myn verhaal kwijt en vraag me af of er nog mensen zijn in deze situatie?

Groetjes
Lees hier de al gegeven antwoorden

ik ben moeder van een dochter met persoonlijkheidsstoornis(35 )2014-10-22 22:21:00
ik ben moeder van dochter met persoonlijkheidsstoornis, vorig jaar is mijn man overleden en had ik haar hulp echt nodig. Ik ben toen heel boos geworden en heb haar gezegd dat ik haar niet meer wilde zien, in de hoop dat ze eindelijk eens over haar verantwoordelijkheid naar mij toe zou nadenken. dat was een ramp. ze wilde echt niets meer met mij te maken hebben en ik mocht zelf mijn kleinkinderen van 5 en 6 jaar niet meer zien. zij is altijd het middelpunt van mijn leven geweest en als ze na de zwangerschap diep in de problemen zat en zij bijna een jaar in de psychiatrie was opgenomen, hebben ik en mijn partner de twee kleinkinderen in de weekends bijgehouden ondanks onze drukke jobs. Ik heb het gevoel dat ik gebruikt en weggegooid ben Ik hou heel veel van haar en heb al veel verdriet gehad door haar gedrag. Dankbaarheid, empathie en genegenheid kent ze niet. Ze wil me nu weer zien, maar wil vrij zijn en geen verplichtingen naar mij toe hebben. Ik wil ook wel eens een normale dochter-moeder relatie met veel warmte en genegenheid. Haar treft geen schuld, het is altijd de ander zijn fout. ben teneinde raad
Lees hier de al gegeven antwoorden

Wat is de beste beslissing voor mijn kinderen?(6 )2014-08-30 12:58:00
Hoi allemaal,
Na een paar uur op dit forum gelezen te hebben, geloof ik dat mijn partner ook aan bps lijdt. Ik heb ondertussen 9 jaar een relatie met hem en we hebben samen 3 prachtkinderen. Ik kan wel een boek schrijven over wat ik allemaal al meegemaakt hebt, maar de energie ontbreekt me om er te diep op in te gaan. Misschien heel kort. 3 jaar geleden zijn we vrijwillig naar een centrum gestapt voor huiselijk geweld. We hadden een duidelijke hulpkreet gegeven, maar jammer genoeg werd dit allemaal tegen ons gebruikt en zijn we enkel strafrechterlijk 'geholpen' geweest. Spijtig, want dat heeft ons afgeschrikt om sindsdien nog hulp te vragen bij welke instantie dan ook. 2 weken geleden na een heftige discussie, vol blauwe plekken en gekneusde ribben ben ik met mijn kids in de auto gestapt en 1 weekje ondergedoken in een vakantiepark. Nu zit ik bij mijn zus, terwijl zij op vakantie is. Binnenkort is ze terug en wat doe ik dan? Terug naar huis?? Natuurlijk is hij nu lief en belooft hij dat alles zal veranderen, maar het is alsof ik russische roulette speel, als ik terugga. Tuurlijk hoop ik dat deze keer anders wordt, maar het wordt misschien tijd dat ik die naeviteit loslaat. Ik hou van zijn goede kant, maar zijn stemmingswisselingen worden gevaarlijk en wil ik mijn kinderen opzadelen met emotionele trauma's voor de rest van hun leven? Ik heb precies zo'n jezuscomplex en voortdurend de hoop dat genoeg liefde alles wel zal oplossen. Hij kan zo'n ontzettend lieve vader zijn. Bij momenten begint hij wel te beseffen dat hij echt iets 'mankeert', maar hoe stel je zo'n diagnose en is het veilig voor mij om terug te gaan, wanneer hij bereid is aan zijn probleem te werken? Ik wil graag ons gezinnetje samen houden, maar ik wil vooreerst een goede moeder zijn, die doet wat nodig is voor haar kinderen. Ik voel me gebroken. Wanneer ik hem zeg, dat het misschien beter is om voorlopig een poosje uit elkaar te gaan en een lat-relatie te hebben, wil hij daar niets van weten. Ik ben bang voor wat nog gaat komen. Net nu ik sterk moet zijn, ben ik een emotioneel wrak. Kan zo iemand veranderen? Helpt medicatie? Alle tips welkom! Alvast bedankt voor het lezen van mijn verhaal.
Angelique
Lees hier de al gegeven antwoorden

Partner - zijn ex heeft b.l. - dochter?(1 )2014-06-07 07:26:00
Dochter van partner vraagt non-stop aandacht van haar vader. Ze is uitermate jaloers en manipuleert en liegt, nadien doet ze poeslief en doet ze alsof er niets gebeurd is. Ik heb afstand genomen, de eerste vakantie samen met onze kinderen is niet goed verlopen. We konden zelfs niet met n auto rijden. Nu vraagt mijn partner of ik een gesprek wil hebben met zijn dochter omdat ik de volwassene ben, toch? Ik verwacht nog heel wat gedoe. What to do...
Lees hier de al gegeven antwoorden

Communiceren(0 )2014-03-08 22:11:00
Hallo,
Ik heb een vraag hoe communiceer je met een bordeliner ook met ADD? Mijn ex en ik hebben een kindje samen net 1 en het is heel Moeilijk om iets uit hem te krijgen hij word altijd boos en maakt er een spelletje van welles nietes.
Iemand tips?
Lees hier de al gegeven antwoorden

leven met borderline(1 )2013-12-10 00:46:00
Hoi ik ben 48 en mijn vrouw 35, 7 jaar een relatie met een vrouw waar ik steeds meer ben van gaan houden. Maar een paar maanden terug weer in een dip. De wanhoop is groot en bel mijn huisarts (een vrouw) doe mijn verhaal. Uw lieve schat en dat is ze citeerde zij heeft gedragsproblemen.
Google eens naar borderline geloof me een wereld ging voor mijn open. Het verhaal met de symptomen klopt precies. Maar dat ik het weet geeft wat rust. Maar ik weet haar niet te bereiken. Ze heeft al een huis geregeld en er valt niet mee te praten. We zijn altijd als twee supermaatjes door het
leven gegaan. Mijn vraag is hoe kan ik haar op andere gedachten brengen. Mijn huisarts heeft bewondering hoe ik met haar omgaat maar daar koop ik nu niets voor.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Relatie problemen na 3 maanden, heel wisselend(2 )2013-09-27 15:49:00
Ik ben 21 en heb een relatie van 3 maanden gehad met een hele mooie lieve meid.

Zij maakte mij helemaal in de wolken, ze wou me altijd zien, we waren onafscheidelijk. In tegenstelling tot haar ex kon ze mij alles echt alles vertellen. Altijd toen ik bij haar was voelde ze zich tot rust, ik heb een rustig lief karakter en dat deed haar goed zei ze. S&x was goed we deden leuke dingen samen. We vulden elkaar aan, Maar toen ik eens wat deed wat ze niet wou barste ze helemaal uit. Ze zei opeens dat ze niet meer wist en dat ik te zachtaardig was voor haar en nog wat andere dingen. Ik was ten einde raad dacht dat het allemaal aan mij lag. we hebben wat kunnen praten en heb er vanaf dinsdag tot vrijdag niet gezien, maar het contact over de whatsapp was niet minder geworden. Vrijdag haalde ik haar op om naar een feestje te gaan. Ze raakte me niet meer aan. maar ze was altijd heel aanhankelijk. toen ik vroeg wat er was. zei ze dat ze het echt niet meer wist.

2 Dagen erop had ze heel veel spijt en stuurde me berichtjes van istillloveyouuu i need you. Ik wou er echt niet kwijt. dus was weer bij der.

En zodra ik een avond bij haar was en we het heel goed hadden, deed ze weer afstandelijk. Weer hetzelfde verhaal. Ik heb er een paar dagen rust gegeven. En ze had me nodig zei ze. maar wou er niet teveel over praten. Ik heb 3 weken erg me best gedaan, nam er mee uit eten naar de bioscoop zei dat ik van der hield. ze maakte me gelukkig. Maar ik werd helemaal gek door de niet wetendheid van haar kant. Dus ik begon dingen te vragen. Toen ging ik die dag wat anders doen en het eindigde heel naar met haar. Een dag later kreeg ik een whatsappje dat het uit was. Eigenlijk gaf het me die avond een heel opgelucht gevoel. maar nu mis ik haar kapot veel. Toen ik op ging zoeken over borderline. denk ik dat ze een lichte vorm heb. Want toevallig ken ik der ex en dat ging ook altijd al heen en weer.

IK wil weer dat het word zoals het was. maar dat word hem niet denk ik.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Reactie op de pagina: Borderline algemeen(2544 )2013-08-29 20:24:00
Hier kunt u reageren op het onderwerp: Borderline en relaties. Alle vragen en reacties worden gecontroleerd voor ze geplaatst worden. Wanneer een vraag of reactie kwetsend, beledigend, neerbuigend, provocerend of grof taalgebruik bevat, zal deze niet geplaatst worden. Ook is het gebruik van websites adressen, email adressen en huisadressen alleen in overleg met de beheerder toegestaan om uzelf en de lezer te beschermen.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).