Vraag en antwoord overzicht �� Bindingsangst.

Op deze subrubriek overzicht pagina staat een archief overzicht van alle vragen binnen deze subrubriek. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


Hoe om te gaan met iemand die bindingsangst heeft en de relatie verbroken heeft(2 )2019-01-05 21:51:00
Beste lezer/Hein,
Sinds September 2018 heb ik een relatie met werkelijk een prachtvrouw. Wij kennen elkaar reeds 5 jaar maar doordat ik nog getrouwd was en wij beide het christelijk geloof aanhangen was er geen sprake van enige zichtbare connectie. Ik ben in de loop van 2018 plotsklaps gescheiden en opende haar hart voor mij.
Na prachtige weken waarin onze relatie intenser en intenser werd en wij ook toekomstplannen maakten (op haar initiatief), kreeg ik op zaterdag 15 december 2018 te horen in een persoonlijk gesprek in een cafe dat zij mij moest loslaten. Haar hart was plotseling op slot, zij zei dat zij versteend is en zo'n gevoel heeft zij nog nooit eerder gehad. Zij wil hier wel aandacht aangeven via de huisarts, maar wil mij niet aan het lijntje houden. Mijn mooie vrouw is 52 jaar en heeft een huwelijk van 20 jaar achter de rug waarin zij zich erg ongelukkig gevoelt heeft. Hierin heeft zij 5 jaar geleden mee gebroken en met 2 kinderen in de afgelopen jaren een huis gekocht en haar leven heeft opgebouwd. De kinderen gaan nu het huis uit en vond zij het fijn om een maatje om haar heen te hebben. Mijn beeld is nu dat de afgelopen weken te heftig voor haar is geweest waardoor zij op slot is geraakt en besloten heeft om het contact met mij te verbreken. Vriendschappelijk contact lukt ook niet omdat zij afgelopen dinsdag toch aan heeft gegeven dat zij alle contact tussen ons wil verbreken en dat zij alleen wil onderzoeken wat er nu met haar aan de hand is.

Ik vermoed dat zij aan bindingsangst leidt (zij zelf heeft dat nog niet door maar geeft wel aan dat haar huwelijk haar wellicht beschadigd heeft) en gezien de ervaringen die ik hier lees heb ik niet de juiste stappen gezet waardoor ook de vriendschappelijk contact verbroken is. Ik heb nl. aangegeven hoeveel zij voor mij betekent omdat ik haar het vertrouwen wilde geven dat zij de ware is voor mij. Dit heeft tot gevolg gehad dat zij dus nog meer op slot is komen te zitten.

Ik vind het waard om alles te doen om een liefdevolle relatie met deze vrouw op te bouwen, maar ben nu vertwijfeld wat wijze stappen zijn.
Dingen waaraan ik zit te denken:
1. Haar de komende maand met rust laten en daarna via whatsapp vragen hoe het gaat om daarmee een eerste contact te bewerkstelligen;
2. Haar hartsvriending inschakelen (lid van de gemeente), ik ken haar ook en met haar de situatie bespreken;
3. ????

Wie kan mij raad geven hoe deze vertwijfelde man toch in contact kan komen met deze mooie vrouw, zodat wij samen oud mogen worden in welke vorm dan ook.
Lees hier de al gegeven antwoorden

heb ik bindingsangst?(1 )2016-06-18 13:47:00
Hallo

Ik ben net samen met iemand dus wel geteld drie weken. Ik voel mij nu al heel panikerig. De gedachte hij aan me zal komen. De gedachten hij misschien sks zal willen. Ik walg ervan. Ik heb nu al van die rare gedachten zoals de manier waarop hij praat. De manier waarop hij lacht. Hoe hij loopt. Hoe hij alles...ik kan er gewoon niet tegen. Ik braak erva. Nogthans heel lieve jongen. Nette jongen. Respectvolle jongen. Weet echt niet waarom ik zo doe. Is al heel mijn leven ik daarmee kammp. Vroeger na jaren of maanden nu na drie weken. En dan heb je kloothommels die mij het leven zuur hebben gemaakt en bij die personen heb ik dit helemaal niet. Wat moet ik toch doen? Ik voel me rotslecht tegenover hem. Ik wil die gedachten weg. Ik kan daar niet meer meeleven. Ik ben ongelukkig. Wil het uitmaken dan pas zal ik terug mezelf kunnen zijn. Dit is toch niet normaal????
Lees hier de al gegeven antwoorden

Is er licht in de duisternis wat onze relatie betreft ?(1 )2014-11-22 18:52:00
Iets meer dan een jaar geleden heb ik een lieve man leren kennen via een datingsite. Op het eerste zicht was hij niet bepaald mijn keuze, maar keer op keer is hij me meer beginnen bevallen en nu is het zover: ik hou van hem (en hij van mij, denk ik toch). In het begin hadden we het over onze doelstelling en bleek dat we geen van beiden zin hadden in een jarenlange latrelatie en was er sprake van na verloop van tijd samenwonen. Dat hij een ware familieman is, kon ik echt wel appreciren, al is dat nu in mijn ogen wel een struikelblok geworden, aangezien zijn drie volwassen dochters, die nochtans alledrie een relatie hebben, iets teveel naar mijn zin beslag leggen op hun pa. Voor hem zullen het altijd zijn kindjes blijven waarvoor hij ten gevolge van de ziekte en het overlijden van zijn vrouw heeft moeten zorgen. Intussen heb ik hem al een paar keer over dat samenwonen aangesproken en blijkt dat hij er nog niet klaar voor zou zijn, zeker niet als er een ultimatum bij te pas zou komen. Even was er zelfs een dieptepunt en dat was nadat we onze vakantie hadden moeten onderbreken wegens een fietsongeval dat ik had voorgehad en waarbij ik iets in mijn elleboog had gebroken en even hulpeloos was. Naar ik begrepen heb omdat hij in het verleden al te vaak te maken heeft gehad met ziekenhuizen, ivm zijn overleden vrouw die hij elf jaar lang heeft moeten verzorgen. Nu is echter alles weer als voorheen: we zien mekaar een viertal dagen in de week, zowel bij mij thuis als bij hem, en kan ik zijn liefde ahw voelen. Maar over samenwonen spreek ik niet meer, al verlang ik daar vurig naar. Wat van dit alles te denken?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Reactie op de pagina: Bindingsangst(13 )2013-08-29 18:10:00
Reacties over het onderwerp: Bindingsangst. Alle vragen en reacties worden gecontroleerd voor ze geplaatst worden. Wanneer een vraag of reactie kwetsend, beledigend, neerbuigend, provocerend of grof taalgebruik bevat, zal deze niet geplaatst worden. Ook is het gebruik van websites adressen, email adressen en huisadressen alleen in overleg met de beheerder toegestaan om uzelf en de lezer te beschermen.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).