Vraag en antwoord overzicht �� Ego.

Op deze subrubriek overzicht pagina staat een archief overzicht van alle vragen binnen deze subrubriek. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


Leven of overleven?(0 )2015-08-05 15:30:00
Je kunt zeker zonder ego leven. Een ego heb je zelf opgebouwd om te overleven wat je niet leven wou. een/klein ego betekent niet dat je geen mening meer hebt en niks meer zelf mag of kan. Met een minder groot ego geniet je als je echte persoonlijkheid meer van je leven, want het leven zou moeten gaan over je leven en niet wat je jezelf hebt geleerd om te overleven.
Dus een ego is niet altijd je voordeel. Je zult zien als je jezelf accepteert en wie je werkelijk bent (het kind dat je vroeger was, zo zorgeloos) dat je leven een stuk leuker word!
Dan kun je leven vanuit je ziel! Je moet het maar kunnen jezelf zijn, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar leven van iets waar je ziel zich niet thuis voelt en het je echte ik sloopt zorgt uiteindelijk voor onvoldoening aan je leven. Je ego is inderdaad niet wie je bent. Dat is het verwarrende, je zult eigenlijk vanuit het kind moeten leven dat je vroeger was, met passie liefde zonder zorgen. En jezelf accepteren, dat leeft veel fijner dan overleven!
Lees hier de al gegeven antwoorden

Reacties op de pagina: Het ego(5 )2015-02-28 10:52:00
Hier kunt u reageren op het onderwerp: Het ego
Lees hier de al gegeven antwoorden

We kunnen toch niet zonder ego?(3 )2013-05-16 13:20:00
Volgens mij heeft het ego wel degelijk een functie namelijk overleven. Om te overleven moest men in vroegere tijden wel egostisch zijn al was het alleen maar om zelf te overleven en je familie te voeden. De grootste egos overleefden en een groot ego is dus genetisch een overlevingsstrategie. Volgens mij is een groot ego niet slecht, mensen met een groot ego krijgen vaak wat ze willen en het lijkt er op dat ze weinig last hebben van een knagend geweten. Volgens staan juist de mensen met een klein ego aan de onderkant van de maatschappij. Dus wat is er mis met een redelijk tot groot ego?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).