Vraag en antwoord overzicht �� Mannen van een zekere leeftijd.

Op deze subrubriek overzicht pagina staat een archief overzicht van alle vragen binnen deze subrubriek. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


Hoe ouder hoe wijzer(1 )2013-05-20 17:04:00
Hoi Hein, wat een mooie pagine heb je gemaakt over levensfases.
Ik vind het ook zinvol om de mooie kanten te benadrukken van 'ene zekere leeftijd". Zo vind ik het zelf bijvoorbeeld heerlijk om sneller en beter te weten wat wel en niet bij mij past; ik vind het fijn dat het communiceren met mensen ook prettiger is, immers wat mij niet interesseert of met degene waarmee de communicatie stroef loopt, stop ik eerder met communiceren. Ook het meegemaakt hebben van gebeurtenissen zorgt ervoor dat ik veel meer begrip en empathie heb dan toen ik 20 was. Zo zijn er vast nog vele andere voordelen van het ouder worden, ik ben benieuwd naar reacties!
Moniek.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Aandacht op een zekere leeftijd(1 )2013-05-17 12:13:00
Hoi Hein,
Met aandacht heb ik gelezen wat je over levensfases schrijft. Het stukje over mannen met een zekere leeftijd zette mij wel aan het denken. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ook ik op kan merken dat ik als vrouw opmerk dat jongere mannen minder lang kijken of geboeid zijn dan vroeger. Ondanks dat ik dat kan relativeren, moest ik enige jaren geleden toch wel slikken soms. Ik kwam erachter dat dat 'slikken' te maken had met het niet meer krijgen van aandacht. Voorheen was er ook een soort gewennning dat mannen keken en natuurlijk ook heel veel mannen niet. Maar de vanzelfsprekendheid waarmee de mannen die wel keken en mij toch een soort van aandacht gaven, was wel prettig. Het gemis is maar heel betrekkelijk, want ik heb genoeg mensen waarmee ik vanalles kan delen en die mij aandacht geven. Ik ben er inmiddels aan gewend dat jongere mannen verder kijken en dat is wel rustgevend ook.
Grappig vind ik dat de man-vrouw verhouding, ongeacht leeftijd, een duidelijk verschil in beleving geeft met de vrouw-vrouw verhouding en dat het er maar net op aan komt, wat je met dat verschil doet!
Ik ben blij en gezegend met een fantastische partner waarmee het hele spel tussen man en vrouw er mag zijn, waardoor de behoefte om dat elders te zoeken helemaal niet aan de orde is.
groeten, Simone
Lees hier de al gegeven antwoorden

Is het normaal om weinig of geen lichamelijk intimiteit te willen?(3 )2013-01-28 13:40:00
Ik ben een man van 52 en ik heb een gelukkig relatie. Tussen de dertig en de veertig jaar was ons intieme leven zeer goed maar vanaf ons veertigste werd het minder. Ik had ook minder zin en nu we beiden over de vijftig zijn is de lichamelijke aantrekkingskracht voor mij bijna verdwenen. Ik hou veel van mijn vrouw en ze is mijn maatje door en door maar ik vind haar lichamelijk niet meer zo opwindend en de behoefte aan s&ks is bij mij bijna verdwenen. We knuffelen wel en we liggen lekker tegen elkaar aan maar verder dan dat komt het niet meer. Ik merk dat mijn vrouw er soms nog wel zin in heeft en dat ze de lichamelijk aandacht wel mist maar ik kan toch niet doen alsof. We zijn beiden niet meer zo aantrekkelijk en ook ik vind mijzelf niet meer zo aantrekkelijk. Hebben anderen dit ook? Ik hoor ook verhalen van stellen die op hoge leeftijd nog een bloeiend lichamelijk intiem leven hebben? Ik zou graag eens wat ervaringen van anderen willen lezen.
vriendelijke groet, H van K.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Televisieprogramma is een ego show(2 )2012-11-23 16:09:00
Ik heb met belangstelling deze artikelen gelezen en ik volg ook het programma "mannen van een zekere leeftijd" en ondanks dat er veel herkenbare dingen voorbij komen vind ik het vaak toch een ego show van Viggo Waas. Hij staat wel erg op de voorgrond bij alles en hij is het voorbeeld van een man die niet volwassen wil worden. Ik zou het prettiger vinden als de andere mannen wat meer aan de beurt zouden komen. Desondanks wel een heel leuk onderwerp.
groet Nico.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).