Vraag en antwoord overzicht �� Levensfasen.

Op deze subrubriek overzicht pagina staat een archief overzicht van alle vragen binnen deze subrubriek. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


Zit mijn man in een midlife crisis en wat kan ik hier aan doen?(1 )2013-03-19 15:50:00
Ik ben een vrouw van 39 en mijn man is 41 en we zijn al 14 jaar getrouwd. We hebben drie kinderen en ik dacht dat we alles goed voor elkaar hadden en dat we een gelukkig gezinnetje waren. Natuurlijk was er wel eens wat maar daar kwamen we altijd weer uit. Maar het laatste jaar merk ik dat mijn man problemen krijgt met het ouder worden, hij is gaan sporten om zijn buikje weg te werken en besteed ineens veel meer aandacht aan zijn uiterlijk. Ik merk dat hij zit te flirten met jongere vrouwen en dat hij die aandacht heel leuk vind. Naar mij toe is hij ineens stukken afstandelijke en ik heb soms het gevoel dat ik hem helemaal niet meer kan bereiken. Hij is ook steeds minder thuis en zelf de kinderen merken het dat hij afstandelijker is en erg met zichzelf bezig is. We zijn ook nog amper intiem en daar wil hij ook niet over praten, hij zegt dat het de leeftijd is en dat hij gewoon minder zin heeft. Is dit een midlife crisis en wat kan ik hier mee, ik ben zo bang dat het allemaal uit de hand gaat lopen en dat ons huwelijk en gezin er straks aangaat. Heeft iemand tips voor mij?
Groet, J.S.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).