Vraag en antwoord overzicht �� Echtscheiding algemeen.

Op deze subrubriek overzicht pagina staat een archief overzicht van alle vragen binnen deze subrubriek. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


oudere man 2,5 jaar getrouwd(0 )2017-12-28 21:17:00
Na 2,5 jaar getrouwd te zijn geweest (ben 67 ) heeft mijn vrouw er ineens de balen van en is er vandoor. wat nu?
Hoe gaat de scheiding in zijn werk en alimentatie en zo?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Echtscheidingsprocedure(0 )2017-09-28 08:55:00
Na een slechte periode ben ik iemand tegen gekomen waarbij het op alle vlakken klikt, onze relatie is voor beiden een heel relaxt gevoel. We praten over alles lachen en huilen samen en de tijd die we samen doorbrengen is echter altijd te kort! Maar de onzekere kant van mij slaat weer toe.... mn vriend zit in een echtscheiding , 9 maanden geleden is zn vrouw er op een dag vandoor gegaan met bijna de hele inboedel, en alle rekeningen leeggehaald, de kinderen mee en zijn hond heeft ze afgestaan... hij kwam dus echt in een huis met niks.. nu aan alle kanten probeert ze geld van hem los te krijgen en te manipuleren. Hij had een paar maanden geleden de kinderen verteld dat hij iemand had leren kennen en of ze het erg vonden dat ik af en toe langs zou komen als hun er waren. De kinderen waren er positief over en waren blij dat papa gelukkig was! Met zn 4en is het ook supergezellig en de kinderen zie je terug openbloeien, ze hebben beiden een vorm van autisme die door de moeder wel heel erg word overdreven en hier kunnen ze echt kind zijn! Nu een paar weken geleden had mijn vriend een gesprek met de jongens of ze het leuk vinden dat ik er was en of ze het niet erg vonden, omdat ik het namelijk een beetje moeilijk vond om te weten waar ik stond! De kids stuurden mij berichten dat ze me er graag bij hebben en dat ik het ontbrekende puzzeltje was. Mijn vriend zei dat we plannen hadden om samen te wonen in de toekomst en dat ik er wel regelmatig zou zijn, hun heb ik verteld dat ik ze ook graag zie en niet wil kwetsen en dat ik zeker hun moeder niet wil vervangen en dat ik gewoon er voor hun ook wil zijn als een vriendin. Maar nu eergisteren is er een mail gekomen van de advocaat van zn ex dat zij gerechtelijke stappen tegen mij gaat nemen omdat ik hier in huis zit (ook als mijn vriend er niet is) ik woon officieel bij mn ouders na een verbreking van een hele slechte relatie. Zij heeft zij uitgeschreven op het adres (de woning is van beiden maar wilt haar uitkopen aangezien het zijn ouderlijk huis is en zij 9 maanden geleden de woning heeft verlaten) ook begint ze te zeggen dat we niks mogen bespreken wat de kinderen niet aangaan, we zijn eerlijk tegen de kinderen en praten veel ... maar je zult ons nooit slecht over de moeder horen praten tegenover hun want de kinderen staan daar buiten.. maar waarom gun ze haar ex niks terwijl ze zelf de deur heeft dicht gedaan?
Lees hier de al gegeven antwoorden

1 van de 2 kinderen wil bij ex-partner gaan wonen(2 )2010-02-08 22:36:00
Toelichting:
HUIDIGE SITUATIE:heb op dit moment full-time de zorg voor mijn 2 kids(zoon 19 jr & dochter bijna 18 jaar),en wat vastgelegd is in het convenant.Ontvang voor hun beiden dan ook alimentatie van mijn ex-vrouw.
Nu wil mijn dochter(na 1,5 jaar bij mijn ex-vrouw gaan wonen,duidelijk omgekocht zonder dat ze het zelf in de gaten heeft,maar is even niet anders)
Moet deze gewijzigde situatie via de rechtbank vastgelegd worden.??? En wat zijn eventuele mogelijke zaken waar ik tegenaan kan lopen als we ieders (zonder ergens op papier te laten zetten)de alimentatie tegen elkaar wegstrepen(ik ontvang dan voor mijn zoon/en moet betalen voor mijn dochter)
Ik bedoel mbt.:studiefinanciering,kinderbijslag,zorgtoeslag,ged. aftrek van betaalde alimentatie etc.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Vakantie omgangsregeling komt ex-partner niet na(2 )2008-04-15 23:27:00
Bedankt nog voor de reactie van mijn vorige vraag, maar het heeft geen zin met de ex-partner. Mijn vriend heeft het weer aangekaart, maar zijn ex houdt vol dat zij niet kan aangeven wanneer hij de kinderen heeft en zij kan dit van te voren niet plannen met haar werkgever. Met haar kun je niet praten, vandaag was ook de druppel toen ze de kinderen kwam brengen. Mijn vriend had het nog een keer aangekaart dat hij 1wk kon schuiven, maar voor de andere 2wk kon het niet meer. Ze begon toen te schreeuwen waar de kinderen bij waren dat hij niet bepaald wanneer de kinderen komen. Zij begon toen agressief te doen naar mijn vriend met de woorden sla maar, sla maar dat zit je dadelijk vast. Mijn vriend heeft toen de deur dichtgedaan en toen begon ze te bellen en tegen de deur te schoppen. Volgens mij is dit geen normale reactie en ik ben bang dat dit een keer uit de hand gaat lopen. Ze wil gewoon nog de macht over mijn vriend hebben ten kosten vanalles. Wat kunnen wij hier aan doen, want op dit moment kunnen wij niets regelen. In de convenant staat dat ze ieder de helft van de schoolvakanties krijgen in goed overleg
Lees hier de al gegeven antwoorden

vakantie omgangsregeling ex-partner niet nakomen(2 )2008-02-07 17:20:00
Mijn vriend heeft elke keer problemen met zijn ex over de vakanties. Zij hadden afgesproken dat ze ieder de helft van de vakanties de kinderen hebben. Wij hadden de zomervakantie in december al aangegeven, maar mevrouw wist het nog niet. Nu krijgen wij als antwoord ik heb de kinderen het hele jaar dus ik bepaal wanneer jij de kinderen in de vakantie krijgt en niet anders, want zei moet nu ook rekening houden met haar nieuwe partner en de kinderen. We hadden tegen haar gezegd het kan niet anders. We hadden voorgestelt om elk jaar een overzicht te maken voor de vakanties, maar dit vond zei geen goed idee. Mijn vriend wil geen ruzie met zijn ex, maar het is toch te zot voor woorden dat zij nog steeds zijn leven wil beheersen. Ik heb als advies gegeven dat we nu vol moeten houden dat we ze die weken willen en niet anders. Is dit een goed besluit van mij?Zij kan toch niet elke keer een paar weken van tevoren aangeven wanneer mijn vriend de kinderen kan krijgen. Ze is ook niet echt voor reden vatbaar, want ze probeert het elke keer in haar voordeel, zodat mijn vriend elke keer zijn vrije dagen moet inleveren. Het zou niet erg zijn als we een schema hadden van het hele jaar dan kunnen wij ook iets plannen. Hoe zou hij dit op een beste manier kunnen oplossen, is dit niet mogelijk via een advocaat?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Kan mijn moeder meer krijgen dan mijn vader?(3 )2008-01-06 15:15:00
Mijn moeder is bij mijn vader weg gegaan. Nu mijn vraag is heeft zij eigenlijk recht op iets? Zoals: kan zij meer krijgen dan mijn vader? Van b.v. het huis is verkocht en mijn moeder krijgt meer ged dan mijn vader?
kan dat?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).