Relatieproblemen


03 - Liefde »  -  Relatieproblemen »
2011-09-06 13:44:00
Hoe weet ik of ik hem kan vertrouwen?
Hallo, ik ben al ruim 2 jaar getrouwd met mijn man. Ik heb hem in ong. ruim 1 jaar tijd tot 2x aan toe verdacht van vreemdgaan, waarvan ik bij de 2e x(afgelopen week)nog steeds niet helemaal zeker ben van zijn (naar mij toe uitgesproken) onschuld. De 1e x heb ik hem gevraagd of hij vreemd ging en er ook bij verteld waarom ik dat dacht. Hij heeft me verteld dat er niets was en ik me geen zorgen hoefde te maken, maar hij was wel teleurgesteld in het feit dat ik hem wantrouwde. Zijn verhaal klopte. Alleen bij de 2e x ontdekte ik een berichtje van zijn ex, die ik overigens maar voor de helft kon zien. (Mijn man zegt dat die ex niet helemaal goed is en bijv.dromen heeft, oa over mijn man wb gebeurtenissen en zij smst of mailt hem dit dan) In het berichtje stond:"Jammer kan ze niet wat langer wegblijven...",etc. (Dit las ik de dag voor ik een avondje ging logeren) De volgende dag, nadat ik weg was geweest, moest en zou ik weten of er nog meer berichten waren. En ja hoor 1 bericht, de rest van alle berichten heeft hij gewist. Het berichtje van zijn ex was verstuurd om 00.27u (die nacht was ik niet thuis) en er stond in:" Zoo weer thuis, toch spetters bij Hilversum, beetje jammer weer. Slaap lekker, ik had heel graag nog ff langer naast je gelegen! Kus". Ik werd woest en kreeg hartkloppingen en heb meteen tegen mijn man gezegd dat ik met hem wilde praten. Ik heb gevraagd of hij mij eerlijk zou zeggen of hij vreemd gaat als ik het hem vroeg, waarop hij zei "natuurlijk, die belofte hebben we toch naar elkaar toe!" (en dat is ook zo) Dus ik heb t hem gevraagd en hij zei niet vreemd te gaan. Dus ik heb meteen alles op tafel gegooid en tegen hem gezegd van die berichtjes en dat ik nu niet weet of ik hem kan geloven. Hij zei niets van dat laatste bericht af te weten en ook dat hij gewoon alleen thuis was. Ik moet toegeven dat ik ook redelijk onzeker ben en bang ben hem kwijt te raken. Nou is hij wederom teleurgesteld en kwaad omdat ik geen vertrouwen in hem en onze relatie heb. Dat we het hier (bij de 1e x) al over hebben gehad en goede afspraken met elkaar hebben gemaakt wat dit betreft. Maar zeg eerlijk, wat moet ik dan denken na het lezen van die berichtjes. "Ik had nooit zomaar in zijn mobieltje moeten neuzen en wat dat allemaal wel niet zegt over mijn vertrouwen in hem "Zegt hij. Maar als ik dat 1e berichtje nooit (toevallig) had gezien, dan was er van mij kant helemaal geen wantrouwen naar hem toe. Ik kan nu niets meer goed doen, ik moet hem laten zien en merken (op de 1 of andere manier) weer vertrouwen in hem en onze relatie te hebben. Ik wil wel, heel graag, want wil hem zeker voor geen goud kwijt. Maar hoe? Moet ik mijn eerder gevoel daarvoor opzij zetten en gewoon doorgaan?

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren!

Antwoorden / Answers
2011-09-06 13:44:00
Als je je eigen partner niet vertrouwd en smsjes controleert dan betekend vaak toch dat jij onbewust al weet dat iets niet helemaal 100% pluis is.
Anders doe je zoiets niet. Het heeft echt niet met onzekerheid o.i.d. te maken. De onzekerheid ontstaat door hem. Het heeft te maken dat je partner niet 100% te vertrouwen is en dat jij dat onbewust weet waardoor je hem gaat controleren. Hij zal smoesjes bedenken omdat hij je niet kwijt wil maar hij kan ook niet monogaam blijven of heeft aandacht nodig van andere vrouwen.Altijd in onzekerheid leven, geheimen hebben voor elkaar en elkaar niet volkomen kunnen vertrouwen is niet de juiste relatie.
Op deze voet kunnen jullie toch niet verder? Er is iets goed fout in jullie relatie. Misschien dat jullie er zelf niet bewust van zijn. Maar als jullie op deze voet doorgaan kunnen de scheidingspapieren wel klaar worden gelegd.
Dat zal zonde zijn want ik kan wel hieruit concluderen dat jullie om elkaar geven alleen mist hij wat in de relatie (kan onbewust zijn). De enige uitweg wat ik voor jullie zie is om samen naar een relatietherapeut te gaan. Eerlijk zijn tegen elkaar en het verleden achter laten en met een frisse start opnieuw aan de relatie beginnen. Klinkt eenvoudig maar dat is het niet. Dus ik raad ook echt een relatietherapeut aan. Je partner zal het onzin vinden en geen redenen inzien waarom. Maar als hij van je houd en ook zijn huwelijk een kans wilt geven dan moet hij het ervoor over hebben.
Hij voelt zelf ook wel aan dat de verliefdheid en spanning zoals in het begin tussen jullie er niet meer is. Daar moet aan gewerkt worden. En echt dit moet je niet even proberen op te lossen met zijn 2en.
(3673) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2012-12-06 13:26:00
Die smsjes in een nacht dat jij niet thuis was! En dan het smoesje dat zij dromen heeft etc... Wt een onzin, en wt een leugenaar. En dan nog boos worden op jou ook. Ben benieuwd hoe het nu met jullie is meer dan een jaar later.
(4064) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2013-01-19 00:41:00
sorry maar ik vind het ook verdacht ik zal er ook wat van denken .wat je leest is geen leugen ....lekker makkelijk om te zeggen dat je hem moet vertrouwen .en dat hij niet weet over het laatste bericht wat een onzin zeg ....nou je weet wel dat het niet klopt maar je ontkent.het ...maar diep vanbinnen weet je dat je hem niet kan vertrouwen ....meid je moet zelf weten wat je doet maar je maakt jezelf helemaal gek zo want wat als er weer wat is ?nou ja hoop dat je eruit komt en vergeet dat jij heel speciaal bent en je dat niet mag ontnomen worden door onzekerheid dat je je zelf hierin verliest
(4085) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2016-01-12 18:33:00
Het klinkt allemaal heel erg verdacht, en ik vraag mij af waarom hij boos word dat jij hem niet vertrouwd. Het is logisch dat jij je vraagtekens zet bij zo'n smsje. En dat is iets wat hij ook wel in zou mogen zien, als het niks zou zijn en niks zou betekenen, zou het toch ook geen moeite zijn om het uit te leggen? sorry maar gezien dat hij boos word zegt het eigenlijk al meer dan voldoende in mijn ogen. Plus als hij zoiets zou willen oplossen zou hij het zelf ook wel bespreekbaar houden om jou in te laten zien dat je hem kan vertrouwen ipv erom heen draaien en jou overal de schuld van gaan geven. Als jullie hier aan willen werken, zou ik aanraden om te kijken naar de waarom achter jou onzekerheid en het gedrag van je man.
(6740) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).