De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Vriendschap algemeen


2011-08-26 14:03:00
Jaloers op zijn beste vriendin
Ik heb nu iets langer dan een jaar een relatie met een pracht van een kerel en het gaat echt heel goed met hem, zijn kids, ons leven in het algemeen.
Alleen heeft hij een "beste vriendin" die hem wel door een hele moeilijke periode heen geholpen heeft lang voor mijn tijd maar die zodra ze een vriend had veel minder contact met hem had.
In dat jaar heeft ze mijn vriend nog wel regelmatig gesproken, voor mij was dat toen geen probleem maar hij heeft mij nietsvermoedend een aantal quotes van haar verteld die mij duidelijk maken dat ze zeker niet het beste met me voorheeft.
De eerste keer dat ik haar ontmoette was ze bijzonder bot tegen me, waar zelfs mijn vriend van schrok want zo kende hij haar echt niet. Nadien heeft ze hem 2 keer iets gezegd dat in mijn ogen maar 1 doel had, hem aan het twijfelen zetten.
Hij zegt dat er van een relatie tussen hen totaal geen sprake kan zijn omdat hij nooit ofte nimmer met haar zou kunnen samenleven, maar anderzijds springt hij wel als mevrouw weer eens dringend nood heeft aan een gesprek met hem onder 4 ogen.
Tot nu toe kon me dat niet veel schelen want meestal ging het over de telefoon of gingen ze in het openbaar iets drinken en het was maar heel sporadisch want ze had natuurlijk wel een vriend en daar kroop wel wat meer tijd in.
Nu is haar relatie stukgelopen en de afgelopen maand "moest" ze hem al 2 keer zien. De laatste keer was het bij haar thuis, heeft hij mee haar dochtertje ondergestopt en dan tot bijna middernacht gezellig met een glaasje wijn naar haar verhaal zitten luisteren.
Ze heeft hem al meer willen opeisen en als ik me niet had gemoeid hadden ze al zeker 4 keer afgesproken in de afgelopen maand.
Toen ik dit probeerde aan te kaarten bij mijn vriend is dat op een gigantische ruzie uitgedraaid die bijna op een breuk uitdraaide.
Mijn vriend had in het begin een probleem met mijn mannelijke vrienden, meestal ex-en waardoor ik tov veel meer afstand heb genomen, maar nu hij er moet zijn voor zijn vriendin die pas single is geworden, heeft hij beslist dat we mekaar maar wat meer moeten vertrouwen en kan ik mijn vrienden weer naar hartenlust zien.
Mijn gezond verstand zegt me dat dit niet goed is, zelfs als hij hondstrouw is vind ik het geen goed idee om de afstand met mijn eigen mannelijke vrienden te verkleinen. Hoe lang gaat het namelijk duren voor ik misschien verliefd word op iemand die er wel voor me is en wel goed naar me luistert?
Is onze relatie in gevaar?

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2011-08-26 14:03:00
Moeilijke materie. Ik heb ook een goede vriend waar ik altijd mee afspreek zonder mijn man. Maar die vriend accepteerde ook dat ik een privé leven heb samen met mijn man en daar legt hij geen beslag op. Tevens als mijn man moeite had met de vriendschap die ik met hem heb dan betekende het wel einde vriendschap met mijn vriend. Want mijn man is gewoon heel belangrijk voor mij. Gelukkig heeft hij er geen problemen mee. Als er wat is zal ik mijn vriend opvangen. Maar om daar een hele avond zonder mijn man (die dan alleen thuis is) een glas wijn te drinken zal niet snel voorkomen.
Hiermee wil ik aangeven dat een vriendschap tussen man-vrouw heus wel mogelijk is maar dan op een normale manier. Als ik dit lees is jullie relatie al een beetje stuk a/h lopen. Jullie groeien op deze manier uit elkaar i.p.v. naar elkaar toe. Ik kan je zeggen dat jullie relatie dus al in gevaar is.
Enige manier is om samen een keer naar een relatietherapeut te gaan om er over te praten. Want jullie verschillen van meningen/ideeën en krijgen er alleen maar ruzie door. Als hij van je houd (ook al zal hij het onzin vinden) dan gaat hij met je mee. Een relatietherapeut is er in gespecialiseerd. Als hij niet mee gaat maak het dan uit. Hoe vervelend het ook is. Het kan beter nu uit dan na jaren ergernissen en onzekerheid en vervelend gevoel rond lopen.
Hopelijk heb je wat aan mijn tips. En dit heeft trouwens niks met jaloersheid te maken. Hij en dat meisje geven genoeg signalen af om je er rot door te voelen.
Kortom neem actie en neem de heft in eigen handen. Laat niet met je sollen!
(3663) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-08-29 12:42:00
Bedankt voor je reactie, ondertussen is er nog heel wat gebeurd.
Blijkbaar heeft mijn vriend die bewuste avond bij die vriendin met haar gezellig onze problemen zitten bespreken en meer bepaald het probleem dat ik zogezegd met die vriendin heb. Natuurlijk is daar kletterende ruzie van gekomen want het gaat me niet om die vriendin, het gaat me echt om manier waarop hij op haar reageert en het feit dat hij onze problemen wel met haar bespreekt en niet met mij, de enige die er eventueel iets zou aan kunnen verhelpen was voor mij inderdaad het teken dat deze relatie niet is wat ik ervan verwachtte. Ik voelde me zo verschrikkelijk bedrogen door hem en zeker ook door haar want zij zou me eens bellen en ze wou met mij uit eten om de lucht tussen ons te zuiveren en blablabla... ze moet maar 1 ding doen, mijn relatie met mijn vriend respecteren en een gepaste afstand houden!
Om een lang verhaal kort te houden, toen mijn vriend zag dat het eigenlijk al 5 na 12 was is hij in actie geschoten. Hij heeft zelf een relatietherapeut gezocht en me gevraagd of ik mee wil werken. Hij begrijpt dat mijn vertrouwen een serieuze deuk heeft gekregen maar zegt dat hij me doodgraag ziet en vraagt me nu of ik aub de moeite nog wil doen om deze stap naar relatietherapie te zetten.
Zijn vriendin wil hij enkel nog zien als ze zelf naar ons toe komt zegt hij maar er is iets geknapt. Wat als hij haar nu stiekem begint te zien?
Ik weet het niet meer...
(3667) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-09-22 10:46:00
Wat leuk dat je een reactie had gegeven op mijn reactie. Ik las dat helaas nu pas.
Het is duidelijk hij heeft het beste met jou voor. Hij houd van jou en niet van haar. Maar vindt het vervelend dat een goede vriendin niet kan opschieten met zijn schatje. En dat hij er dus tussenin staat. Hij doet alles eraan om het in goede banen te leiden. Ik vind het erg positief dat hij met je naar een relatietherapeut wil. Dat zegt genoeg! Ga met hem daarheen en wees eerlijk over je angst en gevoel. Zij kan jullie verder helpen. Zelf denk ik niet dat hij stiekem met haar afspreekt. Want jij bent voor hem erg belangrijk. Maar ik snap je onzekerheid en bespreek jullie gevoelens eerlijk met een relatietherapeut. Deze is in gespecialiseerd en kan jullie verder helpen. Ik vind het erg positief bericht. Nu geloof ik wel met behulp van de therapeut dat het wel weer goed tussen jullie komt.
Zal ook zonde zijn dat door iemand anders jullie relatie stuk loopt.
Laat maar weer een keer een reactie achter.
Want ik hoop echt het beste voor jullie.
(3699) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-06-30 07:42:00
Ik weet niet hoe oud dit bericht is maar ik herken dit. Mijn vent appt met een beste vriendin if dat nou 6:30 of 0:30 is. Constant. Ik heb m gezegd dat ze misschien verliefd is en hem wil. Vanavond gaat hij naar haar toe met het vieren v dr verjaardag. Ik moet dat loslaten maar het liefst krab ik dr ogen uit of ga ik mee. Hem vertrouw ik maar hij moet geen verwarring zaaien bij haar. Moeilijk onderwerp maar ik hoop dat ze mij een keer ziet met hem en dat ik haar voor eens en altijd duidelijk maak dat ze moet kappen met steeds om niks berichten sturen.
(7254) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).