Vragen over Jaloezie in de liefde (Liefde)

Op deze pagine staat een archief van een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


2011-08-10 15:53:00
Een ziekelijke jaloerse vriend
Mijn vriend is zo jaloers dat het ernstige vormen aan neemt.Zo maakt hij ruzie met al mijn vriendinnen en als ik dan een keer bij ze op visite ga krijg ik het ene nare berichtje naar het andere.Zijn humeur slaat om in woede en zegt dat de relatie over is.Het is in een jr tyd misschien al 5o keer over geweest.Hij controleert mijn berichtjes en zegt dat ik naar alle mannen kijk.tijdens zijn woede buien valt hij mijn vriendinnen lastig door ze te bellen en uit te schelden.Ook stelt hij dan iedereen op de hoogte dat het over is en praat slecht over me.hij heeft ooit wel eens een voetspoor op een handdoek op de foto genomen en me ervan beschuldigt dat ik een man in huis heb gehad terwijl het een schoenafdruk van mijn dochter was.Hij laat de foto aan iedereen zien.Zolang ik alles met hem doe is hij de liefste man die ik me maar kan wensen.hij geeft toe dat hij jaloers is en dat het niet aan mij ligt.Ik heb totaal geen behoefte aan aandacht van ander mannen,wil mijn eigen man terug maar ik heb geen leven meer zo!Hij is door verlies van zijn baan zo geworden. Hij heeft totaal geen eigenwaarde meer.In het begin gaf ik er niet aan toe maar om ruzie,s en ellende te voorkomen probeer ik alles te ontwijken om hem niet jaloers te maken.Durf bekende mannen niet meer te groeten,durf niet in een ander auto te kijken,doe weinig tot niks met mijn vriendinnen etc etc.. hij heeft hulp gezocht en heeft emdr gedaan.Even is het goed gegaan maar nu is het weer mis.Zodra hij geen controle over me heeft is het mis.Zelfs al als ik op mijn werk ben.Alles en iedereen is een bedreiging.Zelfs zo erg dat hij dacht dat ik verlieft was op mijn vriendin.Ik was zo gelukkig met hem.Het eerste jaar was super maar het tweede jaar...Het voelt alsof ik van de hemel in de hel terecht gekomen ben. Maar ik kan hem niet loslaten,Hoe komt dit toch??? Dat zegt toch ook iets over mij?

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2011-08-10 15:53:00
Jouw vriend lijkt aardig op mij en de vormen die het bij jou heeft aangenomen zijn bij mijn vriendin precies hetzelfde bijna tot op de 2 jaar toe waarin je zegt dat het het eerste jaar goed was. Het enigste verschil dat ik geen ruzie met vriendinnen van haar maak,Foto's rondstrooi of constant berichtjes stuur.
Ik doe het met opmerkingen en uitdrukkingen waardoor zij gaat nadenken en een reactie daarop geeft wat uiteindelijk eindigt in ruzie.
Maar ook wij beiden kunnen elkaar moeilijk tot niet loslaten. Mijn ervaring waardoor ik zo ben geworden is dat er in het verleden meer dan eens iets is gebeurt waardoor mijn wantrouwen is opgebouwd tot wat het nu is. Ik kan hier op deze site moeilijk mijn verhaal over doen aangezien ik niet wil dat het op enige wijze bekend zal klinken en er misschien op aangesproken kan worden door mijn vriendin omdat ik weet dat zij ook op internet deze topics zoekt en leest. Wat ik wel kwijt kan is het feit dat mijn wantrouwen is opgebouwd door verschillende voorvallen die mij anders lieten denken en voelen aan de hand van wat zij mij vertelde en uitdraagt. Als ik ergens over begon te praten wat mij dwars zat en verhalen aanhoorde die tegenstrijdig waren in wat zij mij probeerde uit te leggen of te doen geloven dan is het logisch dat ik zo geworden ben. Het woord ziekelijk jaloers vind ik daarentegen een verkeerd woord omdat iemand ook zonder dat diegene er zelf deel aan heeft jaloers kan worden gemaakt,wantrouwig en achterdochtig. Er zijn altijd twee voor nodig en weet dat mijn jaloezie niet geheel ongegrond is. Ga voor jezelf eens na wat er voor die tijd is gebeurd waardoor je vriend zo geworden is. Het kan zijn dat er in het verleden iets is gebeurd waardoor die gevoelens van jaloezie naar boven zijn gehaald bij hem. Ik wou dat ik je mijn verhaal kon vertellen zodat je ook echt kon begrijpen wat ik hiermee bedoel. Het controlerende aspect hierin is achterdocht maar diegene die er het meeste last van heeft is je vriend zelf. De beste toenadering naar je vriend toe is begrip,luisteren en niet boos worden. Probeer de achtergrond te ontdekken waar die jaloezie uit voortkomt,praten praten praten totdat je tot de kern komt en van daaruit proberen een oplossing te vinden.
Helaas gaat dit laatste voor mijzelf nog niet op althans nog niet want ik zit nog midden in deze complicaties omdat ik nog steeds aanwijzingen zie en opmerk die er toe leiden dat mijn achterdocht er niet minder op wordt. Voor beiden is het inderdaad een hel terwijl jullie zo gek met elkaar zijn en het maakt meer kapot dan je lief is. Het belangrijkste is dus om de kern te zoeken,waar het wegkomt waardoor die gevoelens overheersen. En weet je wat het gekke is zij vertrouwd mij wel maar dat is om de meest simpele reden omdat ik geen aanleiding geef en nooit heb gegeven in al die tijd dat ik bij haar ben. Als iemand tot op het bot is gekwetst door het vertrouwen zo te beschadigen dan blijft dat je bij zeker als er niets wordt opgelost. Je vriend heeft pijn en verdriet dat kan ik je met zekerheid zeggen,probeer erover te praten,lief voor hem te zijn en begripvol,probeer tot de kern te komen waarom het zo is als het is.

M.v.g Anoniem
(3647) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-08-13 19:14:00
Ik denk als jullie samen niet serieus professionele hulp moeten inschakelen.En niet denken na een tijdje als alles goed gaat dat het altijd zo verder gaat. Ik denk dat jullie lange intensieve hulp nodig hebben. En dat jullie allebei voor de relatie moeten knokken. Dat het jaren de tijd nodig heeft. Als je steeds maar de hoop blijft houden en excuses gaat zoeken om niet deze stap te zetten dan wordt het op den duur alleen maar erger tot alle gevolgen van dien. Je moet hem niet alleen de schuld geven maar begrijpen dat waarschijnlijk zijn jaloezie ergens vandaan komt, zonder dat hij het zelf in verband brengt met zijn jaloezie (scheiding ouders, kapot gelopen huwelijk, iemand die hem heeft bedrogen). Kan iets al zijn wat afgespeeld heeft in zijn vroege jeugd. Enige wat ik kan zeggen is dat jij de keuze moeten maken uit het volgende:

A Intensieve therapie met hem volgen en pas stoppen als de professionele therapeut zegt "nu zijn jullie er klaar mee"Niet halverwege samen denken "we kunnen het aan en dan ermee stoppen" En onderschat zo'n therapie niet. Komt veel op jullie af. Is erg intensief. Schakel als eerst een psycholoog in om advies te vragen. Deze kan je verder helpen.

B: Relatie uitmaken en nooit en immer contact meer met hem zoeken. Ook al als hij probeert contact met je te zoeken. Realiseren dat dit voor eeuwig is. Dus niet naar jaren meer terug naar hem toe gaan. Want hij zal niet veranderen.

C: In deze relatie blijven hangen uit wanhoop proberen met hem te praten en opzoeken naar oplossingen maar steeds weer teleurgesteld raken en constant twijfelen aan de relatie als gevolg dat hij jaloerser wordt omdat hij het wel onbewust aan voelt. En van alles gevolgen van dien.
(3650) Reactie van een bezoeker van de site!

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).