Vriendschap algemeen


12 - Vriendschap »  -  Vriendschap algemeen »
2011-08-14 03:31:00
vriendin maakt vrienden binnen mijn vriendenkring.
Mijn beste vriendin haar relatie is sinds een aantal maanden uit. Nu heeft ze buiten mij om nog maar weinig sociale contacten. Ze is sindsdien ook bij mij in de straat komen wonen en het is logisch dat we nu meer tijd samen door brengen. Naar mijn idee wel wat veel maar dat is ook logisch. Ik wil er ook wel graag voor haar zijn. Ze is ook al druk bezig met nieuwe vriendinnen zoeken zodat ze ook met anderen af en toe wat kan gaan ondernemen. Dit vind ik hartstikke goed van haar en wil haar hier ook in steunen. Maar het probleem is dat ze al haar nieuwe vriendinnen zoekt binnen mijn vriendengroep. Als ze dan toevallig een andere vriendin van mij treft dan stuurt ze die achteraf berichtjes via facebook gaat met haar afspreken en dat mond uiteindelijk uit in een vriendschap. Dan zie ik haar ineens op facebook op een foto staan met mijn vriendinnen. Ik vind dit niet leuk. Zo heeft ze al een groot deel van mijn vriendenkring de hare gemaakt. Daar heb ik eens wat van gezegd en toen was ze zwaar beledigd. Maar ze gaat gewoon door. Ik vind het ook heel vervelend dat ik haar nu op feestjes van mijn vrienden ook tegenkom. Ze is ineens overal!!!! Bovendien heeft ze het dan met mijn vriendinnen vaak leuker dan met mij en zit ik er maar een beetje bij. En ik zou het ook fijn vinden om naast haar vriendschappen te onderhouden waar zij geen deel van uitmaakt. Ik gun haar lieve vriendschappen en ik hoef echt niet het alleenrecht op haar maar zou graag willen dat ze die vriendschappen op andere plekken zou zoeken. Hoe pak ik dit aan?

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren / respond!

Antwoorden / Answers
2011-08-14 03:31:00
Hey, is dat jou beste vriendin hum ???????? wat wijf zeg daar zou ik geen tijd meer aan besteden ......... hoe zij te werk gaat ..........
Je kan je tijd beter gaan besteden aan andere dingen ........

Sterkte
(3655) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2011-08-16 15:50:00
Natuurlijk kan het eens voorkomen dat je vriendin heel goed op kan schieten met 1 van je vriendinnen en dan ook daarmee vrienden wordt. Hartstikke leuk! Maar wat jouw vriendin doet is bewust de vriendschappen met je vriendinnen op te zoeken. Ik vind dat respectloos naar jou toe en een type mens waar ik de vriendschap mee zal hebben verbroken. Want het is duidelijk dat zij alleen aan zichzelf denkt. 1 ding is dit bespreken met je vriendinnen waarmee zij vriendschap sluit. Zeggen tegen hun dat ze de vriendschap niet met haar hoeven te verbreken voor jou. Maar dat je dus wel even eerst met hun wil bespreken waarom je dat meisje niet meer ziet als een echte vriendin (respectloos) Probeert het zo goed mogelijk te argumenteren naar je vriendinnen toe waarom je de vriendschap met dat meisje breekt. En zeg ook dat je niet wilt dat het meisje tussen jullie in komt te staan. Dat je het daarom ook doet enz enz.
Kom echt met duidelijke punten zodat ze inzien hoe dat meisje is.
Schrijf het desnoods van te voren op een papier. Zodat het goed in je hoofd zit. En hoe hard het ook klinkt verbreek de vriendschap met dat meisje. Want je hebt al aangegeven dat je het niet leuk vindt en je hebt haar goed opgevangen en toch denkt zij alleen aan zichzelf. Dat kan ik geen vriendin noemen. Maarja, ik ben geen expert.
(3660) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren / respond!

Disclaimer.

Hoewel de heer Hein Pragt de informatie beschikbaar op deze pagina met grote zorg samenstelt, sluit de heer Pragt alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die, in welke vorm dan ook, via zijn site wordt aangeboden. Het opnemen van een afbeelding of verwijzing is uitsluitend bedoeld als een mogelijke bron van informatie voor de bezoeker en mag op generlei wijze als instemming, goedkeuring of afkeuring worden uitgelegd, noch kunnen daaraan rechten worden ontleend.
Op de artikelen van de heer Pragt op deze Internetsite rust auteursrecht. Overname van informatie (tekst en afbeeldingen) is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de rechthebbende. Voor vragen over copyright en het gebruik van de informatie op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Dit is mijn