De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Vriendschap algemeen


2011-07-24 15:20:00
Wie heeft er tips? Erg onzeker wat vriendschap betreft!
Wie heeft er tips voor mij? Omdat ik in het verleden veel heb meegemaakt, en veel mensen mij hebben laten vallen, ben ik nu erg onzeker over vriendschap. Ik heb iemand waar ik veel mee mail, maar ik durf er nooit voor honderd procent op te vertrouwen dat het een echte vriendschap word, omdat ik dan zo bang ben voor een nieuwe tegenslag als het niks word... Hoe kan ik over die onzekerheid heen komen, en hoe kom ik erachter of iemand een echte vriendin is?

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2011-07-24 15:20:00
Ik kan je nu al vertellen om over je onzekerheid heen te komen niet makkelijk is. Maar het is wel mogelijk. Je moet je hersenen/ denkwijze herprogrammeren en dat kost veel tijd en energie. Het is dus niet dat je even door een paar tips zo van je onzekerheid af komt. Je af en toe onzeker voelen is heel gewoon. Niemand is 100 procent zeker van zichzelf of op het gebied van vriendschap. Maar het belemmert jou bij het aangaan van vriendschap. Je kan natuurlijk naar een psycholoog gaan die je erbij helpt. Ziekenfondsen vergoeden het vaak ook nog. Ik denk namelijk als je er echt last hebt je professionele hulp moet inschakelen.Ik denk als dit echt je probleem is dat je het dus teveel onderschat. Het klinkt raar maar ik denk dat je gewoon altijd positief moet blijven denken. Dus niet proberen zwart/wit te denken maar in goud, in mogelijkheden en oplossingen...En uit tegenslag komen ook positieve dingen voort.Je moet dus niet bang zijn voor iets wat nog geen eens toe doet. Niet bang zijn voor tegenslagen en daar dus ook niet aan denken (dus positief denken en de negatieve gedachtes niet toe laten) Maar nogmaals dit is makkelijker gezegt dan gedaan dus zoek proffesionele hulp als dit je dagelijkse leven beinvloed. Dat is eigenlijk mijn tip want experts weten hoe ze je ermee kunnen helpen.
(3613) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-07-31 18:57:00
Beste,

Ga er vanuit dat je nooit op iemand kunt rekenen. Doe dat ook niet. Zo sta je zelf meer ontspannen in het leven. Jij verwacht zo niets. Onbewust doe je dat misschien wel en leg je op die manier druk op anderen. Geniet van het moment dat je die e-mail ontvangt, geniet van het contact met jouw buren, collega's of kennissen. Naar ik hoop zal je ontdekken dat het contact vanzelf komt? Wees gewoon aardig, niet overdreven, wees jezelf. Wees ook niet zo onzeker, je bent goed zoals jij bent. Door te ontspannen, komt het vast!
(3620) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-08-13 23:27:00
ik heb net als jij ook veel mee gemaakt , veel mensen hebben je laten vallen , wees blij dat je van hun af bent ......... ze zijn niet waard je kan je energie beter besteden toch!! op deze aardbol bestaan er heus mensen die goed met je voor hebben , maar daar in tegen verwacht niet te veel , van ze ... dat je de persoon waar je mee email niet 100% vertrouwd is heel goed te begrijpen ......dat moet je ook niet doen .... ik zou zegen zie het als een leuke en gezellige kennis.
Zelf mail ik ook met aantal mensen zie ze zeker niet als me vrienden ......
Hou je haaks .... ga werken aan je onzekerheid .. je zal zien dat je er sterker uit komt ..........

sterkte!!
(3654) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).