Vragen over Jaloezie in de liefde (Liefde)

Op deze pagine staat een archief van een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


2011-07-20 14:36:00
Jaloezie niet altijd bewijs van liefde.
Mijn vriend ging o.a. vreemd omdat ie meende zeker te weten dat ik vreemd ging. Hij werd hierdoor regelmatig 's nachts wakker. Op mijn vraag wat de boventoon vierde, de liefde voor mij of zijn jaloezie, antwoordde hij jaloezie. Voor iemand die in zijn jeugd (9 jaar was ie na het overlijden van zijn vader besloten heeft nooit te hechten geen onlogisch antwoord.

Maar in hoeverre klopt dit?

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2011-07-20 14:36:00
Dit klinkt meer op het Othello syndroom. Zoek voor info hierover bijvoorbeeld op google. Othello syndroom is een zogenaamde waanstoornis, waarbij structureel en op basis van onvoldoende bewijs wordt gedacht dat de partner ontrouw is. De uitingsvormen zijn waangedachten, obsessieve handelingen en overwaardige ideeŽn.
In ieder geval kan je wel concluderen dat het voortkomt uit zijn jeugd en dat hij toen als kind heeft besloten nooit te hechten. Dit klopt in mijn ogen helemaal.
Othello is een syndroom eigenlijk dus een mentale ziekte waar hij niks aan kan doen. Iets erg vervelends en wat men serieus moet nemen. Alles wijst hierop maar ik heb geen ervaring en ken geen mensen met deze ziekte/syndroom daarom adviseer ik om eens te googlen op Othello en erachter te komen wat eraan te doen is of de huisarts in te schakelen. Succes!
(3607) Reactie van een bezoeker van de site!

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).