Jaloezie in de liefde


03 - Liefde »  -  Jaloezie in de liefde »
2011-07-20 14:36:00
Jaloezie niet altijd bewijs van liefde.
Mijn vriend ging o.a. vreemd omdat ie meende zeker te weten dat ik vreemd ging. Hij werd hierdoor regelmatig 's nachts wakker. Op mijn vraag wat de boventoon vierde, de liefde voor mij of zijn jaloezie, antwoordde hij jaloezie. Voor iemand die in zijn jeugd (9 jaar was ie na het overlijden van zijn vader besloten heeft nooit te hechten geen onlogisch antwoord. Maar in hoeverre klopt dit?

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren!

Antwoorden / Answers
2011-07-20 14:36:00
Dit klinkt meer op het Othello syndroom. Zoek voor info hierover bijvoorbeeld op google. Othello syndroom is een zogenaamde waanstoornis, waarbij structureel en op basis van onvoldoende bewijs wordt gedacht dat de partner ontrouw is. De uitingsvormen zijn waangedachten, obsessieve handelingen en overwaardige ideeŽn.
In ieder geval kan je wel concluderen dat het voortkomt uit zijn jeugd en dat hij toen als kind heeft besloten nooit te hechten. Dit klopt in mijn ogen helemaal.
Othello is een syndroom eigenlijk dus een mentale ziekte waar hij niks aan kan doen. Iets erg vervelends en wat men serieus moet nemen. Alles wijst hierop maar ik heb geen ervaring en ken geen mensen met deze ziekte/syndroom daarom adviseer ik om eens te googlen op Othello en erachter te komen wat eraan te doen is of de huisarts in te schakelen. Succes!
(3607) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).