Vragen over Jaloezie in de liefde (Liefde)

Op deze pagine staat een archief van een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


2011-07-09 14:24:00
Vriend die close is met ex-crushes
Ik vroeg me af of iemand tips heeft voor mij.. Mijn gedachtegang te veranderen.. veel weet ik al maar ik vind het moeilijk het toe te passen..
Ik heb nou al weer eventjes met mijn vriend en we hebben een goede relatie waarin we veel met elkaar praten en goed naar elkaar kunnen luisteren.
Nou leer ik steeds meer vriendinnen van hem kennen die hij allemaal een jaar terug of meer jaren terug leuk vond en zij hem ook. Toen heeft hij er niets aan gedaan maar hij is er nog steeds close vrienden mee en knuffelt ze ook vaak. Soms betrap ik mezelf er dan ook op dat ik expres ga letten op de manier waarop hij naar ze kijkt, en ik let er al helemaal op of zij mooier is dan mij, of wat er minder mooi is aan haar om mezelf gerust te stellen. Waarschijnlijk hou ik mezelf daar juist mee voor de gek want misschien is er wel niks!
Mijn jaloersheid is ook weer niet zo dat ik alles van hem ga checken, ik vertrouw hem er wel op dat hij niet vreemdgaat. Het is meer dat ik niet begrijp.. hoe je goed bevriend kan blijven met iemand die je ooit zo leuk vond en andersom? Gaat dat gevoel ooit wel weg? De enige die ik ooit leuk vond waren mijn exen, nou daar praat ik niet vaak meer mee en spreek ik al helemaal niet mee af. En verder word ik nooit verliefd op vrienden, of worden mijn crushes vrienden. Kan iemand mij uitleggen hoe dat werkt hoe dat voelt? Een eigen ervaring? Ik ben gewoon bang dat er nog wat gevoelens zitten en als ik dit zo schrijf en lees gaat dit eigenlijk echt nergens over. Toch blijft dat gevoel zo knagen! Ik heb er al over gepraat maar hij kan het zelf niet zo goed uit leggen in dit geval.

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2011-07-09 14:24:00
Zorg dat jij ook vrienden met ze wordt. Ik denk als jij goed met ze om kan gaan dat je gedachtegang/gevoel op den duur anders wordt. En als je goede vriendinnen met ze bijvoorbeeld bent en je vindt iets echt niet leuk dan kan je het tegen hem/haar zeggen. Als ze echt van je houden dan houden ze er wel rekening mee. Ik heb een goede vriend. Mijn man vindt het niet erg dat ik met hem omga. Er is gewoon geen liefde in het spel. Gewoon vrienden. Maar als hij geen leuke vriendin kreeg dan liet ik hem dat wel weten en dat meisje het wel voelen. Want voor een goede vriend wil je immers een leuk iemand. Als het meisje een leuk mens was en ik ging ermee om en ze zei bijvoorbeeld "ik heb moeite mee dat je met hem knuffelt" Dan stopte ik daar natuurlijk voor haar er gelijk mee. Snap je?
Had ook een keer een vriend die kreeg verkering. Wij zijn nu elkaars beste vriendinnen en nu spreek ik alleen maar met hem af als zij ook kan en mijn man. Alleen dingen ondernemen doe ik niet meer met hem want daar heb ik haar nu voor hihihi.
(3593) Reactie van een bezoeker van de site!

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).