Jaloezie in de liefde


03 - Liefde »  -  Jaloezie in de liefde »
2011-07-09 14:24:00
Vriend die close is met ex-crushes
Ik vroeg me af of iemand tips heeft voor mij.. Mijn gedachtegang te veranderen.. veel weet ik al maar ik vind het moeilijk het toe te passen.. Ik heb nou al weer eventjes met mijn vriend en we hebben een goede relatie waarin we veel met elkaar praten en goed naar elkaar kunnen luisteren. Nou leer ik steeds meer vriendinnen van hem kennen die hij allemaal een jaar terug of meer jaren terug leuk vond en zij hem ook. Toen heeft hij er niets aan gedaan maar hij is er nog steeds close vrienden mee en knuffelt ze ook vaak. Soms betrap ik mezelf er dan ook op dat ik expres ga letten op de manier waarop hij naar ze kijkt, en ik let er al helemaal op of zij mooier is dan mij, of wat er minder mooi is aan haar om mezelf gerust te stellen. Waarschijnlijk hou ik mezelf daar juist mee voor de gek want misschien is er wel niks! Mijn jaloersheid is ook weer niet zo dat ik alles van hem ga checken, ik vertrouw hem er wel op dat hij niet vreemdgaat. Het is meer dat ik niet begrijp.. hoe je goed bevriend kan blijven met iemand die je ooit zo leuk vond en andersom? Gaat dat gevoel ooit wel weg? De enige die ik ooit leuk vond waren mijn exen, nou daar praat ik niet vaak meer mee en spreek ik al helemaal niet mee af. En verder word ik nooit verliefd op vrienden, of worden mijn crushes vrienden. Kan iemand mij uitleggen hoe dat werkt hoe dat voelt? Een eigen ervaring? Ik ben gewoon bang dat er nog wat gevoelens zitten en als ik dit zo schrijf en lees gaat dit eigenlijk echt nergens over. Toch blijft dat gevoel zo knagen! Ik heb er al over gepraat maar hij kan het zelf niet zo goed uit leggen in dit geval.

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren / respond!

Antwoorden / Answers
2011-07-09 14:24:00
Zorg dat jij ook vrienden met ze wordt. Ik denk als jij goed met ze om kan gaan dat je gedachtegang/gevoel op den duur anders wordt. En als je goede vriendinnen met ze bijvoorbeeld bent en je vindt iets echt niet leuk dan kan je het tegen hem/haar zeggen. Als ze echt van je houden dan houden ze er wel rekening mee. Ik heb een goede vriend. Mijn man vindt het niet erg dat ik met hem omga. Er is gewoon geen liefde in het spel. Gewoon vrienden. Maar als hij geen leuke vriendin kreeg dan liet ik hem dat wel weten en dat meisje het wel voelen. Want voor een goede vriend wil je immers een leuk iemand. Als het meisje een leuk mens was en ik ging ermee om en ze zei bijvoorbeeld "ik heb moeite mee dat je met hem knuffelt" Dan stopte ik daar natuurlijk voor haar er gelijk mee. Snap je?
Had ook een keer een vriend die kreeg verkering. Wij zijn nu elkaars beste vriendinnen en nu spreek ik alleen maar met hem af als zij ook kan en mijn man. Alleen dingen ondernemen doe ik niet meer met hem want daar heb ik haar nu voor hihihi.
(3593) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren / respond!

Disclaimer.

Hoewel de heer Hein Pragt de informatie beschikbaar op deze pagina met grote zorg samenstelt, sluit de heer Pragt alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die, in welke vorm dan ook, via zijn site wordt aangeboden. Het opnemen van een afbeelding of verwijzing is uitsluitend bedoeld als een mogelijke bron van informatie voor de bezoeker en mag op generlei wijze als instemming, goedkeuring of afkeuring worden uitgelegd, noch kunnen daaraan rechten worden ontleend.
Op de artikelen van de heer Pragt op deze Internetsite rust auteursrecht. Overname van informatie (tekst en afbeeldingen) is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de rechthebbende. Voor vragen over copyright en het gebruik van de informatie op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Dit is mijn