De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Vriendschap algemeen


2011-06-27 18:47:00
Vriendschap en leeftijdverschil, wie kan mij helpen?
Ik heb een vraag: Ik ken iemand die 10 jaar ouder is als mij. Ik heb diegene leren kennen op mijn werkplek. Nu moet ik daar weg, maar wil aan diegene graag een goede vriendin over houden. Waar je af en toe eens een gezellig filmpje mee kunt kijken, of kunt gaan shoppen etc. We mailen al wel een tijdje. Maar hoe weet ik nu of zij ook vriendinnen met mij wil worden? Maakt tien jaar leeftijdsverschil tussen twee vriendinnen ook wat uit? Hoe moet ik dit aanpakken? Anders heb ik over een tijdje helemaal geen contact meer met haar. Hoe zouden jullie dit aanpakken? Ik spreek haar nu nog, straks niet meer. Zouden jullie gewoon vragen om een keer iets leuks te gaan doen? Ik hoop dat jullie wat goede tips voor mij hebben! Hoe weet ik of zij ook vriendinnen wil worden?

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2011-06-27 18:47:00
Vriendschap kent geen leeftijd. Niet als je beiden 18+ bent. Als een van de twee 18+ is zou ik oppassen, niet iedereen begrijpt het dan en dankt waarschijnlijk dat er meer achter zit.
(3578) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-06-29 17:20:00
Ik heb zelf een vriendin die 17 jaar jonger is, daarnaast heb ik ook een vriendin die weer 34 jaar ouder is. Het maakt weinig uit, als je elkaar hebt gevonden in goede vriendschap. Vanzelfsprekend is er bij zo'n leeftijdsverschil ook verschil in ondernemingen, bij die vriendin die een jaar ouder is dan mijn eigen moeder kom ik nu nog alleen heel sporadisch op visite... niet omdat ik geen interesse meer in haar heb, maar zo is het gelopen en als we elkaar spreken is het altijd goed en gezellig. Zij heeft nog steeds een vrij actief leven, want als ik zou denken dat ze niets heeft dan zou ik zeker vaker bij haar aanbellen. Mijn jongere vriendin is heel gezellig, zij heeft sinds een jaar een leuk vriendje... ik ben getrouwd met een dochter van 20, waar ze het overigens ook heel goed mee kan vinden en we zien elkaar wanneer het kan, ze heeft ook wel eens bij mij gelogeerd en we plannen nog een meidenavond als die kerels even met hun ding doen (~_~). Moet heel eerlijk zeggen dat een specifieke tip moeilijk te geven is, het is iets wat groeit... je kletst eerst gewoon gezellig met elkaar en aan de hand daarvan kunnen er afspraakjes gemaakt worden, variabel van 'zullen we een keertje shoppen' tot 'hee, die leuke film waar we het over hadden draait deze week'. Je kan het zo maken zoals je zelf prettig vindt. Bottom line; vriendschappen zijn niet vreemd wanneer er jaren tussen zitten. Hoop dat jullie het heel gezellig krijgen samen!
(3585) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-06-30 10:29:00
Leeftijdsverschil hoeft echt geen dilemma te zijn voor een vriendschap. Zo heb ik een vriendin die 8 jaar jonger is. En een vriendin die 6 jaar ouder is.
Natuurlijk merk je wel dat je soms andere interesses hebt. Zo dacht jaren geleden mijn ene vriendin al aan kinderen terwijl ik er niet aan dacht. Nu heeft mijn jongere vriendin wel eens dingen waarvan ik denk `hoe oud ben je in godsnaam` Toch heb ik met ze genoeg leuke gemeenschappelijke onderwerpen en dingen en kan ik zeer goed met ze overweg. Vriendschap verloopt vanzelf. Vraag gewoon haar telefoonnummer of privé mailadres. En zeg dan `zo kan ik tenminste nog contact met je houden want ik zal je wel missen` Heb je haar mailadres dan kan je verloop van de tijd eens mailen van `Hoi ....hoe is het met jou? Je hebt het zeker nu wel druk op je werk nu het vakantieperiode is? Wanneer heb jij trouwens vakantie? Ga je nog ergens heen? Misschien kunnen we wel eens wat afspreken? Ik heb verder wel/geen vakantie plannen. BLA BLA BLA"
En dan heb je met haar afgesproken en dan kan je wel eens vaker gewoon zomaar een mailtje sturen of smsen. Gewoon van bijvoorbeeld "Arme jij dat je nu moet werken met dit warme weer" "Hey ....hoe was je werkdagje? Was het gezellig met ....? Ik ga nu zo winkelen want ik heb een nieuwe broek nodig. Groetjes ...." En dan komt zij vast wel eens met "zullen we weer wat afspreken" En anders kan jij bijvoorbeeld 2 weken later eens smsen of mailen van "hier ben ik weer. Ik heb vandaag (vertel je wat je hebt gedaan). Zullen wij een keer weer afspreken? BLA BLA BLA
Maar het verloopt vanzelf wel. Gewoon zorgen dat je regelmatig met haar mailt of smst. En dan af en toe vragen of ze wil afspreken.
En laten merken dat je het leuk vindt. Dus zeggen "ik vind het zo gezellig met jou, ik mis jou wel hoor! Met jou heb ik dan altijd zoveel lol. Ik kan met jou echt wel altijd lachen"
(3589) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-07-08 15:31:00
Gewoon eerlijk zijn,dan weet je zelf ook waar je staat.
(3592) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-09-18 14:35:00
Ik heb eigenlijk precies hetzelfde. Ik werk nu ongeveer 3 jaar bij een bedrijf en eerst hadden we eigenlijk niks met elkaar. Toen zij zwanger was en eerder met zwangersschapsverlof ging gingen we smsen en werd het erg gezellig. Op kraamvisite geweest en was super leuk! Toen zij na haar verlof terug is gekomen is het eigenlijk alleen maar leuker geworden. We werken nu vaak samen en we zijn al 2x naar de film geweest met haar moeder en een vriendin van mij. Het was heel gezellig en als we nu een keer zonder elkaar moeten werken vinden we het al gelijk niet zo leuk meer haha. Ik zat er de vorige keer ook aan te denken is dit vriendschap? en ik vind zelf van wel en zij volgens mij ook. ik ben zelf 19 en zei is 35. Maar waarom eigenlijk niet. het gaat toch goed zo en we hebben het er zelfs al over om een keer samen op vakantie te gaan.
(3693) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).