De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Vriendschap algemeen


2011-06-19 17:17:00
heeft dit toekomst of niet?
ik zat vroeger op een andere school en ik was heel hecht met mijn vriendinnen daar( nu nog steeds) mijn nieuwe vriendinnen zijn niet echt vriendinnen te noemen. Eentje beledigt me steeds( echt altijd ik) en dan zegt ze grapje ik meen het niet. En dan zegt ze even later... in elke grap zit de kern van de waarheid.
met de ander kan ik mijn vriendschap niet plaatsen. We waren begin van schooljaar heel close. Maar toen ik een voldoende haalde en zijn een onvoldoende werd ze opeens heel boos op mij. Toen werd ze opeens beste vriendinnen met de meisje die mij steeds beledigt terwijl ik degene was die zei dat ze bij ons mocht zitten( meisje die mij steeds beledigt) terwijl de andere niets met haar te maken wouden hebben. De andere vriendin is denk ik heel jaloers. Toen ik heel close werd met een andere vriendin werd ze weer boos op mij omdat ze vond dat ik niet gezellig deed bij haar maar wel bij dat andere meisje. Nu zijn we weer soort van close, maar mijn vraag is: heeft deze vriendschap wel echt een toekomst? Ze laten me altijd slecht voelen terwijl ik me bij andere mensen echt fantastisch voel. We zitten volgend jaar in een nieuwe klas met veel nieuwe gezichten dus misschien vind ik daar wel een goede vriendin, maar heeft deze vriendschap toekomst of niet?

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2011-06-19 17:17:00
Jullie worden alle drie zogenaamde vriendinnen omdat niemand er buiten wil vallen, bang om de pispaal te zijn. Maar dit is echt geen vriendschap voor de toekomst. Als jullie later van de voorgezet af zijn dan hoor je niks meer van ze hoor! Weet je dat de kans groot is als je afstand van ze neemt dat ze jou dan gaan pesten? Je zal gewoon het liefst een andere vriendin willen maar dat accepteren ze niet. Helpt ook niet om met een nieuwe vriendin en dan samen met hun op te trekken. Want als ze merken dat jij dat meisje aardiger vindt of net zo aardig dan gaan ze haar tegen jou opstoken.
Ik denk dat het beste is om gewoon aardig tegen ze te doen en proberen het beste van te maken.Op school dus met ze omgaan en net zoveel als anders buiten school om. En dan pas als je echt niet meer bij ze op school zit je eigen vriendinnen maken op de andere school. Of maak vriendinnen buiten school om. Ga op een team sport en doe daar doe met die meisjes dingen buiten je zogenaamde vriendinnen om.
(3539) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).