De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Vriendschap algemeen


2012-07-01 17:11:00
ben veraden door oude vrienden hoe kan ik weer vertrouwen krijgen?
hey, ik ben een jonge van 15 jaar en heb meerdere vrienden gehad maar ik ben alleen gebruikt voor geld / spullen en ga zo door. ik heb wel vrienden maar ik heb 1 vriend die ik echt een vriend noem ik ken hem nu ongeveer een jaar en we kunnen altijd gezellig lachen klooien en als er iets is delen we t ook met mekaar deze gene die wilt ook als ie bij me komt met iemand anders tegelrijk afspreken en ik ben bang dat t zo zit dat ook hij het alleen doet om bij die ander te kunnen zijn en me dan laat barsten en hem kwijt ben. hierdoor vind ik het soms allemaal wel best moeilijk nog hoe kan ik nou erkennen dat hij met mij bevriend is om wie ik ben en niet om er alleen maar beter van te worden? (dit is niet eerlijk tegen over hem dat ik dit af en toe denk daarom vraag ik jullie advies dit advies)
ik hoor het graag terug als jullie een antwoord typen kunnen jullie dit dan ook na jop_1000@hotmail.nl kunnen sturen dat is mijn email adres namelijk.
alvast bedankt
mvg, j

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2012-07-01 17:11:00
Het vermoeden heb ik dat jij graag deelt met iemand en als het je vrienden zijn ,jij niet gauw moeilijk doet om dingen te geven of te betalen voor hun. Dat ze daar misbruik van hebben gemaakt is erg pijnlijk en kan me voorstellen dat je bang bent in de vriendschap die je nu nog wel hebt. Het is zelfs logisch dat je je zo voelt door je ervaring die je hebt gehad. Wat je misschien zou kunnen doen is je afvragen waarom jij vriend met hem wil zijn en waar jou grenzen liggen in een vriendschap.

Lijkt uit je verhaal of je enorm twijfelt aan je eigenwaarde als mens,dat je daarom denkt dat die vriend liever bij een ander is dan bij jou. Je moet jezelf goed genoeg vinden voor die ander en als deze vriend een echte vriend is om jou,raak je hem niet kwijt omdat hij ook bij anderen is...evenwicht in de omgang is belangrijk en door wat anderen je aangedaan hebben ben je vooral aan je zelf gaan twijfelen denk ik. Je moet voor jezelf je beste vriend zijn,niemand staat dichterbij jou dan jezelf!
Sterkte
(3977) Reactie van een bezoeker van de site!
2012-07-06 14:22:00
Jij had duidelijk de ´verkeerde´ vrienden.
Dit maakt je onzeker en ben je (onbewust) bang om je goede vriend te verliezen.
Het liefst had je hem voor je alleen en deelde je hem niet met een ander.
Terwijl deze vriend alleen maar waarschijnlijk denkt "hoe meer zielen hoe meer vreugd" En waarschijnlijk heus niet alleen met je wilt afspreken om zo te kunnen omgaan met die andere vriend. Het zit je dwars dat als je afspreekt met hem dat altijd de andere erbij is. Toch moet je niet iemand buiten sluiten zodat jij je dan zekerder voelt. Je kan toch eens spontaan langs fietsen (als je weet dat hij thuis is) en aan bellen? Dan ben je even alleen met hem. Of nodiging hem uit in de vakantie om ''s Avonds bij je film te kijken en te logeren en zeg dan "ik nodig .... niet uit want anders vinden mijn ouders het te druk" En doe zoiets dan ook een keer met die andere jongen zodat hij zich niet buiten gesloten voelt. Verder ben ik het helemaal eens met de reactie hierboven. Maar nu de oplossing en dat is denk ik werken aan jezelf vertrouwen. Ga op een teamsport en probeer vriendschappen te maken. Zit je op een teamsport nodig dan een aardige vent een keer uit.
Het kost energie, lef en zelfvertrouwen om vriendschappen te creeeren.
Maar ze komen niet zomaar vanzelf op jou af en als je vriendschap wilt aan gaan
dan moet je er zelf achteraan. Als je genoeg zelfvertrouwen of vrienden hebt dan loop je ook niet tegen deze limemma aan. Want dan vind je zoiets niet erg. En er zijn genoeg eerlijke jongens op de wereld. Zoek eens op google naar tips "hoe maak ik vrienden"" En lees de reactie hierboven nog eens goed door.
(3980) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).