Vragen over Verliefdheid (Liefde)

Op deze pagine staat een archief van een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


2011-06-26 01:33:00
Een man is verliefd op mij maar ik niet op hem
Alles wijst er gewoon op dat een goede vriend verliefd op mij is. Ook al is het er nooit te sprake van gekomen en heeft hij het niet gezegd. Alle signalen etc wijzen er gewoon op. Ook hoort hij mij uit over mijn vriendje. Ik denk dat hij het ook nooit zo tegen mij zal zeggen dat hij verliefd op mij is omdat ik een vriendje heb en dat hij toch weet dat het niks tussen ons wordt. Maar toch vind ik het erg vervelend als ik bij hem ben dat ik al dat spanning van hem zo voel. En dat hij steeds al die signalen af geeft. Wat moet ik doen? Wil gewoon lol met hem hebben zonder dat hij zo nerveus doet of graag afspreekt omdat hij meer voelt. Hoe kan ik ervoor zorgen dat hij gewoon mij als gewoon een goede vriendin ziet.

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2011-06-26 01:33:00
Af en toezeggen dat je eigen vriendje zo geweldig vindt en dat hij alles voor je is.
(3574) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-06-27 23:25:00
Uitspreken wat je hierboven beschrijft. Zeg hem dat je graag vrienden wilt zijn, meer kun je hem niet geven. Geef ook aan dat je graag lol wilt, gezelligheid.
Jij hebt een relatie met je vriendje waar je voor gaat. Ik zou niet zeggen dat je zijn spanning voelt en dat vervelend vind, om hem niet te (veel) te kwetsen.
Als hij i.d.d. verliefd op je zou zijn en het is niet wederzijds, dan lijkt het mij voor hem het beste om zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen van jou. En dan is de boodschap dat de verliefdheid niet wordt beantwoord m.i. wel "genoeg" te verwerken voor hem. Ik (vr) heb de keerzijde meegemaakt, ik vond het dan wel niet zo fijn dat hij echt niet verliefd op mij was en dat ook nooit zou worden. Echter was wel opgelucht en blij dat hij wel vrienden wou zijn. Heb toen zelf iets meer afstand genomen qua afspreken, dan ebt het wel van weg. Uiteindelijk schijnt verliefdheid chemisch te zijn, toch?
(3579) Reactie van een bezoeker van de site!

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).