De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Vriendschap algemeen


2011-05-04 16:12:00
Geen enkele vriendshap
Ik ben een man van 51 en heb tot nu toe nooit ook maar 1 vriendschap gehad. Ik ken veel mensen vanuit mijn werk, maar ik durf niemand het etiket vriend te geven. Bewust hou ik afstand en als iemand probeert dichterbij te komen, dan kap ik het contact af. Ben single, niet lid van een verenging of zoiets en breng mijn tijd, vakanties e.d. alleen door. Her breekt me wel eens op. Valt zoiets nou nog te veranderen na zoveel jaren?

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2011-05-04 16:12:00
Natuurlijk valt er iets te veranderen, u moet meer zelfvertrouwen krijgen en zeggen never say never. Ga durf en leef u uit, u bent niet oud of zo ga gewoon praat leer mensen kennen maakt niet uit waar durf gewoon en veel succes
(3441) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-05-22 16:56:00
Als je 51 bent en je kunt je verhaal hier opschrijven, dan ligt de wereld voor je open.
Er zal wel een reden zijn waarom je geen vriendschap wilt sluiten. Je hebt vast een hobby waardoor je anderen kunt ontmoeten. Misschien een eetclub?
Lees eens het boek van Joseph Cambell "de held met duizend gezichten"
succes
(3476) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-05-28 11:53:00
Sorry, voor mijn late reactie. Maar wat is vriendschap he? Ik heb collega's die mij dan vriendin noem terwijl ik ze gewoon zie als collega's. De meeste mensen hebben maar 1,2 of 3 echte vrienden. En daar houd het mee op. Waarom dat zo is, heb ik nog niet onderzocht. Je kan beter 1 goede vriend hebben waar de vriendschap heel hecht van is dan losse flodders. Wil je toch een kameraatje waar je af en toe iets mee drinkt is mijn tip om een datingsite te bezoeken. Hier komen ook mensen op die niet alleen een relatie zoeken maar ook vaak gewoon een maatje. Geef ook duidelijk in je profiel aan dat je niet opzoek bent naar de liefde maar naar vriendschap. Leg je verhaal duidelijk uit en geef duidelijk aan wat je verwacht/zoekt en wat je niet wilt. Als je veel mensen kent vanuit je werk spreek dan ook af met mensen buiten werktijd af. Zoek dan vooral vrijgezellen mannen/vrouwen want die zijn eerder bereid. Begin een leuk gesprek vlak voordat je vrij bent en zegt "ik moet nu echt naar huis. Anders moeten we even morgen een data prikken dat je maar een keer bij mij thuis een kop koffie komt drinken, ik zal dat ook erg leuk vinden. Denk er maar overna. Sorry, maar ik heb nu haast" Je gaat vervolgens weg en vraagt gewoon aan die gene "heb je zin om een keer af te spreken" Mensen geven wel duidelijk aan of ze wel of niet willen afspreken. En als je het gewoon zo een beetje neutraal brengt vinden ze het alleen leuk dat je het voorstelt. En dan kan je na zo'n bezoekje zeggen, ik vond het gezellig. Zoiets moeten wij vaker doen. Ik heb aan collega's vroeger 2 beste vriendinnen over gehouden. Wees niet bang maar neem initiatief anders kom je niet verder.
(3500) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-05-29 12:35:00
Ik ben een vrouw van 51.. Ben al mijn vrienden kwijt op 1 na. waarom, omdat ze een relatie hebben of kregen. Dan ben je als single opeens een gevaar?
Ben je net iets te veel. Is het toch zo leuk om alleen maar met setjes iets te doen..
(en zo veilig) Het valt niet mee om dan je leventje in je eentje weer op te pakken..
(3504) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-07-23 01:58:00
halo
ik heb pas dit gelezen
ik ben een vrouw van 60 jaar pas geworden
ik zoek al jaren naar een paar vrienden geen relatie
alleen is ook maar niets
al is het maar om een praatje en echte vriendschap
of zoiets nog kan veranderen weet ik niet
daar kan ik geen antwoord op geven
daar ik zelf al zo lang geen vrienden heb
ik vertrouw niet zo vlug iemand
maar zou daar graag wat aan doen
niet dat ik lelijk ben maar dat speelt geen rol
vriendschap vriend je niet vlug
hopelijk stuur je een mail
groetjes
(3610) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).