De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Vriendschap algemeen


2011-05-13 18:31:00
vriendin verhuist
Hallo, mijn vriendin is nu zo´n 12 jaar geleden verhuist naar een dorp 25 km verder. In het begin gingen we nog met elkaar om zoals voorheen, samen op vakantie, nu zijn er kinderen en heeft zij door school, veel contacten gekregen in haar woonplaats. Mijn kinderen en ikzelf maken minder snel contact, of blijven meer bij het vertrouwde. Nu met een verjaardag van mijn zoon weet ze ook niet of de kinderen meegaan, terwijl ik juist vind dat dat moet, ook voor de contacten onderling. Ik merk dat haar contacten in haar woonplaats belangrijker worden en dat doet pijn, hoe kan ik hier het beste mee omgaan.

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2011-05-13 18:31:00
Probeer het een tijdje te laten rusten.. misschien helpt dat. Zet haar even aan de kant en ga verder met wat u normaal doet. Na een tijdje kun je nog maar eens spontaan opbellen of langskomen. Dan heb je ook weer eens wat bij te praten etc.
Misschien vindt zij dit ook wel leuk op deze manier. Gewoon heel even niet en daarna maar weer eens even langskomen!

Groetjes
(3463) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-07-31 19:08:00
Wauw! Je bijt je wel heel erg vast in een vriendschap. Je woont 25 kilometer verderop maar verwacht niet alleen dat je vriendin jou trouw blijft maar ook haar kinderen. Vriendschap kun je niet afdwingen en je zult moeten respecteren dat haar kinderen hun eigen bezigheden gaan ontplooien. Uiteindelijk zullen jouw kinderen zich van jou 'ontvechten'. Dat is een heel natuurlijk proces ofschoon niet gemakkelijk. Wees blij dat jouw vriendin het nog wel de moeite waard vindt om te komen voor de verjaardag van jouw kind. Verstik haar niet want zij is misschien best trouw. Verder zou ik zeggen: probeer zelf meer contacten in de omgeving te zoeken, moedig de kinderen aan deze ook aan te gaan. Wellicht zal je merken dat jullie vriendschap minder belangrijk wordt. Zijn jouw motieven voor de vriendschap wel zo 'trouw', zuiver? Of zoek je een oplossing voor de eenzaamheid? Op zich niet erg maar 'get a life'.
(3621) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).