Vragen over Jaloezie in de liefde (Liefde)

Op deze pagine staat een archief van een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


2011-05-03 20:21:00
Overdrijf ik?
ik ga mijn verhaal probeer kort te houden.

5 jaar geleden op een trouwfeest heeft mijn man een hele avond staan aandringen bij 1 van mijn beste vriendinnen. Hij was toen redelijk dronken en zegt dat ik er niks achter moet zoeken. Ik heb er toen nooit een probleem van gemaakt, ik vertrouwde mijn man en wist diep in mijn binnenste dat hij me nooit zou bedriegen.

3 jaar geleden is mijn ma ziek geworden, ondertussen overleden.
Hierdoor is mijn angst om iemand dierbaar te verliezen enorm gegroeid.
Resultaat: ik ben heel jaloers geworden tegenover mijn man, overbezorgd voor man (fiets veel) en kinderen.

Nu heeft mijn man 3 vrouwelijke collega's waar hij heel nauw mee moet samen werken. Vrouw A is iemand die mooi is en dat weet en graag in de belangstelling staat. Vrouw B is een heel knap iemand, een heel tof iemand, is steeds zichzelf. Vrouw C is de minst knappe.

Mijn man gaat altijd naar vrouw A, belt tijdens de werkuren altijd naar haar, ontvangt smskes van haar (ook als we op vakantie zijn). Onlangs heb ik gemerkt dat hij oproepen naar haar verwijderd uit zijn gsm. Toen ik erachter vroeg verzon hij een smoes. Achteraf heeft hij alles toegegeven.

Mijn man is in mijn ogen echt een vrouwenzot, geeft al wat mooi is graag aandacht. Zal met Nieuwjaar al zijn vrouwelijke collega's 3 kussen geven.
Ik heb het daar moeilijk mee en hij snapt dat niet. Anderzijds als ik eens aandacht krijg van een man dan wordt hij groen van jaloezie. Als ik met Nieuwjaar mijn rondgang zou doen zou hij daar zeker niet mee gediend zijn.

Hoe hij is is hij natuurlijk altijd al geweest en dat heeft me nooit gestoord, tot die tegenslagen. Ik twijfel enorm aan mezelf ... overdrijf ik? Ik zou graag eens mijn hele verhaal doen aan zijn moeder maar dat heeft hij liever niet. Voor mij zijn dat allemaal dingen die in mijn hoofd blijven hangen en die toch wel een beetje boven mijn geluk hangen.

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2011-05-03 20:21:00
haha, een beetje een raar antwoord maar ga een keer naar zijn werk en kijk wat hij doet en dan loop je naar hem toe en dan geef je iets ofzo verzin iets en dan geef je hem een kus op zijn mond en dan denk ik niet dat die vrouwen hem nog willen.
haha, sorry als je dat een raar antwoord vind maar ik weet at je het moeilijk hebt, maar meer weet ik egt niet (ik ben maar een kind)
(3439) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-05-24 19:43:00
Ik zoen op de wang, sms en mail ook gewoon met mijn beste vrienden en vriendinnen. Tja, het komt eens voor dat ik toevallig net een mailtje verwijder uit mijn gsm of mailbox. Maar dat zonder bijbedoelingen.
Mijn man vertrouwd mij ook volkomen. En ik ben ook te vertrouwen.
Als hij zoiets deed dan vertrouwde ik hem ook volkomen. Bij mijn ex deed ik dat nooit dat vertrouwen. Hij vond mij snel jaloers. Maar achteraf heeft mijn gevoel het wel juist gehad. Hiermee wil ik zeggen dat je gevoel het vaak juist heeft. En nog iets als mijn man niet wou dat ik zo innig contact had met andere mannen dan vond ik dat jammer maar deed dat dan niet. Omdat ik van mij man hou. Je kan ook om mensen geven zonder s&x of verliefd op te zijn.
Maar het zal mij niks verbazen als je man een betere in zijn ogen vindt dat hij vreemd gaat. Hij is nu al respectloos naar je toe. Je geeft immers aan dat jij het niet leuk vindt. Als je partner het niet leuk vindt dan moet je soms ook wat over hebben voor je partner.
Zijn moeder niet in bij betrekken. Mijn tip: als hij van je houdt is hij bereid te gaan met jou naar relatietherapie. Deze hebben mensen die ik ken ze echt geholpen in zo'n situatie. Goed achteraf dat ze het hebben gedaan want er bleek diep (waar ze allebei niet bewust van waren) wat mis in de relatie. Waardoor hij aandacht zocht bij anderen.
(3491) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-05-29 22:06:00
Ik begrijp je heel erg goed, moet ik eerlijk zeggen. Ik zou compleet over de rooie zijn wanneer mijn man ook maar enige avances maakt naar een vriendin van me. Als hij het bij een vriendin van je doet, bij wie dan meer? Daarnaast vind ik het wel bijzonder dat hij buiten werktijd met een andere vrouw smst en oproepen uit zijn telefoon verwijdert.

Dr. Phil zegt altijd zo mooi: 'Als je niet hetzelfde zou doen (dus smsen of bellen), als wanneer je vrouw naast je staat, dan is het fout.' En de beste is nog wel: 'Waar je 1 vlieg ziet, zijn er 50 die je er niet ziet'. Ik zou toch eens aan je man vragen waarom hij dit gedrag vertoont, of hij echt zo'n behoefte heeft aan ander vrouwelijke aandacht.
(3506) Reactie van een bezoeker van de site!

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).