De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Communicatie en taal algemeen


2008-02-01 23:25:00
Hoe communiceer je met iemand die altijd te moe is om te praten?
Sinds mijn vrouw weer werkt is ze elke avond moe en heeft geen behoefte meer om te praten. Het liefste lijkt ze even tv en moet ik mijn mond houden anders kan ze het niet volgen, om 10 uur gaat ze naar bed en ook dan mag ik niet even iets zeggen want ze wil slapen. Intiem zijn we dus ook nog amper. Ik wil niet eens over hele moeilijke dingen praten gewoon over de kinderen, wat we in het weekend gaan doen of wat en zij op het werk hebben meegemaakt. Maar zelfs over dingen als het huishouden hoe we dingen regelen e.d. praten we niet meer, mijn vrouw geeft opdrachten wat er nog moet gebeuren het liefste zeer kort en bondig en geen discussie a.u.b. Ik krijg het gevoel dat we compleet langs elkaar heen gaan leven en zie geen oplossing zolang zij altijd alles afkapt en te moe is. Minder werken wil ze ook niet en ik doe al heel veel in huis en ben zelfs een dag minder gaan werken om haar te ontlasten. Wat kan ik in vredesnaam doen om dit tij te keren want ik zie onze hele relatie naar de knoppen gaan.
Help A.D.

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2008-02-01 23:25:00
vraag haar naar haar collega's, waarschijnlijk zit er een bij waar ze het wel heel goed mee kan vinden..
tis wel een vrouw dus koop eens iets leuks voor haar, regel een oppas en ga met zn 2-en uit, laat haar merken dat ze nog altijd heel speciaal is voor jouw.
(272) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).