De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Vriendschap algemeen


2011-04-03 21:49:00
mijn beste vriendin vertelt me dat we geen vrienden meer zijn, ik kan haar niet vergeten.
hallo, ik ben een meisje van 15 jaar en ik heb een heel goeie vriendin gehad waar ik ontzettend mooie tijden heb met gehad. We waren onafscheidelijk en deelden onze diepste geheimen met elkaar, elk moment dat we vrij hadden zaten we bij elkaar, behalve als 1 iemand van de 2 een vriendje had, toch hadden we tijd zat voor elkaar. We werden elkaar alles behalve beu gezien. Ik heb zoveel 'first times' met haar mogen mee maken. Maar op de duur werden we enorm jaloers.. Dat werd erger en erger. Maar we bleven elkaar dood graag zien. Het ging nooit kapot gaan en voor altijd blijven duren, dat zei ze, en ik dacht dat. We zitten in dezelfde klas dus zien we elkaar veel. Ik zat al heel vaak te denken van als we niet meer met elkaar in klas zitten, ofdat alles dan zou kapot gaan. Ze zei dat ik me geen zorgen moest maken, dat onze vriendschap nooit stuk gaat, ik geloofde haar. Ze was alles voor me, en ze blijft dat ook. Als we ruzie hadden was dat nooit langer dan een dag. We belden dan en alles was in orde. Tot 20 september 2010, we hadden ruzie... Plots zei ze, Ik denk dat het beter is als we geen allerbeste vriendinnen (abv's) meer zijn. Mijn wereld stortte in. Ik heb vaak gedacht aan zelfmoord maar kwam gelukkig tot het besef dat dat niet de juiste oplossing was. nu kan ik haar nog steeds niet uit mijn hoofd zetten, ik wil wel, maar het lukt niet, na al die tijd, we zijn nu wel terug vrienden, maar ik wil het terug zoals vroeger. Het is zo moeilijk. Ik zou echt alles doen voor haar. ik huil nog steeds elke avond.. ik hoop dat iemand me kan helpen met tips ofzo om haar uit mijn hoofd te kunnen zetten. Ik ben er zeker van dat niemand haar kan vervangen. veel liefs, een meisje dat het noorden kwijt is ;-)

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2011-04-03 21:49:00
Ik ken je gevoel, ik maak nu juist hetzelfde mee...
Misschien moet je toch proberen om met haar te praten.
Ik ga dat ook proberen. Wie niet waagt, niet wint eh! :)
Je mag de moed eigenlijk nooit opgeven. Dat mag best cliché klinken, maar geloof me, het is de waarheid. Een beste vriendin is onvervangbaar. Daarom dat je haar ook niet mag opgeven. Als dit echt niet lukt, concentreer je dan op je huidige vrienden, ik ben er zeker van dat deze voor je klaarstaan, meer dan je denkt. Vertrouw op hun, en je zal zien, misschien bloeit er daar wel weer een nieuw mooie vriendschap!

Veel succes!
(3387) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-05-22 16:51:00
Het is prettig als je een goede vriendin hebt waar je van alles mee wilt delen.
Ik snap ook je verdriet en de momenten dat je je alleen en eenzaam voelt.

Ik ben dan ook benieuwd waar de ruzie over ging voordat de vriendschap doorbroken werd. In ieder geval is de vriendschap weer terug. Niet zoals je wilde, maar je bent haar niet kwijt. Geniet van de momenten die jullie samen hebben, maar probeer ook derden op te zoeken. Zoals activiteiten waar je plezier aan beleeft.
Het hebben van slecht een vriendin kan je kwetsbaar maken. Wens je succes. Het leven is een leerproces en daar hoort blijdschap verdriet etc bij om te groeien naar volwassenheid.
(3475) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-07-30 23:41:00
Dit gebeurd ook met mij ik ben 14 en me vriendin 15 ik ben of was verliefd op een jongen van 14 en ze zei me altijd dat het gud zou zijn als ik met hem was...ik was een tijdje met die jonge ma daarna hadden we ruzie maar ik was nog steeds veliefd op hem. nu ben ik der achter gekomen verliefd was op me vriend en nu is ze met die jonge maar ze zegt dat he niet waar is...en ze zei me een dag we kunnen geen beste vrienden meer zijn ,ik vind het erg en wet niet wat ik moet doen...ik wil nog steeds haar beste vriendin zijn maar ze heeft een andere beste vriendin...nu kijk ik niet meer naar der en k maak me geen zorgen meer....als ze een goede vriendin was had ze dat nooit gedaan. en je meot gewoon naar je vriendin gaan en met der praten als ze echt om je geeft gaat ze je zeker begrijpen...
(3617) Reactie van een bezoeker van de site!
2013-03-04 18:25:00
heyhoi ja dat heb ik nu ook, alleen ja ik ben een meisje en mn beste vriend (een jongen) daar was ik dus op alleen hij niet op mij, ik ben nog steeds op hem.... maarja ikdenk we kunnen nog steeds vrienden zijn, needus de volgende dag zei hij tegen me dat ie me haatte ok mn hele wereld stortte in ik wilde gewoon een mes pakken en mn keel doorsnijdenn op dat moment maarja niet gedaan dus =p okee ik zei komt goed uit want ik mag je niet.. is natuurlijk niet waart in het echt hou ik superduperdeduper veel van hem pffff maar mijn advies gewoon niet naar ze omkijken ze komen wel terug xxx
(4096) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-09-06 11:57:00
Ik heb het ook gehad gister, ik ging op internet zoeken of dat ik de enige was! Voor de eerste keer in mijn leven stortte me wereld egt in! Ik dacht dat ik de enige was! Het voelde aloud me hard egt door 2e was gebroken! Ik kon niet meer stoppen met huile en heb er heel de nacht wakker van gelegen! Ik kende h nog niet zo lang maar hij voelde nu al als een beste vriend/ een broer! Ik kon er letterlijk egt alles mee delen! Maar het is ook mijn schuld ik had heb beschuldigd ik zit nu weer te huilen! Het doet zo veel pijn ! Ik leef met je mee okal is het zo lang geleden dat het bij jou is gebeurd 😭 ik voel me zo k#t x
(5362) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-02-16 16:20:00
Ik weet wat je doormaakt. ik heb net zo iets maar dan wat anders. Maar je moet toch blij zijn. Je weet dat je toch nog een vriendin voor haar bent. Ga met haar praten. Vertel haar dat je haar nog steeds beschouwt als je abv. Vraag haar waarom ze geen allerbeste vriendinnen met je kon zijn. Vraag haar waarom ze je als weggooide als oud spul dat na slijten niet meer werkte. Vraag haar of je nog bestond

Succes

anoniem
(6845) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-05-30 21:35:00
Ik maak het nu ook mee. Ik vind het super stom. Ik ben nu 11 en zij is 13 ze dacht dat ik onze gesprekken Op WhatsApp heb doorgestuurd naar een andere vriendin. Maar dat heb ik niet gedaan en nu negeert ze me ik snap wat jullie bedoelen. Probeer het goed te maken en anders heb je vast andere vriendinnen die wel voor je klaar staan en die wel om je geven.
(7136) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-06-26 22:33:00
Ik snap je heel goed :( ik maak nu net hetzelfde mee. Ik zit nu in eerste middelbaar. Ze zat sinds dit jaar in m’n klas. Na een maandje of 2 belden we elke dag . Maar nu is alles voorbij. Maar daarvoor is er nog heeeel veel gebeurd :( ik wil alles vertellen. Ik heb het nodig .
Dus. Rond het 2e leerjaar ( groep 4) werd ik bevriend met een meisje. We waren beste vriendinnen tot het begin van het 5e leerjaar ( groep 7 ) dan was het plots over :( toen werd ik beste vriendinnen met iemand anders. Dit was ZO sterk dat ik dacht dat het nooit over zou gaan. Maar na hrt einde van het jaar toe , trok ze meer en meer op met andere meisjes , die zo een groepje vormden. Ik werd een beetje jaloers maar ik liet het zo want ik dacht dat het maar voor tijdelijk was en dat het allemaal wel weer zou goedkomen. Maar het werd niet beter voor mij :( ze liep altijd met die meisjes naar buiten en tijde’s de speeltijd kwam ze noit2meer bij mij. Als we de klas terug in kwamen bleef ze altijd eventjes bij de banken van 1 van die meisjes hangen. Dat deed ze nooit bij mij. We hadden ooit eens een repetitie op school , ik zat naast haar , maar aan haar andere kant zaten die meisjes. Ze gaven briefjes door . Dat deed ze ook nooit bij mij :(( toen ze zag dat ik keek dekye ze her briefje af zodat ik niet kon meelezen. Ik vroeg me af of we nig wel beste vriendinnen waren... Een paar weken later kwamen 2 van die vier meisjes van dat groepje bij mij om te zeggen dat ze vonden dat mijn 'beste vriendin' te veel bij de andere 2 was en dat ze mij verwaarloosdde . Ik begin natuurlijk te wenen. Toen ze uiteindelijk bij mij kwam duuwde ik haar weg en zei ik dat ZIJ me met rust moest laten. Sinds die dag hadden we ruzie . Pas na 2 weken was hrt weer goed. Maar diep van binnen was ik nog altijd boos op haar. Maar in het 6e leerjaar ( groep 8) veranderde ze van school. Dat jaar was ik zowat gwn bevriend met iedereen. Maar op het einde van bet jaar was ik megz goed bevriend met 1 iemand.
(7238) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-06-30 19:58:00
Ik heb precies het zelfde had een beste vriend maar we waren heel jaloers we bleven elkaar jaloers maken en daar door hadden we heel veel ruzie op een dag belde hij me en zei dat hij geen beste vrienden wilde zijn ik ging kapot en huilde heel veel nu nog steeds want het ik een paar dagen geleden gebeurt
(7262) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).