De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Vriendschap algemeen


2011-07-18 09:27:00
bindingsangst
Ik heb bindingsangst. Tot voor kort vond ik dat zelf geen probleem omdat ik altijd blokkeerde voor er iets gebeurde. Maar nu heb ik gekust met de jongen waarvoor ik iets voelde en zijn we samen, maar ongeveer een week nadat we samen zijn ben ik terug geblokkeerd en heb ik dus geen gevoelens meer voor hem. Ik wil hem echt niet kwetsen door het uit te maken, want dat verdient hij echt niet.
Ik denk dat ik wel samen met hem zou kunnen blijven en hopen dat hij het uitmaakt, maar dan vind ik het ook oneerlijk t.o.v. hem dat ik niks voor hem voel en toch met hem samen blijf. Langs de andere kant denk ik ook dat het beter is voor hem als ik het zou uitmaken, omdat hij veel beter verdient dan mij of deze situatie!
wat moet ik doen?

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2011-07-18 09:27:00
Altijd eerlijk blijven,en zeker als het om liefde gaat. vraag je af hoe het zou zijn als jij voor de gek werd gehouden. als je wilt dat andere jou geen pijn doen, moet je het een ander ook niet aan doen.
(3605) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-07-21 12:10:00
De meeste mensen hebben zoiets wel in het begin hoor!
Praat met elkaar. Een relatie gaat niet vanzelf en is gebaat bij goed overleg. Door gesprekken te voeren over je relatie, voorkom je misverstanden en spanning. Dus wees open en eerlijk over je gevoel. Dat is echt de basis.
Gun jezelf de tijd om naar een relatie toe te groeien. Dit gaat vaak niet zomaar vanzelf. Er komen vaak twijfels bij kijken zoals "vind ik hem nog wel leuk" "is hij wel de ware"Of dat je je gevoel van vrijheid/spanning mist. Het is een proces waar je heen moet groeien. Geniet gewoon van elkaar en gun jezelf tijd dus om naar de relatie toe te groeien en ga niet gelijk twijfelen.
Gewoon eerst van elkaar genieten. Later verdwijnen steeds beetje bij beetje de twijfels. En staar jezelf niet te veel blind op het vinden van dé perfecte partner. Bij voorbaat al twijfelen over je partnerkeuze staat een oprechte verbinding in de weg. Kortom doe het rustig aan en doe samen gewoon leuke dingen, wees eerlijk over je gevoel, geniet van elkaar en maak je eerst geen zorgen over je twijfels. Daar moet je gewoon eerst niet aan denken. De twijfels negeren en niet tot je toe laten. Blik na 3 maanden eens terug en je zult zien dat je er al heel anders tegen aan kijkt. Dus niet gaan denken "wat voel ik voor hem""is hij de ware" etc. Nee, laat die dingen niet tot je toe maar geniet gewoon van de momenten dat jullie samen zijn. Dan komt het echt wel goed. Je zelf pas beloven om bijvoorbeeld met 3 maanden eens terug te kijken of je twijfels juist waren. Nu niet. De kans is dan zelfs erg groot dat je dat geen eens doet omdat ze dan zijn verdwenen. Zijn er toch nog zoals nu dan moet je dus even over 3 maanden goed gaan bedenken "wat nu?" MAAR ABSOLUUT NU HIER NOG NIET MEE BEZIG ZIJN!
(3608) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).