De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Vriendschap algemeen


2011-10-31 16:27:00
Verdient ze mij?
Ik ken dus nu al 3 jaar een kei leuke meid, en jah in begin konden we totaal niet met elkaar opschieten maar dat beterde eigenlijk vrij snel. We zaten in zelfde klas enzo maar er was altijd het probleem dat ze nooit tijd voor me had buiten school. Op school waren we onafscheidelijk en m'n mama dacht dus dat het aan de mama van die vriendin lag dat we bijna nooit afspraken. Ik ben een persoon die graag afspreekt ook buiten school en nrml heb ik daar nooit probleme mee met andere, dus kvond het wel erg. Ze had dan twee andere héél goede vriendinnen waar ik niet goed mee overweg kon, maar jah dat waren haar vriendinnen dus allejah kvond vrij logisch da ze daar ook mee omging (niet jaloers fzo) ma die andere vreindinnen wel jaloers op mij. Ze mocht dus van die twee ook niet afspreken met mij en ging dus altijd met hhun wél weg. Kvond da vrij raar, en kheb altijd achter haar gestaan en haar gesteund enzo. Dan jaar verder zaten we nog in zelfde klas en er was dan een vriendin naar een andere school gegaan en die andere zat in andere klas, dus toen ging het echt kei goed tussen ons (wel nog niet afspreke mja kwas al gewoon) ma toen gingen mijn ouders uit elkaar en khad iemand nodig en toen ging ze naar een andere vriendin terwijl ze wist da ik ze nodig had, ze was er op moeilijke momenten nooit voor mij. Nu zit ze op andere school en ze zegt dat ze me kei hard mist enzo en ik blijf maar aan haar denken, maar min mama zegt da ik beter gwn kan accepteren dat ze mij niet waard is en da ik verder moet gaan. Ik denk elke dag nog aan onze leuke tijden enzo en als ze dan zo van die smse stuurt dat ze niet zonder mij kan dan jah.. Mja dat laat ze altijd zien via sms, dat ze me graag heeft enzo mja moet ik contact met haar houden en is ze wel een echte vriendin? mss stomme vraag, ma kzit er echt mee in..

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2011-10-31 16:27:00
Als ik jou hoor, wil jij graag die vriendschap en als je haar sms moet geloven, zij ook. Het enige wat jou in de weg zit zijn jouw eigen gevoelens en die van jouw moeder. Het maakt niet uit wat anderen denken. Als je je prettig voelt bij haar, neem dan contact op en spreek af. Ze zit op een andere school, dus nu moet je wel na school afspreken. Geef elkaar de tijd en ruimte. Mocht het tegenvallen, dan kun je de vriendschap altijd nog stoppen.

Wat je niet moet doen: twijfelen. Dat maakt je down. Maak dus een keuze: doe ik het wel, of niet en hou je daar aan. "Vergeet" het verleden.
(3740) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-11-01 20:14:00
Je moeder zegt dat ze jou niet verdient. Daar heeft je moeder ook gelijk in. Want je wilt als moeder je kind beschermen en vindt het gedrag van die vriendin naar jou toe niet leuk. Zij heeft zoiets van "als zij straks met mijn kind omgaat dan laat ze haar zo weer barsten en wil je verdere verdriet en ellende besparen" Maar jij mist de vriendschap, logisch! En je vriendin mist jou anders smst zij jou ook niet. Misschien is ze nu ook wel verandert qua gedrag. Spreek gewoon met die vriendin af en doe er leuke dingen mee. Zeg tegen je moeder dat je graag met haar afspreekt en het idee hebt dat ze is verandert. Maar dat je echt wel op je hoede bent en beseft dat ze je zomaar ineens weer kan laten stikken.En dat je dat ook echt wel in je achterhoofd blijft houden. Maar dat je nu graag wel leuke dingen met haar doet. Laat verloop van tijd haar eens bij je thuis komen en mee eten.
Als zij vaak bij jullie over de vloer komt en je moeder ziet dat ze een trouwe vriendin is dan verdwijnt haar beschermingsgevoel vanzelf. En snapt zij dat het een goede vriendin van jou is geworden. Kortom geef het nog een kans maar zeg er ook bij wat je niet leuk vond van haar.
Valt je vriendin na verloop van tijd weer in haar oude rol/positie dan zal ik de vriendschap verbreken. Maar geef het nog 1 kans zal ik zeggen!
(3742) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).