Informatierecht kinderen


23 - Echtscheiding info »  -  Informatierecht kinderen »
2011-01-16 23:03:00
verhuizen met kinderen naar de andere kant van nederland
geachte ,ik ben van om met mijn kinderen naar een andere plaats te verhuizen en wel 200 kilometer verder dan waar hun vader nu woont.....hij is het er niet mee eens ,mijn dochter van 13 wil wel graag mee en mijn zoon hangt er eigelijk een beetje tussen in. wie heeft een goed advies wat ik moet gaan doen? en ik zit met het probleem dat mijn ex zijn vriendin alleen maar negativiteit naar mijn kinderen over brengt,ivm met het verhuizen naar het noorden toe.. heb zij het recht om dat te doen,mijn kinderen worden er erg verdrietig van zij denkt in haar straatje haar eige dochter is elders gaan wonen..wil ze mijn kids eb hebben hun dan recht op hun? bedankt alvast zit er heel erg mee
Reageren!

Antwoorden / Answers
2011-01-16 23:03:00
hi medeverhuizer,
Zelf ben ik verhuisd van ZH naar Drenthe, om financiele redenen. Hel leven is hier relaxter, goedkoper, enz... Geen spijt van. MIjn dochter van 13 is meegegaan, mijn zoon van toen net 16 (nu 17) wilde niet mee. Zij vader bood aan om bij hem te komen wonen.....Ik heb hoe moeilijk het ook was voor mijzelf om mijn ex te vertrouwen hierin, respect gehad voor de beslissing van mijn zoon hierin. ZIJN wens om samen te wonen met zijn vader is wat anders uitgepakt...zijn vader woont grootste deel van zijn tijd bij zijn vriendin en mijn zoon woont veel alleen. Ik ben het er niet mee eens, want ieder kind verdient een THUIS en niet alleen een huis en eten, maar ok... ik laat het aan mijn zoon over wat hij verder beslist, hij doet het eigenlijk best goed en het is ook goed (hoe moeilijk ook) dat hij nu zijn vader leert kennen zoals hij welkelijk is en niet die man op dat voetstuk. Mijn dochter en de vriendin van mijn ex kunnen niet echt goed met elkaar, maar ik vecht voor ieder recht dat zij heeft... nu bijvoorbeeld gaan zij, hij , haar dochter en mijn zoon met vakantie in voorjaar en wordt er gezinspeeld dat ze niet mee kan omdat de vakanties niet gelijk lopen..smoesjes... Ik bedoel ermee te zeggen: het wordt uitgespeeld... betaal jij de reiskosten maar, en zo jij bent immers verhuisd..
OK, rechten... ik weet niet hou oud je kinderen zijn. Zelf heb ik geen advocaat meer, maar wel eindeloos gedoe met betalingen, afspraken en zo... zal ook wel zo blijven vrees ik. Ik blijf sterk en strijden voor de rechten die de kindreen in mijn ogen hebben: gelijke behandeling tussen inwonende en uitwonende kinderen, respect voor wensen en gedachten, voor het individu..
De omgeving heeft mij goed gedaan, de natuur geeft me rust, de ruimte hier geeft me kracht.. strijden voor je kids houdt nooit op... maar de omstandigheden kunnen het verlichten.
Reisen is het probleem niet, zeker als ze samen kunnen reizen. Vrijdag na school heen en zondagmiddag terug, huiswerk maken in trein enz.. Je kan overal uitkomen, alleen.....men moet van twee kanten meewerken.
Doe wat je voelt dat goed is zou ik zeggen. Een moeder weet dat. Verwijten krijg je zeker, mensen die je aan het twijfelen zetten, maar als jij diep in je hart weet dat het beter is.... de problemen die er komen komen er als je dicht bij elkaar woont of 'ver'van elkaar ook wel, maakt niets uit.... en bedenk...we wonen in Nederland...zo ver is het allemaal niet..!!
Succes! en ik volg de antwoorden met aandacht
Saskia Emmen
(3225) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2011-01-18 04:41:00
Ik ben een man en woon dus wel 200 km verder weg dan mijn ex. zij met kinderen in zoetermeer en ik in friesland. De verhuizing heeft nog niks geholpen in mijn situatie, je neemt toch mee wat er is gebeurd. Leren om zonder je ex te leven is moeilijk, in mijn geval wel, omdat ik nog veel om haar geef, na 2 jaar nog. Alleen we hebben al een lange tijd geen contact meer. In jou geval zou ik met iemand er over gaan praten en prof hulp zoeken. Weet je, de kids kunnen we het niet kwalijk nemen als het niet meer loopt tussen papa en mama.
Misschien heb je hiet alvast wat aan
(3226) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2011-01-21 00:00:00
Voor de kinderen is het beter op bereikbare afstand van elkaar te wonen. Los het volwassen op, uw kinderen moeten makkelijk naar hun vader kunnen gaan. En die vriendin moet ophouden met die negatieve praatjes. Succes, A te L
(3239) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2012-05-27 23:30:00
Ongelofelijk dat je de vraag uberhaupt stelt, uitgaande van een situatie dat er geen huiselijk geweld speelt is het van belang voor de kinderen en de ouders (de vader in dit geval) dat je niet te ver van elkaar af gaat wonen. Voor de kinderen in hun geval in de eigen omgeving blijven wonen. Je hebt overigens toestemming nodig om te verhuizen anders moet je bij de rechter om een toestemming moeten vragen.
(3958) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).