Echtscheiding algemeen


23 - Echtscheiding info »  -  Echtscheiding algemeen »
2008-02-07 17:20:00
vakantie omgangsregeling ex-partner niet nakomen
Mijn vriend heeft elke keer problemen met zijn ex over de vakanties. Zij hadden afgesproken dat ze ieder de helft van de vakanties de kinderen hebben. Wij hadden de zomervakantie in december al aangegeven, maar mevrouw wist het nog niet. Nu krijgen wij als antwoord ik heb de kinderen het hele jaar dus ik bepaal wanneer jij de kinderen in de vakantie krijgt en niet anders, want zei moet nu ook rekening houden met haar nieuwe partner en de kinderen. We hadden tegen haar gezegd het kan niet anders. We hadden voorgestelt om elk jaar een overzicht te maken voor de vakanties, maar dit vond zei geen goed idee. Mijn vriend wil geen ruzie met zijn ex, maar het is toch te zot voor woorden dat zij nog steeds zijn leven wil beheersen. Ik heb als advies gegeven dat we nu vol moeten houden dat we ze die weken willen en niet anders. Is dit een goed besluit van mij?Zij kan toch niet elke keer een paar weken van tevoren aangeven wanneer mijn vriend de kinderen kan krijgen. Ze is ook niet echt voor reden vatbaar, want ze probeert het elke keer in haar voordeel, zodat mijn vriend elke keer zijn vrije dagen moet inleveren. Het zou niet erg zijn als we een schema hadden van het hele jaar dan kunnen wij ook iets plannen. Hoe zou hij dit op een beste manier kunnen oplossen, is dit niet mogelijk via een advocaat?

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren!

Antwoorden / Answers
2008-02-07 17:20:00
Veel gescheiden mensen lossen dit op door ruim van te voren een planning te maken en soms ook voor het hele jaar. Het lijkt er i.d.d. op dat uw nieuwe partner zich maar moet schikken naar de ex die waarschijnlijk ook weer door de nieuwe partner onder druk gezet zal worden. Dit is al met al geen gezonde situatie en dit kan veel stress opleveren ook voor de kinderen. Ik denk dat uw ex i.d.d. moet aandringen (met het vakantie schema van de kinderen van school in de hand) om afspraken te maken voor zeker een half jaar van te voren. Ook hij zal rekening moeten houden met zijn werk en dat zal de ex partner ook moeten begrijpen. Voor zover ik weet is dit niet via een rechtelijke gang af te dwingen en ik denk ook niet dat dit wenselijk is. Wanneer u man aangeeft dat hij op zijn werk ook ruim van te voren moet aangeven wanneer hij vakantie neemt zal de ex daar toch rekening mee moeten houden op risico dat het op het tijdstip dat zij wil gewoon echt niet kan. Probeer in een rustig gesprek de ex toch te overtuigen dat dit vrij gebruikelijk is en dat het in het belang van iedereen inclusief de kinderen is dat er zeker een half jaar van te voren gepland is.

Vriendelijke groet, Hein Pragt
2008-02-13 19:46:00
Bedankt voor je reactie. Mijn vriend heeft het weer aangekaart, maar zijn ex houdt vol dat zij niet kan aangeven wanneer hij de kinderen heeft en zij kan dit vantevoren niet plannen met haar werkgever. Met haar kun je niet praten, vandaag was ook de druppel toen ze de kinderen kwam brengen. Mijn vriend had het nog een keer aangekaart dat hij 1wk kon schuiven, maar voor de andere 2wk kon het niet meer. Ze begon toen te schreeuwen waar de kinderen bij waren dat hij niet bepaald wanneer de kinderen komen. Zij begon toen agressief te doen naar mijn vriend met de woorden sla maar, sla maar dat zit je dadelijk vast. Mijn vriend heeft toen de deur dichtgedaan en toen begon ze te bellen en tegen de deur te schoppen. Volgens mij is dit geen normale reactie en ik ben bang dat dit een keer uit de hand gaat lopen. Ze wil gewoon nog de macht over mijn vriend hebben ten kosten vanalles. Wat kunnen wij hier aan doen, want op dit moment kunnen wij niets regelen. In de convenant staat dat ze ieder de helft van de schoolvakanties krijgen in goed overleg
(305) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).