Liefdesverdriet (Liefde)

Op deze pagine staat een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Op deze pagina kunt u ook zelf een antwoord of reactie toevoegen. U kunt de vraag anoniem beantwoorden maar u mag ook een schuilnaam of echte naam gebruiken. Plaatsing van vragen en antwoorden zal na toetsing door de beheerder plaatsvinden. Deze redactionele toetsing is bedoeld om de integriteit van deze vraag en antwoord sectie te bewaken en de kwaliteit van vragen en antwoorden te controleren. Hierdoor hoeft u niet bang te zijn voor beledigende, kwetsende of onzinnige reacties. De beheerder behoudt zich het recht voor stijl en taalfouten te corrigeren voor plaatsing en mag te allen tijde naar eigen goeddunken en zonder discussie achteraf, vragen of antwoorden weigeren.


2011-06-27 10:25:00
hoe kan ik een vriendin helpen met haar liefdesverdriet
Een goede vriendin van me heeft pas een relatie van 4 jaar achter de rug en heeft 2 jaar samengewoond. Van de ene op de andere dag maakt haar vriend het uit ze weet nu nog steeds niet de reden waarom het is afgelopen. Financieel is ze ook volledig kaal geplukt omdat haar toenmalige vriend niet wilde gaan werken. Ze woont nu terug bij haar ouders wat ook geen gemakkelijke situatie is omdat de band met haar ouders slecht is. Ze kan het thuis niet keren en loopt de muren op , ik ben bang dat ze in een depressie geraakt. Kan iemand mij tips geven over hoe ik haar kan helpen om haar terug op het juiste spoor te brengen

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2011-06-27 10:25:00
Hey,
mijn beste vriendin had ook ne vriendje en die liet 2 maanden of zo niks weten en ik ben alles te weten gekomen door met die ene te smsn. :o
En toen op ne nacht stuurt die ne sms met "sorry, tis uit"
Dat is nu 2maanden geleden, maar ze heeft het heel moeilijk gehad en nu nog.
Ze snijdt zichzelf en ze heeft genoeg van het leven. Ze is dus komaan depri (ze zegt da ieder1 haar haat, ze is niet waard, ze zegt da ze dood wilt,...)en een moment wist ik ni meer wa ik moest doen. Het bleef maar duren en kbleef nachten wakker om die op andere gedachtes te brengen.
En ze zingt op youtube, dus... Kben ne lied aant sgrijven voor haar over dit (en tis bijna af de tekst). Zodat ze haar gevoelens en haar pijn ni voor zichzelf houdt. Wnt kwas de enigste waar ze alles tegen zei en khb ervaring met muziek.
Ze is nu ook gebeten door haar eigen hond, da was ne shock voor haar. Das ne trauma voor het leven.
Ze had al een heel slegt zlfbeeld na de breuk en nu is egt erg. Wnt ze is ook geboren met een oogziekte, waardoor ze halfblind is en ze heeft heel veel operaties ondergaan. En dus ik ben met ne andere vriendin ne fotoshoot aan 't regelen die gesponserd wordt door al haar vriendinnen. We gaan ne kaartje kopen en we vragen aan haar vriendinnen om ons te sponseren en hun naam dan erop te sgrijven.
Ik/We willen dat ze zichzelf terugvindt, maar ze is ne hele koppige en gevoelige. Dus het is heel moeilijk.
Eerst dacht ik ook ne verrassingsfeest te doen, maar dat is zoveeeeeeeeeel organisatie, maar we vonden ne fotoshoot beter voor haar zelfbeeld.
Wa ik u aanraad is veel praten met haar, das egt belangrijk. Kdoe 't heel veel met haar en ik zie dat het helpt. Wraak nemen helpt niet, maakt het erger.
Ik waarsguw u, dit is egt vermoeiend en meoilijk en soms weet ge ni wa te zeggen. Een moment ben ik naar ne vriendin gegaann hbk haar gevraagd wa ik moet doen. Wnt 't blijft duren. En zij kwam met ne idee voor ne kaart te sgrijven waar al haar vriendinnen op staan, zoda ze weet da ze ni alleen is. En da ze weet da er mensen v. haar houden.
Khoop dat ik u wa inspiratie heb gegeven en ksta ook open voor ideeŽn en raad van anderen.
Veel sterkte,
Camx
(3577) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-06-29 11:28:00
Luisterend oor en steun bieden is het beste. Verwerken moet ze helaas verder zelf doen. Vaak hebben mensen met liefdesverdriet geen zin in dingen te ondernemen maar afleiding is het beste. Nodig haar uit om bijvoorbeeld een weekendje bij jou te logeren. Doe een gezellige meidenavond. Hebben jullie geen gezamenlijke vriendinnen nodig haar dan uit. En probeer dingen met haar te ondernemen. Ga met haar naar de kroeg. Bekijk een humoristische film.
Afleiding en gedachten verzetten is het beste.
(3580) Reactie van een bezoeker van de site!
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).