Vragen over Verliefdheid (Liefde)

Op deze pagine staat een archief van een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


2010-12-14 23:01:00
Obsessief verliefd, ik ben radeloos
Hoi! Allereerst wil ik u zeggen dat ik met veel ontroering uw artikelen betreffende verliefdheid, liefdesverdriet, opnieuw beginnen heb gelezen. Ik kon me er erg mee identificeren dat ik er zelfs emotioneel van werd.

Dit heeft te maken met het feit dat ik zelf obsessief verliefd ben..
Ik hoop dat dit u allemaal genoeg interesseert dat u dit ook daadwerkelijk leest, want ik zie u als een van de weinigen die weet waarover hij praat.

Ik heb hem 2.5 jaar geleden ontmoet op een festival en sindsdien ben ik hopeloos verliefd. het eerste jaar ervan heb ik hem afgezien vd ontmoeting niet gezien. Vanaf de ontmoeting ben ik al bezig geweest met proberen over deze jongen heen te komen. het feit dat ik hem een jaar niet zag, heeft het eigenlijk veel heviger gemaakt. We hebben een jaar na de ontmoeting kort iets gehad, en erna nog 4 maanden, dat vorige week uitging aangezien hij me niet kon vertrouwen. Dit is half terecht (ik ben close geweest met jongens, zonder dat hem te vertellen. dat was ik omdat ik minder bang wilde zijn voor wanneer mijn geliefde in zou zien dat ik niet goed genoeg voor hem was en me zou dumpen: ze waren een soort buffer), alleen ben ik nooit tot flirten of vreemdgaan gekomen.

Het feit dat ik trouw was en ernstig verliefd heeft hij nooit geloofd. en nu is het uit. Ik weet niet wat ik moet doen omdat ik geobsedeerd ben met de kans dat ik hem ooit nog terug zou kunnen krijgen. Mijn hoofd laat het verdriet kosten wat het kost weinig toe, omdat ik zoveel hoop vestig op die ene kans. Ik ben vanaf het punt dat ik hem voor het eerst zag zo onder de indruk geweest dat ik sinds die tijd dag in dag uit bezig ben geweest met hem en over hem heenkomen. nu is het moment er en het lijkt alsof ik te verliefd ben. ik leef toe naar het moment dat ik hem weer ga zien.
Achja, genoeg verhaal, hoe verhelp ik deze hopeloze toestand??

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2010-12-14 23:01:00
Hallo, Ik leef met je mee. Maar vraag me wel af, waarom gelooft hij je niet? Dat is jammer. Als jullie in die tussen tijd samen niets hadden, waarom is hij dan jaloers? Dan mag je toch ook omgaan met anderen. Geloof in je zelf, als jij zegt eerlijk te zijn en verliefd en trouw, blijf trouw aan jezelf. En als hij belang bij jou heeft komt hij naar jou toe.

Het vervelende is, ik zit er zelf midden in, ook verliefd, ook een obsessie, probeer er uit te komen, vandaar dat ik je verhaal lees, en het advies: "Is het onbeantwoord" dan elk contact verbreken, en dat is nu zo vreselijk moeilijk.

Een mens is echt radeloos, en je wilt het niet, wilt een oplossing, de cirkel is rond en je blijft in die cirkel komt er niet uit. En iedere keer denk je ik kom er uit en plots zit je er weer middenin. En alle adviezen kennende zoals: zoek leuke dingen, stort je op je werk, hobby, of wat dan ook.
Ze helpen niet.

Dan is de enige manier, geen contact zoeken.
En als de ander wel wil; het is tenslotte bekend dat je verliefd op hem bent, duidelijker. Dan zal hij contact moeten zoeken. Misschien prikkelt hem dat juist wel.

Maar een obsessie is niet goed.
En hoop durf ik ook niet te hebben.
En hoop doet leven, dat is nu zo verschrikkelijk moeilijk; dus ook die radeloosheid.

En het afscheid nemen, iedere keer weer afscheid nemen, dat is moeilijk.
Maar weet je jij bent als persoon belangrijk, en je bent de moeite waard; je bent het waard dat iemand verliefd op jou is en jij op hem. Dus niet onbeantwoord. Misschien iets om over na te denken. En is degene waar wij verliefd op zijn niet de juiste persoon, een obsessie is in ieder geval niet goed, daarin verlies je je zelf. En dat kan nooit goed zijn.

Ik ga het advies opvolgen, geen contact zoeken; en ik hoop dat ik het deze keer waar kan maken.

Ik wens je succes en mijzelf ook. Met de adviezen van Hein Pragt.
Ook bedankt namens mij, om dit te vezamelen op een site.
En er zijn zoveel leuke dingen in het leven, hoe is een mens ooit in zo'n situatie beland, het overkomt je, zo van de ene op de andere dag. Je bent verliefd, en moet beseffen het is onbeantwoord; het is niet te verteren......en niet te accepteren, en dat is de oplossing, je zult het wel moeten accepteren. 1 voordeel, je valt er van af :-)

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).