Vragen over Jaloezie in de liefde (Liefde)

Op deze pagine staat een archief van een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


2010-11-19 18:03:00
Ziekelijk jaloers op een meisje waar hij 4 jaar geleden verliefd op was.
Ik kreeg zes jaar geleden een vriendje. na twee maanden maakte hij dit uit en dat hakte er heel erg in. ik was namelijk heel erg verliefd op hem. Bij alle jongens die ik de vijf jaar daarna heb gehad ben ik vreemdgegaan, met deze jongen. Ik verkoos hem eigenlijk boven alle anderen. Toen ik op een gegeven moment in de klas kwam bij een meisje waar hij heel erg verliefd op was geweest begon ik haar te bestuderen. ik vroeg me af wat hij in haar zag. De manier hoe ze zich bewoog, hoe ze zich kleedde, hoe ze reageerde, hoe ze liep, ze praatte, etc .

toen kwam hij ook bij ons in de klas en hij keek erg veel naar haar. dit deed heel erg veel pijn en ik raakte compleet geobsedeerd door haar. ik controleerde zijn telefoon op smsjes van haar en bekeek meerdere malen per dag haar hyves om te kijken of ze contact hadden of niet en ook om haar foto's te bekijken. Dit laatste was altijd heel pijnlijk omdat ik het gevoel had dat ze veel mooier en beter was dan ik, en daar confronteerde ik mezelf constant mee. Als ik ze dan eens betrapte op contact ( al hield het inhoudelijk niet veel in ) begon ik heel erg te huilen. ik droomde bijna elke nacht over haar.

nu is het zo dat ik al een jaar niet meer bij haar op school zit of gezien heb, en die jongen is nu
mijn vaste vriend. En het gevoel is even weggeweest maar toen ik laatst weer een foto van haar zag kwam al het gevoel weer meteen terug. dit heb ik ook als ik haar naam hoor. ik ben heel erg bang voor haar , en eigenlijk puur omdat ik denk dat mijn vriendje maar genoegen met mij neemt, maar eigenlijk haar ziet als zijn droomvrouw. hij heeft haar ook al heel lang niet gezien en heeft het nooit over haar , maar ik ben toch bang dat hij bij een blik hij elk moment weer verliefd op haar kan worden en mij niet goed genoeg meer vind. Al lijkt hij al een vrij lange tijd erg gek op me te zijn, ik geloof gewoon niet dat hij me boven haar zou verkiezen. zolang zij rondloopt op deze aarde heb ik niet het gevoel waardig genoeg te zijn voor een jongen , vooral voor mijn vriend niet.
Hij heeft geen idee dat ik daar al jaren mee zit.
Het is een vreselijk gevoel en ik wil er heel graag wat aan doen maar ik durf er niet met hem over te praten. ik ben bang dat als ik het aankaart hij misschien daadwerkelijk weer verliefd op haar word...

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2010-11-19 18:03:00
ik wou even zeggen dat je niet de enige bent op de wereld met dit gevoel.
veel meisjes hebben daar last van, inclusief mijzelf. en inderdaad het is een enorm rot gevoel. ik wil er net zoals jij van af. dus als er iemand anders een antwoord op heeft om dit gevoel weg te krijgen, alstublieft reageer met een antwoord.
(3113) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-02-07 16:10:00
Ik ken dit gevoel ook. Hoewel het bij mij niet zo ernstig is maar ik het me wel voor kan stellen. Ik denk dat er in jouw geval een gebrek is aan eigenwaarde. Je zou eens naar jezelf moeten kijken en zien wat er leuk is aan jezelf en misschien is praten met je partner en vragen waarom hij jou eigenlijk zo aantrekkelijk vind. En je moet je ook indenken dat als dat meisje écht zijn droomvrouw zou zijn geweest hij dan allang met haar een relatie aan gegaan zou zijn. Tenslotte heeft hij jou verkozen boven haar en misschien stelt ze niet veel voor voor hem dus zou hij jullie ook niet met elkaar vergelijken en tot de conclusie komen dat dat meisje leuker zou zijn dan jij. Dat hij naar haar keek in de klas kwam misschien omdat hij het gewoon interessant vond dat zijn ex bij hem in de klas zat en dat hij daarom zo vaak kijkt. Ik kan me dat namelijk goed voorstellen, want een jongen was ooit heel erg verliefd op mij en hij zat bij mij in de klas, hij is nu een goede vriend. Maar als dat zo is, vind je een persoon meestal interessanter en ben je benieuwd naar zijn gedrag. Na verloop van tijd verminderd deze nieuwsgierigheid toch.

Maar om tot een oplossing te komen, ik zou dus adviseren alles van jou op te noemen wat goed is. Ook als je weet waarom hij je zo aantrekkelijk, lief, leuk, speciaal of uniek vind kan je dit meer zelfvertrouwen geven. Als je zeker weet dat jouw partner alleen voor jou zou gaan hoef je de competitie van dit meisje niet zo te ervaren. En als je hierna nog steeds twijfelt, dan vind ik dat je het alsnog met hem moet bespreken. Ik ken hem niet persoonlijk en weet niet hoe hij daar op zal reageren, maar eerlijkheid versterkt een relatie en hij zou dit van jou alleen maar moeten respecteren. Zorg wel dat hij je serieus neemt.

Hopelijk kom je er uit! succes!
(3277) Reactie van een bezoeker van de site!

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).