De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Vriendschap algemeen


2010-11-20 02:04:00
Mijn Beste vriend is een enorme egotripper
Mijn beste vriend praat alleen maar over zichzelf en houdt geen rekening met mijn gevoelens.Ik luister altijd naar hem omdat ik geen keuze heb,hij is tenslotte mijn beste vriend en ik wil hem niet kwijtraken,want ondanks dat hij een egotripper is in zijn verhalen is hij toch een goede vriend op sommige gebieden,En als ik iets aan hem vertel interesseert het hem eigenlijk niet echt,hij denkt dat ik het niet zie maar ik ben wel slimmer dan dat,hoe vertel ik hem dat ik het beu ben zonder hem te kwetsen ???????? HELP ME AJB

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2010-11-20 02:04:00
Je hoeft niets te zeggen. Je kunt rustig aan wat meer afstand scheppen door minder met elkaar op te trekken ( "geen tijd", "morgen lukt niet" enzovoorts) en eens met iemand anders af te spreken. Als je elkaar minder ziet kun je ook beter tegen zijn egocentrische verhalen.

En als jullie samen zijn en je merkt weer dat hij geen interesse in je heeft, zeg dan gewoon zoiets als "he joh, luister je eigenlijk wel als ik tegen je praat?", dat zet hem wel aan het denken.

Wordt vooral niet boos, speel het tactisch, schep wat afstand. Sterkte!
(3118) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).