Vragen over Verliefdheid (Liefde)

Op deze pagine staat een archief van een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


2011-02-14 20:01:00
Verliefd op mijn vriend!
Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen en 5 kleinkinderen. Nu ben ik er al jaren geleden al achter gekomen dat ik verliefd ben op mijn beste vriend waar ik ook veel activiteiten mee onderneem. Het meest bizarre is dat ik een getrouwde man ben die dus al jaren verliefd is op zijn vriend! Mijn vriend heeft ong.een half jaar geleden te kennen gegeven dat hij stopt met de (vriendschappelijke)relatie omdat dit hem een onprettig gevoel geeft. Ik denk zelf dat hij vind dat hij het niet kan maken een relatie met me,als getrouwde man,te hebben en dat dit hem dan een onprettige gevoel geeft.
Voor alle duidelijkheid,mijn vriend is niet getrouwd en heeft geen relatie.
IK zit een beetje op een dood spoor nu want ik weet niet hoe ik hier op termijn mee moet omgaan. Wie heeft er een goed advies voor me?

Peter.

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2011-02-14 20:01:00
dit is een onprettige situatie,
dit zelfde is mij vorig jaar zomer overkomen.
Ik heb het verteld tegen mijn man en vond het geen probleem, we hebben duidelijke afspraken gemaakt over eerlijk zijn tegen elkaar en ik heb mijn beste vriendin die ook vertrokken is nooit meer gezien. Ik ben blij dat u heeft geschreven en nu weet ik ook dat er meer mensen zijn met deze ervaring
(3295) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-05-26 15:07:00
Ik denk dat je vriend i.d.d. zo denkt. Hoe moeilijk het ook is je moet zeggen tegen je vrouw dat je al een tijd verliefd bent op je beste vriend. Zeg dan ook niet dat het al jaren is anders voelt dat als bedrogen/verraden. Geef aan dat het domweg niet eerder durfde te vertellen omdat zoiets zeggen erg moeilijk is. En dat je echt heel veel om haar geeft en daarom er niks mee hebt gedaan. Geef aan dat je echt te vertrouwen bent en daarom dit ook eerlijk aankaart en dat zoiets voor jou erg moeilijk is. Dat je haar absoluut geen pijn wilt doen maar dat je vindt dat je eerlijk moet zijn. En dat je zegt dat je er zelf onder leid en dat je heel vervelend vindt dat haar dit moet overkomen. En dat je geen oplossing ziet omdat je op je vriend verliefd bent maar om je vrouw geeft (kinderen en kleinkinderen is nu even een bijzaak) en dat je het heel erg zal waarderen als zij met jou naar een relatietherapeut wil gaan voor een oplossing. Omdat een buitenstaander er anders aan kijkt dan jullie zelf. En dat hij/zij jullie misschien verder kunnen helpen. Misschien is het handiger om zelf al stiekem naar een relatietherapeut te gaan om te vragen hoe je zoiets moet aanpakken/zeggen.
Want probeer vrienden met haar te blijven. U zal dat wel willen maar een vrouw die zich verraden voelt kijkt er heel anders tegenaan. Daarom moet je het tactisch brengen/spelen.
(3498) Reactie van een bezoeker van de site!

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).