De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Vriendschap algemeen


2010-10-04 16:51:00
vriendin neemt teveel tijd in beslag
Ik heb een vriendin, hele aardige meid daar niet van, maar het probleem is dat zij mij steeds verteld hoe ik mijn leven moet leiden. Ik heb op dit moment geen werk en zij zit eigenlijk de hele dag ook thuis. Hierdoor meent zij te kunnen stellen dat ik altijd tijd en zin heb om bij haar te komen en op haar kinderen te passen. Op het moment dat ik hier 'nee' tegen zeg moet ik altijd verantwoording afleggen naar haar toe. Ik heb hier geen zin in omdat als ik zeg dat ik er een keer geen zin in heb, zij dat dan af doet als smoesjes en daar allemaal dingen achter zoekt. Op het moment dat ik wel werk heb, of andere verplichtingen die wat meer tijd in beslag nemen is zij beledigd dat ik niet constant bij haar ben en dit niet met haar deel.
Ik wil haar in principe niet kwijt als vriendin maar ik begin haar gedrag nu min of meer zat te worden.

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2010-10-04 16:51:00
ik denk dat je je ten eerste af moet vragen of ze het leuk vind dat je komt als vriendin, of dat ze het vooral handig vind om op de kinderen te passen en ze bezig te houden, want het lijkt er een beetje op dat ze misbruik maakt van de situatie.
ten tweede; de aankomende tijd minder op visite gaan (je hoeft haar niet te laten vallen, maar bv 1 keer in de week) en als je op visite gaat, niet op een vaste dag op visite gaan, zodat ze ook merkt dat je meer dingen te doen hebt en meer vrienden hebt dan alleen maar zij, en het allerbelangrijkste, een EIGEN leven hebt.
en..... geen verantwoording afleggen.
dus vraagt ze, hoezo niet? waarom niet? wat ga je dan doen? dan zeg jij gewoon eens kort en duidelijk: Ben ik jou verantwoording schuldig?
het komt hard over, maar het is wel het beste. dan leert ze het gelijk af en weet ze waar ze staat en als het een echte vriendin is, blijft ze dan ook gewoon je vriendin.
ik weet het uit ervaring.
ik heb dit een paar jaar geleden meegemaakt met een vriendin en heb ook zo gehandeld (na advies van een andere vriendin) en het heeft gewerkt en.... ze is nog steeds mijn vriendin.

veel suc6!
(3045) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).