De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Vriendschap algemeen


2010-08-11 23:47:00
De vriendschap die me blijft achtervolgen.
Hallo iedereen. Ik ben een jongen van 22jaar en zou graag iets vertellen over die ene vriendschap...het mysterieuze gevoel dat ik er aan heb overgehouden.

Twee jaar terug leerde ik een meisje kennen...Het klikte direct...We spraken enorm veel met elkaar. stuurden elke dag veel berichten naar elkaar. We voelden ons als soulmates. Het was precies alsof we elkaar al heel lang kenden. We waren precies vrienden die uit dezelfde buik waren gekropen...Vrienden die precies al veel avonturen hadden meegemaakt met elkaar. Het was een heel leuk gevoel. Maar dan dook de liefde op. (maar ik kwam plots te weten dat zij dat zij een vriend had) en ik was verliefd op haar. Zij vertelde me altijd van niet. Door omstandigheden had ik besloten om niet meer te praten tegen haar opdat mijn verliefdheid zou weggaan. Ik heb het zo iets van 2-3maand volgehouden, terwijl zij bleef sms naar mij....ik had niet echt door dat ik haar kwetste. na die tijd nam ik weer contact op met haar...het verliep redelijk moeizaam...maar uiteindelijk viel alles terug in de goeie plooi. Ik was niet meer verliefd op haar...en wou gwn die vriendschap terug ervaren. Dan dook het volgende probleem op. haar vriend verbiedde haar om mij te zien. en ze respecteerde dat. vanaf dan begon alles slecht te gaan. zij sprak voor paar maand niet meer tegen mij. Dan plots belde ze mij midden in de nacht. ze weende...ze vertelde dat ze het allemaal wil goed maken en dat ze fout was enzo...zelfs dat ze iets voor me voelde (in de beginperiode) Ze vroeg om terug af te spreken. Maar ng geen dag later hoorde ik niets meer van haar...Ik snapte er echt niets van (nu ook ng niet) Van toen was het slechts om de 4-5 maand dat we ng iets hoorden van elkaar. We zagen elkaar een paar keer per toeval... maar door omstandigheden konden we niet lang praten. Het is zooo raar allemaal. We zijn uit elkaars leven maar toch hoor ik haar soms ng via telefoon (als ze zich niet goed voelt fzo)...hetzelfde geld voor mij. Als ik me niet goed voel bel ik haar op. Het is de enigste persoon waar ik aan denk dan. Vinden jullie dit geen bizarre situatie. Ik be er zeker van dat we elkaar zullen blijven bellen (ookal is het maar om de paar maand) maar het is precies alsof we ergens verbonden zijn nog. Ik heb zelfs gedroomd over haar. Het is allemaal zo vreemd. Ik durf bijna zeggen dat we zoizo ooit weer vrienden worden. is het nu niet dan over een aantal jaar. Ik heb me gewoon nog nooit zo geamuseerd met iemand...die iemand die je soulmate is...die verbonden is met jou. Hebben jullie enige raad voor mij? want ik denk er echt veel aan na al die tijd al. Sommigen die er over kunnen meespreken?

Groeten

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2010-08-11 23:47:00
Het is moeilijk om iemand uit je systeem te krijgen. Maar zou je niet eens keer zeggen: het is hij of ik. Ze kan niet ontkennen dat er niets is tussen jullie twee. Dat laatste zou ik haar heel duidelijk maken. Als ze niet voor jou kiest, zou ik haar vergeten en van telefoonnummer veranderen. Het lijkt alsof ze een spelletje met je speelt. Ze kan zo leuk met je praten als broer maar niet als minnaar. Je moet je eens afvragen wat jij met een relatie wilt. De meeste mensen kunnen er niet tegen om gedeeld te worden, die willen iemand voor zichzelf alleen. Echte versierders zeggen dat je niet moet dromen over een vrouw op afstand . Wordt je afgewezen ga je naar de volgende. Als je voor dit sporadische contact kiest ga dan in ieder geval uit met andere vrouwen. Ik hoop dat ze voor jou kiest.
(2923) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-08-13 21:27:00
danku voor het antwoord :) maar ik ben helemaal niet meer verliefd op haar alhoewel mijn dromen over haar soms anders zijn...paar dagen geleden werd ik wakker uit men droom met een verliefd gevoel in de buik. Echt raar. Ik heb ze amper gezien dit jaar. Ik heb ondertussen al paar maand een vriendin. Maar toch is het anders. En toch blijf ik het gevoel hebben dat we ooit elkaar op een deftige manier gaan terug zien en kunnen spreken met elkaar. Puur als vrienden. Want dat is voor mij iets van goudwaarde. En mss ben ik wel naive en speelt ze inderdaad een spel met mij. Mss denk ik dat mensen niet zo slecht kunnen zijn. (toch niet in mijn omgeving). En ik weet zeker dat ze contact gaat opzoeken met mij binnekort. Ik vraag me dan af wat moet ik doen? haar toelaten in mijn wereld dan voor even? of haar echt negeren? Ik weet natuurlijk niet zeker of ze een spel speelt met me. Bedankt alvast
(2926) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-02-25 22:29:00
Mensen waar je echt mee kan praten, die je begrijpen, troost en steun kunnen geven in een gesprek zijn zeldzaam. Dat is naar mijn mening nog een trapje hoger dan gewoon goede vrienden. Dat vind ik persoonlijk best wat opoffering of slikken waard, daar zie ik veel meer van door de vingers want wat je terug krijgt is onbetaalbaar en niet zo vlug te vervangen, eigenlijk zeg ik: bijhouden, wat er ook gebeurt, probeer met haar verbonden te blijven.

Lijkt erop dat met 1 goed gesprek met haar alles weer in perspectief en in orde is tussen jullie twee, dat zegt het al op zich, als het alles zo makkelijk overwint, waarom dan zorgen over maken of jullie terug vrienden worden...?
Jullie ZIJN toch vrienden dan? Dat meet je niet aan de kwantiteit. Ze is je beste vriendin zelfs lijkt me, want als je behoefte hebt om te praten denk je als eerste aan haar, nou dat zegt toch genoeg?

Ik heb hele goede vrienden die voor mij door het vuur gaan en andersom en door dik en dun achter me blijven staan maar waar ik niet alles tegen zeggen kan, gewoon vanwege het verschil in communiceren of opvattingen, intelligentie, ervaringen, etc. de redenen zijn eindeloos waarom sommige mensen je wel en andere niet begrijpen. Ik zou gewoon blij zijn dat je haar spreekt af en toe en dat jij bij haar terecht kan af en toe en er niet meer of minder van maken of verwachten, dan is het namelijk altijd goed en heb je altijd een mooi iets samen.

Wees dankbaar voor elkaar. Ik mis mijn soulmaatje meer dan ik ooit een relatie heb gemist.

:)
(3328) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-04-15 10:35:00
Ik ken dat gevoel maar al te goed,misschien jammer,maar er komt ook veel pijn bij kijken. Maar je hebt de keuze,loslaten of toch genieten van de zeldzame momenten die je samen hebt. Probeer een afspraak te maken bv.elkaar twee maal in het jaar zien.
'k weet het is weinig"toch beter dan niets"Het gemis is natuurlijk normaal als je zo goed kan praten dan zou je echt meer samen willen zijn,maar door omstandigheden kan dat niet. Veel sterkte en probeer van de zeldzame momenten te genieten.
M.V.G. Kippetje
(3403) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).