De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Vriendschap algemeen


2010-07-14 15:22:00
Angst om lief te hebben
Sinds drie jaar heb ik een fantastische man leren kennen, aanvankelijk was onze relatie zakelijk, tot hij op een dag een kerstkaartje stuurde met enkele lieve woorden. Nu sinds twee jaar trekken we regelmatig met elkaar op als vrienden. Ik merk dat wanneer ik bij hem in de zaak kom hij zich gedraagt als iemand die verliefd is.... Hij probeert mij te behagen, en zijn ogen spreken boekdelen....doch wanneer ik zelf toenadering zoek door eens lief een hand te strelen, bevriest hij !
Als we samen zijn genieten we vollop van elkaars gezelschap, we babbelen honderduit en genieten van ieder moment....doch een knuffel zit er al helemaal niet in....hij staat daar helemaal bevroren.... als ik er hem over aan spreek dan zegt hij:" ik hou zielsveel van je maar...."
Hoe ga ik daar mee op ? Moet ik een stap terug zetten en hem loslaten, of gewoon mijn persoonlijke gevoelens voor hem opzij zetten ? Heeft iemand daar ervaring mee ? Soms heb ik zin om gewoon de deur dicht te klappen...

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2010-07-14 15:22:00
Je noemt jullie relatie vriendschappelijk, als ik het goed begrijp. Dan zou je toch kunnen bespreken welke gevoelens er in jou omgaan? Hoeveel betekent die vriendschap voor jou? Is ze belangrijk genoeg voor jou, om te aanvaarden dat hij misschien niet hetzelfde voelt? So shoot it... wat het ook is, als jullie vriendschap diep genoeg geworteld is, dan kan ze deze confrontatie aan. Gewoon de deur dicht klappen zou geen optie mogen zijn, want dan ontwijk je het probleem. Een goede vriendschapsrelatie overwint problemen en wordt nog intenser.
(2883) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-02-16 21:28:00
hallo, ik las je verhaal en klonk als een bekend lied in mijn oren... ik zelf heb al ruim 10 jaar een vriendschap met een geweldige vriend die ik voor geen goud kwijt wil raken in het leven. in vriendschap is het meestal de kunst om over alles open te kunnen praten want, alleen zo word jullie relatie sterker. en mocht het echt zo zijn dat er gevoelens ontstaat zoals bij jou. dan is ook het juist heel belangrijk om daar open voor te zijn en bespreekbaar te maken. ik zelf heb dit enige jaren terug meegemaakt en gelukkig konden wij erover praten en is vriendschap juist sterker geworden. we zijn wel vrieden gebleven maar heb wel geleerd dat als we niet alles over ons gevoelens hadden vertelt dat we de 10 jaar nooit hadden bereikt...

mijn advies is ook wees jezelf en gewoon heel open. als het vriendschap is zal het niet snel breken en als het wederzijds liefde is. dan zal dit een mooie begin zijn voor iets moois in de toekomst. iedere geval succes en veel geluk in het leven toe...
(3301) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).