De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Vriendschap algemeen


2010-06-14 01:22:00
ik zoek vrienschap wie kan mij helpen
wie kan mij helpen voor vriendschap, ik vind het moeilijk om een vrienden kring op te bouwen. Ik ben soms bang dat ik af gewezen te worden als ik contact heb dan is het maar voor korte duur. Wie kan mij helpen?

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2010-06-14 01:22:00
Iedereen leeft wel met de angst afgewezen te worden als hij een vriendschap wil opbouwen, maar dat moet je niet tegenhouden. Als je vrienden wil maken, moet je gewoon jezelf zijn, en als je dan afgewezen wordt, dan zoek je iemand anders. Het belangrijkste aan vriendschap is dat het spontaan moet gebeuren en niet te geforceerd. Aan een vriendschap moet je ook zelf werken. Spreek zelf eens af met die mensen, anders zal je sowieso geen lange en goede vriendschap opbouwen. Zet zelf de stap om een vriendschap te onderhouden, dat wordt geapprecieerd. Zorg gewoon dat je jezelf bent en dan zal je vanzelf wel mensen ontmoeten die je leuk vindt en waar je nog meer mee wil afspreken. Spontaniteit is hierin een belangrijk begrip :D.
(2829) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-06-14 20:23:00
ik vind het ook moeilijk, ik vertrouw veel mensen niet, ik denk altijd dat ik anders ben, en dat ze mij raar vinden!
(2831) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-06-29 16:17:00
Iedereen is anders en iedereen is raar op zijn manier :D Dat hoeft niets slecht te zijn he :D hoe saai zou de wereld er niet uitzien zonder een paar mensen die lichtjes prettig gestoord zijn! Ik vertrouw trouwens bijna niemand, hoogstens één persoon en dat kan soms in de weg staan om goede vriendschappen op te bouwen, maar ik probeer ook om mezelf te veranderen en meer mensen te vertrouwen, dat maakt het makkelijker voor jezelf en voor anderen, maar je moet ook niet iedereen blindeweg gaan vertrouwen. Je moet zo'n dingen gwn leren en dat is natuurlijk heel moeilijk en je zal nooit een vriendschap vinden waarbij direct alles koek en ei is. Je moet een vriendschap opbouwen en er voor vechten als het nodig is!
(2863) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-07-04 19:05:00
vriendschap moet je inderdaad zelf opbouwen,je moet collega's durven aanspreken om vrienden te kunnen worden,maar je moet ze wel kunnen vertrouwen,en daar kan je snel achter komen,en echte vriendschap moet je koesteren en in je hart dragen .Ikzelf heb ooit een 15tal jaren een vriendschap gehad met een collega (alhoewel ik gehuwd ben) wij deden alles samen op het werk tijdens de pauze ,hadden dezelfde interesses (die mijn man niet had), we hadden dezelfde hobby en ik ben wel verlieft op hem geworden maar ik denk niet dat hij dat ooit geweten heeft want hij is en zal een eeuwige vrijgezel blijven,maar op een dag was onze vriendschap veel minder hij had nieuwe vriendinnen (alleenstaanden)waar hij mee enkele dagen per jaar naar zee trok ,(ik mocht niet mee van die vrouwen,en misschien was ik toch niet mee gegaan want ik wou mijn gezin met studenten op kot niet in de steek laten in die weekends).Van die breuk ben ik echt ziek geweest ,ik had hem ook verwittigd dat hij moest oppassen van zijn nieuwe vriendinnen die pasten ook niet bij hem,ik kende ze en ik kende hem door en door.Maar zijn nieuwe vriendschap heeft een 4tal jaar geduurd ,en na een tijd is er in mijn leven iets gebeurd en toen belde hij mij op en we hebben alles uitgepraat nadat hij sorry tegen mij zei omdat hij onze vriendschap geschonden had en sedert die dag is onze vriendschap terug inleven
(2869) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-07-17 11:58:00
ik herken dit wel, heb ook veel vrienden verloren. je bouwt iets op en dan raak je het weer kwijt. nu ben ik zover dat ik geen diepgang meer aandurft in een vriendschap. wat maakt dat het geen ëchte'vriendschap meer is. maar meer kennissjes van elkaar. maar ik mis het zo!! zal wel aan mij liggen, want anders gaat het niet steeds fout!! enz enz...en zo maar verder
(2891) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-07-26 00:00:00
Hoi, waar woon je?
Ben je man of vrouw?
Wat verwacht te van een vriendschap?
Bellen, mailen, gezellige dingen doen?

Waarom denk je dat je afgewezen wordt?
(2905) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-08-15 12:15:00
Dit is heel herkenbaar. Ik heb de eigenschap me heel snel aan iemand te hechten en dan blijkt dat degene niet te vertrouwen is of je in de steek laat. Heel erg moeilijk, zo blijf ik ook angstig om een nieuwe vriendschap aan te gaan, ik durf het gewoon niet meer aan.
(2928) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-03-20 12:00:00
Ik herkend dit wel.Had ook moeilijk er mee om vrienden te zoeken.
Maar heb toch nooit op gegeven.Het is niet makkelijk om elke keer de
stap te doen.Maar je moet nooit opgeven ,vecht ervoor.
(3363) Reactie van een bezoeker van de site!
2013-11-12 10:43:00
De oorzaak kan meestal genetisch bepaald zijn, dat is het lastige! Heb er zelf ook mee te kampen! Laat maar weten of je open staat voor contact!
(4364) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-03-07 16:49:00
Ik zoek ook vrienden en vindt het moeilijk om contacten te leggen. Ik durf nu wel de laatste tijd meer te praten. Maar ik vertrouw sommige mensen ook niet. Wil leuke dingen samen doen en ben vaak alleen en zo voel ik me vaak ook. Ik vraag me af gaat het nog lang zo duren?. Als ik naar andere kijk die hebben heel veel vrienden en zelf voel ik me vaak eenzaam. Iemand tips hoe je dat kunt veranderen? Ik weet het zelf vaker niet meer.
(4599) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-08-19 21:38:00
ik ben ook op zoek naar vriendschap maar dat valt niet mee
(5242) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-12-10 09:13:00
Ik zoek ook een vriend. Pffd valt niet mee
(5661) Reactie van een bezoeker van de site!
2015-02-22 19:28:00
Herkenbaar! maar soms is het goed professionele hulp te zoeken. Je hebt niet voor niets je angst. Die angst gaat niet zomaar weg. Zelf zoek ik nou ook hulp. Want ik heb wel zoveel leuke mensen in mijn leven ontmoet, maar ik zie in dat als ik niet wat verander, ik geen enkel mens aan mij kan 'binden', wat ik wel héél graag wil. Echt contact. Persoonlijk contact. :-)
(6107) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).