Jaloezie in de liefde


03 - Liefde »  -  Jaloezie in de liefde »
2010-11-08 21:34:00
Onzeker / Jaloers over zijn exen
Sinds een tijdje heb ik een hele lieve vriend. Na verschillende vervelende ervaringen met exen, kwam ik nu dan eindelijk een leuke man tegen die mij precies geeft wat ik nodig heb. Er is alleen een groot probleem: ik ben heel, heel erg onzeker over zijn vroegere exen. Het zijn allemaal hetzelfde type meisje (klein en blond) en ik ben precies het tegenovergestelde (brunette en redelijk lang). Hij zegt zelf niet op een type meisje te vallen, maar helaas wijst de praktijk anders uit. Ook in openbare gelegenheden (zoals de kroeg, etc.) kijkt hij altijd naar meisjes die klein zijn en blond, lang haar hebben. Hoewel ik het heel erg kinderachtig van mezelf vind, blijft dit maar knagen en blijf ik er maar over huilen. Ik vind mezelf zeker niet onaantrekkelijk, maar bij hem vaak wel om deze reden. En als ik iets belanrgijk vindt in een relatie is het dat ik weet dat degene met wie ik ben mij echt aantrekkelijk en mooi vindt. Heeft iemand tips hiervoor of misschien een verklaring waardoor het zou kunnen komen en hoe ik het kan verhelpen?

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren!

Antwoorden / Answers
2010-11-08 21:34:00
meid, ik maak momenteel bijna hetzelfde mee.
Alleen ken ik mijn vriend nu langer dan 'n jaar.. dus dit speelt al erg lang.
Het is om gek van te worden. ik begrijp je heel goed !
Maar geloof me, als je eerst kijkt naar de "feiten" de dingen die dus letterlijk gebeuren.. alsof een camera het op neemt. neem je duidelijker waar.
als je vervolgens naar je gevoelens kijkt, zie je wat het met jezelf doet.
in hoeverre jij het nodig vind schrijf je bijvoorbeeld je behoeftes naar hem toe op papier op. dit heb ik zelf ook gedaan ! en het heeft me echt geholpen.
door die behoeftes duidelijk te zien voor ogen kon ik ook met mijn voorstellen aan komen. die heb ik op papier geschreven. en aan hem voorgelezen.
Nu ben ik niet alleen zelf bewuster geworden, maar ook hij !
en tot nu toe houd hij hier alleen nog maar rekening mee .. als een jongen echt van jou houd, zal dat zijn vruchten afwerpen.
dan zal hij met zijn gevoel naar je willen luisteren zonder oordeel.

ik hoop dat je hier wat aan hebt ! :)
jaloezie is zo vervelend, en ongezond voor je eigenwaarde..
laat het je niet in beslag nemen.

liefst, T.
(3097) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2011-01-25 20:56:00
Ik moet ook toegeven dat ik jaloers ben op de exen van mijn vriend. over 2 weken geeft hij zijn verjaardag en heeft veel mensen in de kroeg uitgenodigd, maar onder die mensen wel liefst 4 exen....!!!
Ik baal daar vreselijk van, ik heb al moeite met 1 ex van hem in een groep laat staan 4. Ik heb hem ook verteld dat ik er veel moeite mee heb en hij probeert me te begrijpen. Ondertussen ben ik mijn eigen jaloezie stiekem aan het voeden, door hen op te zoeken op internet bijv. (Allemaal klein en blond..grrrr > ik niet) Ik weet dat het super fout is en ik wordt er ook echt misselijk van, maar het laat me niet los, en ik zie echt tegen die verjaardag op.

Hij voedt het ook zelf, want als hij ergens een mooie meid ziet dan moet hij er altijd wat van zeggen. Hij vindt het namelijk hypocriet om dat voor zichzelf te houden, maar hij voedt mijn jaloezie op die manier ook. Ik kan maar niet begrijpen waarom hij het contact met zijn exen zo aanhoud, hij zegt dat ze gewoon goede vrienden zijn, maar dat is wel het laatste dat ik wil dat ze zijn... Misschien moet ik hem maar even uitleggen dat het om emotionele bevestiging gaat. en dat het iets "oers" is.. Ik baal in ieder geval vreselijk van mezelf en ik vind super kinderachtig.. het laat me alleen niet los...
(3250) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).